Ako obliecť puberťáka v zime?
Chcela by som sa vás opýtať,čo si obliekajú vaše dievčatá ,10 ročné, v zime na nohy?Moja by len leginy chcela,ale na to je už chladno.Viem,že jej je zima,ale aj tak chce len to.Rifle nechce,lebo je v tom nepohodlne.A v teplákoch do školy sa nehodí.Poradíte,prosím?
...ahoj, existujú aj zateplené legíny, keď iné nechce. Alebo zateplené nohavice - nie rifle.... v obchodoch majú kadečo, skús ju zobrať so sebou nech si vyberie...
no,slečna dcéra len raz prežije zápal moč.ciest /čo jej neželám/ a bude obliekať i tri vrstvy..tým chcem povedať,že u nás sa v tomto nevymýšľalo..spolužiačky čo nosia? osobne odporúčam zateplené menčestráky
@hujska zateplené, resp. vlnené legíny a dlhší sveter pod zadok, resp. tuniku.... pubertiačku doma ešte nemám, ale pamätám si, že v tomto veku veru mama neprinútila k pančucháčom ani mňa....
myslím, že ak bude mať kvalitnú teplú obuv a k tomu ešte aj bundu pod zadok, tak prezimuje v pohode 😉
zateplnene leginy alebo mierne potrhane rifle a pod tym farebne leginy (ruzove, cyklamenove, tyrkysove....) Ale moja ma uz skoro 15. A rada nosi take satosvetre nieco medzi svetrikom a satami k tomu teple leginy cizmy, hrube saly co sa len prevlecu cez hlavu....
@hujska : moja má 11 rokov, nosí také legínove rifle, normálne rifle by tiež nevzala, ale tie leginove sú faj, my sme ich objednávali z bonprixu, k tomu tiecko z dlhým rukávom a na to svetríky pod zadok s krátkym rukávom, k tomu čižmi, a kabát, alebo bundu, oblieka sa v podstate sama, takže presne každý deň to nesledujem ale tak na ten štýl
@hujska ale ved su aj oteplene leginy, take krasne, vozrove a aj jednofarebne. a na tu zimu v tenkych leginach pozor. prechladne a moze mat nasledky do konca zivota. s vajecnikmi, mocovymi cestami atd.
@hujska zateplene leginy jednoznacne, nosim aj ja, velmi dobra vec 🙂 kupis aj v cinskom za par eur 🙂 len potom jej moze velmi teplo v skole.. pripadne este pod leginy silonky
@estrella5 @leonela666 @janinah @sendy182 @dejnas @cecil36 @hameeda
@stanislavao @linda20111 @sisaha @eeffka @slivka3
Všetkým Vám ďakujem za odpovede.Zanedlho "vejplata",tak mienim poslať manžela na nákup s dcérou.Užije si to 😀 .Do teraz som jej kupovala len ja a už ma to prestalo baviť 😖 .Ak sme niečo kúpili,tak máločo chce nosiť.Ona sa pre niečo nadchne,...chce,chce a potom to trčí v skrini.Niekdy sa stalo,že som jej nachystala ráno,aby si to dala,ale ona ...nie to nechcem.A potom ma šľak triafa 😠 .Eu nazvyš nie je 😒 a tak sa snažím,aby mala aj moderné a aby aj teplo bolo,resp.bolo jej pohodlne.Napr.flisové bledo-ružové nohavice/nie obtiahnuté/ s vílou,že.... jéééj,aké nádherné a teraz ich nechce.Som si vedomá,že som ju asi ja tak na figu viedla 😝 ...mala som jej ja každé ráno určiť,čo si dá a hotovo.Teraz je už asi neskoro 🙄 .
Má pár vecí,ktoré by nosila dookola a dokonca jej je jedno,keď je to špinavé. ☹ Presný opak...na doma si vyberá pekné,čisté,bez akýchkoĺvek žmoliek.A do školy aj špinavé,alebo vyšúchané ponožky,či rozpárané tričko. ☹
Kedy začína to obdobie,keď sa začne o seba viac zaujímať?
