icon

Ako riešiť obťažovanie dcéry starším mužom?

12. sep 2024

Dcera prisla domov v hysterickom placi a ked som sla za nou co sa stalo, po dlhom cakani sa mi zdoverila, ze ju na praxi obtazoval starsi muz. Isla potom do skoly kde to povedala aj ucitelke co ju mala mat na starosti a, ze ta ju vysmala a este jej povedala, aby si prestala vymyslat. Baby ja vobec netusim co robit? Dcera je na svoj vek uz vyvinuta ako zena ale co sa tyka chovanim atd. je to este dieta. Miluje rozpravky, vsetko detske. Vobec som necakala, ze toto sa moze mojej stat. Je pekna, stihla.
Ako mam podla Vas postupovat dalej? Nespala som kvolj tomu celu noc

janage
12. sep 2024

Ja som nemyslela vedomostné, ale keď preberajú témy ako sexualita a rozmnožovanie, to zvada, z triedy neuberá, uší si nezapcháva?
Môže byť laborant, v labaku či už vzorky vyhodnocovať, alebo potravinový laborant, zubný laborant. Všetko profesie bez dotykov.a minimálna komunikácia s cudzími ludmi

petulda333
12. sep 2024

Nielen na zivot,ale aj vyber skoly. Plus ste skolu neinformovali o jej problemoch. Chuda dieta. Teraz uz len pravidelne navstevovat odbornikov,pracovat s nou a snad jej zivot bude dobry a bude stastna

bbshop
12. sep 2024

Tiež nechápem prečo takmer dospelá žena nespolupracuje keď ju vyšetrujú. A to ona sama robí v zdravotníctve. Nechápem fakt jej prístup k životu. Preto chodí ku psychológovi, aby sa cítila lepšie a to by mala v jej veku a s jej vzdelaním vedieť. Ty máš o nej fakt naivne predstavy.. ona az taká rozumná nie je ako si myslíš. Ktovie ako vyhodnocuje situácie a ako rozmýšľa to dievča.

autor
12. sep 2024

No uprimne tam som bola ovplivnena svokrou ktora nam tvrdila, ze nic jej nieje vyrastie z toho. Mna uprimne nikdy nenapadlo, ze by mohla byt ina. A taktiez v skole ma presviedcali, ze mam proste hlupu, nevychovanu a zaostalu dceru. Takze som ju drzala doma cez prazdniny a dohanali sme ucivo. Teraz uz chapem, ze chyba nebola v dcere ale v nas, ze sme jej nepomohli.

enmery
12. sep 2024

@bbshop
@petulda333
Dievčatá, je jedno, ako vyhodnocuje ona čo. Najviac tu zlyhali rodičia chlapa, ktorý ide obťažovať cudziu ženu/dievča. Stále tu postuje niečo organizácia Nevyautuj autistu. Tí musia býť nadšení z toho, že sa nerieši úchyl, ale autista. Pretože "zdravým a dospelým"ženám sa toto nikdy nestáva a každá reaguje totálne podľa vašich predstáv.😇❤️

matullienka
12. sep 2024

@enmery keby škola vedela, že je autista tak túto situáciu vôbec nemusela riešiť. Len to by rodičia pred tým nemohli zatvárať oči. Keby škola bola informovaná tak ako treba ušetrila by autorka dcére zbytočnú traumu.

bbshop
12. sep 2024

@enmery ty chápeš že vôbec to tak nemuselo byť? Chápeš čo riešime? Nikto sa nezastava deviantov. Akože nehnevaj sa ale fakt ako😀 mala by si vedieť že autisti majú iné vnímanie sveta a preto je veľmi dôležité práve to ako to ona vyhodnotila..lebo to čo ona vyhodnotila može byť na míle vzdialené od reality.

matullienka
12. sep 2024

Bola si ovplyvnená svokrou a okrem toho si bola úplne slepá, že tvoje dieťa sa správa inak ako ostatné deti v jej veku?

autor
12. sep 2024

No s jej triednou sme sa o tom rozpravali a ona mi sama povedala, ze ich skola nebude akceptovat, ze je ina lebo nema papier.

Dcere to musi vysvetlit psychologicka a prejst tu situaciu pretoze niekedy ked sa zatne, neda sa s nou absolutne nic robit. Pride na sedenie, odsedi si povinnu hodinu a ide prec. Psychologicka uz ju pozna a vie ako na nu. Nechcela som jej kazit den. Do skoly uz nepojde, ostane doma dokial nevymislime co dalej

petulda333
12. sep 2024

@enmery no,este nevies 100% ze k tomu doslo. Takze by som nesudila

matullienka
12. sep 2024

Lenže ty si ten papier mohla mať dávno, len to by si musela aj ty chcieť. Nie len sa tváriť, že dcéra má svoj svet a je to v poriadku

