icon

Ako riešiť pitný režim na internáte?

summerfeeling
29. nov 2025

Ahojte,
Ako riešite pitný režim na SŠ internáte? Kupujete deťom balenú vodu alebo si robia čaje? Ďakujem za odpovede

katica06
29. nov 2025

@summerfeeling neviem si predstaviť vláčiť so sebou okrem kufra aj kartón vody.(Prestupovať bus -vlak-mhd)Však sa dáš peniaze. Ak majú v kuchynke kanvicu tak aj čaj.

januska12323
29. nov 2025

Nemajú tam pitnú vodu?

viestta
29. nov 2025

Co tam voda netecie? Co piju ked su doma?

iwesska
29. nov 2025

Hadam v meste,kde je internat maju aj obchody s mineralkami,ci?

summerfeeling
autor
29. nov 2025

Tiež si vravím, že pitná voda je k dispozícii tak prečo minerálky. Poprípade čaje. Len ma zaujímalo ako to máte nastavené vy.

nelca84
29. nov 2025
@summerfeeling

Tiež si vravím, že pitná voda je k dispozícii tak prečo minerálky. Poprípade čaje. Len ma zaujímalo ako to máte nastavené vy.

@summerfeeling môj si prevažne vari čaje, občas si kúpi nejaký džús, v lete minerálku.

blancheporte
29. nov 2025

@summerfeeling syn si kupoval minerálku, prípadne nejakú ochutenú minerálku. V zime si varil čaj

anonym_2f0d9f
29. nov 2025

Ja som bola 8rokov počas gympla na internáte pitná voda nám normálne tiekla z kohútika na izbe, navyše aj v triede sme mali pitnú vodu + v jedálni na raňajky, obed, večere bol navyše vždy čaj, niekedy mlieko alebo bezkofeinová káva... nápoje sme tam mali neobmedzené. Takže stačilo mať len pohár alebo fľašu.

estellas
29. nov 2025
@summerfeeling

@summerfeeling Neviem ako to majú na stredoškolskom. My na vysokoškolskom nesmieme mať svoju vlastnú kanvicu na izbe. Máme v kuchynke spoločnú kanvicu na celú chodbu. Tu stále niekto berie, takže tam skoro vždy nie je.
Čaj si tam vôbec nevarím, takže kupujem balené vody každý týždeň. Alebo vodu so sirupom.

zuzinka888
29. nov 2025

Normalka- voda z vodobodu popripadr si uvari caj/ kavu.

roxanka1
29. nov 2025

@summerfeeling výhradne kupuje balenú pitnú vodu, internátna nefiltrovana voda je humus. Buď filtracnu kanvicu alebo balenú vodu

anonym_8a097f
29. nov 2025

kupit sodastream ak ma rad bublinky.. zbehnut doobchodu po vodu tiez zvladne sam..ak mu voda z kohutika nechuti kupit konvicu s filtrom ...

anonym_28b685
29. nov 2025

Ak mu nechutí voda z kohútika, za mna je lepšia kanvica s filtrom, než ťahať každý týždeň balené vody. Je to podstatne praktickejšie.

lavender94
29. nov 2025

Stredoškolák si vie snáď pitný režim zabezpečiť aj sám. Keď bude chcieť vodu, kupi si, keď čaj uvarí si. Alebo si napustí z vodovodu. Predpokladám, že je to internát v civilizácii s prístupom k pitnej vode 😄

anonym_024430
29. nov 2025

ja som si ako stredoskolacka kupila jednu 1,5l flasu sladeneho napoja (ochuteny rajec) a to som mala na cely tyzden “pre chut”. Inak sme pili cistu vodu alebo caj. Napoje su aj k obedu a k veceri. V skole cista voda vo flasi

laila22
29. nov 2025
@summerfeeling

@summerfeeling v živote sa moja mama nestarala o pitný režim na strednej škole na internáte. Varila som si čaj do veľkého cajnika, alebo som si kúpila niečo na pitie v obchode z vreckoveho. Podľa chuti. Tiekla aj pitná voda... Niekedy sme vybehli aj na pohár červeného vína.. 😆. Čudujem sa, že nam vôbec naliali. 🤦 Ale, ja by som bola schopná odviezť na internát dcére balenú vodu.. 🙂

anonym_cec74d
29. nov 2025

vecer prevarit kanvicu vody, do rana vychladne, preliat do skleneneho dzbanu, cely den moze pit , nemusi nic ochucovat..je lepsia ako studena vychladnuta z vodovodu, nedrazdi hrdlo, odpari sa chlor pri vare...a vydrzi tak 1,5-2 dni... pripadne da sa do vody zamiesat detsky granulovany caj napr. sunar, bebivita apod., kvoli chuti...

osky
29. nov 2025

Balenu vodu nepijeme ani doma.
Jedine mineralku v skle
Ved pitna voda z vodovodu je zaklad.

natalka13
29. nov 2025

Vodovod nemaju na intraku?

sidicek
29. nov 2025

My pijeme len vodu z vodovodu, obcas spravim doma bylinkovy caj ,ale to skor vynimocne v zime.A ako studenta ma ani nenapadlo vyvarat caje , normalne som sa napila vody z tocky.

amdornik
29. nov 2025
@summerfeeling

@summerfeeling my to máme tak, že nemám dieťa ešte na VŠ. ale doma si bežne pustí z vodovodu do pohára a vypije. dokonca to považuje za najlepší "nápoj" na uhasenie smädu. no ale, faktom je, že toto myslenie a tvrdenie má odo mňa. ja roky pijem čistú vodu z vodovodu a rovnako to pokladám za najlepšie riešenie.
a už keď to musí niečím voňať, tak si môže tvoje dieťa uvariť čaj, prípadne osladiť cukrom alebo medom.
a ak máte veľa finančných prostriedkov, nech sa páči, nech si každý deň kúpi prípadne aj tú minerálku. nevidím problém. minerálku kúpiš aj v tom najväčšom zapadákove slovenska, kde sa nachádza napríklad tradičná jednota. neexistuje, že v meste, kde je internát, sa nenachádza obchod, ktorý by predával minerálky. kde je problém?

anonym_7ef329
29. nov 2025

@summerfeeling normálne rozmýšľam, ako som zvládla vyštudovať bez toho, aby moji rodičia riešili môj pitný režim. A to som na stredoškolský internát odišla pár dní po 14 narodeninách, čiže sopliak. Voda tiekla, obchody boli otvorené, keby sa mi chcelo, uvarím si čaj

biba_18
29. nov 2025

@anonym_cec74d chlor z vody sa vyparí aj bez varu

anonym_87144a
29. nov 2025

Na intraku sa piji iné veci ako voda...😂😂

rachel36a
29. nov 2025

@summerfeeling vodu z vodovodu pil, a keď chcel tak si urobil daj...načo kupovať balenu vodu?

anonym_7ef329
29. nov 2025
@anonym_87144a

Na intraku sa piji iné veci ako voda...😂😂

@anonym_87144a to máš pravdu

renesance80
29. nov 2025

@summerfeeling toto nemyslite vazne

anonym_956356
30. nov 2025

@summerfeeling Pfuha to už aj toto treba riešiť ..a co sú v škôlke? 🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_956356