icon

Ako riešiť zamietnutie žiadosti o uvoľnenie dieťaťa na dovolenku?

daniela237
10. okt 2024

Dobrý deň, vybavila som na poslednú chvíľu dovolenku pri mori na 6dni s odchodom budúci týždeň v pondelok. Poslala som riaditeľka žiadosť o uvolnenie dcéry (9rocnik) a ona nám zamietla a odvolala sa že nesúhlasí a dôvod uviedla povinná školská dochádzka.pri Tom dcéra vynechala za tento školský rok len 3dni a známky na dobré. Dovolenka je zaplatená.Prosim vás ako to mám riešiť. Pekné som ju poprosila a aj tak nám napísala že nesúhlasí.

Strana
z14
vevesh
15. okt 2024

@evkatk👏👏👏👏 presne to tvrdim uz davno, ked porovnavam ucivo, ze slovenske skolstvo nebolo a nie je take zle, ako sa hovori v mediach. Lebo ta uroven, aj ked klesa, je v priemere podstatne vyssia ako v inych statoch eu (este stale, ked porovnam s nemeckom napriklad). Akurat vcera na rodicku sa nam ucitelia stazovali, ze deti su "lenive rozmyslat"- no nemusia, lebo niensu k tomu vedene, a aj to je dosledok tych super novych "doplnte obrazok-cislo-pismeno" ucebnic...

dooscoby
15. okt 2024

Dnes dcera isla na 4 dni mimo Slovenska z tanecneho klubu, ale ona je na gymnaziu. Riesila si to vcera s triednou, mala papier z klubu, ale ona je zapisana v tanecnom zvaze. Isli cely autobus. Potom sa vrati a od pondelka do nedele ma erazmus zo skoly. Brala si aj dake ucebnice. Kedze je bilingval som zvedava na to kvantum ucenia a kolko z toho v zufalstve, ze nerozumie oplace. Ale chcela ist lebo tato disciplina asi konci tak som suhlasila. Ale islo viac deti z jej skoly len ine rocniky, triedy, zameranie.

oskvarka
15. okt 2024

Tak v zahranici by si to "nedovolili" ale tam bezne maju narok ospravedlnit sa na 5 dni (pripadne iny legislativne urceny pocet) za rok na rodinu dovolenku, lebo niekedy to rodicom cez leto naozaj nevyde..

dadis
15. okt 2024

@katica06 Skoro kazdy rok chodime na dovolenku ce skolsky rok, vzdy nam ti riaditel schvali. Tyzden bez skoly zo ziaka urcite nespravi lajdaka. Moji to vzdy ocenia, ze maju o tyzden dlhsie prazdniny. Minuly sk.r bola dcera vtedy deviatacka tyzden v egypte v oktobri a v maji sme boli 3 dni cez skolu v Taliansky. Monitor mala nad 90 oba predmety 😉.

kjara27
17. okt 2024

@daniela237 Máte na to plne právo.

hellionka
17. okt 2024

wau … minulý týždeň sme sa vrátili z UAE a ani som netušila, že niekto môže mať taký problem s uvoľnením svojho dieťaťa zo školy na pár dní. Proste som zadala absenciu a ďalej neriešila. 5 dní ozaj nikomu neublíži … skôr mi idu na nervy tie nezmyselne riaditeľské voľna …

sidicek
18. okt 2024

@hellionka presne a deň vojakov ,den zeme deň neviem coho, všelijaké evakuacno športové kraviny ,ale do zahraničia v žiadnom prípade, ešte by asi nasali inú mentalitu a videli ,že žiť sa dá rozne 🙂

sidicek
18. okt 2024

Autorka ,chod za riaditeľkou s tým ze vy idete na dovolenku,práca vám nedovoľuje ísť cez prázdniny ako by si to ona preddtavovala a dieťa nemôžete nechať samé doma.

zazka666
18. okt 2024

@evkatk Teda, počula som podcasty Ema má mamu..o školstve. A tam sa vyjadrovali odborníci a tvrdili, že školstvo sa v zásade nezmenilo od čias Márie Terézie, ak nerátame nepodstatné zmeny ako interaktívne tabule, PC a farebnosť v poracovných zošitoch. Vraj bola jedna podstatná reforma v 70 rokoch minuléo storočia a odvtedy nič.
Ak sa náročnosť učiva týka množstva učiva, nemá to nikto šancu obsiahnuť. Nie je preto smerodajné koľko sa deti učia, ale ako. Mali by ich učiť porozumeniu textu, (v tom sme podľa PISA na chvoste z EU krajín), pritom je to zásaná vec. Ak dospeký nepochopí akýkoľvek text, nemôže dosiahnuť výsledky, aj v bežnom živote sa mu to sťaží. Mali by sa učiť vyhľadávať informácie v tých správnych zdrojoch , overovať si ch a pracovať s nimi tak, aby sa nedali zviesť hoaxami a totálnymi lžami (vid. Blaha o plochosti zeme). Mne sa nepáčia ani dnešné knihy, z tej farebnosti sa točí hlava a má človek problém, čo je podstatné a hlavne mi to príde ako instantná polievka...deti doplnia pár slov a učivo hotové. Dve cudzie jazyky na ZŠ a načo. Môj syn nevie ani jeden poriadne, ledva sa naučil azbuku a potom prišla španielčina, lebo škola mala takú učiteľku s touto aprobáciou. Ja osobne som toho názoru, nech sa poriadne naučí jeden cudzí jazyk . Podľa mňa by sa na druhý jazyk mali pýtať rodiča, či ho ich dieťa potrebuje. Na vychytenej škole sa mi slovenčinárka sťažovala, že syn anemá poznámky, Vysvitlo, že ona ich triede diktuje z poznámok nejakéj žiačky, skoro som odpadla. Jasne, že deti neznášajú tieto únavné monológy, ja by som po 45. minútach, keď nemám šancu nič povedať, natiahnuť sa, napiť sa vody ..atd. zaspala.V nesposlednom rade nedostatok učiteľov, nahrádzajú neodborníkmi. Škola to vraj neprizná, pretože p určitom percente neodborníkov, by im krátili dotáciu a boli by ešte horšie na tom. Atd...

jamidea
18. okt 2024

@daniela237 skola ma pravo neospravedlnit "vylety" deti pocas sk.roka.

jamidea
18. okt 2024

@kjara27 na co ma plne pravo? V takom nemecku stoja pred prazdninami fizli na letisku a deti, co su neuvolnene zo skoly nepustia dalej.

hellionka
18. okt 2024

@jamidea … to iste 🤦🏼‍♀️

batorycka
20. okt 2024

@hellionka Ano iste

Strana
z14