Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@lenkakravcova Tomu tiez celkom nerozumiem, ze este aj CZS si daju takuto akciu. Cisto na hlavu toto.
@h2 ako štatistický
According to data acquired by Traveler’s Insurance in 2016, crime-related insurance claims spiked by 24% on October 31st.
Čiže s Halloween oslavami súvisí aj vyššia miera kriminality. Asi je aj jednoduchšie niekoho zavraždiť na ulici, keď v ten deň bežné po večeroch ľudia kričia kade tade hocičo, behajú celý akože zakrvavený, hrajúci sa na divadlo. Môže sa stať že niekto to využije na reálne vraždenie.
@lenkakravcova A myslíš, že nejaká škola to má aj nie ako karneval???
@h2 škola asi nie. Ale.. podvedomie a akceptácia niektorých nesprávnych návykov a zvykov začína v mladom veku, u detí. Takže ak existujú rodičia, ktorí dovolia deťom hrať sa na vraždy, môžu sa neskôr prebudiť do sveta, kde pubertiaci vezmú zbraň a reálne vraždia. A vieme že práve USA, kde sa tento sviatok vo veľkom slávi medzi deťmi, má najvyššie skóre v terorizme so zbraňou na školách.
Neviem, niektorym akoby nedochadzalo, ze v cloveku su vzdy dvaja vlci, jeden dobry jeden zly. Rastie ten, ktoremu davas zrat (teda davas prisetor, vsimas si ho, rozvijas ho). Co dobre sa rozvija v detoch tymto Haloweenskym cirkusom ?
@lenkakravcova A vieš, prečo to s tým súvisí? Nie preto, že do ľudí vstúpi sám diabol a nabáda ich k hriechu. Ale preto, že v ten čas nepôsobí človek v maske podozrivo, preto je to ľahšie zneužiť.
Teraz čítam tvoj ďalší príspevok. Prosím ťa, ty si reálne zažila nejakú detskú akciu, kde by sa deti hrali na vraždy? Alebo si o nej aspoň počula?
To, že v USA je najviac teenagerov so zbraňou v ruke, je spôsobené tým, aké ľahké je tam k tej zbrani sa dostať. Nie nejakým Halloweenom, pre pána! 🤦🏻♀️
A naco nam vlastne treba ten jeden den, kedy krmime zleho vlka ?
@silvike napriklad kreativita, ak si vyrobia masku same, alebo maju napad a vyrobia ju spolu s rodicmi. Ak vyrabaju masku s rodicmi utuzuju sa vztahy dieta rodic, respekt medzi nimi, posilnuje sa puto. Tolerancia, ak dokazu tolerovat, ze niekto nema taku sofistikovanu masku, pride na karneval bez masky, pretoze na nu nema, jeho rodicia maju iny nazor. Spolupatricnosti, pretoze sa zcastnia na zabave so svojimi spoluziakmi, aj ked sa mozno s nimi nemaju radi, ale vedia sa spolu zabavit a stravit cas aj ked nemusia.
@silvike Akých krvákoch??? Videla si tie deti, za čo chodia prezlečené? Úpne bežné masky, ako na karneval na fašiangy, ktorý je úplne presne taký istý, až na to, že je dobrý, kým karneval na dušičky je ten zlý. Môj syn bol napríklad pred pár rokmi na karneval NA FAŠIANGY, vo februári, za ducha. Takého toho s plachtou s vyrezanými dierami. 👻
@dominikamacakova asi myslite iného Ježiša, toho slniečkarského, čo si ľudia vymysleli aby zadusili svedomie a mohli robiť zvrátenosti a čo chcú... ja myslím Pana Ježiša Krista biblického, Božieho syna, ten bol muž, Boh aj človek zároveň. Ďakujem za pochopenie. Ak vám šlo len o škriepku a aby ste ma vytočili, potom tu viedli dvojdňovu diskusiu o tejto téme tak ďakujem, neprosím si. Nebudem pokračovať 🙂 Dovidenia.
