Dve detičky behom dvoch rokov (skúsenosti)

ceresnicka125
30. okt 2019

Ahojte mamičky,
Ako zvládate situáciu alebo ako ste zvládali situáciu tie čo ste mali detičky behom dvoch rokov ? Zaujimalo by má ako staršie reagovali na mladšie, ako sa to vyvíjalo a podobne.. Ďakujem za odpovede

basska_b
30. okt 2019

Pridam sa... Tiez ma zaujima, my budeme mat tiez necele dva roky rozdiel 🙂
Citala som vselico. Vraj deti do 2 rokov necitia este take silne emocie ako ziarlivost, su z nich dobri partaci, na druhej strane urcite pridu take tie veci ako neber mi moje hracky, to je moje...
Vraj treba starsie dieta vela zapajat do starostlivosti o babo, aby sa citilo dolezite... rozne som citala. Budem rada, ked skusenejsie mamicky poradia.

siska53
30. okt 2019

@ceresnicka125 v pohode.neziarlil. bábätko sa mu pacilo. Teraz uz menej, lebo babatko podrastlo a uz sa aj pobiju a pohadaju.
Prve 2m.mi chodila mama pomahat, lebo mala bola kolikova, ale potom som si to uz sama riesila.

lenka_maa
30. okt 2019

Podľa mňa čím menší vekový rozdiel tým lepšie. Naši rozdiel 22 mesiacov a super. Staršia nežiarlila, ale ani sme jej nedali dôvod. Neodstrkovali sme ju od malého, zapájali sme ju, učili sme ju ako ho chytiť, pohladkať ... Keď sa začal mladší prikrmovať, tak keď chcela dovolili sme kŕmiť (pod dozorom samozrejme). Na začiatku to bolo úplne v pohode, malý väčšinou spal. Potom to bolo ťažšie - staršia spávala 1x cez deň a mladší spával 2x cez deň. Čiže vždy sme nejako narušili spánok buď jednému alebo druhému, ak sme niekam chceli ísť. Ale od istého obdobia je to zas pohoda - spánok majú rovnaký aj večer, majú podobné záujmy, keďže ten rozdiel nie je veľký, vedia sa spolu pekne zahrať, samozrejme sa aj poškriepiť 🙂. Majú sa veľmi radi a nedajú dopustiť jeden na druhého.

jankazsa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vrabcek15
30. okt 2019

@ceresnicka125 ahoj ja mám medzi dievčatami 14 mesiacov a mne to príde v pohode.. Podľa mňa je jedno aký veľký máš vekový rozdiel medzi deťmi (ci väčší alebo menší) lebo každý má svoje plusy aj mínusy.. Začiatky sú náročné na zosúladenie spankov,papaní ale nájdeš si systém a to pojde 😉dnes majú 4 a 3 roky a je to super 👌 aj sa zahrajú aj pobijú spoločne 😂😂

ceresnicka125
autor
31. okt 2019

@siska53 mne tak pomáha moja babka s dedkom (ešte čiperní, veď majú 63 a 68 rokov). Hľadáme si nejaký režim, ale Olívia má len týždeň, takže je skoro. Snažím sa ísť v Tom režime čo mala Šarlotka a popri Tom riešiť Olíviu nakoľko zatiaľ netreba takú starostlivosť.

ceresnicka125
autor
31. okt 2019

@lenka_maa ja mám 17 mesiacov rozdiel (samozrejme neplánovali sme, bola by to samovražda 🙈).. Hej, ale ja verím, že to bude lepšie a lepšie keď si všetci na seba zvykneme.. Predsalen je to nová situácia pre všetkých nie len pre Šarlotku našu.

pmajkap
31. okt 2019

Blahoželam 🙂 my mame rozdiel 1rok aj 5 mesiacov 🙂 maly chodil po sestricke pokukovat ale nejak ho nezaujimala 🙂 teraz ma mala 9 mesiacov a uz su partaci ;) uci ju lozit, kotulaju si loptu, hojda ju, sali sa s nou. A velmi ho bavilo pomahat mi pri prebalovani nosil a vyhadzoval plienky. Ja mam sice kludne deti takze to pre mna nie je narocne hoc som na vsetko s muzom sama kedze vsetku rodinu mame v inom meste 🙂 a teraz cakame tretie 🙂 ked sa babo narodi tak maly bude mat 2 roky a 9 mesiacov a mala rok a 4 mesiace 🙂 takze sa tesim a pokojne sa priprav na to ze niekedy bude doma neporiadok, nebudes stihat navart bo budete chciet ist von ale napr. ja si cez obedny spanok vzdy polezim s detmi a to ma nastartuje 🙂 drzim prsty, tes sa uzivaj si tehotenstvo 🙂

petkasaurus
31. okt 2019

Baby, ja by som tiez chcela mat deti s co najmenším vekovym odstupom.. Len sa bojim, ci to nie je doslova samovražda zvladat dve male deti naraz, teda vlastne podobne to maju ludia s dvojickami. A kym sa žena da dokopy po porode, to tiez trva nejaku dobu..

ceresnicka125
autor
1. nov 2019

@petkasaurus ľudia s dvojičkami to majú podľa mňa lepšie v Tom, že tie deti spolu od začiatku vyrastajú. U nás je to zatiaľ celkom fajn, Šarlotka nerobí zle Olívii, chcela by byť stále pri nej, len ešte nemá taký cit pre to malé dieťatko. Musím dávať pozor keď som pri nej aby ju silnejšie nechytila alebo jej nejak neublížila, ale nezakazujem jej ísť k Olívii ani nič.

