icon

Ako presvedčiť dieťa zvoliť prijímačky pred školským výletom?

5. feb 2025

Maminky poraďte mi ako na moje dieťa. Dnes sme sa dozvedeli, že termín prijímacích skúšok na 8. ročný gympel, jej koliduje s termínom ŠvP. Ona sa na ŠvP teší už niekoľko týždňov, má už aj zoznam čo zobrať. Dievčatá z triedy sa o ničom inom nebavia. Som z toho celého nešťastná. Nechcem ju o to ukrátiť. Akože pre pre niekoho banalita, ale ja to považujem za veľmi dôležité pre jej budúcnosť ísť na tie skúšky. Dnes večer sa s ňou idem o tom porozprávať. Nie som v týchto veciach moc dobrá, ako by ste šli na komunikáciu Vy? Viem každé dieťa je iné, možno by mi pomohlo ako by ste to riešili Vy.,Ďakujem

janinah
5. feb 2025

Poslala by som ju do skoly v prirode a potom ju vybrala odtial na ten jeden den aj zaviezla spat.

januska12323
5. feb 2025

Však skúšky sú jeden deň to ju chceš celý týždeň kvôli tomu nechať doma?

autor
5. feb 2025

@januska12323 len svp je mimo nášho mesta. My ju tam odvezieme, len ako jej ti vysvetliť ze jeden deň zmeska,to neprežije.

patka06
5. feb 2025

Zistila by som na OG či nie je náhradný termín prijímacích skúšok. Moja dcéra chodí na OG a vždy sú prijímačky v dvoch termínoch.

pininka1
5. feb 2025

Prijímacie skúšky majú dva termíny, pokiaľ teda nejdete na dve školy, daj ju na ten druhy termin

tanyan
5. feb 2025

Iba jeden deň bude mať iný program ako spolužiačky a potom im bude môcť rozprávať čo zažila.

patka06
5. feb 2025

Prijímačky trvajú max. 2 hodiny + cesta
V najhoršom prípade, ak nebude 2. termín. V ŠvP zmešká jedno doobedie

zooeynka
5. feb 2025

Zas sa netreba z tych deti pokakat. Oznamis jej ze utorok rano prides po nu do svp, pojde na prijmacky a popoludni ju veziete nazad do svp.

nynia
5. feb 2025

Ja by som ju v tomto postavila pred hotovu vec 🤷🏻‍♀️ uz nie je skolkarka zeby to psychicky nedokazala spracovat jeden den nebude v skole prirode bodka. O com chces vobec diskutovat? Ked bude este papulovat tak nebude tam cely tyzden.

kulumulu123
5. feb 2025

Nie je aj náhradný termín prijímaciek? Napr ak dieťa ochorie a nemôže sa v daný termín zúčastniť?

dskjhfdlkdjhl
5. feb 2025

To nie je skolkarka, takze s nou treba jednat na rovinu. Chce ist na OG? Alebo je to skor tak, ze rodicia chcu? Ak tam chce ist, tak musi pochopit, ze bez ucasti na prijimackach to nejde. Ak tam nechce ist, tak potom sa treba zamysliet, ci je vhodne ju do toho nutit.

lucik194
5. feb 2025

uplne kľudne jej oznámis, ze napr. prijimacky su v stredu, v utorok vecer pre nu pridete, vyspi sa doma, prijimacky zacinaju o 8:00 takze musi byt vyspata, ziadne, ze pre nu pridete rano, bude rozbita ako hracka, pobprijimackach ju zaveziete naspat .....

poslednu noc urcite nech spi doma, nikde inde, potrebuje klud. presli sme si tym

ucit sa aj rak uz nebude, myslim posledne dni. co sa nenaucila dovtedy, uz sa nenauci....

ak by nesla, termin jej prepadne, akceptuje sa len peciatka od lekara

iwesska
5. feb 2025

A ona vie,ze ma ist na ten gympel? Aj sa na tie prijimacky pripravovala,ci ona nechce a chces len ty,aby isla? Ja by som teda dieta hore dole nevozila. Chudak dieta,prevlacat ho ako macku,ked idu niekde 2-3h od domu rano a potom zase vecer spat🙄 Neviem,ako jej ten den vychadza, ale prisla by som pre nu a po prijimackach ju uz nechala doma. Synov spoluziak tak odisiel kvoli zapasu o 2 dni z lyziarskeho skor,prisli pre neho.

user233
6. feb 2025

Počkajte ale ako to myslite že ŠVP myslíte tým ŠVVP- Špecialno Výchovno Vzdelávacie Potreby. Alebo čo tým iným myslíte ŠVP? Lebo správne je to ŠVVP

sonnenshein
6. feb 2025

@user233 Skola v prirode

mamaaja82
6. feb 2025

Jeden den zmeska,to neprezije.Tak tato veta mi stacila🤦‍♀️

lenka.25
6. feb 2025

A chce ísť dcéra vôbec na gympel ? Lebo moja dcéru by ani nenapadlo ísť do ŠvP keby vedela , že sa jej to prekrýva s prijimačkami . Ja by som to nechala na dieťati . Buď chce to alebo to .

zuzulka558
Autor odpoveď zmazal
lenka.25
6. feb 2025

@zuzulka558 no z lesbickej školy sa ťažko uplatniť 🤣 . Milý preklep 😁

zuzulka558
6. feb 2025

@lenka.25 ja skapem jaky preklep 🤣🤣🤣🤣, ale sak sranda treba to brat z humorom ešteže som taka 🤣🤣😉 tak idem to skúsiť zmeniť, nájdu sa aj také co ma budú urážať 🤣🤣

zuzulka558
6. feb 2025

Moja chce byť veterinárka ale väčšia túžba je pre ňu lesnícka škola, je 5 ale neodhovaram ju od toho, bude to jej budúcnosť a je to jej život,,každý len krúti hlavou co by z lesníckej školy mala nech ju ukecam inam,, mne tento príspevok pripadá ze skôr chceš ty ako ona

estellas
7. feb 2025

Veď nemôže ísť na druhé kolo ? Väčšinou sú dve kolá.

maya_hi
7. feb 2025

Ak neprežije jeden deň bez ŠvP, ako prežije zvyšok života? To jej tiež budete ofukovať cestičku? Veď to nie je 3 ročné decko 🤦‍♀️