icon

Ako sa postaviť k poznámke a zlej známke dieťaťa?

vall1319
16. máj 2025

Maminky, ako by ste reagovali, keby dieťa dostalo poznámku - "Žiak na písomke podvádzal" a hneď druhý deň z tej písomky dostal päťku? 😔 Syn (ôsmak) tvrdí, že vôbec nechcel podvádzať, na písomku bol pripravený, učivo ovládal. Vraj si chcel podložiť niečo mäkké pod papier a po ruke mal len zošit z fyziky. Myslím, že neklame, ale pani učiteľka si to nedala vysvetliť. Vzala mu písomku a hneď druhý deň z nej dostal päťku. Mrzí ma to, lebo syn patrí medzi lepších žiakov vo všetkých predmetoch... Pravidelne od nej dostáva poznámky, že vyrušuje, ruší ostatných a pod. Vždy si niečo nájde. Pravdepodobne nebude jej obľúbeným žiakom... Mrzí ma to, čím ďalej, tým s väčším strachom chodí do školy... Bojí sa, za čo zase dostane poznámku od pani učiteľky...

Strana
z2
vall1319
autor
16. máj 2025
@koniarova

Čo si pipi? 😂😂😂Tomuto vážne veríš? Veď to je ôsmäk, nie prváčik. Nepíše prvú písomku. Že mäkké pod papier. Pobavilo.

@koniarova keby to potreboval - urobil by si malý ťahák... Polovica triedy to rieši takto. Učivo vedel. Ale hádam sa poučil...

koniarova
16. máj 2025
@vall1319

@koniarova keby to potreboval - urobil by si malý ťahák... Polovica triedy to rieši takto. Učivo vedel. Ale hádam sa poučil...

@vall1319 keď myslíš. 🤷My mamy si decká moc idealizujeme.
A poučil sa určite. Nech sa prihlási odpovedať.

svetlonos
16. máj 2025
@kavasmliekom

@vall1319 nemyslím, že dostal 5 neoprávnene, a ani tie poznámky, možno by se tam nezaškodilo verit aj učiteľom.
Moja dcéra doma anjelik, a triedna mi volá, že jej hrozí 2 zo správania, lebo odlupla kachlicku z WC 🙄 boli tam piati. Ona samozrejme doma povedala, že to spolužiačka. Ja že tam bola tiež. Bola sa ospravedlniť, opýtala sa, ako to môže opravit, predtým samozrejme doma rev, plač, hystéria, že bude za trapnu...ale nakoniec jej nakoniec dala triedna len pokarhanie.
Mala ponaučenie.

@kavasmliekom
2 z chovania za blbu kachlicku?? Ved to mnohr trestné činy u dospelých su benevolentnrjsie postihovane... . Ti učitelia u vás musia byť pekní kreteni, sorry. Netvrdím, že ma decko demolovat majetok a je to ok ale hneď 2ka z chovania?

patus_2
Autor odpoveď zmazal
katka2602
16. máj 2025

Dcéra piatačka, písali písomku a jej spolu sediaca dala pod lavicu otvorený zošit s témou čo bola na písomke. Čo myslíš ako to skončilo? Dcéra tiež povedala, že ona o tom zošite ani nevedela, že neodpísala ani slovo. Učiteľka zobrala písomku a vedomosti overila hneď na hodine, tak zistila, že dcéra bola pripravená a opisovať nemusela ani slovo.

domkakvet
16. máj 2025

@vall1319 je to normalny postup, ziak dostal 5, lebo odpisoval a poznamka za to aby si vedela preco tu 5 dostal. Ak ma casto poznamky, ze vyrusuje este to neznamena, ze ucitelka ho nema rada, porozpravaj sa s nim o jeho spravani v skole.

sidicek
17. máj 2025
@koniarova

Čo si pipi? 😂😂😂Tomuto vážne veríš? Veď to je ôsmäk, nie prváčik. Nepíše prvú písomku. Že mäkké pod papier. Pobavilo.

@koniarova ako princezna na hrášku tento osmak 🙂

lauricka
17. máj 2025

@vall1319 žiadala by som preskúšanie znovu z toho. Priamo od riaditeľa kľudne. Ak to vie, tak sa to ukáže.

basullinka
17. máj 2025

Pouč ho, že ak si potrebuje podložiť písomku zošitom tak nie samovoľne počas písania písomky, ale pred pisomkou nech sa opýta učiteľky a dá si zošit z iného predmetu. A nech sa prihlási na hodine na ústnu odpoveď, nech ukáže, že to vie.

margotka17
17. máj 2025

@vall1319 pri všetkých pisomkach vždy išlo všetko z lavice dole, ostalo len pero. Argument, že škriabe, ak nemá nic podložené, je divný. Veď písomka je z učiva, nie z krasopisu. Veď sa môže prihlásiť a opraviť si známku, je naučený ako vravíš, tak by nemal byť problem.

banalu
17. máj 2025

Ak ucivo vedel, a podvadzat nechcel, potom naco si podkladal zosit z predmetu, z ktoreho pise pisomku? Aby provokoval?
Vzdy, aj pred 20 rokmi platilo, vsetko z lavice prec. Nerespektoval pokyny.. a podla tvojich komentarov nerespektuje tie pokyny castejsie..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sidicek
17. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba v synovej triede niektoré matky ešte radia deťom aby si napísali ťaháky, niektoré im ich aj vyrábajú, možné je už všetko, táto opicia laska

Strana
z2