icon

Ako to povedať rodičom?

zaujimava
3. feb 2014

Ahojte ženy 🙂.
Mám trinásť a dlhodobo nemávam kamošky. Len kamarátov ako chlapcov. Ako aj ostatnými pebertiačkami to šibe a sú bláznivé, odvrávajú, hnevajú a neposlúchajúm mamu a rodičov celkovo. Rodičov mám rada a nechcem prísť o ich dôveru. Nakoľko ssom písala že sa bavím s chalanmi (výhradne) tak nie s nejkými paťtnástkami.. Bavím sa medzi sedemnásť a dvadsať . S tými si najviac rozumiem. Rodiči to vedia, ale samozrejme niesu s tým spokojní . Žijeme na dedine kde sa nikdy nič nedialo, blízko bratislavy. Nakoľko som zdedila svoj pôvod a korene mám zelenú krv.. Krv vojaka. Veľmi ma to baví, paintball,airsoft, military . Rodiči to prekusli. Som v puberte takže som trošku divoká ale nevymyká sa to nejaký m normám. Klamávala som rodičov hoci nie často a nie vveľkými vecami nahnevalo ich to a v niektorých veciach mi vraj už neveria. Mám staršiu sestru ktorá je stále doma a má osemnásť . Tým pádom nies zvyknutí na to aby som niekam chodil JA! Mojich kamošov vojakov mám veľmi rada a hcem s nimi chodiť von ale nakoľko sú o dosť starší a síce rozumný mama vraví že kamarátt taky rádd. Súhlasim s ňou ale oni by to nedokázali. Akoby s jej to ala povedať že chem ísť s nimi von?:(

sissy27
3. feb 2014

@zaujimava 17 ročný profesionálny vojak? a neťahajú ťa tak trošku za nos dievča zlaté? moja dcéra bude mať 11, čiže naozaj len o niečo málo menej ako ty... a to by som sa pozrela, o čom sa s ňou baví nejaký 18-20 ročný ?? akože živo si viem predstaviť, ako "skvele" zapadneš do tejto partie... kopec spoločných záľub, zážitkov, možností, tém na rozhovor...že? určite sú aj oni šťastím bez seba, že majú super 13ročnú kamošku... aby to nebolo tak, že si z teba robia srandu a keď tam nie si, tak sa smejú ako sa na nich nalepilo malé decko...alebo majú fakt v hlave vymetené a sú mentálne na tvojej úrovni... iné to bude keď budeš mať 20 a oni 27, ale v 13 sa stretávať s 20 ročnými určite nie... a dôvera u rodičov? dievča zlaté, škola, krúžky, domáce úlohy a ak von, tak budem vedieť s kým a kam a o 18.00 budeš doma... žiadni 20 roční vojaci... či sa ti to páči alebo nie, si ešte dieťa po všetkých stránkach (fyzickej, duševnej aj právnej) a tvoji rodičia nie sú povinní ťa pustiť von samú a nemá to nič spoločné s dôverou...

zaujimava
autor
3. feb 2014

Vela ste tu pisali ze nemoze byt vojak medzi 17-20.. aj vy by ste sa mali trošku uvedomit pokial o tom nic neveiete radsej nekomentovat.. pretoze za A.. Doba ide do predu a nemusis mat vysoku skolu aby si mohl byt profesionalnou vojackou! ..

sissy27
3. feb 2014

@zaujimava dievča zlaté - prvá z podmienok na prijatie do profesionálnej armády je VEK 18 ROKOV a ukončené stredoškolské vzdelanie (aspoň výučný list)... a skús svojim rodičom povedať, že sa majú uvedomiť a nekomentovať... tu si totiž na fóre pre matky s deťmi, nie na fóre pre deti, takže sa v prvom rade uvedom ty...

asocial
3. feb 2014

@zaujimava 13rocne decko sa nema co poflakovat po vonku a toboz nie s chlapmi...a nema co chodit na rande ...na to je to prilis male decko...maximalne tak s kamoskami mozno kamosom v dedine...do 19 00 najneskor doma...

