icon

18 ročná dcéra je tehotná

ludmilia1977
28. aug 2015

Moja dcéra 18 je tehotna. Otec dieťaťa, je jej kamarát ktorý ešte neskončil školu rovnako ako moja dcéra je len v 3 ročníku a školu má veľmi náročnú takže s dieťaťom by to nezvládla. Musí sa od nás odsťahovať, k otcovi dieťaťa ísť nemôže. Ja jej pomoc ponúknuť nemôžem ja mám 38 rokov, a mám ešte 10 ročného syna a 3 ročnú dcéru. Je jeden ústav o ktorom viem a tam dcéra nemôže pretože už je plnoletá. Na materskú nemá nárok. Na potrat už je neskoro, a aj tak by nešla. Vie mi niekto povedať ako má prežiť 18 ročná nezodpovedná mladá dáma bez školy a bez jediného eura a BEZ ŠKOLY s malým minimom ? Bývanie nejaké lacné asi nehrozí. Som nahnevaná a ale najmä zúfalá lebo je to moje dieťa. Vie niekto o nejakom centre alebo niečo také kde sa môže obrátiť ? Ja jej pomôcť nemôžem. Ako pokračovať a vyrovnať sa s jej zničením životom ako matka ? Pomoc ďakujem

sardinka333
28. aug 2015

@lubkavargova1 ja som to pisala už na strane 2...že je to vymyslene...ale ženy klapky na oči a prispievaju ako šialene lebo ved taketo temy hned každu ,,namichnu,, ...a niekto sa len smeje ake ,,ste, sme sprosté,, ako naleteli...
trol jak vyšitý...

ivuska6
28. aug 2015

taka otazka keby to male cakas ty co snim spravis pokial si ho nechas teda asi ano kedze nemas peniaze na potrat kedze ich nieje na viac je to alebo bude to tvoje vnuca ktore ked mu nepomozes a zaroven aj vlastnej dcere, tak ta nebude v zivote ani poznat a zaroven aj nenavidiet a skola sa da dokoncit

miku1
28. aug 2015

@ludmilia1977 18 syn je gay a 18 ročná dcéra je tehotná.....S čím ešte dnes prídeš???????

sasa1983
28. aug 2015

@miku1 že mama je prostitútka a otec imigrant zo Sýrie🙂

miku1
28. aug 2015

@sasa1983 Uvidíme, necháme sa prekvapiť 🙂

ervenka
28. aug 2015

ale coby baby, nabuduce bude diskusia- "moj syn ma 18r., uz nie je panic. Myslite,ze moze byt tehotny?"

moni73
28. aug 2015

@ludmilia1977 necitam diskusiu, ale dufam, ze si robis srandu! kam ju chces poslat?! preco??? no boooze, tak otehotnela (oi len o 2 roky skor ako ty. asi si tiez nebola zrovna financne zabezpecena...) normalne sa mi chce blejt 😝

zkad
28. aug 2015

Prave som to vsetko docitala a zistim ze je to o nicom. ☹ tak zas na buduce baby.

moni73
28. aug 2015

@miku1 to fakt? nesledovala som, necitala... ale mam napad! deti su teda dvojicky: on gay ona tehotna... je to dieta jeho? jedna sa o incest?

l3yla
28. aug 2015

@ervenka 😀 😀 😀 😀

tykat
28. aug 2015

@ludmilia1977 neboj, najneskor v stredu-stvrtok bude po probleme...prazdniny skoncia a v skole bude treba makat, cas na taketo sprostosti ti neostane...ak je toto ozajstny pribeh co si teda nemyslim tak maj na pamati ze ti nakoniec aj tak dostane len to co das inym...skus sa nad tym zamysliet.

