Ako by ste reagovali, ak by sa vaše dieťa priznalo k homosexualite?
Dobrý deň,
píšem Stredoškolskú odbornú činnosť tzv SOČ na tému Homofóbia na Slovensku a veľmi by mi pomohlo, ak by ste mi odpovedali na otázku: Ako by ste reagovali, ak sa Vaše dieťa priznalo k homosexualite?, respektíve ak sa tu nájde niekto, kto si situáciou s coming-outom dieťaťa prešiel, pomohlo by mi ak by ste sa zverili, ako ste túto situáciu zvládali a podobne.
Vopred ďakujem za odpoveď 😉
ak by sa to stalo,že to zistí,tak to určite chcem vediet,aby sa netrápila,je a navždy ostane mojim milovaným dietatom a budem ju brat taku aká bude ...hlavne,nech sa netrápi a je v živote štastná....trošku by ma to trápilo,ale nedala by som to na sebe poznat...ak by sa dalo,chcela by som jej pomáhat ..mám kamaratku,ktorá je lesbička a ani vo sne by ma nenapadlo pozerat nanu inak...stále je moja kámoška a vždy bude,,držím jej prsty,nech nájde čo hladá ❤
Ine veci su dolezite, ak budu slusne zit, pracovat atd., tak nema nikto pravo ich sudit a hovorit im do toho, koho si zvolia za partnera. Urcite by som sa snazila dieta podporit. Musi byt tazke sa s tym pre mladeho cloveka vyrovnat a nie to este niekomu "priznat". Takze ja by som ich urcite podporila... a to mame dvoch synov.
ja si myslim, ze relevatne odpovede by boli naozaj len od tych, co to zazili, ak chces robit serioznu pracu. takto ti napise vacsina ludi okolo a pod 30, ze by to brali v pohode, ale clovek nikdy nevie. nie je to len o prekusnuti predstavy, ze sa dieta pusinkuje s rovnakym pohlavim, ale aj o tlaku splocnosti, nemoznosti "pokracovnia rodu" (ak je to jedine dieta) a dalsich veciach, ktore nas ani nenapadu. hlavne ak to clovek necaka, tak to moze byt dost napor na psychiku.
@ebi88 toto co si pisla je pravda...presne toto sa deje vo svete len ludoa maju zatvorene oci a nechcu to vidiet..aj o breivikovi je pravda...preto postrielal tych ludi lebo sa dostal do takej rodiny kde ho zneuzaivali..ani sa mu necudujem..neviem si predstavit co mysel prezivat ako decko ked ho dvaja uchylaci obtazovali...jasne ze mu preplo..ved komu by nie
@tinaa64 no a? Ma preboha 4 roky ani netuší, čo je ľudská sexualita a ake pohlavie ju priťahuje. Na manželstvo sa pozerá úplne iným pohľadom ako dospely človek.
Poznám chalanov, čo ešte v 17 skúšali mat sex s dievčatami, chceli mat manželku a deti.... Čo si myslíš, že v 5 rokoch behali za chalanmi a chceli sa s nimi ženiť?
tak asi tu budem jedina, ktora to tak ruzovo a v pohode brat nebude- aleze vobec - svoje deti milujem a voci homosexualom nemam nic, poznam zopar a mali sme v pohode vztahy, ale je to ine , ked sa ma to netyka (je mi jedno kto co doma za zatvorenymi dvermi robi a hlavne s kym) a je to ine, ked ide o moje vlastne dieta, kde tie veci/problemy skor ci neskor do domu a do rodiny dojdu...... predsa clovek sa obetuje, ma ocakavania, tesi sa na starobu s vnucatkami, a viem aj to, ze dieta za svoju orientaciu nemoze - takze ja sama by som sa psychicky velmi tazko vyrovnavala s takymto niecim v MOJEJ rodine.....
A to je niečo strašné ? Ak by sa vam syn prisnal, že je pedofil bolo by to znesiteľnejšie ako skutočnost, že je gej ? Spoločnosť je ešte stále konzervatívna a skostnatená. Radšej budem mať doma šťastnú lesbu ako v depresiách trpiacu ženu, ktorá sa boji otvorene povedať pravdu. A vnúčatá ? Lesby majú určitú výhodu 😁 A na záver, čo je horšie, počuť, že vaše dieťa má rakovinu alebo priznanie, že je homosexuál ?