sedmokraska11
1. nov 2019

@ceresnicka125 my mame 21. mesiacov rozdiel a prvy rok bol tazky, aj ked starsi bol bol vzdy super, mala prveho pol roka viac-menej stale prerevala kvoli brusku. Na zaciatkoch vsak oboch obliect, krmit ..makacka🙂 Nasis taro rodicia pracuju, takze mohli pokoct obmedzene. Taky velky zlom k lepsiemu nastal, ked si muz konecne trufol brat ich von oboch naraz. On spomina, ze sa to zacalo zlepsovat az ked mala mala viac ako rok. Dlho som si myslela, ze je to jedno ake stare su deticky, aj tak obaja vyzadovali pozornost ako dvaja jedinacikovia. Ale teraz maju 3 a skoro 5 a naozaj sa uz par mesiacov krasne zahraju. Ziarlivost u nas nie je, vsetko si pekne delia, ale zas sme v tomto na nich aj velmi prisni. Takze keby si sa spytala pred rokom, tak neviem, ale teraz by som to odporucala🙂))

nika898
1. nov 2019

@ceresnicka125 mám rozdiel 20 mesiacov a je to úplne super. Mladší synček bol ukážkové bábätko. Nakojila, prevalila a spinká. Keď mal ešte dva spánky bola akurát zima a sneh takze poobedná spánok v kočíku a so starším hurá na sánky. Vlastne to bolo super lebo starší sa zobudil keď mal ísť mladší späť takze vždy poobede sme chodievali von. Aj sama Mamicka dokáže zvládnuť nákup. Starší v kočíku, mladší v nosiči. Ja som rada že som ukecala manžela na tak maly vekovy rozdiel ☺️

adkoalauri
1. nov 2019

mm a jeho brat su do roka🙂obaja septembrovi,svokra hovori,ze najlepsie,sice tazke,co mohla mat.Su ako dvojicky,ak sa aj dnes stretnu,rehocu sa ako blazni (40 a 41 r.) a vzdy mm zabava brata -on je starsi. Ked boli mali,bili sa dost,ale medzi mojimi je 3 rocny rozdiel a to detto.A este sa mi zda,ze su viac spojeni- myslim mm a jeho brat.

petkasaurus
1. nov 2019

Baby a nebolo to tazke pocas druheho tehotenstva, napr. tie nocne vstavania k dietatu a vsetky tie veci okolo, ked ma tehotná zena sama co robit so sebou.. Zena este mozno nie je taka zregenerovana po prvom..pytam sa, lebo toto ma desi, ale chcela by som mat deti hned po sebe..

sedmokraska11
1. nov 2019

@petkasaurus podla mna pri druhom tehotenstve sa uz tak neriesis🙂 ano, ak mas napriklad predpisany kludovy rezim, tak to je tazke s malym dietatkom. ale da sa.

ceresnicka125
autor
1. nov 2019

@petkasaurus čo ja viem.. Ja som otehotnela keď mala Šarlotka deväť mesiacov a celé tehotenstvo boli len problémy.. A zvládala som to v pohode (manžel mi vôbec, ale vôbec nepomáhal - začal až mesiac pred pôrodom keď už horelo 😑). V 15.týždni som dokonca začala masívne krvácať a zistili sme, že moja gyn si nevšimla, že čakám dvojičky. Mala som mať kľudový režim, ale.. Lietala som okolo malej, domácnosti a na oddych nebol čas.. Proste žena keď sa zatne, zvládne. Mňa až v 36.týždni skolila na dva týždne vyróza a to som nebola schopná fakt ničoho. A od 38.týždňa Šarlotka bola u mojej babky a dedka (sú čiperní a pomáhali mi, ale v jadre som na 90% veci bola sama), lebo som bola na 5 prstov a mávala som falošné kontrakcie tak 3-5x denne, tak keby má to chytilo aby sme nemuseli ešte aj malú riešiť. Ale zase som chodila ráno okolo siedmej k babke (aby som tam bola keď sa zobudila) a chodila domov až okolo ôsmej - deviatej keď Šarlotka zaspala (s manželom sme ju vždy umyli a uložili a uspali - proste večerný rituál).

solemami
21. jan 2020

@ceresnicka125 mam obe kombinacie - dve deti s rozdielom 13 mesiacov a mam aj dvojicky. poviem ti ze je lahsie mat dve deti po sebe ako dvojicky. lebo na to jedno si mala cas - takmer dva roky - jeden rok ked bolo same a druhy rok ked druhe dieta bolo este malinke. potom sa uz tahalo mladsie za starsim. ked mas dvojicky tak robit dva krat to iste a nemozes sa "ukazat" ze ako to vie to starsie dieta. ja som bola na deti sama. stale. byvame par tisic km od nasich a muz musel tahat dve prace aby sme financne zvladali. dalo sa. a je jednoduchsie ked su male. teraz tie "velke" maju 12 a 13 rokov a poviem ti - puberta ti este len da zabrat a budes si hovorit - zlate stare casy ked boli deti malicke.

sonnenshein
21. jan 2020

Ja mam rozdiel 18 mesiacov. Starsi syn perpetuum mobile, nastastie mladsia dcerka bola vzdy pokojne babetko, takze sme to zvladli. Uplna topka to zacina byt okolo 4-5 rokov, kedy uz boli totalni partaci.