tinach
28. aug 2015

Gratulujem 😅

sanije
28. aug 2015

Nieje normálne ako píšete .. Ja mám 18 rokov som v 19 tt .... Mama sa namna vykašlala a myslim si že to je posledné čo by mala od vás očakávať .. Ako píšete chcete ju dať do nejakého centra , ústavu kde bude obmedzovana kde jej budú hovoriť ako vychovavať dieťa určovať vychádzky a podobne ... Toto je najhoršie riešenie aké možete urobiť .. Ja tiež nemám školu dokončenú , čo som vždy chcela a túžila po najlepšom vzdelaní ale to neznamená , že už nikdy nebudem mocť študovať ! Samozrejme že sa to dá , keby ste radšej s ňou vela komunikovali hlavne by mala z vás cítiť oporu určite to riešiť s rodičmi jej priateľa alebo aspon sa dohodnúť na nejakých príspevkoch .. Nerozumiem vaše zmýšlanie prečo nemože zostať u vás ?? preboha ste matka ! Ak ide o finančnú situáciu tak by som na vašom mieste robila všetko čo sa dá a čo je vo vaších silách je veľa ludí čo by jej pomohlo posielalo oblečenie pre malinké a podobne určite aj nejaké peniaze by sa dali posielať preboha však sme ludia ... Počúvate sa ? nejaké centrum .. Preboha je mi z vás nazvracanie , rozumiem že to je ťažká situácia ale NEJAKýM centrom sa to nerieši ! A ako si zničí život ? asi ked chcela to bábetko tak je rada ! Vy máte deti a máte zničený život ?? Moja mama vychovala sama 2deti v 20 rokoch bola velmi hrda aby požiadala niekoho o pomoc nemala takmer nič a teraz úspešne podnika ma 3 deti zdravé a velké .. Radšej chodte za ňou podporujte ju dohodnite neskor nejaké externe študium kde to vie personál pochopiť a ked nie dokončiť neskor školu poprosíť druhých ludí o nejakú zbierku pomoc , kým može riešiť nejaké brigády , preboha veľa riešení a hlavne si uvedomte že ste MATKA a budúca BABKA !!!!!!!!! Nezahadzujte jej život do koša a nedeptajte ju takými slovami ako tu píšete na jej mieste by som bola sklamaná z vlastnej matky !!!!!!!!!!!

egiginka
Odpoveď bola odstránená
egiginka
Odpoveď bola odstránená
oli18
28. aug 2015

@luvika už tu bolo napísané, aby ste sa zdržali takýchto prirovnaní, ako tvoj "hnus". Nemáš právo jej takto písať, je v ťažkej životnej situácií a takéto komenty jej len sťažujú jej trápenie

sasa1983
28. aug 2015

@oli18 haloooo. Tento pribeh je vymysleny,vid.komenty vyssie..skoda dame davat rady.

luvika
28. aug 2015

@oli18 mam pravo vyjadrit svoj nazor a trapenie ma v prvom rade odkopnuta dcera. To ona je v tazkej zivotnej situacii, ci nemyslis? Ak je podla teba normalne, aby sa jedna matka takto postavila k problemu dcery, tak je to tvoja vec. Podla mna to normalne nie je a evidentne tento nazor nezdielam ako jedina.

oli18
28. aug 2015

@luvika ja som nevyjadrila svoj komentár na zakladateľku, ale na teba a tebe podobné, ktoré zachádzajú do pomaly vulgarizmov

sestricka52
28. aug 2015

Zaujimave citanie. Nejdem kritizovat, ani odsudzovat. Ja som tiez nemala na ruziach ustlane a zijeme od vyplaty k vyplate, skoro ako kazda rodina. Neotacaj sa dcere chrbtom, bude ta potrebovat. Co ked sa na nu ten jej kamos vykasle? Ak uz sa tak nestalo. Co pojde pod most? To dopustis, aby bola bezdomovec? Dieta odoberie socialka? To je lepsie? Dieta je bozi zazrak. Prijmi te ho ako je. Podporuj ju, bud jej prikladom a nie katom. My sme zili v 2 izbovom byte ja, brat a rodicia a prezili sme.

luvika
28. aug 2015

@oli18 asi bude problem v tom, ze mne a mne podobnym ako ty pises zalezi na cudzom dievcati viac ako vlastnej matke...smutne, dokonca az nie normalne. Ci uz je tato tema vymyslena alebo nie, za svojim nazorom si stojim a na uroven vulgarizmov sa nepotrebujem znizovat ani tu, ani nikde inde. Ale matku nemame preto, aby nas nakrmila, obliekla, hovorila ako nas lubi a pri prvom vacsom probleme nas odkopla, lebo je jej to pohodlnejsie, nez sa trosku uskromnit a skusit najst normalne riesenie.

