18 ročná dcéra je tehotná
Moja dcéra 18 je tehotna. Otec dieťaťa, je jej kamarát ktorý ešte neskončil školu rovnako ako moja dcéra je len v 3 ročníku a školu má veľmi náročnú takže s dieťaťom by to nezvládla. Musí sa od nás odsťahovať, k otcovi dieťaťa ísť nemôže. Ja jej pomoc ponúknuť nemôžem ja mám 38 rokov, a mám ešte 10 ročného syna a 3 ročnú dcéru. Je jeden ústav o ktorom viem a tam dcéra nemôže pretože už je plnoletá. Na materskú nemá nárok. Na potrat už je neskoro, a aj tak by nešla. Vie mi niekto povedať ako má prežiť 18 ročná nezodpovedná mladá dáma bez školy a bez jediného eura a BEZ ŠKOLY s malým minimom ? Bývanie nejaké lacné asi nehrozí. Som nahnevaná a ale najmä zúfalá lebo je to moje dieťa. Vie niekto o nejakom centre alebo niečo také kde sa môže obrátiť ? Ja jej pomôcť nemôžem. Ako pokračovať a vyrovnať sa s jej zničením životom ako matka ? Pomoc ďakujem
Mnohé z vás si tu utierate ústa o zakladatelku. Neviete,čo v skutočnosti sa v rodine deje. NIKDY neviete.
@ali223
@anatalia77
@adriazab
- baby, ak to nebolo vymyslené, tak to dievča už asi aj porodilo, téma je ešte z augusta...
Zaráža ma, že ty jej pomôcť nemôžeš.. Prečo? Prepáč, ale to by bolo prvé, čo by som urobila.. Podala jej pomocnú ruku.
nečítala som všetky príspevky... ale neviem v akej situácii by som musela byť aby som napísala ako matka niečo také a aby som čo i len premýšlala o niečom takom. Neviem v akej situácii ste.. ale už len ten text a mrazí ma. Radšej by som nejedla, nespala ale dcéru z domu by som nedala. Nemáte nikoho na koho sa obrátiť? Iste bude mať nárok na nejaké dávky, treba sa spýtať.. alebo si zájdite do cigánskej osady.. tam vám poradia ako vyžijú oni a na aké dávky má nárok.
@ludmilia1977 okej tak poprve ak je tvoja dvera uz plnoleta tak ma pravo na 222 eur mesacne co je rodicovsky prispevok.. mozno sa da vybavit aj stipendium od statu za to ze bude popri dietati studovat aj ked na indiviudualnom..po druhe ja som prisla v mojich cerstvych 19. Rokoch za mamou s placom ze co mam robit a moja mama sa na mna usmiala a povedala ze je rada ze bude babicka!!! A tiez som nemala dokoncenu sttednu ale nastastie som to do porodu stihla.. po tretie TY si jej MATKA a TY ju mas podporit lebo mamu nikto nenahradi a tak ako si tu pre nu bola ked ju trebalo prebalovat krmit atd tak isto si tu pre nu teraz ked je tehotna a potrebuje podporu ona bude stale tvojim dietatom a stale bude potrebovat matku tak ako ju potrebuju tvoje mladsie deti.. a uz len posledne co ti napisem je ze ma mrzi ze ste vobec brali do uvahy nejaky potrat.. raz ked to dieta uvidite tak vam to bude pripradat strasne krute ze ste vobec nad niecim takym premyslali.. drzim dcere palce nech sa k rodicovstvu postavu zodpovedne aj otec dietata a nech ma bezproblemove tehotenstvo..
@ludmilia1977 ty jej pomôž!! ! ! ! ! ! ! !
@ludmilia1977 Nečítam iné príspevky... Myslím si, že vôbec nemusí mať zničený život a čo je toto za prístup mamy, veď je to tv.dcéra a ty ju hneď odpisuješ, ako to nezvládne.. Sakra, nahnevaná si, chápem, ale dočerta, podpor ju a pomôž jej, aspoň..
@marcella24 rodičák je 223 € aj s príspevkom na dieťa. Neviem, prečo vy ste dostávali 285 €.To bolo kedy??? a kde ste o to žiadali???