@h2 a ja kde píšem o diablovi? Ale každý z nás môže slúžiť diablovi, ak podporuje šírenie zla a nabáda k oslave zla.
Áno, presne tak ako píšeš. Všetko zo všetkým súvisí. A ani ten Halloween v tom nie je nevinný.
Detské masky na Halloween sú rôzne. Napr aj takéto
Myslím si, že je dosť rozdiel ak na karnevalu sú masky zvierat, rozprávkových bytostí.. a keď sa tam stretne toto tu na fotkách.
@lenkakravcova O rodičoch, čo takto vystroja svoje dieťa, si pomyslím svoje. Ale, ako som už písala, toto tu na Slovensku nie je zvykom. Deti chodia za princezné, supermanov a dinosaurov, ako na akýkoľvek iný karneval. Jasné, že chodia aj za duchov (ako som písala napríklad aj o svojom synovi, že tak bol a to ani nebol Halloween) a čarodejnice, ale žiadne dieťa, čo by reálne vzbudzovalo strach, som u nás nevidela.
Ako matka škôlkarov by som dieťa nechala doma, nepodporujem tento sviatok/zvyk či čo to je.,😭 Strašná zábava. Neviem však čo by som robila ako matka stredoškoláka. Túto tému by sme doma rozobrali ,ale ak by chcel tak by som ho pustila . Také dieťa si už vie urobiť svoj názor. Myslím,že keď je celý život vychovávaný k nejakým správnym hodnotám tak tento deň ho nejak nezmení. Určite treba deťom vysvetľovať aj rizika ktoré plynú s tohto ,,nevinného zvyku" ale tiež dôverovať .
@h2 OK, karneval s normálnymi rozprávkovými maskami nevadí ani mne.
@lenkakravcova alebo aj
@sisaka tak toto je práve také rozprávkové, to je vpohode. V podobnom štýle s tekvicami má aj dcéra šaty. Toto by som neriešila. Mne vadí oslava Haloweenu, ak sa ľudia prezliekaní za ozaj krvavé príšery. To mi príde kus na hlavu.
@lenkakravcova fotky co si sem dala dali podla mna detom rodicia, teda tym najmensim detom.
Dnes mala malá tiez halloween v skole, je tretiacka a ucitelka poslala video na ktorom az jeden chlapec mal akoze noz v hlave inak tam bol Harry Potter, carodejnica atd. Malá bola upir 🤣
@lenkakravcova ale 90% detí je oblečených za rozprávkové postavičky, zvieratká, povolania… vyše 20 rokov otváram na Halloween deťom dvere, každý rok je to okolo 100 detí (kupujem 100 kusov sladkosti, zväčša musím svetlá zhasnúť skôr, lebo mi dôjdu, tento rok som kúpila 140, tak uvidím, koľko detí príde) tak mám slušný prehľad. A keďže s detmi je zväčša dozor dospelého, tak ťa môžem ubezpečiť, že chodia aj moslimské deti, keďže vidím na chodníku postávať ich maminy v šatkách. Rovnako chodia aj kresťanské deti, aj hinduistické a nikto z toho nerobí žiadnu satanistickú akciu.
@lenkakravcova Teraz pozerám výber na stene tu na MK a momentálne sú tam 4 deti v halloweenskych kostýmoch. Wednesday, múmia, pavúk a Spiderman. Nič krvavé, ani brutálne, ani satanistické. A pritom halloweenske. 👍

Ved asi je to tematicky zvolena akcia k sviatku Haloween. A Haloween je sviatok hrôzy, strašenia, čarov, strašidiel, magie, zombikkov, kostlivcov a spol. tak asi by bolo mimo keby tam prisli deti v maskach napr. Pat a Mat. Jedine zeby mali sekerku zarezanu do hlavy a kaluz krvi by im stekala po telach, to by sa este dalo...🙄