katika108
3. feb 2014

Mňa by zaujímalo, čo robí 13 ročné dievča na modrom koníkovi

cervenaruza123
3. feb 2014

@zaujimava nemas co riesit. rodicia ti nieco nedovolia, musis ich respektovat. ja mam 22, ale byvam s rodicmi a ked mi nieco nedovolia, tak ich tiez musim respektovat, lebo predsa zijem v ich domacnosti. jasne, mozem neposluchnut, lenze vo svojom veku uz za to mozem niest dosledky, kedze by som financne dokazala byt nezavisla (keby som nechala skolu a podobne nie prilis vyhodne veci) a takisto mam viac skusenosti na to, aby som im vedela povedat rozumne argumenty, ak sa niekedy mylia. vo svojom veku nepochopis preco sa boja, to sa neda. aj ja som si tym presla. takze ti ostava len respektovat rodicov, pakrat sa s nimi pohadat, poplakat si, to k dospievaniu patri a viac neriesit.

sissy27
3. feb 2014

@katika108 zaregistrovať sa tu nie je problém, a hľadá tu návod, ako prehovoriť rodičov, že kamarátstvo 13 ročnej a 20 ročných chalanov je po všetkých stránkach úplne v poriadku... bezúspešne 😝

katika108
3. feb 2014

@sissy27 myslela som, že toto je stránka pre mamičky a tehotné, na to fungujú aj iné stránky, veď je to ešte len dieťa

sissy27
3. feb 2014

@katika108 tak zase keď sa tu môžu registrovať chlapi, bezdetné a dokonca aj úchyláci, tak môže aj dieťa, v tom by som až taký problém nevidela... je to verejne prístupná stránka, registrácia ak sa dobre pamätám, nie je obmedzená vekom...

sissmiss
3. feb 2014

Este ma tak zaujalo...
@zaujimava aj ten nick...aj vsetko. Preco sa snazis ist do skupiny kam nepatris? Mne to nejako vrta v hlave. Aj tvoji rovesnici maju zaluby ako airsoft a zase aj dospele zeny okolo 20rokov a viac maju zaujem v zbraniach. Preco inklinujes k tym chlapcom? Resp.mne je jasne preco, ale preco k nim inklinujes a popieras sexualny motiv? Mozes si vybrat rovesnikov s podobnymi zaujmami, alebo zeny starsie s podobnymi zaujmami. Ale nie, to by si nevynikla dostatocne. Potr.byt zaujimava. To kazdy v tvojom veku 😉 ale trosku prehanas intenzitu. Pisala si ze pre teba je na sex este skoro, nemyslim. Potlacas svoju sexualitu alebo predstieras ze nie je, ze ty nie si v tomto moznou partnerkou tym muzom. Ale pre nich nie si uz tak uplne nezaujimava z tohto hladiska. 18-20rocni chalani sa pozru na 13-14 rocne dievcata, si pre nich aj sexualny objekt, nezatvaraj pred tym oci. Je urcite zaujimave byt tak rozdielna, aj ovela mladsia, aj opacneho pohlavia, je to dostatocne zaujimave, ale vek sa casom posunie a prestane to byt take ...zaujimave. Skus sa zamerat na ine veci ak chces v dacom vynikat. Mladsi vek je len do casu, zaujat pohlavim je zase dost lacne. Co tak vedomosti, skola, kruzky? Pri airsofte ide aj o adrenalin a ten suvisi so sex.pudmi, muzi radi vidia zeny a mlade zeny so zbranami. To je len par myslienok. Este ma zaujalo...zda sa mi byt zaujimave ze tvoji kamarati boli pri tebe v nemocnici ked si bola na pristrojoch, kde boli tvoji rodicia? Co znamena na pristrojoch? Ak mas nejake vazne zdr.tazkosti, ked na pristrojoch, ak to teda nebola infuzka co sa da podat ambulantne, tak by si mozno mala zvazit behanie a adrenalin. A este pises o nejakych korenoch, asi rodinnych, nejake dedicstvo, ze dusa vojaka...ved ked tatino ma dusu vojaka tak nech chodi s tebou on a budes mat dusu na mieste.

