Ako správne odzdraviť tínedžerov na ulici?
V nasej satelitnej dedine sa casto mladi zdravia ked idu oproti ked kocikujem. Je to slusne, pekne. ALE! Ako sa mam odzdravit? Ked poviem ahoj je mi to divne ale povedat dobry den? Nam na gymnaziu ucitelia vykali, ale ako je to takto na ulici? Ja v mojich rokoch (30+) mam vykat v podstate detom?
Vykať ...
Keď ma pozdraví aj dieťa na dedine dobrý deň, tak sa usmejem a poviem dobrý deň. Niekedy ahoj. Ja to nehrotim, veď je to len pozdrav. Ale povedala by som dobrý deň
Dobrý deň
ja teda aj deťom na ZŠ, spolužiakom našich detí, keď pozdravia dobrý deň, odpoviem rovnako dobrý deň. Ak mi povedia ahoj, poviem ahoj.
Dobrý deň je vykanie? Kým nepovieš, dobrý deň Vám prajem, tak nechápem kde je tam vykanie.
Ak by sa mi niekto pozdravil dobrý deň, tak odzdravym dobrý deň 🤷♀️
Ja osobne by som sa vyrastenym deťom na dedine zdravila ahoj, aj u nás na sídlisku sa zdravím ahoj.
A ja budem za divnu a povedala by som ahoj. Ale moze to byt aj tym, ze v rakusku sa vsade tyka. A co ma teda ale celkom uvdivuje, ze ja nasim klientom vykam, ale oni tykaju.
Vykať. On povie dobrý deň, poviem dobrý deň.
ja sa deckam vo vchode zdravim ahoj, aj ked pozdravia dobry den :D
ja zvyknem odpovedať len " dobrý" mladším ročníkom 😊. Ale normálne starším, dobrý deň.
vela deti poznam, ak su tie deti s kamosmi, tak im poviem Ahoj/ahojte... Ak su to neznamy tinedzeri, tak pekne dobry den tak ako oni (ak sa vobec zdravia, niekedy sa na just ako daaka babka pozdravim sama prva :DDD vsak nech sa naucia daco), malym detom zase ahoj poviem, v pohode.
Skvelé, že sa tínedžer vôbec pozdraví.
Ak ho poznám od detstva, odzdravím sa ahoj, ak nie dobrý deň.
Aj kamarátom mojej dcéry odzdravím ahoj, zdá sa mi divné im vykať.
Mladuckym Ahoj, starsim Dobry den a tym medzi tym - Nazdar 😅
Nevidím nič zvláštne na Tom im vykať.. tiež vykam keď ma niekto pozdraví, často automaticky poviem aj mladším deťom dobrý deň..
Inak ako mladá dospelá som vyzerala tak na 14rokov 😉
Ahoj sa zdraví známym a malým deťom inak dobrý deň.
Inak prvýkrát keď ma dieťa pozdravilo dobrý deň teta skoro ma vykotilo, mala som asi 14 rokov 😁
U mňa je to tak, že pokiaľ je to kamoš, spolužiak mojich synov, odzdravím ahoj, ak niekto koho nepoznám, odzdravím dobrý deň.
Keď je to dieťa alebo mladý človek poviem ahoj ináč dobry den
Cudzím odzdravím dobrý deň a čo poznám ahojte. Teda čo sú synovi spolužiaci, alebo rovesníci .Keďže ich poznám od malička.
Ked ma nad 15 a nepoznam ho osobne, je to pre mna cudzi skorodospely clovek a kazdemu vykam a zdravim Dobry den. Ale mas aj jednoduchsie pravidlo, Ak pozravi Ahoj, Ahoj odzdravis. Ak pozdravi Dobry den odzdravis Dobry den a mas vystarano
Dobrý deň, určite
"Dobrý deň" predsa neznamená automaticky vykanie...
Na ulici je to presne tak isto,ako na gymnáziu.Alebo teda aký je tam rozdiel?
Dobrý deň. A pokojne tak odzdravím aj päťročnému.
Ak má pozdravia dobrý deň odzdravim dobrý deň. Ak ahoj tak ahoj.
Áno ja vykám v mojich 30 plus v podstate ako si ich nazvala deťom a dôvod je to lebo chcem aby vedeli, že sa pomaly tiež zaradia medzi dospelých keďže sú už dospievajúci a jednak aby si zvykli na to oslovenia a po druhé aj im chcem dať trochu pocítiť, že už veru nie sú deti
"Nazdar vole!" To je také všeobecné.

Ja vykam