icon

Ako ste zvládli matematiku a geometriu?

1. nov 2023

Ahojte!
Voči matematike mi už averzia chválabohu zmizla, občas však nastávajú problémy s geometriou...😑. Ako vám išla matematika a geometria na Zš a Sš? Mali ste tento predmet v obľube alebo nie? Občas mám z matematiky taký bezdôvodný strach aj napriek tomu, že ju viem tak na 1-2, keďže som už odjakživa zaškatuľkovaná za tú ,,slabšiu" v tejto oblasti priestor.orientacii, atd... . Poprosím - blbé odpovede si odpustite, mňa len zaujíma, ako matiku prežívali za svojich školských čias ostatní...??

Strana
z2
vroni
1. nov 2023

@kofa77, tak veľmi držím palce, pri nedostatku lekárov v tej medicíne ešte aj odpraxujes...

kofa77
1. nov 2023

@ivka225 vela robi ucitel, ucitelov matiky je malo a riaditelia si drzia vselijakych, kvalita nekvalita… ja som ju mala rada na zs, aj logicke myslenie mam, ale na ss by som odprisahala, ze ju nenavidim. Nie ke to pravda, ake vztah k nej mi znicila prave neschopna ucitelka😠

kofa77
1. nov 2023

@vroni to uz budem skor taka baba korenarka😄

kofa77
1. nov 2023

A jasne, ze su ludia, ktori neznasaju literaturu, ani sa tym netaja.

vroni
1. nov 2023

@kofa77, to až po stovke 🤣🤣

h2
1. nov 2023

Ja som na ZŠ matematiku milovala, bola mojím najobľúbenejším predmetom a nechcem, aby to vyznelo, že sa chválim, ale išla mi veľmi dobre. Na SŠ sa mi zhnusila, vďaka vyučujúcej, ktorá bola úplne nanič. Na VŠ sa to zase zlepšilo, tam sme mali matematiku zvlášť a deskriptívnu geometriu zvlášť a tá druhá spomínaná bola moja najobľúbenejšia. Celkovo som mala z matematiky vždy radšej tú geometrickú časť, na každej škole.

ciernysokol
1. nov 2023

Ja som mala matematiku najradsej.nebolo sa na nu nikdy treba ucit.iba sa pocitalo.geometria trochu horsie,lebo nech som sa snazila akokolvej,bolo to narysovane skaredo.a ucitelka mi za to brala body,co sa mi nezdalo fer,vsak to nebola vytvarna.

ivka225
1. nov 2023

@kofa77 Ano, taki su tiez, ale je tu rozdiel - chvalit sa tym, ze neznasam literaturu je spolocensky neakcepovatelne, chvalit sa tym, ze neznasam matematiku je vcelku prijatelne. Pre sportovcov, hercov a spevakov dokonca povinne.

medda_beda
1. nov 2023

@vroni A? Môj manžel má vysokú školu a slovenčina a literatúra ako vyučovací predmet to bolo to čo nemusel.
Nebavilo ho učiť sa teóriu, analyzovať diela.
Knihy si však veľmi rád prečíta.

2006_1211
1. nov 2023

Dosť na nič, niektoré veci lepšie niektoré horšie ale geometria bola katastrofa a aj zlomky no ja si už ais nič nepamatam

marianarem
1. nov 2023

Mna od prvej do asi siestej triedy nijako extra nebavila, bavili ma jazyky, bola som aj v jazykovej triede. Potom som sa nahodne dostala ku knihe Kamarati cisla a tam to zacalo. Strasne som sa namotala a odvtedy som uz mala jasno, ze chcem byt matematicka. A aj naozaj som.
Moj manzel zazil este vacsi obrat. Na ZS bol z matematiky takmer na prepadnutie, absolutne mu nesla, bol mimo. Niekedy v puberte si z nudze nasiel sposob, ako si matematicke pojmy predstavovat cez obrazky. Vsetko si prelozil do obrazkov a zrazu mu to zacalo ist. A namotal sa aj on. Na ZS mu hovorili, ze bude rad, ak sa dostane na ucnovku. Dnes je tiez matematik.

