Ako riešiť strach dieťaťa z učiteľky?
Ahojte. Prosím Vás, ako by ste riešili to, že dcéra sa bojí chodiť do školy, pri tom sa učí na samé jedničky, pretože sa bojí učiteľky, ktorá ju ponižuje pred triedou. Ona má veľa kamošiek, takže není samotárka ani nič také, ale bojí sa tej učiteľky. Ja by som to aj riešila, lenže ja už tomu ozaj nechápem, keďže minule mali ísť niečo maľovať a mali sa striedať po dvojiciach a jedna žiačka sa prihlásila, že chce ísť a učiteľka jej povedala nech si vyberie dvojicu a vybrala si moju dcéru a učiteľka jej na to povedala “lepšie si si nemohla vybrať”. A zase minulý týždeň ju pochválila. Neviem, príde mi to podľa nalády učiteľky. Čo by ste robili na mojom mieste? Dcéra je tichá, nevystrája, ani nič také, ale trápi ma to, keďže školu ma rada, a pri tom ten predmet je úplne nepodstatný. A nechcem, aby jej nejaká učiteľka, znechuťovala školu, lebo v dnešnej dobe je vzácne, ak dieťa chodí rado do školy.
@dskjhfdlkdjhl záleží,co berieš ako väčšinu? 1 dospelý človek sa v živote stretol s nemalou vzorkou ucitelov. Vieme ocenit, co v nas zanechali aj spätne zhodnotit, akí boli.
Za seba môžem povedať, ze top učiteľov v mojom živote viem spočítať na prstoch 1 ruky.
@dennissa16 Vacsina je vacsina, o tom netreba polemizovat. Ak pises o vacsine tych, ktorych si stretla, tak je to nieco ine ako ked pises o vacsine celkovo. A vzorka, ktoru stretne clovek za sk. dochadzku nie je az taka velka.
@dskjhfdlkdjhl tak ale aj z tých 50, co za život stretneš, si vieš urobiť priemer…či bola väčšina dobrých alebo priemerných alebo zlých
alebo si v tomto smere nenáročná a bol ti dobrý každý.
@dennissa16 Zrejme nechapes, co Ti pisem. Pozri, ja kazdy sk. rok stretnem vyse 500 studentov, za tych pomaly 30 rokov je to uz naozaj velka vzorka. Napriek tomu si nedovolim povedat, ze vacsina studentov je nejaka. A nie, nie som nenarocna, ja som velky kritik skolstva, ale ked niekto napise hlupost, tak reagujem.
pozri, dcere by som vysvetlila, ze nemoze byt vo vsetkom vyborna, proste jej nieco nejde a hotovo. A tiez, ucitelia nie su dokonali a maju svoje dni. Otazne je co dcera myslela tym, ze na nu kricala, niektore deti aj najmensiu kritiku beru katastrofalne, vidim to na mojej dcere ked orpavujem jej nejake domace priklady a staci ze to okomentuje "moooje nervy to co si zase dorobila" a uz je ohen na streche :D
NA tvojom mieste teda ak nepomoze ist cestou, draha moja ignoruj to, tak by som zasla za ucitelkou, mozno triednou u nas, mam s nou lepsi vztah, ty mozes priamo za tou. A opytat sa aky je problem s predmetom atd, lebo dcera mi tam nechce chodit, ma z otho stres, vraj po nej kricala a pod. U nas sme toto mali podobne s ucitelom jazykov, normalne mu dohovorila triedna, aj rodicia nejaky, on je proste taka povaha, potom sa postupne vsetci prisposobili a jedna strana sa trochu skrotila, druha si trochu zvykla.... alebo sa opytala na rodicku verejne, ci niekto iny ma podobny problem alebo si nieco vsimol, vacsinou deti krik na spoluziakov tiez riesia (moja veru ano, dostanem zregerovane kto kedy kde co urobil a kde kto krical a za co, a kto mal pravdu :D). Treba byt objektivny a nie precitlvely v tomto. Ludi budu tie deti stretavat roznych, aj v skolach, aj v praci... netreba si to nechat znechutit, treba ich brat proste ako "su to iba ludia".

@nataly420 no, sota poznas vacsinu ucitelov. Mozno vacsina tych, ktorych poznas je taka, ale to nie je vacsina vsetkych.