Ako riešiť obťažovanie dcéry starším mužom?
Dcera prisla domov v hysterickom placi a ked som sla za nou co sa stalo, po dlhom cakani sa mi zdoverila, ze ju na praxi obtazoval starsi muz. Isla potom do skoly kde to povedala aj ucitelke co ju mala mat na starosti a, ze ta ju vysmala a este jej povedala, aby si prestala vymyslat. Baby ja vobec netusim co robit? Dcera je na svoj vek uz vyvinuta ako zena ale co sa tyka chovanim atd. je to este dieta. Miluje rozpravky, vsetko detske. Vobec som necakala, ze toto sa moze mojej stat. Je pekna, stihla.
Ako mam podla Vas postupovat dalej? Nespala som kvolj tomu celu noc
@simca06022011 sexuálna výchova práve na Slovensku v školách nie je. Rodicia si to neprajú. Teda väčšina. Oni chcú sami doma rozhodnúť čo a kedy dieťaťu povedia, čo by vôbec nebola chyba, keby niektorí o tom nehovorili doma vôbec, či v iba v náznakoch a veľmi všeobecne.
A potom dieťa nevie, že čo to je intímna zóna, že nikto sa ho tam nesmie dotýkať a ani nikde inde ak mu je to nepríjemné, že môže povedať NIE, odísť preč a hlavne môže o tom povedať, ak nie rodičom(ako jedna baba pisala u nich bola taka téma tabu), tak školskej psychologičke napr.
Dcera bola na oddeleni este zo spoluziackou. Ucitelka ktora ich mala na starosti odisla z oddelenia. Neviem kde sa nachadzala ale dcera povedala, ze sa do konca neukazala a ona isla hned z nemocnice do skoly a ucitelka tam uz bola.
Udivuje ma to pretoze ja ked som na prax chodila tak chodila s nami aj vyucujuca. Preto ma to zaraza.
S dcerou som sa porozpravala a vysvetlila som jej vsetko len ona je prave jedna z tych sedych mysiek, ktore spoluziacky medzi seba neprijali. Nema kamaratky. Ma len macku ktora je pre nu vsetko. Lutujem, ze som ju tam dala.
Manzel v nemocnici bol a narobil tam cirkus. Bude sa to riesit s primarom aj riaditelom s tym, ze vyvodia dosledky. Nasiel aj toho pana ale co sa dialo neviem lebo to teraz riesia s tym chlapom
Premyslam, ze ju odhlasim zo skoly ked sa takto k tomu postavili ale urcite to este budeme riesit
@simca06022011 nieco je velmi zle, ked nechame obere v tejto pozicii “ vyries si sama” a zrazu mame osvetu? Zial nesuhlasim, nemame osvetu v tomto smere. Neviem o tom, ze by sestricky, co poznam , tie mlade niekto poucil v tomto smere. Jedine na praxi, ked k tej situacii doslo a ta starsia sestra zotrela toho paprdu a vysvetlila babam, ze co a ako. Kamos je lekar a on sam pomahal kolegyniam riesit takychto uchylov.
@simca06022011 Uf, na toto fakt reagovať nebudem. Viktimizácie obete ako sviňa. Prepáč. Jediný problém je tu chlap, ktorý ide omakávať cudziu ženu. Slovensko má pred sebou ešte dlhú cestu, čo sa týka psychického zdravia, sexuálneho obťažovania. Kam sa hrabú lekári a psychológovia, ktorí pomáhajú obetiam sexuálneho obťažovania a zneužívania. Ty vieš lepšie, ako má reagovať a keď nie, je ona problémom. A pokiaľ nemá roztrhnuté oblečenie, zodratú vagínu a nestratila aspoň liter krvi, vlastne ju nikto neobťažoval.
