icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
bloger
30. okt 2024

@gribka1 Prečítaj si nájdi a skús si aj ty vybrať.

gribka1
30. okt 2024

@bloger To sa vždy musí vyberať?

bloger
30. okt 2024

@gribka1 No v živote si človek musí vždy vybrať. Ale ak uveríš nestratíš nič. Skôr naopak môžeš len získať.

gribka1
30. okt 2024

Ja som rada za tých ľudí, ktorý veria. Oni by totižto bez náboženstva nevedeli kde je sever. Musia mať dané čo smú, čo nesmú, čo je správne, čo už nie. Bez pravidiel by boli viacmenej stratení. Takto sa prostredníctvom viery stávajú lepšou verziou samých seba. A to je dobré. My ostatní sa budeme riadiť našim svedomím.

lapersefona
30. okt 2024

@pribinak nie je https://slovenskydohovorzarodinu.sk/clanky/hall...

Zosnulý exorcista Padre Amorth, ktorý navštevoval Pátra Pia z Pietrelciny dvadsaťšesť rokov, hovoril o Halloweene takto:“ Halloweenska párty je oslava pre diabla ktorý, aj keď je oslavovaný čo i len jednu noc, si už robí nárok na túto osobu. […

Chodenie od domu k domu počas Halloweenu, v Amerike praktizované deťmi, má svoj pôvod z praxe druidov, ktorí chodili od domu k domu a žiadali obete. Tí, ktorí niečo dali, dobytok alebo človeka (najlepšie pannu alebo dieťa, lebo obeť nevinnej bytosti duchom lepšie „šmakovala“), boli zahrnutí do modlitieb; kto odmietol, ten bol zahrnutý do prekliatí. Nevďačníkom sa na dvere namaľoval hexagram, aby zlí duchovia vedeli, kam majú ísť.

sedrik89
30. okt 2024

Ak by syn chcel ísť, nebránil by som mu v tom. Ak by nechcel, tak by som ho nejak ospravedlnil.

gribka1
30. okt 2024

@lapersefona Cirkev zohrala významnú úlohu vo vývoji Halloweenu. V stredoveku cirkev prisúdila chudobným úlohu „duše“. To zahŕňalo chodenie od dverí k dverám a prosenie o jedlo výmenou za modlitby za duše mŕtvych. Táto prax sa nakoniec vyvinula v modernú tradíciu triku alebo liečby.
Cirkev tiež používala Halloween ako spôsob, ako začleniť pohanské presvedčenie do kresťanstva. Festival Samhain bol úzko spätý s pojmom smrti a posmrtného života, čo dobre zapadalo do kresťanskej predstavy o smrteľnosti a posmrtnom živote.

natalka13
30. okt 2024

@lenkakravcova hmmmm zahalene zeny v islamskom svete su uz ok? Zvlastna logika.

natalka13
30. okt 2024

@lenkakravcova masopust je slavnostne obdobie po vianociach 3 kralov po popolcovu stredu. Ake strasenie?

lenkakravcova
30. okt 2024

@natalka13 akože chces tvrdiť, že zahalené ženy si horor? Akože aj mníšky? Či iba muslimky? 😶

natalka13
30. okt 2024

@lenkakravcova kde tvrdim ze su horor? Su "prezlecene"

natalka13
30. okt 2024

Mba by zaujimalo, ci tento stredoskolak nikdy este nebol na maskarnom v skolke zakladke....

asocial
30. okt 2024

@bloger to je také pekné. A kto stvoril boha? Či to bolo abrakadabra čary mary zjav sa Boh? Hmm? Na túto otázku väčšina fanatikov tvrdí, že Boh tu bol odjakživa. Ale to môžeme hovoriť aj o vesmíre napríklad. Sú to otázky na ktoré nik nedá odpoveď. Tak ja sa pýtam - odkiaľ sa vzal boh? Kto ho stvoril?

bloger
31. okt 2024

@asocial Už tu bolo viac krát spomenuté, že Boha nikto nestvoril. On je stvoriteľ všetkého. Ako tu mohol byť vesmír od začiatku. Vieš ťažko sa debatuje s niekým kto všetko odmieta a popiera. Porozmýšľaj trochu predsa, že keby bol Boh len stvorenie ako by stvoril ostatné veci? Napríklad ten vesmír. Však čítaj trochu a počúvaj aj vedcov. Prípadne ten Francúz Blaise Pascal to bol tiež fanatik? Ja ti neviem.

lenkakravcova
31. okt 2024

@natalka13 tak napísala si, že nie sú okej, v téme o Halloween, tak ako si to myslela? Čo ma s tým slušný odev muslimiek?.

lenkakravcova
31. okt 2024

@asocial písala som tu na predchádzajúcej strane toto:

Boh nevznikol. On stvoril vesmír. On stvoril čas. Boh je nad časom.
Pozri si toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=wwUYF1F6x1o

Nie je to dlhé. Napíš mi potom či ti to pomohlo k pochopeniu veci.

