icon

Ako schválne ochorieť?

sabi712
10. jún 2014

Ahojte, chcela by som radu ako schvalne ochorieť :// no neni to koli pisomkam mam pred sebou uz len jednu ! 😵 ale proste nechcem tu riesit preco mam na to svoje dvovodi a komenty typu makaj do skoly a pod. si nechajte ;)) ako keby sste to vy nikdy neurobili 😉 🙄

zita19
10. jún 2014

@amadora vsak na vstup na toto forum sa nepotvrdzje prehlasenie o dosiahnuti dospelosti. Takze moze tu byt aj predpubertalny jedinec, pubertalny jedinec, teeneger... A chvilami mam pocit, ze aj mnohe dospele clenky MK nemaju ani tolko chochmesu ako zakladatelka temy....

zuzanockamt
10. jún 2014

@mawka vsak to napisla normalne ... jedno slovo hore-dole a takto vznikaju zbytocne konflikty 😝

amadora
10. jún 2014

@zita19 ako, bola som mladá, bola som v puberte, bola som študentka a teda nikdy by ma nenapadlo ísť sa pýtať na fórum ako ochorieť, kriste ak som sa chcela uliať tak som sa uliala a výhovorka sa vždy našla, to mi je na tom smiešne 😀

titkovamiriam
10. jún 2014

@sabi712 a ja ti odpoviem ako mama už dospelých detí,chod za doktorom,doktorkou a rovno jej povedz že chceš ostat doma,chalani to tak bezne robili v tychto dnoch ked uz mali pouzatvrane znamky.

stardust
10. jún 2014

v tomto pocasi prichadza do uvahy aj slnecny upal a v case burok zasiahnutie bleskom 😉

oktobermimi
10. jún 2014

@mawka ...moja vec ako si já píšem 😝 ak máš problém tak si ho nechaj pre seba Ok ? ... tu somneni na hodien sloviny a ty si neni moja učitelka ani moja matka ... si poučqaj svje deti a ne mna 😝
a to že východnarsky tu nekeré píšu to ti je fuk ale do mna do mladej žaby sa obuješ v pohode že ? ... 🙄

zita19
10. jún 2014

@amadora bolo vobec vtedy nejake forum? Ked so mnou mlatili teengerske hormony forum nebolo. Museli sme si s blicovanim poradit sami. Zato je generacia vasich rodicov taka samostatna a schopna. Ale strasne ma trapi, kto bude robit na moj dochodok, ked dnesna mladez, ta buditelka rana sa bez konzultacie na soc. sietach nevie ani vykadit... O tom, ze ako v skole blicnut ani nehovoriac. Cakaju ma este horsie casy ako som sa kedy nazdala. Od kedy som na MK viem, ze na dochodku to budem mat straaasne tazke.

jana_eyre
10. jún 2014

no oblizat na verejnom wc podlahu, alebo misu by bolo riesenie, ale myslim, ze staci zajst za svojou pediatrickou a uprimne jej povedat, ze potrebujes byt doma.. ja som tak raz spravila a nebol s tym problem..

alebo jej povedz, ze ta hrozne boli hlava, prizmur oci, chytaj si spanky a mozno ta vypise..

jana_eyre
10. jún 2014

@didkes no, ked niekto po precitani jednej otazky o niekom vyslovi ze je hlupy - ten mi potom tiez nepride zrovna ako mudrc..

mawka
10. jún 2014

@oktobermimi 🙂 ja si to dovolit mozem, lebo som vyrastala na zahori a konkretne v tvojom okrese a hanbim sa za zahorakov, ktori pouzivaju zahoractinu. a moje deti, tie pouzivaju slovencinu, aby som sa za ne tiez nemusela hanbit. vyjadrila som si svoj nazor nie na teba, ale na ZAHORACTINU. zato tvoja odpoved uz o niecom svedci. nemam dalej dovod reagovat na teba
@zuzanockamt povedala som si svoj nazor. preco tu mate vsetci problem s tym, ked si niekto povie svoj nazor? jaj, zabudla som, tu sa nosi len pchanie sa niekam. akonahle si clovek vyjadri, ze sa mu nieco nepaci, tak je zle nedobre.

proste pouzivat dialekt sa mi nepaci a je jedno, ci to je zahoractina alebo vychodoslovenske dialekty.

zita19
10. jún 2014

k@mawka čo riešiš nárečia? Všáák záhoráci píšu jak vjedzá, my vychdňare tiž pišeme jak zname a ty si píš ako vieš... Nás to vonkoncom netrápi. Skôr ma vytáča ked sa nieko spíta aj 5x za sebou

oktobermimi
10. jún 2014

@mawka tak nereaguj 🙂
víš povím ti takto ... aspon nejsem ovca po kerej ked zhukneš a povýš píš po slovensky tak tak bude, já mam vlastný názor a aj rozum...