autor
12. sep 2024

@matullienka brala som to tak ze je nevyzreta vobec by ma nenapadlo, ze ma nejaku diagnozu, vnukla mi to do hlavy az psychologicka ktora jej dala odporucanie na psychiatriu kvoli agresivite a vybuchom. Ked dostala ,, zachvat" tak doma lietalo vsetko. Muz ju musel zastavit lebo mna by ubila

matullienka
12. sep 2024

Autorka teraz sa neurazí ale ty tiež nebudeš najbystrejsia keď si takéto správanie považovala iba za nevyzretost

veronikaszabova
12. sep 2024

@matullienka tiez zasnem nad jej odpovedami 🤦

draculla
12. sep 2024

@veronikaszabova to aj ja, dcera chodi na zdravotnicku skolu a ma zachvaty agresie 🙄 este nieco urobi pacientovi

bbshop
12. sep 2024

Veď práve, že to skôr ona niečo urobí než oni jej. Navyše ak by jej toto ten chlap spravil neverím, že by nedostala priamo tam amok.

autor
12. sep 2024

@matullienka ona tieto prejavy nemala take vyrazne dokial nesla do puberty potom zacali navaly hnevu, agresivita,hysteria a to uz aj psychologicka povedala, ze toto uz nieje ok. Psychiatricka jej nasadila lieky ktore ju aspon utlmili a ked som jej hovorila co a ake ma prejavi pytala sa ma ci sme ju davali diagnostikovat. Tak ju vzala k sebe na testy ale odmietla ich a dostala jeden zo svojich zachvatov. Nastastie tam bol muz tak ju drzal kim jej doktorka pichla injekciu a povedala, ze potrebuje celkovu diagnostiku

autor
12. sep 2024

Ale zachvaty jej casom ustupili. Ona ich dostavala hlavne ked som ju nutila nasilu sa ucit. Na tom sme uz tiez popracovali a zachvat nemala uz davno. Obcas ked je podrazdena ju necahavme napokoji a hudbou aj tym svojim zlozvykom sa skludni a uz je dobre

koniarova
12. sep 2024

Kto jej bral krv? Čo to má spoločné s diagnostikou u psychiatra? Či zle chápem? Niečo na ukludnenie jej pichli?

veronikaszabova
12. sep 2024

Aky zlozvyk to je??

matullienka
12. sep 2024

Dobre píšeš, že keď prišla do puberty veď to muselo byť kedy? Pred 3-4 rokmi keď má 17? Za 3 roky ste neboli schopní dať spraviť celkovú diagnostiku? Veď prejavy autizmu musela mať už oveľa skôr. Vyhýbať sa očnému kontaktu, zvyky, na ktorých lipla, odpor k dotykom, tuleniu sa. Veď tých rôznych príznakov je široké spektrum neverím, že ich nemala

autor
12. sep 2024

@veronikaszabova pusti si na plne pecky do usi hudbu a hupe sa na mieste dopredu a dozadu. Vraj tak odburava napatie a stres. Dokaze to robit aj 2 hodiny vkuse bez prestavky. Potom prestane a vecer ked ide spat tak sa hupe este v posteli dokial sa neunavy a nezaspi. Vadi mi to lebo vyzera ako retardovana a je uplne v tranze

veronikaszabova
12. sep 2024

Ja sa fakt cudujem, ze sa ti po tychto veciach zda len "nevyzreta".

autor
12. sep 2024

@matullienka ona tulenie mala rada, kolko krat prisla k nam do postele ci moze s nami spat. Mala rada hladkanie na chrbte, noh ale jak dostala prvy menzes prestala s tym. Potom nasla tu macku a odvtedy si k telu nepustila nikoho

rebellefleur
12. sep 2024

Autorka, pevne dufam, ze cele toto je len vymyslene, lebo v pripade, ze nie, musim sa velmi držať,aby som ti narovinu nenapisala, čo si o vas ako o rodičoch myslim

veronikaszabova
12. sep 2024

@rebellefleur tu veeeeelmi zlyhali rodicia. A na plnej ciare

aurora33
12. sep 2024

@veronikaszabova mne sa napríklad autorka zda nevyzreta. Dcéra absolútne mimo. A aj tak neverim, že je to reálna téma.

autor
12. sep 2024

@veronikaszabova u nas doma boli tieto temy tabu. Ked som povedala, ze cosi sa mi na nej nezda uz ma buzerovali ci som normalna. Ze mala je uplne v pohode nic jej neni a popravde mna to v zivote nenapadlo, ze by bola autista.

veronikaszabova
12. sep 2024

Autorka - si matka, mala si si dupnut a riesit dceru. Chuda dcera, potrebuje pomoc a nedostava sa jej.

januska12323
12. sep 2024

Čím viac čítam tvoje komentáre tým viac nechápem. Rodičia si povedia, že dieťa je iné no a čo a odserie si to len dieťa, už dávno ste s ňou mali pracovať a nie ju pri každom probléme prehadzovať na inú školu.