Ako vyriešiť problémy so 16-ročnou dcérou?
Dobrý deň,
ako riešite s Vašimi deťmi situácie, keď ich nechcete pustiť niekde s kamarátmi? Dcéra má 16 rokov a celé prázdniny by najradšej chodila po vonku, čo jej samozrejme nedovolím. Na dedine má večierku do 21:30, občas jej dovolím do 22:00. Keď chce ísť niekde s kamoškami zo strednej povoliť jej čas podľa aktivity, nie ale viac ako do 8 doma a väčšinou max. na 5 hodín. Už dlhšie sa sťažuje na príchody domov avšak nevie mi vysvetliť, čo by chcela robiť v meste do 10 s kamarátmi alebo na dedine do 11. Teraz chcela ísť so spoluziackami na výlety vlakom, samozrejme som ju nepustila na druhý koniec republiky "samu " vlakom. Môže sa stať hocičo, budú skúšať alkohol a čo potom?!
Pred tyzdnom chcela ísť ževraj s celou triedou opekať, mali sa stretnúť o 2, pustila som ju, ale len do 7 doma. Ona chcela do 10, že niektorí môžu aj do polnoci. Nepoľavili dom v čase a dcéra nešla, že radšej bude sedieť doma ako by mala odtiaľ ísť o 6. V ten deň som išla s práce o 2 a stretla som jej spolužiakov s fľašami v parku... Takže nabudúce ju s celou triedou nepustíme vôbec, už som jej to aj oznámila.
Ďalej by chcela chodiť vonku každý deň, čo ja samozrejme odmietam. Nepoviem, keby mala aspoň dobre vysvedcenie, ale tento rok sa hrozne zhoršila v známkach.
Ďalší problém je, že chce chodiť na akcie, kde treba väčšie vreckové, chcela ísť s kamoškami do lunaparku, dala som hej 20€ (inak jej nedávam, ale bolo to na konci mesiaca a vedela som, že už nemá vreckové) a nešla nakoniec, že by to bolo trápne pred kamoškami. Normálne vreckové má 30€ a minie ho. Je pravda, že chcela ísť na brigádu, ale nepustila som ju kvôli Covidu a navyše ta brigáda mala byť do 10 večera niekedy... Ale odmietam jej dávať viac peňazí, navyše všetko svoje vreckové minie.
Najväčší problém je, že má pravdepodobne frajera. Zistila som to tak, že mala byť v meste s kamoškami, ale známa ju stretla a nejakým chalaniskom na zastávke. Keď som sa jej spýtala, že či s nimi boli aj chalani, tak že nie. Vie o tom, že si neprajem, aby na strednej mala priateľa, nakoľko chce ísť aj na VŠ.
Inak v domácnosti nepomaha, ako by som očakávala, keď jej niečo prikzem to urobí, ale sama od seba, že by napr. Povysavala to nie, iba svoju izbu
Myslim si, ked je nejaka velka akcia o 6 ist domov je fakt skoro, z casu na cas ju pusti aj dlhsie, ale nerobila by som to stale🙂Myslim si, ze chces byt dobra mama, vychovat z nej slusne dievca, ale toto je uz take prestrelene..Neviem ci uz niekedy ta nejak velmi sklamala, ale az potom by som to riesila takto. Ja uz ked som mala 8 ma na dedinskom "sidlisku" v blizkosti panelaka pustila mama aj do 7 v lete, hrali sme schovavacky 😀
Ak je to to skutočný príbeh, tak ľutujem tvoju dcéru, tvoje správanie nevedie k ničomu dobrému, počítaj s tým, že po 18stke, pri prvej možnosti z domu odíde a nebudeš môcť vôbec nič urobiť
Ja som v 16tich bola na disko a zabavach do 2hej rana a nikdy som nic nevyviedla,nedus ju tolko matko