slovakboy
1. nov 2023

@spadnutaslivka nie to bola iná kniha od nejakeho talianskeho autora ktorý pracuje pre cern. Stručná hostoria času je popularno vedecká kniha. Táto síce bola tiež pre laikov, ale bez základov matematiky a fyziky univerzitnej človek skončil po piatich stranách. Ak chceš zistím autora aj názov knihy. Napríklad som sa dozvedel že čas môže plynúť aj viacerými smermi. Teda mohol by teoreticky. Súvislosť času s entropiou. Alebo že čas pri nohách nám plynie pomalšie ako pri hlave a to nás priťahuje k zemi. Že vlastne gravitácia je spôsobená rozdielom plynutia časov. A naopak. Tento svet nie je taký ako ho vnímame. My vnímame len jeho malú časť zvyšok si neuvedomujeme, nemáme na to zmysly a dokonca ani intuíciu. Fyzika a matematika to odhaľuje a dokazuje a niektoré veci idu proti intuícii. Vlastne kľudne by mohol svet nyt urobený aj tak že rozbitý pohár sa poskladá ako v opačne bežiacom filme alebo mŕtvy človek ožije. Lenže tak to nie je urobené a to nie kvôli jednej šipke času. Nie je problém že čas sa nedá vrátiť. Problém je že entropia musí len rásť tak je to urobené. A my mozeme len ten pohár poskladať alebo človeka vyliečiť možno v budúcnosti keď budú pokročilé lekárske postupy tak aj oživiť. Ale samo sa to neurobí. Tento vesmir to proste nepodporuje. Ale podporuje kopec iných vecí. Napríklad aj vznik života.

slovakboy
1. nov 2023

@marianarem 👏👍 krásne

vroni
1. nov 2023

@medda_beda, a nic. Nemať rad literatúru neznamená, ze ma nebaví robiť literárny rozbor a učiť sa literárnu teóriu. A tiež to nemá nič z vs. Poznam ľudí s vs, ktorí sú veľmi hrdí na to, ze v živote neprečítali knihu. A ešte za to čakajú obdiv. 🤷‍♀️

medda_beda
1. nov 2023

@vroni Ono literatúra v škole môže byť nudná čo sa týka predmetu v škole.

portret7
1. nov 2023

@slovakboy este mu doporuc Schrodingerovu rovnicu a ine… bude sa mat s cim bavit

sticker
portret7
1. nov 2023

Matematika je o ucitelovi… popravde, necudujem sa,ze niekomu matematika nejde, logicka nadvaznost jednotlivych uciv absentuje v dnesnych ucebniciach…1-2 je krasny vysledok, nemas mat strach, mas byt na srba pysna, su to krasne vysledky…osobne som matematiku mala velmi rada, mala som ju aj na VS.

mimikarol
2. nov 2023

Na základnej som mala 3-4, nestačilo mi to čo vysvetlila učiteľka. Možno by mi pomohlo doučovanie ale rodičia to neriešili, neprepadla som tak im to asi bolo jedno. Na strednej sme mali učiteľa pred dochodkom a tomu to bolo úplne jedno celá výučba. Matematika bola vlastne len voľná hodina. Známky na vysvedčení dal podľa sympatií. Ja som mala 2ky.... VS som mala takú kde matematika nebola. Takže som s nej teraz maximálne tupa. ....

basinka3
2. nov 2023

Nerieš to ja som v 9 ročníku na škole a mám samé 3/4

zenazaba
2. nov 2023

Milovala som matematiku aj geometriu, lebo sa na ne netrebalo ucit. Staci vediet vzorec alebo princip a vsetko si uz odvodis. Jednotky zadarmo.

u2jana
2. nov 2023

Skus appku photomath a videa matykar, super to vie vysvetlit

diaszoky
2. nov 2023

Ja som mala 3-4. Pri tabuli som vedela
Na pisomke nie tam ma totiz uz nik neopravil. A ako prezila? Tak ze som sa stym
Zmierila.Mala som na vysvedčku 2jky a z matiky my vzdy svietila4, uz som neriesila. Ini zas boli slabi v slovine ja som mala 1

nekonecna_katastrofa
2. nov 2023

Doučovala som matiku a často mi prišli deti 4kári, že aspoň nech na 3ku to vytiahnu. Bežne som počula na prvom stretku od rodičov "on na matiku nie je". Čuduj sa svete, správny prístup, pravidelné doučko a aj z 3,4 boli zrazu 1ky. Možno tak 5 deciek bolo fakt mimo, že naozaj tam chýbali bunky, ale so snahou aj tie aspoň ako tak prešli, keď prekonali lenivosť. Ja matiku milujem a strašne som chcela, aby aj tie decká matiku mali radi a nebáli sa jej.

autor
2. nov 2023

@u2jana ja mám ešte radšej na YT p. Marcelu Čižmarovu

tom_i
2. nov 2023

ZŠ v pohode, gympel v paži vďaka triednemu, vedela som vyriešiť a pánko chcel definície, poučky 😁 iba odo mňa

letfenixa
2. nov 2023

Matematiku vyucujem. Nebola som v škole excelentna, ale vyučovať ju ma baví.

Strana
z2