lucinkaboz
28. aug 2015

No ja by som svojej dcere pomohla...aj keby čo bolo, dieťa je dar....a na vyzivne nejaky narok mať bude aj roičovsky dostane...cca 300 eur, po 6 mesiacoh od narodenia dieťaťa može dat dieta pol ročne do jasli. Od statu dostane 280 eur a ona moze ist pracovat...to sa dá nie?do ustavu, chceš poslať dceru???? uuu

bonaqa2013
28. aug 2015

@ludmilia1977 ale maminka, mne sa stalo niečo podobné a tiež som chodila do školy. Samozrejme rodičia nadšení neboli, o mojom decku nechceli zo začiatku ani počuť, len stále aká je to hanba a čo povedia susedia. hneď po pôrode som nastúpila do školy. bolo to ťažké aj pre mňa - odišla som od 3 týždňového syna a mama sa starala. ja som len kojila a všetko ostatné bola starosť mojej mamy. školu som skončila, samozrejme syn oslavoval svoje prvé narod. už bez ocka.
V súčasnosti má syn 20r, študuje VŠ 3 ročník . Na medicínu sa nedostal. A s mojími rodičmi vychádza super. Každý deň ide k starkej a ku starkému. Dokonca nemá problém starkú aj k lekárovi zaviesť.... a susedia už dávno zabudli že dieťa prišlo tak rýchlo po svadbe....

lucinkaboz
28. aug 2015

inak ...moja mama ma mala v 18....nejde o vek, preboha...matka je vzdy matkou v ktoromkolvek veku....a dieťa je dar aj v 16......

evaveva1
29. aug 2015

@ludmilia1977 Z tvojho príspevku citiť,že máš ešte oveľa viac starosti,nie len tehotnú dcéru,len ty musíš vedieť čo to znamená/,nemôže u nás doma ostať a komplikovaž život ostatným súrodencom/-to si napísala,Už sa stalo potrebuje pomocnú ruku,ak nemôžeš ty,rozmýšľaj kto,ona potrebuje teba.Skús nejaký čas vydržať,teraz si vo veľkom strese,no o dievčati ani nehovorím,ona zrejme nemá oporu zo strany budúceho otca.

lucinkaboz
29. aug 2015

Sorry inak...je to tvoja vlastná dcera? Lebo normálne som si musela prečitať prispevok ešte raz....pripadáš mi ako krkavčia matka....lebo mas dve deti, ty jej pomoct nemožeš tak ju vyhadzuješ z domu? byt tvoja dcera, nikdy ti to neodpustim.

danielka1982
4. dec 2015

Možno je už neskoro písať ale predsa,ja som ostala tehotná v 17-tich,dcéra sa mi narodila deň po 18tke. Dobre,vtedy som vravela spackaný život,ukazovali na mňa prstom,veď slobodná matka je vždy len kur.a bez toho aby vedeli ako sa to stalo a prečo, môj otec pil zarobil málo,mamka brala invalidný dôchodok.Mám ešte brata staršieho o 4 roky.Uživiť dieťa? Každý povedal to nezvládneš daj to preč.Už som bola psychicky na dne.Ako môžem dať preč ,,niečo,, čo je mojej krvi? Neľutujem. Dostávala som rodičovský príspevok,prídavky,výživné mi otec dcéry nemohol platiť keďže nebol zamestnaný,tak mi zatiaľ bolo z úradu vyplácané náhradné výživné.Bola to drina ALE nebyť mojich rodičov tak vtedy spácham samovraždu.Otec prestal piť a mamke sa polepšilo.Začali spolu komunikovať,moje dieeťa dalo mojich rodičov znova dokopy. Pozri príde deň keď si budeš trieskať hlavu o stenu,preto zváž situáciu a neunáhli sa.Dcéra ťa potrebuje.Zlyhala,sklamala ťa ale ona na to príde po pôrode,že to neni také ľahké ako si myslela.Neviem si predstaviť teraz moju 15 ročnú dcéru s ktorou puberta plieska a poriadne poslať bývať inam len preto aby sa 12 ročný syn vyspal a 3 ročná dcéra takisto.Možno máš dôvody prečo ju vyhnať z domu ale určite sú aj dôvody prečo ju nevyhnať.Neurob chybu a držím palce aby si sa rozhodla správne a nezlyhala ako matka.