Dufam a verim ze do casu kedy moj sym bude riesit taketo veci uz nebude ziadne "priznavanie sa k homosexualite", resp. ze to nebude "obavana tema" ked treba nabrat odvahu aby sa to povedalo rodicom a najblizsim alebo sa trapit cely zivot lebo tu odvahu nabrat nie je jednoduche. Prosto jedneho dna zistim ze moj syn ma frajerku alebo frajera, tak ako to raz zistili moji rodicia, bez ohladu na pohlavie.
neviem, či tu napísala už niektorá, ktorej dieťa momentálne prechádza, alebo už prešlo pubertou.. máloktorá normálna mama to prehodí len tak cez plece, že ideme ďalej. áno život ide ďalej.. no puberta dokáže divy.. aj s inak navonok slušne pôsobiacim dieťaťom.. proste treba sa doma otvorene rozprávať, niekedy to ide ako z chlpatej deky... a rovno povedať veci na rovinu... lebo inak to u puberťáka ani nejde... a rovnako ani u človeka, ktorý sa chce /nechce priznať k homosexualite...
dať potomkovi najavo, že ani pre rodiča to nie je ľahké, čo sa dozvie, zistí, ako a kade sa poberá jeho dieťa.. ale ukázať mu možnosť, že je tu pre neho... hoci to bude aj pre rodiča ťažké spracovať akúkoľvek takúto informáciu...
a hlavne nebudiť v dieťaťu dojem, že ho sklamalo, čo sa v návale emocií u rodiča žiaľ stáva ...
osobne poznám prípad, už nie najmladšieho páru (mužov), ktorí takto žijú, dokonca na dedine...no už si okolie na to zvyklo, ale mama to nemala ľahké.. pretože dedina...
@tinaa64
@bbbarunka Neviem ci to pravda je , to sa ale pravda neda posudit z jednej publikacie o jeho detstve, napisat si moze predsa kto chce co chce, no nie? Skor si treba dat dokopy viac informacii. Pr. Ze citaju knihy v skole deti nie o kralovi a kralovnej ale kralovi a kralovi, a potom, je aj vela svedectiev konk. Pripadov ako imnodoberaju deti, ta ich organizacia, za uplne bludy... ale nehadam sa, len si nezavazne dumem, snad sa razndozvieme pravdu.
Budem asi jedina, ale s tymto by som sa nikdy nevyrovnala a manzel rovnako. K nasmu stolu by som ich nikdy nepozvala, ale... nikdy nehovor nikdy.
Ak bude moja dcera ci jedna ci druha stastna tak preco by mi to malo vadit? Ak budu chciet dieta tiez to maju zeny lahsie cize o vnucata sa nebojim...hlavne nech budu spokojne a vyrovnane .,,
@rezia Ahoj. .napísať ako by som reagovala ti síce môžem ale ak by nastala taká situácia či by som tak potom reagovala tak to netuším. .kamarátov takých mám ja ich rešpektujem ale na svojich deťoch si to ani predstaviť nechcem. .keby to prišlo tak sa tomu postavím ale ako to je ešte otázka 😉
@bbbarunka heh, ci som posudila rychlo ci pomaly, to je adi jedno, hlavne je ze nesuhlasis, mozno tam zijes, vies viac. Ja hovorim o tom, co sa ku mne dostalo, nesudim nic, hovorom ze “famy” ma znepokojili, no kto vie. Kazdopadne publikacia ktora by dokazovala co pisem by asi nevysla, cierne na bielom, ze si mozu za to sami, lebo su uchylni ;)
No, mrzelo by ma to skor kvoli tomu, ze by som raz chcela byt babička a neviem ci by sa to dalo :D Ale tak svet by sa nezrutil. Kopec hetero parov nemoze mat deti, moj zivot na babickovani zas nestojí. Som dost chapava, pochopila by som to a urcite by som s tym nemala problem 🙂 a urcite uz len kvoli malemu a tomu, ze chcem aby bol stastny v zivote, by som nechcela aby sa schovaval.
osobne fakt neviem, ako by som to prijala a zvladla, je nieco ine byt akoze nad vecou a tolerantny, ked ide o susedovo dieta a ked ide o vlastne. to si myslim.
mame len v rodine skusenost, moj bratranec, ma teraz okolo 40tky, od 20tky studoval v zahranici, potom tam aj pracuje a zije, ale asi len poslednych 15 rokov sa priznal, ze tam zije s nejakym priatelom...teta sa z toho dodnes nespamatala, je v soku, ale tym, ze je mimo SVK to asi aspon nemusi vysvetlovat okoliu, znamym a pod.
ale tesila sa na vnucata, ktore teda uz rozhodne nepridu...
Tak ostava sa mi len modliť aby moje deti priťahovalo opačne pohlavie, preto že toto si ani len nechcem.predstavit..v biblii sa pise len muž a žena, iné je vylúčené a zvrátené.. Nech je Boh milostivý k mojej rodine. Verejnosť neriesim..
Moj sin je análny traktor a vihonim mu ket bude potrebovať

@sisaka dcera ma 4 r..a hovori mi ze bude mat manzela a a ze chce mat deti..tak ja DUFAM AAJ PEVNE VERIM ze to tak bude aj pri jednej aj pri druhej..to by som znasala veeeeeelmi tazko