17-ročný syn si píše s 12-ročnou
Ahojte. Mám skoro 17 ročného syna ktorý si píše na pokeci z 12 ročným dievčaťom. Čo si o tom myslíte? Ďakujem.
nech si dá hlavne pozor, aby neskončil v base.... on je na prahu dospelosti, ona je ešte pod zákonom
@rebrambora je trošku nervak keď som po ňom niečo chcela, tak bol rozhnevaný že nemá vraj čas, a keď som sa spýtala tak mi to povedal
@spadnutaslivka pochybujem on je veľmi dobrý chlapec, má aj kamarátky s ktorými je v kontakte cez telefón ale moc sa z nimi nestretáva, tak pochybujem...
@matuskanuch veľmi dobrý chlapec? Takže bude so sexom čakať do jej 15-ky, aj keď ho ona bude provokovať? No... ok... ale radšej by som mu to pre istotu pripomenula...
Aha, prepáč, ja som to pochopila, že už spolu chodia... písanie ešte nie je chodenie... ale aj tak...
@matuskanuch ale ak sa "nič nedeje", tak mi uniká pointa diskusie
@matuskanuch 12 ročné dieťa nebude tráviť čas na pokeci kde sú prevažne úchyláci. Už jej aspoň zavolal cez videohovor či naozaj existuje to dievča?
@spadnutaslivka hovoril že on jej písal pretože mala napísané že ma 17 rokov a potom od nej pýtal Instagram kde mu prezradila vek
@maranco nie vraj nie
@matuskanuch porozpravaj sa s nim o moznych dosledkoch aby si dal pozor, ale ak sa nic nedeje zakazovat mu to nemusis.
@matuskanuch dobre ja vám ďakujem za pomoc nejak to poriešime 😊
@matuskanuch pocenie do buducna pre mladeho,nech pyta OP, kamoska ma 11r, keby ste ju videli tak minimalne 18tipujete
@matuskanuch aj z vypisovaciek s nezletilou moze mat problem. Kym si pisu o pocasi alebo hudbe nic sa nedeje, ale je hranica, kde uz aj vypisovacky su trestne.
Nech netravi cas na pokeci s neznamymi ludmi ale nech ide von a venuje sa niecomu zmysluplnemu.
@matuskanuch volaj šandare
@walentina7 1. už nadpis zaváňa problémom (prečo by to inak autorka potrebovala riešiť?)
2. kamarát mal 17 a chodil s 12ročnou a (áno, presne tento vek, preto mi to hneď pripomenulo) a všetci mu dohovárali, lebo bolo vidno, že s nimi plieskali hormóny
3. ak by to aj začínalo relatívne nevinne, s pubertou a zvedavosťou je takmer isté, že ho bude minimálne dráždiť (slovne, nehovorím, že sa ho hneď musí dotýkať) a potom sa dosť ťažko odoláva aj zrelým ľuďom, kde ešte u mladých a nerozvážnych
Nenapísala som nič zlé, len aby bol opatrný a aby ho rodičia poučili (upozornili). Lepšie teraz ako potom plakať nad rozliatym mliekom. A ako písala viestta, aj z napísaného môžu byť problémy. Nehovorím, že je chlapec zvrátený, nie každý hneď lezie s každou do postele, ale väčšina chce skúsiť minimálne zo zvedavosti.
@walentina7 nemusi ist rovno o sex. Aj haklive vypisovacky s nezletilou osobou mozu byt povazovane za trestny cin. Ona este rozum nema, ona je z "velkeho" chalana ocarena. (ktora sme neboli?) On tiez este vela rozumu nema. Nie, ze by bol hned hlupy, proste nema skusenosti, nema vsetky informacie, jednoducho je to mlady chalan. Tam su na mieste rodicia aby upozornili, co mu hrozi ak prekrocia hranice.
@matuskanuch že čo je to za soplanu, keď je na pokeci.... asi ju už svrbí
@daniela2202 teraz toho bude asi vela...deti dostali notebooky a tablety "zadarmo"...digitalny ziak...co som komu urobila 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
@matuskanuch myslím si ze nieje normálne aby bolo 12 ročné dieťa na pokeci. Ja keď som mala 12 ani som nevedela ze také niečo existuje. Porozprávaj sa s ním a nech si on overi ze ci je to naozaj 12 ročne dievča a hlavne nech si nepíšu o ničom nevhodnom lebo aj za to môže mať on problém a načo by vôbec malo 12 ročne dievča pokec?.. Asi si nebudu písať o počasí keď sa 12 ročně dievca dalo na pokec a hľadá tam niekoho co tam po väčšine aspoň si myslím teda a dúfam ze si tam dospelý v zrelom veku a nie 12 ročne deti
@afterdark ako funguje ochrana? Pri 12-ročnej dievčine... Ochrana pred neželaným tehotenstvom je jedna vec, ochrana, že je dievčina ešte pod zákonom a teda sa chalanisko pri intímnom styku dopúšťa trestného činu je ale vec iná. Proste tu ide o jasné NO GO! Myslím, že by stačilo, aby sa chalanisko musel ísť predstaviť k dievčaťu domov ako jej frajer a hneď by bolo vyriešené. Hneď by ho prešli všetky úmysly. A ak by aj bol hrdinom, rodičia toho dievčaťa by si už asi urobili s nimi poriadky.