footballfun
4. feb 2014

Načo si tu vlastne napísala, keď vyvraciaš názory každého ako nesprávne? Asi na tom niečo bude, keď si všetci myslia to isté 😉 Skús sa nad tým zamyslieť, prečo to tak je a nie iba hneď odpovedať "oni nie sú takí". Ako dlho sa vlastne s nimi poznáš? Ja zopár profesionálnych vojakov poznám a poviem ti pravdu, neviem si predstaviť, že by sa mohli kamarátiť s 13ročnou babou. Všetko sú to ctižiadostiví chlapi, ktorí majú radi obdiv žien. Hlavne si uvedom, že 20-ročný vojak je dospelý muž, pre ktorého je veľmi veľmi ľahké opiť rožkom dievča ako si ty. Mohla by si naozaj zle dopadnúť, to nie je sranda. Nehnevaj sa tu na nikoho, ale všetko sme tu staršie ženy a vieme, o čom hovoríme. Ja mám 23 a vážne ti hovorím, že nie je normálne, aby partia dospelých chlapcov vedela priateliť na rovnakej "frekvencii" s babou ako si ty. Aj keď si určite pripadáš ako dosdtatične zrelá (ako aj ja v tvojom veku, a aj v každom neskorošom roku života 😀 ), si ešte dieťa. Prepáč, ale to by museli byť mierne zaostalí, aby si seriózne rozumela tomu, ako a o čom sa bavia. Ja mám 13ročného brata a ešte stále sa ako tak dá baviť sa pred ním o veciach tak, aby tomu nerozumel. A to už vie dávno aj to "ako sa rozmnožujú primátym, teda my" (podľa jeho slov) :D

sue
4. feb 2014

@zaujimava vytlac si tuto diskusiu a daj ju precitat rodicom. Ja som mala ako dieta a pubertacka obrovsku slobodu a doveru rodivov. Parkrat som sa skaredopopalila,no nastastie nic vazne. Som stastna,ze mi moji rodicia dali slobodu a naucili ma samostatnosti,no zaroven dakujem Bohu,ze sa nic zle nestalo. Mojmu synovi nedovolim stretavat sa s 20rocnymi muzmi ani zenami,pokial ich nebudem osobne poznat... To nie je o obmedzovani slobody,ale o ochrane zivota a zdravia. Fyzickeho i psychickeho. Uzivaj si detstva a puberty,dospelost je dlha a tazsia ako puberta. Uzi si ju !!! 🙂

lenka1993
4. feb 2014

Nečítala som celú diskusiu ale ja osobne si myslím že dievčaťu lichotí pozornosť 20 ročných mužov a myslí si že jej nič neurobia lebo ju berú ako kamarátku. BLBOSŤ! Nepustila by som ta ani ja ani žiadna iná rozumná dospelá žena. Ja mám 20, mám 20 ročných kamarátov a naozaj si neviem predstaviť debatu medzi nimi a 13 ročným dieťaťom.

stanislavao
4. feb 2014

@zaujimava no moja pekna, keby si bola moja dcera, inak by som si poradila s tebou. 13 rocna chces ist von s 20 rocnymi chalanmi. chore. a lutujem tvojich rodicov. vazne. vzi sa do ich situacie. ako by si reagovala ty, keby si mala take decko ,ako si ty. neviem to este, ja viem. nemas deti, tak nevies co to je mat strach o svoje dieta. nevies, co to je, chciet mat z dietata normalneho slusneho cloveka a nie nejakeho chuligana, pobehaja. uvedom sa. si dieta. mas 13 rokov, si male dieta. ked budes mat 20, tak potom chod s 20 rocnymi von v noci.