Ked ona je este take dievcatko. Kupujem jej veci v detskom oddeleni pretoze normalne oblecenie jej je velke. Ma kopec plysakov, je proste nevyzreta. Ma 160cm 49 kil a ma prsia 85C a oblecenie jej kupujem pre deti xs s a aj to jej kolko krat velke, takze pre chlapov je ozaj magnetom. Aj uniformu sme jej museli dat upravovat lebo jej nesedela
ja som hlavne rada že si nás o 8:23 už po stretnutí s učiteľkou a riaditeľom ihneď informovala ako to dopadlo 😜 už si dokonca aj mala vybavenu dovolenku a cestou v aute domov si dcéra štíhla poplakať.... ste šikovné, dievčatá, ja som iba raz išla do škôlky niečo vybaviť s jedným listom a odišla som o hodinu a pol 😂 ty si riešenie sexuálneho obťažovania aj cestu domov dala za cca 23 minút 👍
@zuzanka.zuzu 😁
Nevieš, čo máš robiť??? Vážne? Troll..
Skoda mala si to riesit skor s vrchnou sestrou,stanicou,,sestrami na oddeleni,mozno by mali pochopenie a lepsi pristup.Proste s učiteľkou asi nepohnes ale pohnes so stanicou,sestričkami aspon tie by pacientovi dali prednášku.Ja tomu verim,moja sestra študovala ošetrovateľstvo a naprikld na chirurgii normalne si honili pod perinou. starsi muzi pred študentkami.Ale to uz boli 20vyssie baby,spominala rozne príhody.S tym nic nenarobíš.Ale takyto chlapi ako ten 54r si nemaju co dokazovať a dovoľovať.
@kiki68 už poslednýkrát autorka sama napísala, že dcéra nevedela, že sa deje niečo nevhodné a ona ju doma na to nepripravila, lebo necala že jej detskej, rozprávky milujucej dcére, na svoj vek vyspelej (to sme viacere nepochopili co tym vlastne mysli, lebo v tom veku su vyspele uz takmer vsetky) sa niečo zlé môže stať.
Ja naozaj takéto zmýšľanie jednej matky nechápem.
Väčšina zrejme áno.
Keď ju odhlasiš zo školy čo tým dosiahnes? že dcéra akurát nebude mať ukončenú školu a uplatnenie na trhu práce mizerné. To bude teda výhra.
Autorka ..oblečenie pre deti xs? To je ale ? Prosím ťa nevymýšľaj si ... Ak ja som vazila 50 merala 163 a teda vôbec som si v detskom nemusela.kupovat oblečenie . Ja neviem ,vy ste z nejakej hornej marikovej ,alebo má dcéra a ty nejakú diagnózu ,že je síce fyzicky vyspelá ale.psychicky nie . Nechápem .a v tomto povolaní siusi vedieť aj ústa otvoriť ,lebo takéto skúsenosti s pacientmi sú častejšie,rovnako to maju čašníčky , hoci sestričky prichádzajú k fyzickejsiemu kontaktu . O Tom si vopred nepremýšľala ?
@gubcikova to doplnila až neskôr a aj tak si nemyslím, že v cca 17r. je to niečo co by malo znamenať, že je vyvinuta nejako viac ako spoluziacky . Ona už ženou je aj keď mladou, a detský naivnou a hravou.
Keby to písala o 13rocnej tak pochopím. Moje dieťa v triede má také spolužiačky, že telo ženy a rozum dieťaťa.
Ale 17 hoci miluje rozprávky, a fantazijny svet, už by nemala byť naivná ako malé dieťa.
Neexistuje aby jej xs-s bolo veľké, mám 13 ročnú má 165 CM a 50 kg a nosí bežne veľkosť S, autor je troll sa ko vyšitý
@matullienka tiež mi tu veľa veci nesedí, najskôr píše že je vyvinutá potom že jej nakupuje oblečenie v detskom oddelení a potom že ma obvod 85B, xs možno aj s jej musí sedieť ja mám 160/48 obvod 75/A a oblečenie nosím xs
@macekovam 35 ročný chlap dedo.

tak mu mala jednu vypalit... dedovi ementnemu.. to ze je sestra neznamena ze ma drzat hubu a uspokojit vsetky potreby pacienta...