@hujska : no neviem, ale ja už poriadne dlho nekupujem dcere veci sama, musí ich ona vidieť a povedať či chce alebo nie, ružové, víly, mačičky a také veci to už nechce cca 2 roky, a všímam že aj jej spolužiačky také nenosia, ja som veľmi spokojná s tými riflovými legínami, tie som jej zobrala v troch farbách, tak ich nosí, filsové to u nás vôbec nie, to ani nekupujem, to nechce,,,,no príchádza ťažké obdobie 😀
@hujska skus sa s nou dohodnut, ze kopku s oblecenim si nachysta vecer. Ja sice mam este male deti, ale u nas to funguje. Rano sa proste o mode s detmi nebavim. Lebo vzdy zacali vymyslat a nikdy sme nestihali. Dokonca to funguje aj na mna. A zrazu rano stiham , lebo nestojim pred skrinou 10min. ale len to na seba nahadzem. A vsimla som si, ze som zacala nosit aj take veci, co som moc nenosila, lebo rano sa mi nad tym nechcelo uvazovat 🙂
ja mam doma pubertacku, veci bez nej nekupujem zasadne, nechcem, aby trcali v skrini. Ona je uz odchovanec kanadskej zimy, takze ked mala uniformu chodila aj v minus 10 v sukni s podkolienkami a vetrovka do pasu (pancuchy by si nedala, ani za nic) teraz uniformu uz nenosi, takze chodi bud v rifliach, alebo leginach a vetrovky strieda, ma aj jednu dlhsiu takmer po kolena, tak ta aspon co to zakryje. Osobne by som tak oblecena zamrzla, ale ona je v pohode a chora nebyva.... Asi som ti moc neporadila 😀
@hujska to nie je tvoja chyba! proste sa dostala do veku, kedy si sama vyberá, čo si oblečie a väčšinou to absolútne nekorešponduje s predstavami rodiča 😀
juuuj, spomínam si za mojej puberty na módu XXL... všetko sa nosilo veľké, široké... aspoň o 2 -3 konfekčné veľkosti väčšie.... otras!!!! nám - pubišom sa to táááák náramne páčilo a rodičia boli zúfalí, vraveli, že vyzeráme ako strašiaci v maku.... a mali pravdu!!! len vtedy sme to nevideli, chceli sme byť strašne "IN" 😉
všetky sme tým prešli a všetky tým ako matky asi aj prejdeme 🙂 takže len treba mať pevné nervy a snahu nájsť kompromis 😉
@slivka3 U nas to iste, najmladsia dcera ma 9 a zatial so vsetkym suhlasi, co vecer pripravime, ale niekedy sa jej opytam, ci radsej take trivko, ci take a ona mi povie, vyber ty, mami. Takze zatial pohoda, ale nerobim si iluzie, mam aj 15.rocnu a 17.rocnu a to je uz ine kafe, zasdne to, co sa paci mne, sa nepaci im a naopak. Nuz tak ale co uz, ani my sme neboli inaksie 🙂.
@kristina74 No uvidím,čo bude neskôr,ale v podstate aj ja som v móde uletená,takže rada nosím pekné a moderné veci a tím pádom to kupujem aj dcére a keďže už nakupujem v dospelom tak veľa veci máme už spoločných alebo rovnakých,prípadne si kúpime jednu vec,ale každá v inej farbe a potom vymieňame. 😀
@hujska pekne jej vysvetli večer nech si veci chystá a nech skúša kombinovať.....ty jej jemne môžeš naznačiť ale iba oblúkom že toto je vhodné oblečenie do školy a toto na doma..........môj syn začal len tento rok vymýšľať čo si oblečie.....dovtedy mal stále pripravené ráno na stoličke svoje veci a teraz?....mami neberiem si rolák veď je teplo vonku bolo -12 C.....nemá ani rukavice.....čiapka nehrozí a pod riflami nič..........a to chcel ísť iba v tričku a tenkej minkine.....som ho zrušila 😅 😅 😅 😅 ........a už aj si dal ufrflaný aj rolák a normálnu mikinu 😉 😉 😉