katka1981
4. feb 2014

@zaujimava, 17 rocny je neplnolety, ako moze byt vojak? To je nejaka specialna stredna vojenska akademia alebo?

sono2
4. feb 2014

@katika108 jediná odpoveď k veci...

katy2
4. feb 2014

Ten prispevok nie je "z pera" trinastrocnej..... Ucim na ZS, poznam sposob pisania a vyjadrovania sa deti ale toto urcite nepisalo 13-rocne dieta.... Asi tolko....

kofoluska
4. feb 2014

@zaujimava Tiez som si vzdy rozumela skor s chalanmi ako s babami (a moja mama s tym vzdy mala problem a to boli kamarati odo mna maximalne o dva roky starsi, nikdy nie viac a stretavali sme sa na nasom dvore, pred nasim panelakom a podobne). Babske ohovaracky, nakupovanie, lakovanie nechtov a podobne kravoviny ma nikdy nezaujimali a nezaujimaju dodnes. Takze v tomto Ta dokazem pochopit. ALE! Mas 13 rokov, si dieta. Pravne, dusevne, fyzicky - ako len xces. Si DIETA. (Nie si na urovni 17-20rocneho cloveka. Nemas na to skusenosti, nemas na to "odzite". Jednoducho nie, aj ked Ty mozes mat iny nazor.) Tvoji rodicia su za Teba zodpovedni, to je jedna vec. A nemenej podstatna vec je, ze Ta miluju a dali by za Teba zivot. Keby sa Ti nieco stalo, nikdy by si to neodpustili. Zili by s tym do konca zivota, ze co mohli spravit inak, aby Ta uchranili. Niektore veci sa totiz nikdy neodstanu a ostanu v Tebe ako trauma do smrti - v Tebe, nie len v Tvojich rodicoch. Takou tramou by pokojne bohuzial mohlo byt aj znasilnenie (mozno pises, ze by to nikdy nespravili, ze sex ich nezaujima - ale ver nam dospelym matkam, ze chalanov v tomto veku sex rozhodne zaujima a aj 13rocne dievca je pre nich sexualny objekt, hoci ono svoju sexualitu mozno este ani nezacalo objavovat). Ver mi, ze TOTO trapi Tvoju maminku viac ako to, ci si jej niekedy klamala a ci xces ist hrat airsoft/paintball alebo cokolvek. Rada by Ta pustila, jej tiez nerobi dobre zakazovat Ti, co Ta bavi a stanovovat pravidla. Ale musi - pretoze ona vie, co vsetko sa moze stat. Ty si to vo svojej naivnej hlave neuvedomujes, nevidis dosledky, ktore mozu po jednom neuvazenom cine prist. Je to logicke, si dieta a mas rozmyslanie dietata, si bezstarostna, stastna zo zivota, plna energie a xces vsetko a hned. Ostan dietatom tak dlho, ako to len bude mozne. Uzivaj si bezstarostny zivot pod ochrannymi kridlami svojich rodicov kym sa da. Aj ked Ti lezu na nervy, aj ked sa s nimi hadas, aj ked Ti zakazuju/prikazuju a urcuju pravidla hry. Myslia to dobre.Raz budes mat aj Ty vlastne deti a razom svojich rodicov pochopis. A bude sa Ti zdat smiesne, ako si v 13ich chcela chodit hravat paintball s dvadsiatnikmi. 🙂

janulik2008
4. feb 2014

Ja som tiez taky chalansky typ a mam 20 ale mama by ma nepustila von len tak ... mozno mam 20 ale citim ze som decko. Mam kamosku ktora ma 13 ... a akurat chodime spolu do kostola kedze strazime deti aby nevyrusovali inak nic. Ani spolo von nechodime ale moja aj jej mama vedia o nas navzajom. Tiez si rozumiem so starsimi a hlavne chalanmi .... ale aj mladsimi ale su to kamaratstva na baze ze sa pozdravime spytame sa co nove a tym to konci ...
A vojak profesionalny nemoze byt 20 rocny musi mat strednu ukoncenu ja mam 20 a min rok som maturovala len