lauricka
5. dec 2015

V prvom rade sa vela veci da,ked sa CHCE. Najjednoduchsie je povedat, ze jej nemozete pomoct a musi z domu. Super. Od toho ste jej mama, aby ste boli pre nu teraz oporou. Mlady muz ma tiez, hadam, rodicov, ktori by sa, ak su aspon trochu normalni, mohli financne zapojit do pomoci. Hlavne jej netrepte o hlavu, ze si znicila zivot. Ako to viete? Mozno si ho vobec neznicila. Niekedy su veci inak, nez sa nam zda, ale to v tej chvili netusime. Trochu pokory k zivotu nikdy nezaskodi. Niektore rodiny maju aj styri deti. Co ak by bolo vase? Nuz tak by ste sa museli postarat o styri tak, ako sa starate o tri. Dcere moze skutocne znicit zivot len jedna osoba teraz a tou ste vy. Moze a nemusi. Zalezi od vasich rozhodnuti a postojov. Prijatia alebo neprijatia. Skuste sa vzit do jej situacie a predstavte si, co by ste v takej situacii najviac potrebovali...Apropo, to, ci zvladne alebo nezvladne skolu, by som tiez tak hned nehodnotila. Ak bude chciet, tak zvladne. Porozpravajte sa s nou, aj v skole sa da dohodnut individualne.

diana20
16. dec 2015

Ja som otehotnela v 19, teraz mam 20, krasneho syna a som stastna.. Dcera dobre robi, ze neberie antikoncepciu, je to hnus a mozu sa jej z toho stat aj horsie veci ako to, ze priberie.. Poznam mnoho mladsich mamiciek ako je tvoja dcera, ktore zvladli dokoncit skolu aj s dietatkom ked studovali externe... Ja ta nejdem sudit, nie som v tvojej situacii, ale my tiez byvame v podnajme a mamina ma dve roboty, aby sme vsetko utiahli , oco robi v zahranici a tiez ho tam vselijako odrbavaju s prepacenim, takze nemame peniaze, z bytu nas chceli na konci roka vyhodit, lebo mame dlh.. Mam 12 rocnu sestru a sama som mala 9 ked sa ona narodila, takze viem, ze tvoj 10 rocny syn urcite dokaze pomoct..keby sla tvoja dcera na potrat, nikdy by si to neodpustila.. Ja osobne by som sa zblaznila, keby som sla, ale nastastie som sa spravne rozhodla.. A moja mamina tiez, stoji pri mne a pomohla mi aj ked sme si mysleli na zaciatku , ze sa odstahujem k priatelovi, ale ten ma v siestom mesiaci nechal... A mama povedala, ze to zvladneme, ani jej nenapadlo hladat mi inde domov.. A teraz je stastna aj ona.. Neurob nic, co by si lutovala.. Vsetko sa da zvladnut.. Drzim palce, som si ista, ze babatko bude robit radost aj dcere, aj tebe..

annamarcon
23. dec 2015

@ludmilia1977 áno, rozumiem že ste nahnevaná na svoju dcéru. Ale nepomôcť jej. Ja osobne mám 5 detí a kebyže mám trošku staršiu dcéru a povie mi že je tehotná tak jej pomôžem, ved predsa je to moje dieťa. A otec bábätka sa má záujem starať? A prečo by mala mať zničený život? Ja som bola v tom veku taktiež tehotná. žiaľ, potratila som. Ale manžel aj rodičia boli stále pri mne. V prvom rade sa zamysli nad sebou. Ako by si sa cítila ty na jej mieste?