U nas v bytovke byvaju rodicia dospela dcera a maly syn v jednoizbaku, rodicia a dvaja dospely chlapci v dvojizbaku, Stary rodicia, ich dcera a jej dospely syn v trojizbaku...poznam rodinu co byvaju v 4izbovom dome 7!!! vsetko slusny ludia len nemaju peniaze tak ziju nakope a nikto nikomu nenici zivot. Nevyhadzujte dceru z domu, potrebuje vasu pomoc oporu. Hoci ako ste na tom financne zle, neospravedlnuje to vase pocinanie poslat ju napospas osudu. Takto to robia zvierata nie ludia. Ak by som nebola svedkom ozaj tazkych osudov nepisem vam to ale ak tazko chora svokra dokaze prichylit dve "prespate" nevesty...prijem maju len od synov tak aj vy dokazete prichylit vlastnu dceru
@ludmilia1977 pobúrila som, veľmi. Si jej matka, preboha!!! Sama si bola tehotná až 3 x a mala si pri sebe partnera-pomoc. Ako môžeš 18-ročnú bez školy vyhodiť na ulicu???? A maj si kolko chceš výhovoriek. Ty si hrdinka, lebo tebe pomáhal nebožtík manžel. Ale ona bude a ostane sama s miminom!!! To čo má byť???
Veď ty si tiež mala dve minimá, keď ona bola väčšia a tiež musela počúvať plače tých miminiek. musela som ti nadať, prepáč. ale toto čo už je, kam to ten svet speje.
Aj ked je tato tema uz pase ved je to polrok, ale myslim si ze sa neda nereagovat..... suhlasim s @borkavan....
A za mna... Aj ty mas deti a nejedno a tiez si sa urcite s dcerou neradila ci budu alebo nebudu plakat atd a co snad je to ine kde ti place male dieta tvoje alebo vnuca, ked place tak place rovnako...a to ze mas deti tri a teraz ste v nelahkej situacii ty si dospela nie oni, ty mas v prvom rade robit tak, aby si sa postarala a to, ze ma dnes niekto 18 neznamena nic, ze tahaj z domu....dnes maju starsi ludia problem zacat,nie take deti... To je take, ze kto psa bit palicu si najde a @ludmilia1977 je podla svojich vyjadreni taka, lebo nemoze, neda sa a nebude atd...to, ze sa problem nevyriesi a vyhodis ho z domu neznamena, ze zanikne...skoda slov plytvat na take nieco....podla mna typicky pripad toho, ked rodic tresta dieta za takuto povedme "chybu", ktora ma siahodlhejsie dosledky....
@ludmilia1977 paneboze...co by som ja a moja mama dala za to keby som mala dieta v 18tich,... a nie trapit sa po 30tke s tym ze to nejde...
skolu si moze dorobit aj s dietatom, male dieta vela nepotrebuje, ma dvoch rodicov predsa, nebude sirota ani polosirota...rodicak predsa dostavat bude, a ked pojde deco do skolky, moze si najst pracu
Táto téma je vymyslená a okrem toho dávno neaktuálna.
@ludmilia1977 ja by som 18 rocnu tehotnu dceru nikdy nikdy nikdy a este raz nikdy nevyhodila.... a som si ista ze ani mna moja mama by mna nevyhodila keby sa toto stalo mne v 18.... a ani keby sme mali jednoizbovy byt..... toto ma mrzi..... ja by som si dieta nedala do krizoveho centra ani kebyze ma 30 rokov.... my ako rodina drzime spolu a hlavne ked ma nieto problem..... vtedy este viac, kto iny ma podrzat svoje dieta ako rodic? ☹
Uz som raz pisala za seba ako za 18rocnu matku, ale neda mi to nenapisat znova.. Keby viem, ze sa mi za 9m narodi vnucatko, robim vsetko preto aby som svojej dcere aj jemu spravila, co najlepsie podmienky vramci mojich moznosti.. Je to nevinny cloviecik, odkazany na tvoju dceru.. dufam, ze to dobre dopadlo a dcera aj male su v poriadku
Čože to je pekná sviňa ta mama. Prečo s nou nemôže zostať bývať?
Ako chapem ze si sklamana, ale takto ju hodit cez palubu? Co chces od nás vlastne pocut, ke ty sama nie ze jej nemozes pomoct ale nechces.... Neviem ja by som spravila aj nemozne aby som jej ako jej matka pomohla
@beabelisova - téma je stará 4 roky...
Nečítala som komentáre,nech skúsi
web: www.alexisporadna.sk
mail: poradna@alexisporadna.sk
tel: 0911 350 200
Síce téma stara, ale mam kolegyňu, co vyhlásila ze ak by ich dcéra otehotnela bez svadby vyhodia ju z domu. Mňa odsudzuje, ze som si vzala rozvedeneho a mali sme sobáš len na úrade, ani na oslavu, co som urobila po svadbe kolegyniam neprišla, ze ona nepríde, ked svadba nebola v kostole. Niekoľko krát mi pre svadbou povedala, že si manzela nesmiem zobrať. Zakazovala mi to. Takže áno sú aj také fanaticky vo viere ako ona.

urcite stojte pri nej, je vela mladych mamiciek, ked sa narodi uvidis aka budes rada