krprtka
4. feb 2014

Moja dcéra bude mat 13 v lete. Nikdy by som jej toto nedovolila. 😕

kristincavalli
4. feb 2014

@katy2 A kolko rocnej podla vas? 🙂

alexia11
4. feb 2014

Zeny to co tu vobec riesite? Ved toto si zase nejaka "zaujimava" osobka robi prdel z fora. Ved citajte co pise......nepoznam 13 rocne dieta s takymto vyjadrovanim, nazormi a tie slova ktore pouziva.....nie je to ziadne 13 rocne dievcatko, je to blud, vymysel, chora osoba, co sa bavi na vasich prispevkoch. Nie je co riesit, uzmaknut temu a bodka.

joannas
4. feb 2014

@alexia11 áno čistí vimisel

jankaviel
5. feb 2014

Ako tak čítam tvoj príspevok, tak sa radšej venuj čítaniu, písaniu a počítaniu. A až keď toto zvládneš, tak rozmýšľaj nad tým, s kým sa budeš potulovať po večeroch.

jana_eyre
5. feb 2014

@zaujimava a za B? co si cakala, ze ti odpovedia zeny, ktore maju same deti? a naozaj by ma zaujimalo, kto by dovolil robit nedospelemu chalanovi profesionalneho vojaka.. pretoze pojem "profesionalny vojak" v sebe zahrnuje vela povinnosti a tie urcite nemoze vykonavat niekto, kto este nie je plnolety - vobec nejde o nejaku skolu.. v 17tich rokoch mas este stale zakonnych zastupcov, ktori su za teba zodpovedni a tak aj ty si budes musiet pockat minimalne do 18, ked budes za svoje ciny zodpovedna sama.. viem ze je tazke byt v puberte, ale urcite hranice musi mat kazdy.. cely zivot musime nieco respektovat.. mne ale pri mojich rodicoch fungovala uprimnost.. ked som nieco chcela, vzdy som povedala mame co chcem a ak nesuhlasila, vydiskutovali sme si to a casto som musela proste pochopit jej dovody.. bola to dobra skola pre argumentovanie.. pekny vecer..

medovka14
18. feb 2014

podla mna je to magorina.. cely ten pribeh nesedi, a nic v zlom, ale uz vidim 20-rocnych chalanov ako sa "hrajkaju" s 13-rocnym deckom... rozhodne nechcu byt len kamosi, ako povedal moj muz, mozes tri krat hadat co s nou chcu robit..

mylove321
10. mar 2014

neostavaj sama len pretoze tvoji kamosi su chalani.
samota v tvojom veku je snad najhorsia.
ale musis proste mat oci otvorene a nenavravat si donekonecna nieco,
lebo niektore baby su uz v 13 vyspele a ti chalani su vizualne uplne duti, ked vidia velke prsia, podla nich je baba vyspela a nechapu, ze mlada tvar znamena nieco ine...
proste oni mozu chapat, ze si pod zakonom, ale ver, zeked na chlapa pride chtic, co v tomto veku uz ma kazdy...tak mu jedno...navyse znasilnenia sa stavaju najcastejsie medzi znamymi...cize maj sa na pozore, ale neverim, ze sme ti nejako pomohli, lebo pubertak sa nevie moc ovladat a aj tak si spravis, co chces.

mylove321
10. mar 2014

a navyse, mala som v 13 kamosku, rovensicku, co sa bavila s 20 rocnymi, ale boli to riadne socky a mali o nu aj sexualny zaujem...

meryen78
Autor odpoveď zmazal
taga
15. máj 2020

@meryen78 taky postreh, tato tema je 6 rokov stara! 😂😂😂