Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@bloger jasné, hlavne také čo majú doma alkoholika a násilníka. Poznám ženy, ktoré boli na potrate, z rôznych dôvodov, takým ľuďom ako ty je prd do toho. Poznám dokonca takú, ktorej vyvolávany pôrod odobril kňaz. Pôrodom zabila dieťa, dieťa, ktoré by aj tak neprežilo,keby sa čakalo do 9m. A keď tu už pobehujes s tými hlupostami,dokonca také poznám, ktoré smilnili počas manželstva a šli na potrat. A sedia v kostole v prvých laviciach.
@bloger kniha nie je podvrh, ja som toto nikde netvrdila. Je to lieteraŕne spracovana zbierka pribehov. Pribehov, ktore (mozno, lebo prikraslit ale aj inac podat sa da akykolvek pribeh) vypovedaju zazitky toho cloveky, ktory ich zazil. Taky pribeh nie je univerzalna pravda.
A este ten cert pri MIkulasi? Preco je tato podoba oslavy diabla katolikmi akceptovana?
@bloger v kolkych z tych organizacii, ktore pomahaju zenam vychovavat tie "nepotratene" deti si aktivny clen? V kolkych z tych organizaciach sa aktivne podielas na ich chode? Do kolkych z tych organizacii pravidelne odvadzas financie tak, aby mali z coho tym zenam a detom pomahat? Kolko zien s takym osudom aktivne podporujes, zabezpecujes aby ich deti mali vsetko co potrebuju, teda oblecenie, stravu, vzdelanie az do casu ked sa uz dokazu o seba postarat same. Kolkym takym neuplnym rodinam si poskytol aspon docasne strechu nad hlavou, tanier polievky, pomoc so starostlivostou o deti a mile slovo ked nemali kde ist? Kolko takych deti chodis vyberat zo skolky a opatrujes ich kym ich mama skonci v robote a moze sa im venovat? Kolko takych deti odprevadzas rano do skolky, pretoze mama musi byt uz o 6:00 v robote a skolku otvaraju az 6:30?
@viestta A vieš mi dať jeden pádny argument, že prečo by som to mal robiť? Ty vychovávaš cudzie dieťa? Však toto nie je vôbec o tom. Je to o tom vysvetliť tej žene súvislosti. A je na jej rozhodnutí či si to dieťa nechá alebo si vyberie druhú možnosť. Ani si to nečítala a mudruješ tu. Tak potom tie čo dali do Hniezda záchrany sú čo krkavčie matky u teba? Však rozmýšľaj už trocha. Vdaka tomu mohli vyrásť a žiť. Však sa furt oháňaš nejakými právami. To dieťa má tiež svoje práva.
@bloger nie, ja nevychovavam cudzie dieta, ale rovnako nestrkam nos do chudzich problemov a maternic. Ja zastavam nazor, ze kazda zena v zlej situacii sa ma rozhodnut ak ako najlepsie vie a moze a tych ostatnych do jej rozhodnutia nie je nic. Nemame pravo sudut a uz vobec odsudzovat jej rozhodnutie, nech je take alebo onake, lebo nechodime v jej topankach. Ja na rozdiel od teba nie som pkrytec, ktory si mysli, ze je opravneny moralizovat a kazat vsetkym len preto, ze kupil jednu sviecocku za par supov. Ja na rozdiel od teba nosim veci, ktore nepotrebujeme do charity, do domu pre tyrane matky. Ja tam nosim potraviny. Ale v zivote by som sa neopovazila odsudit ziadnu zenu, ktora sa rozhodla ist na UPT, pretoze to nie je moja starost. Ja nie som pokrytec ako ty a nevyhovaram sa na to, ze sa o tie deti ma postarat matka, organizacia, detsky domov... Ak uz niekoho chces presviedcat aby priviedol dieta na svet, tak si stoj za tym "podam ti pomocnu ruku ak budes potrebovat" a nespoliehaj sa na organizacie a detske domovy a pomahaj skutocne. Ak pomahat nechces, tak drz usta a tisko suchaj nozickami. Zapalit sviecku nestaci.
@bloger a dam ti este jednu radu na zaver. Ked nabuduce budes chciet kupit sviecocku za potratene deti, ktora len zbytocne zatazi planetu, kup radsej liter trvanliveho mlieka a odnes ho do domova pre osamele matky. Tym mliekom pomozes tym narodenym detom, o ktore sa treba postarat. Alebo jeden par pancuchacov, krabicu prasku na pranie, kilo jabk, kilo muky... Kup cokolvek a odnes ho tym detom, ktore su uz tu a treba sa o nich postarat.
@bloger tym zenam s detmi nepomoze nikto a uz vobec nie Boh. Nakrmi to dieta? Kupi plienky, mlieko, zaplati skolku ci skolu atd? Nie ...
@bloger "podporujem aj sviečkou za nenarodené deti a som na to hrdý"
"vieš mi dať jeden pádny argument, že prečo by som to mal robiť? Ty vychovávaš cudzie dieťa?"
Akozeeee...mala som o tebe celkom slušnú mienku, ale teda v tejto diskusii si sa predviedol v plnej paráde a dokázal si, že ty si presne ten pokrytecký akože kresťan, ktorý derie lavice v kostole a za reálnu pomoc ľuďom, ktorí ju potrebujú považuješ nákup sviečky a kopec dristov na internete. Popritom sa stavím, že väčšina žien, ktoré sú tu za slobodnú voľbu ženy čo sa týka UPT pomohli a pomáhajú ľuďom aj naozaj reálne oveľa oveľa viac než ty. A je mi až smiešne ako podľa vášho Boha by ludia ako ty mali ísť do neba (lebo veď veria) a ľudia ako my do pekla.
@kristiii Každý pomáha podľa svojich reálnych možností. To čo píšeš je úplný nezmysel. Aj ekonomický. Ty si zober tie ženy a deti domov. Píšeš niečo čo reálne ani nie je možné. Podporiť však organizácie ktoré takto pomáhajú je podľa teba zbytočné. Ja si vážim ženy ktoré rozmýšľajú hlavou a nie vagínou. Mimochodom ty si to peklo robíš už tu.
@bloger ano, poviem to kazdej jednej, ze ma pomahat realne, konkretne a adresne. Kazda, ktora toto cita si to ma zobrat k srdcu. Ked sa staraju do cudzich maternic, tak nech sa staraju aj o cudzie deti, ked im na nich zalezi. To plati aj pre teba. Lebo kupit sviecku za nenarodene deti nie je adresna, konkretna pomoc tym co to potrebuju. To je len pokrytecke kupovanie si "cisteho" svedomia.
@viestta Všetko si vieš prekrútiť aby si sa vyhla podstate. To podstatné od teba nikdy nezazneje. Okrem oháňania sa právami zabúdaš na jeden dôležitý fakt. Na následky potratu. Odborne sa to nazýva postaborčný syndrom. Toto už radšej nikomu nepovieš. A mňa ideš nazývať pokrytcom. Celá si pokrytecká aj so svojou bandou ženských tu. To ti píšem od srdca ako to cítim. Dúfam, že tie ktoré si nestihla zmanipulovať pochopia. Tie ženy ktoré si to kúpili tak prispievajú tomu aby týchto nešťastných žien bolo menej. Ide tu o to ukázať aj iné možnosti. Toto ty nikdy nepochopíš.