@zita19 asi sa nudí a hledá dúvod na hádku...

agatky
10. jún 2014

@oktobermimi jaka krasna zahoractina 😀 😉

zita19
10. jún 2014

@oktobermimi normalne ma naskrkla. Ja polovicny vychodniar (po mame) polovicny zahorak (po otcovi) v pohode vladnem obidvoma jazykmi. A pride mi take prijemne ked na jeden alebo druhy narazim.
Ale spisovnú slovenčinu ovládam slovom i písmom veľmi dobre.

mawka
10. jún 2014

cista sedlacina

agatky
10. jún 2014

@mawka preco sa hambis za zahorakov?

mawka
10. jún 2014

@agatky nie za zahorakov, ale za zahoractinu v prejave verejnom. to je rozdiel. zahoraci mi nevadia, ani vychodniari. proste to reze usi, oci. detto v telke, ked robia nejaku reportaz a rozhovor so zahorakom...

inak mi zahoraci nevadia. to som nikde nenapisala.

hucko44
10. jún 2014

Daj mi majlovu adresu Tvojho otca, a garantujem Ti, ze budes PN aspon dva tyzdne, ked uvidi, ako vystupujes na verejnosti. Mozno o tyzden zacnes aj vidiet na jedno oko.

A teraz vazne: Toto zalozil admin, aby nas pobavil 🙂 Ludska hlupost je sice nekonecna, ale toto je za jej hranicami. 🙂

agatky
10. jún 2014

@mawka ano jasne myslela som zahoractinu. ja si neviem pomoct ale mne sa strasne zahoractina paci 🙂 kvoli tomu som sa aj prestahovala na zahorie. jak vypravjaju to je uplna bomba 😀

amadora
10. jún 2014

@zita19 máš pravdu, nebolo. a o čo nám bolo lepšie. nemali sme čas sedieť na compe a vymýšľať hovadiny 🙂

zita19
10. jún 2014

@hucko44 hodnota ludskej hluposti vyjadrena matematicky: nekonecno + 1

mawka
10. jún 2014

@agatky ja neviem, proste tu to musim do detailov opisovat uplne. takze aby boli veci ujasnene:

- vadi mi zahoractina a ine dialekty vo verejnom styku (skoly, skolky, urady, televizia, web)
- nevadia mi zahoraci ani vychodniari
- so zahorakmi rozpravam sukromne po zahoracky aj ja
- slovencina je jazyk, ktory by sa mal pouzivat normalne

zrovna teraz doslo na inej otazke ku konfliktu. napriklad, niekto uvadza DUPKU ako ritku a niekto ako cikulu, pisulu. no tak si potom vyber. a potom dochadza zbytocne k nedorozumeniam.

anatalia77
10. jún 2014

No tak baby klud,zakladatelka uz ma novu diskusiu:kam na skvelu dovolenku.
Takze ja osobne uz teraz neviem,ci sa jedna o skolacku,alebo dospelu osobu.

jabadaba
10. jún 2014

@sabi712 ved pooblizuj zopar rucok na nakupnych vozikoch, k tomu klucky na verejnych zachodkoch a garantujem Ti, ze nieco lapnes.

brady1
10. jún 2014

@sabi712 pozri začalo si to uplne blbo, ako ochoriet, take veci sa nerobia a ani si ich neželaj 😉
Rada: ja som to robila tak, že som tvrdila že my je zle, mala som horučku rano, je mi na vracanie atd., ale len som sa tak tvarila a lekarka ma vždy vipisala. Ale nikdy som si naozaj nesposobila chorobu. Si baba tak bud aj nejaka herečka a ked nevieš hrat tak bež do školy 🙂

zita19
10. jún 2014

@mawka vsak normalne pouzivam slovencinu. Okrem toho pomerne casto anglictunu. Pri zvlastnych prilezitostiach hovorim vychodniarskym alebo zahorackym dialektom. Ked ide o vaznu vec pouzivam zasadne slovencinu. Ked ide o vec, ktora sa od vazneho vzdialila na kilometre (a teda tato sa vzdialila aj od vazneho ale aj od zdraveho rozumu) tak mi odpoved v nareci pripada primerane odlahcena, dokonca aj dostaocne vtipna..
Keby som tuto otazku povazovala, ze natolko vyznu, ze na nej stoji a pada osud lidstva (sice asi pada, ale to je o inom) tak by som sa vyvarovala aj ironie, aj sarkazmu, aj vtipu a narecie by mi mozno pripadalo neadekvatne.
Ale chvalabohu este stale sa vo mne vtipne zilky ozyvaju a uzivam si kazdy prejav ich pritomnosti.
Ale dobre, mas svoj vazny vlastny nazor. Neberiem ti ho, akceptujem ho, ale nesuhlasim s nim. Toť vsjo...

sheila72
10. jún 2014

@sabi712 radšej napíš na birdz, alebo nejakú inú pubertiacku stránku....neviem, či ti tu niekto pomôže. Pretože dospelí ľudia ochorieť nechcú ani náhodou a nie tak ešte naschvál. A nauč sa gramatiku.

jabadaba
10. jún 2014

@zita19 ne ne, zahoraci pisu jak im zobak narosteu...je tu rusno tusim. 😀

jabadaba
10. jún 2014

@maca_p to neprezradzaj.... 😀

dendy1
10. jún 2014

@sabi712 keď niekto založí takúto tomu, tak už chorý je! Áno, tiež som bola mladá a blbá. ....Keď to nevieš zahrať, tak sa na to vykašli....