Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@gribka1 ale aspoň neotvorí dušu diablovi a nebude ho oslavovat a robiť hriech. Keď budu jeho spolužiaci fajčiť tak aj on musí, lebo príde o zážitky s kamarátmi? Ste normalne? Keď jeho spolužiaci skočila z okna, skočí aj on? Nemusí sa po nich opičiť. Pokiaľ je syn rozumný tak mamu poslúchne a jednoducho bude vedieť ze to je zle hotovo
@lapersefona to som tu aj posielala. Vidíte ženy, je tu dosť dôkazov no vám nič nestačí
@julca777 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 prestan brat už ten matroš. Evidentne ti to veľmi škodí. My sme si oslávili Halloween. Z môjho psíka bol malý upírik, ja som mala na sebe šaty a la Bridgerton a včera mal na sebe svetrík s tekvičkou a nápisom Halloween. Nikomu sa nič nestalo. Prestaň strašiť s tými nezmyslami, lebo sa len strapnujes a si len na smiech.
Zbytocne sa dievcata snazite, ona bude mat vzdy pravdu teda podla nej kto oslavi Halloween tak automaticky robi satanisticke ritualy 🫣 lebo ine hodnoty neexistuju iba jej pravda.
Inak @julca777 neviem ake velke deti mas ale mozu hrat napr hry na pc alebo na konzole? Ak ano tak ake? 🤨 lebo skoro v kazdej hre je nejake nasilie. A to su tiez hodnoty ci?
@janulik2008 Ani rozprávky nemôžu, lebo v každej je násilie a zlo. No a v biblii je tiež toho dosť.
@gribka1 ale Biblia je Biblia 🫣 ja naozaj sa niekedy hanbim za to ze som krestan 🫣🫣🫣
@gribka1 @janulik2008 Biblia ma hned na zaciatku bratovrazdu...
@gribka1 nič si z nich nerob. Sam Ježiš povedal ze budeme zosmiesnovani ľuďmi kto ho bude chrániť a jeho hodnoty vyznávať. Žijeme vo svete kedy sú hriechy ospravedlňovane pokrokom alebo právom na rozhodnutie a tu je výsledok pokrivenej spoločnosti
@lapersefona
zosmiešňujete sa vy sami.
@viestta keby len to 🫣 vies kazdy si berie z toho co chce. Ja som taky krestan ze mi je jedno akeho je kto vierovyznania pokial respektuje ze ja v nieco verim tak nemam problem ani s ateistami co pisem nonstop. 😀 mam krsniatko ktore nejde na prijimanie lebo nechce (pytala som sa jej ze preco a ci spoluziaci chodili aj predym do kostola tak nie) ze ci ma ist len kvoli satam 🤣, ked som susede povedala ze nechce ist na prijimanie tak mi hovori Hí a to preco? 🥺, velakrat sa s Bohom "hadam" a mam pochybnosti ale nikdy som neprisla za niekym a nepovedala mu ze ak oslavuje Halloween tak oslavuje satana, sama by som napr na Krampus sa to tusim vola nesla lebo by som 2 tyzdne nespala 🫣🤣 rozmyslam nad tetovanim a keby som nebola z bolesti pototo tak si nejake dam 😀
Ale zasa raz som sa zastala kolegyne ked sa jej kolega smial, lebo ma vytetovany ruzenec na ruke, ze ci jej Panbozko dakedy pomohol a ona ze hej tak som sa hej zastala ze on tomu hovori mozno osud alebo stastie a my bozia vola.
Minuly rok som na Boha kricala a hnevala sa ked zomrela mlada kolegyna, este v autobuse domov z roboty som plakala a aj cestou domov, a nikdy by mi nenapadlo ze ma kvoli tomu zatrati lebo som sa hnevala. Do kostola nechodim lebo kolko farizejstva tam je sa mi chce 🤮 ... to radsej sa podakujem kazde rano 😉 pisem ako hotentot ale ako isli myslienky tak som pisala 🤣
@lapersefona ako tu zosmiesnuju? Ze nepritakavaju na vsetko? Myslim ze vacsina zien sa tu rozculuje nad tym ako robia z toho dobre ze nie uctievanie satana. Velakrat som videla napr tu na konovi ze ateisti viedli normalnu diskusiu a katolici sa sli dobre ze nie pobit. 😉
@janulik2008 ja ti rozumiem, viera je o tom co citim, nie o tom co predvadzam. Viera je v hlbke cloveka, nie v tom kolko a ako hlasno krici na tych co veria v ine alebo neveria vobec. To z veriaceho lepsieho cloveka nespravi.
@janulik2008 v tej inej teme co bezi palalerne s touto sa katolicky (Krestanky? Nepochopila som kde je rozdiel) hadaju o ocistci. To uz je iny bizar, ked si veriaci v rovnakeho Boha navzajom zacnu dokazovat, koho viera je ta prava
@viestta ja uz nemam ani silu na nich 😀😀😀
@janulik2008 do kostola sa chodí kvôli Bohu a svätej omši a nie ze mi vadia ľudia v kostole ktorí zo seba robia lepších. Kvôli tomu nechodít do kostola je skoda
@janulik2008 sú to posmešne komentáre. Ale si vezmi symboliku aké znaky sú vo filmoch na kostýmoch to už sú okultné. Nemyslím ze pohľad na hororove kostýmy je pre deti super. Halloween sa spaaj so smrťou koľko filmov je o tom ze sa niečo zlé stalo niekto bol zabity a pod. Je to pre mňa zlo ktoré sa prezlieka za strasidelnu srandu
Pre mňa to nie je nič co by som mala odovzdávať ďalej detom.
@lapersefona odjakziva su hriechy ospravedlnene motlitbami. Hresim? Vyspovedam sa knazovi pomodlim a je vsetko v uplnom poriadku.
To je ine pokrytectvo toto.
@lapersefona práveže deti by mali vedieť o smrti. O tom,že smrť nie je zlá. Rozprávka Coco je na to ako stvorená. Prečo vytahujes z Halloween len to zle a nie aj to pekné. Veď ani veľká noc nie je len o smrti,ale aj o zmŕtvychvstaní. Je to živote

@tilly Chlapec si to bude vždy pamätať, ako ho mamička nepustila. Budú mu chýbať zážitky, ktoré nemá so spolužiakmi.