icon

15 ročná dcéra chce ísť spať k priateľovi

alzbetka1783
23. júl 2020

Dopredu Vás prosím neukamenujte ma tu.
Som v rozpakoch , my sme takto neboli vychovavane,a ani sme sa neopovazili mamu o takéto niečo prosiť.
Jej priateľ býva na dedine a pracuje,a nevidia sa tak často.
Ja sa o svoje jediné dieťa bojím. Nech je chlapec akýkoľvek dobrý a správny .
Vychovavam ju sama a som na ňu asi príliš dobra ale cítim že toto správne moc nieje .
Z jeden časti jej verím ,no veľmi sa o ňu bojím,a viem že keď jej poviem áno tak to už pôjde stále. A to ja nechcem!
Celé dni mi tu knucí a prosí .....
Pustili by ste vy svoje deti?

Celé

maminuska
23. júl 2020

@ajka0207 áno sú a podstatne . 3 roky v mentálnom vývoji robia divy . Pre niečo ten náš právny systém nastavil 18 rokov ako plnoletosť.

alzbetka1783
autor
23. júl 2020

@estrella5 v tomto máš pravdu. Dcéra mi doma pomoze,navarí operie uprace,aj školu zvláda,...nemozem nič zle povedať. S chalanom je cca pol roka, no mne sa akosi on nepáči,...niečo mi na ňom vadí....

sono2
23. júl 2020

Nemá mať čo v 15tich priatela. Či aký priateľ?
A spať nie, keby mali byť na oddelených poschodiach. Načo?

alzbetka1783
autor
23. júl 2020

@ciusinka ale videla, nič také som tam nepísala....🙄 chodievame aj na výlety , sú spolu pol roka cca,

ajka0207
23. júl 2020

@maminuska uvidíme ako to budem vidieť ja, keď budem mať také veľké deti, možno tiež zmením názor.

poopsie
23. júl 2020

@maminuska pre niečo systém netresta sex s 15 ročným mladistvým.. Do 15 je to trestny cin.. nad 15 nieje.. Preco to nastavil tak nás právny systém? Co ma s tym plnoletost spoločne?

maminuska
23. júl 2020

@poopsie veľa, veľmi veľa. Ak to dievča otehotnie , tak zrejme s nerieši manželstvo ,partnerstvo rodičovstvo sama ale riešia to za neho rodičia. Až do 18 stich preberajú zodpovednosť. Takže možno je telesne zrelá na sex, na materstvo určite nie a na dôsledky tiež . Ak chcem sexovať musím prijať aj možnú zodpovednosť .

poopsie
23. júl 2020

@maminuska mas asi slabe znalosti chlapec si ju moze vziat za zenu a potom je zakonnym zastupcom za obidvoch.. Ale preco by mala byt hned tehotná.. Stat sa môže ale aka to je pravdepodobnost.. Ja som mala sexualny zivot od 14 rokov... Nevravim ze je to idealne.. Ale nie je prva ani posledna

ajka0207
23. júl 2020

@maminuska ja si myslím že zodpovedný ľudia sa chránia a pri správnej ochrane sa šanca otehotnieť vážne malá.

poopsie
23. júl 2020

@maminuska a naozaj sa da sexovat vsade aj za svetla.. Staci ze je mamka este v praci a za 10 minut je po všetkom..

maminuska
23. júl 2020

@ajka0207 zodpovední ľudia robia veci vtedy keď za ne sú schopní prevziať zodpovednosť. Vidíš to zo svojho pohľadu , ale počkaj keď tvoja dcérka bude mať 14 - 15 rokov , pochybujem že jej povieš choď a kľudne sexuj , aj ja som .

hettinka
23. júl 2020

@poopsie takze tvoj partner sa dopustil trestného činu. Naozaj zodpovedne spravanie... Takého chlapa, čo ide sexovat s dieťaťom by som ta g...e zavesila do prievanu, je to zvrhlik.

poopsie
23. júl 2020

@maminuska neviem v kolkom storoci si mala pubertu ty, ale ja v tomto a na sex mi stacila aj navsteva suseda, za bieleho dňa..

hettinka
23. júl 2020

@poopsie máš sa čím chváliť teda...

sorciera24
23. júl 2020

@ajka0207 zodpovední (s makkym i).....zodpovednsot nie je len pouzit ochranu, ale rata vzdy s moznym tehtoenstvom....proste vzdy ak ej sex a moze mat neviem aku ochranu, vzdy ratam s moznym tehotenstvom....ak niekto nerata, nie je pre mna zodpovedny a o tom pisem napr. ja.....cize v 14,15tich proste ochrana zlyha a a? chcem vidiet potom tu zodpovednostt.....a nie je to taky ojedinely jav citajuc fora a vidajuc kupovat teh. testy deti..... jaaj, zabudla som, pre mnohe je aj potrat akože zodpovednost....sorry, mne toto hlava nebrie.....

maminuska
23. júl 2020

@poopsie je úplne jedno v ktorom storočí , ja som mala sex po 18 roku a do 18 roku som sa venovala škole a športu a nie obháňaniu chlapcov.

ajka0207
23. júl 2020

@maminuska jasné že nepoviem, nepoviem jej kopu veci, lebo to proste mamy svojim deťom nevravia. Ja si ale nemyslím že chránený sex vo veku tolerovanom zákonom je niečo nezodpovedné.