@spadnutaslivka Ochrana funguje rovnako pri 12r. dievčati ako pri dospelej žene. Podstatné, aby to chlapec vedel, mal všetky potrebné vedomosti. Nikto nechce aby k niečomu takému došlo, dospelým je jasné že ide o trestný čin. Ale dnešné deti si niekedy nedajú povedať. Mojím príspevkom som apeloval hlavne na rozhovor s chlapcom a vysvetlení všetkých vecí s tým súvisiacich.
@matuskanuch Táto téma ma celkom zaujala, z pohľadu napríklad môjho syna, až bude mať 16-17 a z môjho pohľadu, keď sa vrátim do minulosti. Váš syn je vo veku, kedy je potrebné s ním o všetkých veciach hovoriť. Vďaka internetu už má taký prehľad, že by Vám vlasy dupkom stáli, ale to podstatné čo mu musíte vy podať je akási morálna zodpovednosť vo vzťahu. Čo všetko to obnáša, čo sa môže najhoršie stať atď. Nájsť si formu jazyka, ktorá teenagera zaujme a hlavne poučí. Vety ako: "neopováž sa" a podobné budú viesť k presnému opaku. A zvážiť samozrejme fakt, že si aj tak nedá povedať, respektíve podľahne. Tam si treba byť istý, že si to uvedomuje a vie ako funguje ochrana, prípadne, aké sú možnosti, ak už sa istá nehoda stane.. Tomuto sa samozrejme chcete vyhnúť, ale sám za seba poviem, že muži v takom veku ľahko podľahnú. Držím palce.
@afterdark vo "vztahu" s dvanastrocnou sa ochrana neriesi. Dvanastrocna je "pod zakonom" a vsetky zalezitosti okolo sexualneho zivota su v tomto pripade trestnym cinom. Takze sice je pekne ak sestnastrocny vie, ako sa ma pouzivat prezervativ, ale rovnako by mal vediet, co mu hrozi ak by pristupil k sexu s dievcatom mladsim ako 16 rokov.
@afterdark nefunguje, lebo je pod zákonom. Hovorím ti, že nie je dôležité to, či môže alebo nemôže otehotnieť, ale že sa dopúšťa trestného činu. To je aktuálne dôležitejšie.
@viestta Ja som aj váhal, či autorke napísať, lebo to tu hneď ľudia pochopia úplne opačne a rada sa zmení na navádzanie. Neviem či ste videla dnešné 12 ročné dievčatá.. Keď chce, bude pôsobiť ako dvadsať ročná. Ale vy by ste si na chlapcovom mieste iste automaticky pýtala občiansky preukaz.
@afterdark hlavne by si si mal syna vychovať tak, že vie, čo môže a čo nie. Či drogy sú tiež ok? A krádež? NIE! Tak rovnako NIE platí aj pre sex s dievčaťom pod 15 rokov.
@afterdark moj zlaty, moze vyzerat aj ako sesdesiatrocna, zakon neposudzuje vzhlad ale vek. A sex s osobou mladsou ako 16 rokov je trestny cin. Bodka. Takze mladeho pana nezbavi viny to, ze vyzerala tak ci onak, ze bola ochotna na sex pristupit, ze ho vyprovokovala, ze neviem co... Je to jednoznacne jeho trestnopravna zodpovednost. Toho si ma byt vedomy, ma byt o tom pouceny a ma sa vediet zariadit. Hoc aj vypytat si obciansky. To, ze ma vediet pouzit prezervativ, je druha vec.
A dvanastrocna, by tiez mala vediet, ze nema sa nechat obalachat kymkolvek, ani strykom ani kamaratom ani nikym. Kedze sexualnu vychvu na skolach nemame (tam by sa riesili aj toto), tak to musia vyriesit rodicia. Na jednej aj na druhej strane.

Ze ako si sa to dozvedela.