Ako si môže 14-ročný zarobiť peniaze?
Ahojte. Mám 14 rokov a hľadám spôsob ako si zarobiť peniaze. Lebo brigadovať môžem až od 16 rokoch a nenapada ma nič ako by som si mohol zarobiť v 14. Ďakujem za normálne rady.
brigadovat mozes od 15tich rokov... ale teda oficialne budes si musiet proste pockat...
Pripadne skus sa ponuknut niekomu nakupit, upratovanie, vencit psov, postarat sa pocas leta o nejakeho psika/macku.
Oficiálne nijako , neoficiálne napríklad roznášanie novín, ale brigáda by musela byť písaná na jedného z rodičov . Alebo potom skúsiť niekoho v susedstve , či nepotrebujú z niečím v domácnosti / záhrade pomôcť
@lenka.25 ako sa môžem prihlásiť na roznášanie novín?
@markokocmal treba pozrieť cez nejakú agentúru u vás v meste . Ale ako píšem, o to by museli požiadať tvoji rodičia na svoje meno
@markokocmal https://www.cromwell.sk/sk/kontakty/ dcéra roznášala cez túto firmu, skus sa popýtať. Ale musí to byť písané na osobu nad 16 rokov.
Vydrž.14r. dieťaťu by som nedala ani pozametať dvor.Zlomi si pri tom nohu a ja budem mať problem.Tak pochop...
Moja kamoška počas ZŠ rozdávala letáky. Celé to bolo kvoli veku písané na mamu a rozdávala kamoška
@markokocmal ja pracujem pre spoločnosť ktorá ponúka roznos letákov, viem že berú aj študentov. Ked chceš napíš správu pošlem kontakt (plat sice len 300e ale myslím že pre dieťa dosť)
@markokocmal Môj vie minimálne rok aj viac si zarobí na svoje veci a nepýta vreckové. To isté sme mali aj so starším. Nevedela som čo je dávať vreckové.
@markokocmal Nedávam návody, ale predávať použité veci čo by inak skočili v koši, alebo na charite nie je zakázané. Môj balíčkuje už dlho. Vlastne len ide v otcových šlapajách.On začínal tiež ako chlapec.
@markokocmal A podotýkam,že mi robí aj obrovskú službu, lebo popredal aj nevhodné darčeky, zberateľské kúsky čo zbieral kým bol mladší aj cd čo už nepočúva atď...

už tu boli podobné témy ☺️ skús ponúknuť pomoc susedom napr. s kosením záhrady alebo venčením psov