icon

Ako správne odzdraviť tínedžerov na ulici?

4. feb 2025

V nasej satelitnej dedine sa casto mladi zdravia ked idu oproti ked kocikujem. Je to slusne, pekne. ALE! Ako sa mam odzdravit? Ked poviem ahoj je mi to divne ale povedat dobry den? Nam na gymnaziu ucitelia vykali, ale ako je to takto na ulici? Ja v mojich rokoch (30+) mam vykat v podstate detom?

Strana
z2
simik22
4. feb 2025

Ja vykam

jesenzima
4. feb 2025

Vykať ...

snehulak77
4. feb 2025

Keď ma pozdraví aj dieťa na dedine dobrý deň, tak sa usmejem a poviem dobrý deň. Niekedy ahoj. Ja to nehrotim, veď je to len pozdrav. Ale povedala by som dobrý deň

thereisabear
4. feb 2025

Dobrý deň

abbies
4. feb 2025

ja teda aj deťom na ZŠ, spolužiakom našich detí, keď pozdravia dobrý deň, odpoviem rovnako dobrý deň. Ak mi povedia ahoj, poviem ahoj.

sisaka
4. feb 2025

Dobrý deň je vykanie? Kým nepovieš, dobrý deň Vám prajem, tak nechápem kde je tam vykanie.
Ak by sa mi niekto pozdravil dobrý deň, tak odzdravym dobrý deň 🤷‍♀️

7miriam77
4. feb 2025

Ja osobne by som sa vyrastenym deťom na dedine zdravila ahoj, aj u nás na sídlisku sa zdravím ahoj.

guiseppinka
4. feb 2025

A ja budem za divnu a povedala by som ahoj. Ale moze to byt aj tym, ze v rakusku sa vsade tyka. A co ma teda ale celkom uvdivuje, ze ja nasim klientom vykam, ale oni tykaju.

kavasmliekom
4. feb 2025

Vykať. On povie dobrý deň, poviem dobrý deň.

crazy_cat_lady
4. feb 2025

ja sa deckam vo vchode zdravim ahoj, aj ked pozdravia dobry den :D

zuzanita1609
4. feb 2025

ja zvyknem odpovedať len " dobrý" mladším ročníkom 😊. Ale normálne starším, dobrý deň.

simca06022011
4. feb 2025

vela deti poznam, ak su tie deti s kamosmi, tak im poviem Ahoj/ahojte... Ak su to neznamy tinedzeri, tak pekne dobry den tak ako oni (ak sa vobec zdravia, niekedy sa na just ako daaka babka pozdravim sama prva :DDD vsak nech sa naucia daco), malym detom zase ahoj poviem, v pohode.

patka06
4. feb 2025

Skvelé, že sa tínedžer vôbec pozdraví.
Ak ho poznám od detstva, odzdravím sa ahoj, ak nie dobrý deň.
Aj kamarátom mojej dcéry odzdravím ahoj, zdá sa mi divné im vykať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
4. feb 2025

Mladuckym Ahoj, starsim Dobry den a tym medzi tym - Nazdar 😅

jana_eyre_2
4. feb 2025

Nevidím nič zvláštne na Tom im vykať.. tiež vykam keď ma niekto pozdraví, často automaticky poviem aj mladším deťom dobrý deň..

Inak ako mladá dospelá som vyzerala tak na 14rokov 😉

januska12323
4. feb 2025

Ahoj sa zdraví známym a malým deťom inak dobrý deň.

januska12323
4. feb 2025

Inak prvýkrát keď ma dieťa pozdravilo dobrý deň teta skoro ma vykotilo, mala som asi 14 rokov 😁

skeblicka777
4. feb 2025

U mňa je to tak, že pokiaľ je to kamoš, spolužiak mojich synov, odzdravím ahoj, ak niekto koho nepoznám, odzdravím dobrý deň.

andrejka1974
4. feb 2025

Keď je to dieťa alebo mladý človek poviem ahoj ináč dobry den

cukroska
4. feb 2025

Cudzím odzdravím dobrý deň a čo poznám ahojte. Teda čo sú synovi spolužiaci, alebo rovesníci .Keďže ich poznám od malička.

viestta
4. feb 2025

Ked ma nad 15 a nepoznam ho osobne, je to pre mna cudzi skorodospely clovek a kazdemu vykam a zdravim Dobry den. Ale mas aj jednoduchsie pravidlo, Ak pozravi Ahoj, Ahoj odzdravis. Ak pozdravi Dobry den odzdravis Dobry den a mas vystarano

kaca222
4. feb 2025

Dobrý deň, určite

barka1
4. feb 2025

"Dobrý deň" predsa neznamená automaticky vykanie...

rozculena
4. feb 2025

Na ulici je to presne tak isto,ako na gymnáziu.Alebo teda aký je tam rozdiel?

h2
4. feb 2025

Dobrý deň. A pokojne tak odzdravím aj päťročnému.

sense
4. feb 2025

Ak má pozdravia dobrý deň odzdravim dobrý deň. Ak ahoj tak ahoj.

angeli121212
4. feb 2025

Áno ja vykám v mojich 30 plus v podstate ako si ich nazvala deťom a dôvod je to lebo chcem aby vedeli, že sa pomaly tiež zaradia medzi dospelých keďže sú už dospievajúci a jednak aby si zvykli na to oslovenia a po druhé aj im chcem dať trochu pocítiť, že už veru nie sú deti

sevrin
4. feb 2025

"Nazdar vole!" To je také všeobecné.

h2
4. feb 2025

@sevrin A ženy? Nazdar pí*o? 🤣

Strana
z2