Pozri si to video a potom mi napíš čo si o tom myslíš.

viestta
31. okt 2024

@bloger ty veris, ze Boh tu bol vzdy od vecnosti a bude az do konca vecnosti. My verime, ze vesmir tu bol vzdy, od vecnosti a bude do konca vecnosti. Co bolo pred vecnostou neviete ani vy, ani my. Co bude ked vecnost skonci neviete ani vy ani my. Co je vecnost sa tiez tazko definovat, ani materialisticky ani idealisticky.

tululu
31. okt 2024

Vesmir ma pociatok a koniec, to je proste holy fakt, kedze sa neustale rozpina a vieme odsledovat jeho "pociatocny bod". Ak by bol aj pred vesmirom iny vesmir,pred nim iny a tak by sme isli do nekonecna, vznikne nam nelogicky sled udalosti bez pricin, ktory je extremne nepravdepodobny....

bloger
31. okt 2024

@viestta Vieš o tom, že všetko musí mať nejakú prvotnú príčinu? Taká si múdra a toto si si nezistila? Napíšem ti čo hovorí Peter Kreeft mimochodom je to katolícky filozof a spisovateľ, profesor filozofie na Boston College a The King's College v New Yorku. Viera v Boha je podľa ateistov iracionálna, nelogická a hlúpa. Ale veriť, že vesmír vznikol sám od seba, je racionálne a vedecké. Lenže, nie je to tak. Nič nevzniká samo od seba. Všetko má svoju príčinu. A aj vesmír má tú svoju – je ňou Boh, hovorí profesor filozofie z Bostonu. Jeho názor potvrdzuje aj teória relativity a Big Bangu. Teda další fanatik? A ešte s tvojej milovanej Ameriky.

viestta
31. okt 2024

@bloger zas si domyslas sprostosti o mne, ale k veci:
1. katolicky filozof filozofuje v intenciach svojej ideologie, cize ma neprekvapuje, ze mu to takto vychadza
2. myslim si, ze viera je iracionalna, nelogicka, nie hlupa. Pre niekoho je potrebna a ked ju potrebuje, nech ju ma.
3. vsetko ma pricinu aj dosledok, ale kde beries(te) istotu, ze pricina je Boh?
4. preco moja milovana Amerika? Tu hlupost si si z palca vycucal?

bloger
31. okt 2024

@viestta Ty sa sympatiou k USA netajíš. Vyhovujú ti všetky kraviny ktoré propagujú. Najviac však také čo sú zamerané proti katolíkom. Máš podobný názor so Sulíkom vo všetkých smeroch. Všetko dokážeš šikovne obrátiť proti katolíkom. Odmietaš čokoľvek akýkoľvek racionálny argument. A bolo ich tu napísané množstvo. Každý kto má korene v katolicizme je u teba fanatik.

viestta
31. okt 2024

@bloger ja mam nejaku sympatiu k USA, to si kde zobral taky blud? Ty si fakt uplne mimo. A racionalny argument o Bohu? Ten je racionalny len pre veriacich, pre neveriacich nie. Ale na druhej strane ak vam viera pomaha zit, tak preco nie? Kludne ju majte, ale nevnucujte ju. Nestraste nas peklom. My sa pekla nebjime, lebo v neho neverime. Boja sa ho len ti, ktori v neho veria. Ja vieru nepotrebujem. Konecne to pochop, ze je uznavam nieco ine. A nie kazdy je fanatik, Julca je nim urcite a ty sa k tomu tiez blizis. Ked si myslis, ze ma presvedcis, tak minas zbytocne energiu. Venuj ju niecomu co donesie aj uzitok.

autor
31. okt 2024

@lonely66 téma je reálna.
Akcia prebehla na škole v okrese KNM.
Bez nás.
Dobru noc

1ryba
Odpoveď bola odstránená
tilly
1. nov 2024

27 strán a nedozvedeli sme sa, či tam chudák chlapec vôbec chcel ísť, alebo či mu to len jeho fantastická matka zakázala. Mal chlapec náhradný program? Klacal v kostole a modlil sa?

h2
1. nov 2024

@tilly Keďže sa autorka odpovedi na túto otázku vyhla, hoci ju dostala viackrát, tak podľa mňa je odpoveď jasná. Chudák chalan. ☹️

viestta
1. nov 2024

Autorka, mali ste to dotiahnut do konca a cele rodina ist protestovat pred skolu, napisat staznost na skolsku inspekciu a od riaditela skoly ziadat vysvatit po takej bohapustej akcii vsetky skolske priastory 🙄
Som zvedava co budes robit, ked tvoj syn bude mat viac sebavedomia a pojde na take akcie aj napriek vasmu zakazu. Lebo v momente ked bude dospely, mozte m zakazovat kolko chcete. Este aj frajerky si bude vyberat sam podla seba, aj take, ktore nebudu mat ten spravny "kadrovy profil"

h2
1. nov 2024

@viestta Ja by som sa smiechu nezdržala, keby synátor priviedol predstaviť mamičke frajerku takú potetovanú, popiercingovanú... 😜

tilly
1. nov 2024

@h2 no práve, ta otázka tu padla minimálne 10 krát, takže predpokladám, že on chcel ísť, ale fanTastická matka ho nepustila a vymyslela mu náhradný program, z ktorého sa chlapec určite tešil. A ešte si užije aj triedna a riaditeľka na rodicku

natalka13
1. nov 2024

@viestta presne boja sa pekla a snazia sa svoj strach prenasat na inych.