Ako hospodária s peniazmi vaši puberťáci?
Dobrý deň. Mám 16 ročnú a 18 ročného syna obaja chodia na brigádu zaujma ma čo si stoho platia na čo zhruba míňajú a či vám na niečo prispievajú z toho. Ďakujem
Kým študuje tak mu platím ja vreckové a výdavky. On si zo zarobených peňazí kúpil nový mobil minulý rok, tento rok notebook. Sú to jeho peniaze, nič mi nadáva ani nemusí lebo nechcem. Šetrí si na svoje "ciele".
Kym som brigadovala, tak som neprispievala, az ked som po skole zacala pracovat. Peniaze som minula na znackove oblecenie a obuv. Platila som si festivaly, polovicu vodicaku a tetovanie.
Keď som študovala, nič odomňa rodičia nechceli. Ani vlastne keď som začala pracovať. Peniaze som míňala na cestovanie a čo mi zostalo som si odložila.
neviem preco by som od studujeho dietata mala brat prachy, ktore si zarobi na brigade😲, naopak, vela veci mu kupujem a platim skolu a dalsie veci a budem este isty cas. a bez problemov
Keď som bola ja študentka, naši mi nič nebrali z brigád. Bol tu bonus naviac pre mňa. Nejaké vreckove a povinné výdaje mi platili ďalej oni
Pre mna bude priorita aby syn študoval, čiže aby pracoval až po ukončení studia
Čiže čo si zarobí na brigáde bude jeho, či si za to kúpi oblečenie obuv pôjde na výlet dovcu či koncert, alwbo zaplatí večeru frajerke a kúpi jej vonavku bude jeho vec
@majka2 kým som študovala, nikdy rodičia odo mňa nechceli, aby som z brigád prispela do rozpočtu. Keď som začala pracovať, tiež odo mňa nič nepýtali, ale mne bolo hlúpe bývať a stravovať sa u nich zdarma, tak som prispievala asi pätinou platu. Že mi to rodičia odkladajú, som netušila, aj keď som vedela, že moje peniaze nepotrebujú. Keď som sa osamostatnila, tak mi našetrené dali na štart, ešte tú sumu zaokrúhlili.
tiez s apridavam kym som bola v skole nedavala som nic ale pomahala v domacnosti ..ked som zacala pracovat uz som platila za najom aj jedlo
Všetky peniaze boli ich nič nemuseli dávať šetrili si ba oblečenie na vodicak a ostatné veci
Nie,ked ide syn z casu na cas na brigadu tak su to len jeho peniazky.Pytat ako ze na stravu budeme az ked bude uz uplne zarobkovo cinny,dostudovane aj to sa mu bude odkladat.
Keď deti chodili na brigádu, vždy to bolo ich.. Také plus, na prilepsenie.. Keď začali už normálne pracovať, po 3 výplatach (tie im zostali celé) mi začali prispievať na domácnosť po 150 eur. Co je myslím normálne, majú o všetko postarané.. Teraz 16 ročný syn začal brigádovať a peniaze si odkladá, chce ich použiť na vodičák... V tomto smere mám deti šikovné, neutracali na blbosti, vždy sa snažili si zarobiť a kúpiť si čo chceli..
@majka2 19rocny, setri si, neprispieva nam nic, vydavky na VS budeme platit my.
17 ročný, nikdy som od neho nechcela nič, práveže ja som rada , ze som odbremena, ak si chce kúpiť nieco drahšie, tak mu prispejeme aj my niečím. . Platíme mu školu,, internát, stravné, oblečenie.....toto co si zarobí ma na svoje potreby
@majka2 myslíte zo študentskej brigády? Kde v čistom zarobí max. možno 250-300€, chce rodič, aby mu vlastné dieťa prispievalo? Keď už je po škole a zarába normálne na TPP, tak potom ok, ale teraz pri brigáde?
Ked som brigadovala pocas strednej, peniaze bolimoje, nebola to zas nejaka vysoka suma,co som zarobila. Pocas vysokej som si zarobila mesacne cca 250€, tie boli iba pre mna, pocas sk.roka mi rodicia financovali internat aj bezny zivot na skole-ucebnice,stravu,dopravu, co som zarobila bolo moje...ale po skuskovom,ked som chcela ostat na intraku cez prazdniny a dalej pracovat, tak to som si komplet vsetko financovala sama -intrak,stravu,dopravu, zivot atd.
Moja dcéra teraz maturovala , dva roky brigáduje , mesačne ma od 250 do 400€, ani by ma nenapadlo od nej brat peniaze . Kozmetiku , oblečenie , športové aktivity , vserko jej platím ja , keď id evecer do mesta , dám jej 20-30€ , keď ide na výlet toez jej dám podľa toho kam ide a na ako dlho . Teraz ide s kamoškami do Talianska na 4 dni , letenky , ubytovanie jej hradím ,dám jej vreckové 200€ a keď bude mat malo , už si to bude platiť zo svojho .
@majka2 brigáda je im na prilepšenie tebe chodia na nich prídavky tak sa treba o nich starať kým nezarábajú riadne..
@majka2 brigáda je im na prilepšenie tebe chodia na nich prídavky tak sa treba o nich starať kým nezarábajú riadne..
@pikachu999 máš pocit že som písala že od nich niečo chcem ?!
@pikachu999 máš pocit že som písala že od nich niečo chcem ?!
@majka2 ano písala a podľa tvojej reakcie som asi trafila klinec po hlavičke
Ja keď som brigádovala každý rok od 14tich kým som nezmaturovala naši mi nechali tie peniaze z požiadavkov kúp si veci do školy a čo potrebuješ.Už keď som mala práci tak mesačne som prispievala kým som sa neodsťahovala z mužom 3000sk.Mám 11ročného a 14ročných puberťákov od starých mám týždenne ak dostanú 2eu si odložia a kúpia si čo chcú dostávajú už len na narodeniny a Vianoce od starých mám peniaze a my im raz mesačne kúpime 1 vec čo by chceli miesto vreckového už majú niekoľko Parkside nástrojov z Lidla 🙂 pomáhajú nimi ockovi kosia,fúkajú lístie,vysávajú,vrtajú šróbujú jedna radosť.

@majka2 nikdy si odo mna rodicia nepytali, kym som studovala. a ani ked som robila, odo mna nikdy nepytali.