Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@cacianka 🤣🤣🤣akože už sa nad tým co si napísala nejdem rozčuľovať, nie je to pekne a nikdy by si nemala hovoriť ako sa bude niekto smazit v pekle. Tiež som to nikdy nikomu nepovedala, len som napísala, že neveriaci idú do pekla, nie preto, že by boli horší ako kresťania, môžu byť dobrými ľuďmi... Len nemôžu ísť do neba, keď neveria v Ježiša....
@julca777 a ty odkial vies ze nemaju pravdu a ze je krestanstvo to spravne. A na 1000% ved to nevie nikto
@janulik2008 každý normálny človek to vie
@julca777 takze ty si normalna a vsetci ostatni nie su normalni? Ved to ani babky co chodia kazdy den do kostola nemozu na 100% vediet
@julca777 ako úprimne keby mne takto odpovedal spolužiak si myslím ze mu prepína. Co je zle na tom obliecť si masku??? Kde presne v biblii sa to zakazuje. Pouc ma lebo ja som tiez katolícka ale také nas na náboženstve naučili. Dokonca pred kostol chodí Mikuláš aj s certom 🙂 si predstav a farár nič. Ani ich nevyzenie ani nebeha okolo nich s krucifixom.
@44janica44 lebo to je zas niečo iné... Počkaj, pošlem nieco
@janulik2008 pozri sa sú veci ktoré viem. Je to niečo akoby som ti hovorila, že tráva je zelená a viem to na 1000 percent (teraz nemyslím nejakú zoschnutu trávu...) a ty mi budeš hovoriť, je modrá... Tak sú veci, ktoré viem takze mne je jedno co si budeš myslieť a hovoriť. Lebo na toto všetko všetci prídete, ale bude už možno neskoro
Ubohe dieta. Uz je skoro dospele, ale podla mamky stale nesvojpravne
@julca777 my neverime v nadpozemske bytosti, je uplne jedno ci je to vas kreastansky Kristus syn Boha trojjedineho, Allah, Jehova alebo ktokolvek iny. Vy mate svoju vieru, nie pravdu, verite v to co vasa viera kaze. Tak maju svoju vieru ine nabozenstva. Len vasa cirkev to oznacuje svoje ucenie a postulaty viery za jedinu spravnu pravdu, tak ako ine cirkvi kazu o inych pravdach, ale pravda to nemusi byt, pretoze pravdivost vyroku je overitelna, viera v nieco nepotrebuje ziadne overovanie, dokazy jednoducho je. Pravdu treba exaktne dokazat. Tolko k tomu rozporu medzi materialistami a idealistami. My verime v materiu, ktora sa da uchopit, vy v ideu (myslienku), ktora sa uchopit neda.
Aká som rada za svoju mamu že takéto somariny neriešila. Síce ma nútila chodiť do kostola ale s tým som skončila hneď len čo sa dalo lebo každou ďalšou nedeľou čoraz viac narastal odpor. Ale nie toto som chcela. Človek je tbor spoločenský a nie vždy sú tieto rozhodnutia vecou konkrétnej rodiny. Toto je taká blbôstka, že ak má chlapec fajn kamošov, možno len sucitia, v horšom prípade ho už asi odstrihli. Ako si tieto depky bude riešiť on, to je na triku rodičov. Nie každé dieťa to zvládne. Ale v mojom okolí sa v teenagerskom veku stála iná vec ktorá zasiahla asi všetky moje kamošky a ja som to doteraz nespracovala a mávam z toho slzičky. Baba v našom veku vlastne ešte dieťaťa, rodičia jju zavraždili tým že jej nepovolili banálnu liečbu lebo vyžadovala transfúziu. Proste sme to my deti brali ako vraždu. A doteraz to tak beriem
@julca777 akosi mi to nesedi. Na jednej strane napises, ze neveriaci pojdu do pekla a na duhej strane "nie je to pekne a nikdy by si nemala hovoriť ako sa bude niekto smazit v pekle". Tak ako je to s tym peklom, ty mozes kazdeho do pekla posielat ale teba posielat nesmu? Aj ked kazdy, dokonca aj krestanky v tejto diskusii, vidi, ze ty tym co pises na adresu inych chrlis ohen pekelny na kazdeho, kto si dovoli s tebou nesuhlasit, nedajboze ti nieco vytknut. Si zaslepena svojou dokonalostou, to je cesta do pekla. Pokora a laska je viac ako povysenecstvo a pycha. Tak sa ich zacni ucit. Pretoze lasku a uctu mas prechovavat ku kazdej bozej bytosti, aj k ateistovi, aj k luteranovi, moslimovi, dokonca aj k homosexualovi. Pretoze ak si krestanka, tak vies, ze vsetci su deti Bozie, tak ako pises, ze Jezis zomrel na krizi za kazdeho. Aj za ateistu, aj za luterana, aj za moslima, aj za homosexuala. Jedine, ze by si to ty videla inac.
@viestta ja nikoho do pekla neposielam a nehovorim, že sa tam bude smazit. Hovorím, že ak sa neobráti na vieru, tak bude v pekle. Nehovorim, že ja budem v nebi, ale vy mi nemôžete hovoriť, že sa budem smažiť v pekle, lebo ja vás tam neposielam len hovorím fakt, že neveriaci pokiaľ sa neobrátia idú do pekla a to je niečo iné... Nehovorím veriacemu človeku, ktorý mi možno nie je sympatický ze pôjde do pekla ako to tu hovoríte vy a to je veľký rozdiel
@julca777 co je na tom iné? Čert na halloween vadí ale na Mikuláša nie? Nehovorí sa deťom ze keď neposluchaju ich zoberie čert. A kam ich asi zoberie? No do zoo asi ťažko.
Do pekla, do toho pekla, ktorého sa v októbri bojíš ale 06.12. Je už úplne ok. A aj na fašiangy sú certi ôk jedine na halloween sa mame z nich pototo. Nepríde ti to trochu nelogické???
@44janica44 diabol a čert je niečo iné.... Fašiangy s čertom nemajú nič a Halloween je oslava diabla, na Mikuláša ma Mikuláš meniny a keby ste vedeli kto bol svätý Mikuláš tak by ste zas mali iný pohľad. Na Mikuláša diabol nehrá žiadnu rolu, lebo na Halloween toho diabla oslavuješ a na Mikuláša tej čert je symbolika a nie predmet oslavy...

@nikaeli prečítala som 1. odsek a už to je hlúposť, že ho poznáme pod názvom Dušičky, keď je to niečo iné... Poslem vám ako to je