Ako riešiť pitný režim na internáte?
Ahojte,
Ako riešite pitný režim na SŠ internáte? Kupujete deťom balenú vodu alebo si robia čaje? Ďakujem za odpovede
Nemajú tam pitnú vodu?
Co tam voda netecie? Co piju ked su doma?
Hadam v meste,kde je internat maju aj obchody s mineralkami,ci?
Tiež si vravím, že pitná voda je k dispozícii tak prečo minerálky. Poprípade čaje. Len ma zaujímalo ako to máte nastavené vy.
Tiež si vravím, že pitná voda je k dispozícii tak prečo minerálky. Poprípade čaje. Len ma zaujímalo ako to máte nastavené vy.
@summerfeeling môj si prevažne vari čaje, občas si kúpi nejaký džús, v lete minerálku.
@summerfeeling syn si kupoval minerálku, prípadne nejakú ochutenú minerálku. V zime si varil čaj
Ja som bola 8rokov počas gympla na internáte pitná voda nám normálne tiekla z kohútika na izbe, navyše aj v triede sme mali pitnú vodu + v jedálni na raňajky, obed, večere bol navyše vždy čaj, niekedy mlieko alebo bezkofeinová káva... nápoje sme tam mali neobmedzené. Takže stačilo mať len pohár alebo fľašu.
@summerfeeling Neviem ako to majú na stredoškolskom. My na vysokoškolskom nesmieme mať svoju vlastnú kanvicu na izbe. Máme v kuchynke spoločnú kanvicu na celú chodbu. Tu stále niekto berie, takže tam skoro vždy nie je.
Čaj si tam vôbec nevarím, takže kupujem balené vody každý týždeň. Alebo vodu so sirupom.
Normalka- voda z vodobodu popripadr si uvari caj/ kavu.
@summerfeeling výhradne kupuje balenú pitnú vodu, internátna nefiltrovana voda je humus. Buď filtracnu kanvicu alebo balenú vodu
kupit sodastream ak ma rad bublinky.. zbehnut doobchodu po vodu tiez zvladne sam..ak mu voda z kohutika nechuti kupit konvicu s filtrom ...
Ak mu nechutí voda z kohútika, za mna je lepšia kanvica s filtrom, než ťahať každý týždeň balené vody. Je to podstatne praktickejšie.
Stredoškolák si vie snáď pitný režim zabezpečiť aj sám. Keď bude chcieť vodu, kupi si, keď čaj uvarí si. Alebo si napustí z vodovodu. Predpokladám, že je to internát v civilizácii s prístupom k pitnej vode 😄
ja som si ako stredoskolacka kupila jednu 1,5l flasu sladeneho napoja (ochuteny rajec) a to som mala na cely tyzden “pre chut”. Inak sme pili cistu vodu alebo caj. Napoje su aj k obedu a k veceri. V skole cista voda vo flasi
@summerfeeling v živote sa moja mama nestarala o pitný režim na strednej škole na internáte. Varila som si čaj do veľkého cajnika, alebo som si kúpila niečo na pitie v obchode z vreckoveho. Podľa chuti. Tiekla aj pitná voda... Niekedy sme vybehli aj na pohár červeného vína.. 😆. Čudujem sa, že nam vôbec naliali. 🤦 Ale, ja by som bola schopná odviezť na internát dcére balenú vodu.. 🙂
vecer prevarit kanvicu vody, do rana vychladne, preliat do skleneneho dzbanu, cely den moze pit , nemusi nic ochucovat..je lepsia ako studena vychladnuta z vodovodu, nedrazdi hrdlo, odpari sa chlor pri vare...a vydrzi tak 1,5-2 dni... pripadne da sa do vody zamiesat detsky granulovany caj napr. sunar, bebivita apod., kvoli chuti...
Balenu vodu nepijeme ani doma.
Jedine mineralku v skle
Ved pitna voda z vodovodu je zaklad.
Vodovod nemaju na intraku?
My pijeme len vodu z vodovodu, obcas spravim doma bylinkovy caj ,ale to skor vynimocne v zime.A ako studenta ma ani nenapadlo vyvarat caje , normalne som sa napila vody z tocky.
@summerfeeling my to máme tak, že nemám dieťa ešte na VŠ. ale doma si bežne pustí z vodovodu do pohára a vypije. dokonca to považuje za najlepší "nápoj" na uhasenie smädu. no ale, faktom je, že toto myslenie a tvrdenie má odo mňa. ja roky pijem čistú vodu z vodovodu a rovnako to pokladám za najlepšie riešenie.
a už keď to musí niečím voňať, tak si môže tvoje dieťa uvariť čaj, prípadne osladiť cukrom alebo medom.
a ak máte veľa finančných prostriedkov, nech sa páči, nech si každý deň kúpi prípadne aj tú minerálku. nevidím problém. minerálku kúpiš aj v tom najväčšom zapadákove slovenska, kde sa nachádza napríklad tradičná jednota. neexistuje, že v meste, kde je internát, sa nenachádza obchod, ktorý by predával minerálky. kde je problém?
@summerfeeling normálne rozmýšľam, ako som zvládla vyštudovať bez toho, aby moji rodičia riešili môj pitný režim. A to som na stredoškolský internát odišla pár dní po 14 narodeninách, čiže sopliak. Voda tiekla, obchody boli otvorené, keby sa mi chcelo, uvarím si čaj
@anonym_cec74d chlor z vody sa vyparí aj bez varu
Na intraku sa piji iné veci ako voda...😂😂
@summerfeeling vodu z vodovodu pil, a keď chcel tak si urobil daj...načo kupovať balenu vodu?
@anonym_87144a to máš pravdu
@summerfeeling toto nemyslite vazne
@summerfeeling Pfuha to už aj toto treba riešiť ..a co sú v škôlke? 🤦♀️🤦♀️
@anonym_87144a Veď toto...musela som dva krát čítať či ozaj stredoškolák 😀😀

@summerfeeling neviem si predstaviť vláčiť so sebou okrem kufra aj kartón vody.(Prestupovať bus -vlak-mhd)Však sa dáš peniaze. Ak majú v kuchynke kanvicu tak aj čaj.