poopsie
23. júl 2020

@hettinka aspoň si narozdiel od niekoho pamätám pubertu a mam na co spominat, a to som este nebola taký riadny kvietok...su aj vacsie

poopsie
23. júl 2020

@maminuska no vidíš a niekoho sport nezaujima a venuje sa chlapcom, vsetci nemusia byť idealni a cez kopirak

alzbetka1783
autor
23. júl 2020

Ďakujem Vám za Vás názor osobný aj zo života.
Dcéra samozrejme neide nikam .
Pretože ja som za ňu zodpovedná a bojím sa o ňu aj keď z vlaku mešká 10 minút. Je to moja najväčšia láska.
Len som nikdy neriešila takúto situáciu.

ajka0207
23. júl 2020

@sorciera24 tak ale toto sa deje aj dospelým ľuďom. Ja s väčšinou tu napisanou suhlasim,len to že v 15 nie, to je niečo "hrozne a príšerne" a v 18 je to už super, fajn a pohoda a sama dceru pošlem nech si užije, tak s tým sa nestotožňujem. Nevidím proste nejaký priepastný rozdiel medzi 15 a 18.
A inak na tému zlyhania ochrany by sa tiež dalo polemizovať, keď vidím koľko dospelých žien počíta plodné dni cez appku, robia si výplachu po sexe, myslia ze dojčenie je antikoncepcia...

maminuska
23. júl 2020

@ajka0207 vidíš a ja svojim dcéram kľudne poviem že som sexovala od 18 rokov . A že dovtedy som mala kamarátov a školu , šport . A po 18 tke sa im veru už nebudem do ich sexuálneho života starať nech si sexujú kde chcú ale u mňa doma s mojim vedomím nie.
@poopsie určitý vzorec správania je fajn . Ak ťa zaujímali chlapci ( aj mňa zaujímali ) , nemusela si s nimi hneď spávať.

ajka0207
23. júl 2020

@maminuska myslíš že dievčatá čo majú frajera nemajú kamarátov, školu či šport?

sorciera24
23. júl 2020

@ajka0207 ano, deje sa to dospelym! presne, dospelym, kt. s tym rataju a ak otehotneju, tak to nie ej tragedia, ale 15rocna asi nadsena nebude....a myslela som klasicke zlyhanie, proste zlyhanie hak, kondomu, aj oboch....nie ze ratam dni , ci prerusujem....a pisali sme sprvu o 15 a 20.....a rozdiel ako som vysvetlila tam je, a snad aj ty ho vidis....(ja by som aj dodala, ze zalezi aj s kym.....)

cecilia29
23. júl 2020

Ah jaj, kde sme to dospeli ked sa polemizuje o takejto teme 😵
@sorciera24 presne ako pišeš. ...

!!Ved tu hovorime o detoch...nechajme detom detstvo, neberme im ho ...ukazme im ako si ten cas užiť bez dospelackych "problemov" s testami a ochranou. Ved si zničia dušu. Nic im ine nemoze ujst, len bezstarostne detstvo ...
!! A ano som za sex po svadbe, a ano da sa to. Lebo je to zodpovedne .
Asi by som mala svojim rodicom podakotvat za výchovu, lebo co vidim tu - komentare matiek tak mam chut odcestovat s detmi na Mars

hettinka
23. júl 2020

@poopsie nič v zlom, pubertu si pamätám tiež, aj diskotéky, chalanov, vzťahy...
Aj vtedy boli dievčatá, čo si domov nasťahovali hneď frajerov, alebo spávali u nich, mne to rodičia nedovolili, za čo som im vďačná.

79viktoria79
23. júl 2020

@zuzuliennka1 aka neschpnost? niekedy sa mozes aj rozkrajat,a dieta nevychovas podla predstav....

maminuska
23. júl 2020

@ajka0207 myslím že dievčatá zbytočne do 18 roku života si život plienia chlapmi a ich penismi . Ak máš frajera , venuješ sa prednostne jemu a tráviš hlavne s ním čas, kamarátky idú bokom , beháš na gyndu a riešiš hormóny ? V 15 rokoch ? V tejto dobe sa áš prpravovat na monitor a riešiť prijímačky na strednú .

ajka0207
23. júl 2020

@sorciera24 keď to mám brať čisto podľa seba, tak rozdiel tam nevidím, ani v 15 ani v 20 som tehotná byť nechcela, chránila som sa fakt riadne, aj keď v oboch prípadoch som rátala s tým že otehotniem a mala zhruba plán čo by sa dialo.
Ale áno, z hľadiska celkového tam rozdiel určite je, len sa mi nezdá taký obrovský, aby som každú čo sexuje v 15 odsúdila ako nezodpovedné decko čo si jednoznačne len ničí život.

lenni2
23. júl 2020

Keď som mala 15, chodievala som na chaty spolu so starším súrodencom (17). Mamina bola a stále je moja najlepšia kamoška. Teraz mam dve dcéry, chvalabohu iba 4 a 8 ročné a obávam sa toho veku. Neviem či to zvládnem ako moja mama bez stresu, nakoľko viem ako to na takýchto párty vyzeralo. Na nieco to bolo dobré, že mi mamina doverovala, dodnes si to vážim.
Dúfam ze niečo také tiež dcére dovolím len budem potrebovať pevné nervy. Držím palce aby ste sa rozhodli správne ❤