Zakladateľka témy, ja síce deti nemám, ale chápem Vás. Do 18 rokov dcéry ste za ňu zodpovedná Vy ako zákonný zástupca, takže ak by sa náhodou niekde opila a skončí v nemocnici, zodpovedná budete Vy. Alebo ak by otehotnela, pokazí si život, lebo v jej veku nebude mať financie na to, aby sa sama o dieťa postarala, takže starosť by padla na Vaše plecia. Ja som mala tiež prísnych rodičov, mňa chalani ale nezaujímali na strednej, myslela som skôr na svoju budúcnosť, na to, že chcem na výšku a niečo dosiahnuť v živote, robiť to, čo ma bude baviť. Tiež som bola na našich nasratá, že nemôžem v takom veku na diskotéku do susedného mesta ani so staršou z rodiny, lebo tam chodili kadejaké indivíduá, hoci som bola veľká slušňáčka a už v tom čase príliš zodpovedná oproti rovesníčkam. Postupom času som prišla na to, že to so mnou mysleli v dobrom. Vychovali zo mňa zodpovedného, poctivého človeka, ktorý má svoje zásady a priority a tiež neskočím na sladké reči chlapom, ktorým ide len o to jedno. Vreckové som nedostávala, resp.dostala som na sviatky niečo a odložila som si to alebo kúpila niečo pekné na seba, prípadne investovala do seba atď. Ak som potrebovala niečo kúpiť, do školy, na seba alebo ísť do kina či školské výlety a pobyty, rodičia mi peniaze dali, resp. zaplatili to. Nemala som to za odmenu za prácu doma (to som robila automaticky, keďže domáce práce má bavili), dokonca som ani na brigády nemusela chodiť, naši vraveli, že sa ešte narobím. Napriek tomu teraz keď pracujem, robím všetko na 100% a práca ma napĺňa, viem si vážiť zarobené peniažky, poznám ich hodnotu. Osobne by som tiež mala strach o svoje deti, predovšetkým o dcéru v takom veku. Asi by bolo vhodné s ňou komunikovať a rozprávať sa otvorene, vysvetliť jej možné riziká nezodpovedného správania. Ale teda nepatrím k tým ženám, ktoré Vás tu budú odsudzovať a hodnotiť, že ju držíte na reťazi. Chápem Vás, chcete pre ňu len to najlepšie, aby sa nedostala do nejakých problémov. Lebo ak by sa dostala do nejakých problémov, žiadna z tých žien na koňovi, ktoré Vás tu teraz idú pomaly ukameňovať, Vám rozhodne nepodá pomocnú ruku, takže vychovávať a určovať, čo môže a čo nemôže Vaše dieťa, určujete Vy. Určite aspoň do veku, kedy ste zákonným zástupcom..
Len tak ma napadlo a koľko je podľa Vás ostatných vhodné vreckové pre 16 r?keď 30 eur sa zdá málo plus dostala 20 do lunaparku.
Ani ja by som jej nedovolila ísť do 22 do mesta a trepat sa potom autobusom.Ano 16 r je super vek aj frajera som vtedy mala, ale zase sa nemusí dievča ukázať doma len večer.To, že jej zakazujes priateľa, lebo má ísť na VŠ to je zle.Co má robiť doma celé dni potrebuje rovesníkov, ale jasne, že by sa mi nepáčilo, že poobede pijú v parku.Viac jej ver povedz jej svoje obavy, ale nedus ju
A na výlet vlakom na druhú stranu republiky by som ju tiež nepustila
Samozrejme Ked pojde partia 20 skolakov 16 rocnych, niekto donesie flasu, co cakas? Podstatne je v akom stave sa vrati donov. Von veku 16-18 je normalne sa stretnut s alkokolom, sexom je to sucast dospievania: musi sa nejako naucit Ako sa spravat, vsak nebudes ju mat pod dohladom navzdy.
A pubertakom ubieha cas spolu rychlejsie. Ked som mala 16 uplne v pohode som Bola na opekacke 8 hodin. To nam starym babam to nezda Lebo Po 30 Ked sa ide a kamoskami na kavu mame Po 2 h dost.
A Este zakazaz brigadu je cez ciaru
A tu brigádu by som tiež povolila nech sa snaží a vie o čom je práca bude si možno viac vážiť peniaze.
Ja som mala voľnú výchovu ,v Tom veku som mohla chodiť vonku kľudne aj do rána ,mohla som si vypiť aj frajera mať. Akurát som mala zákazane fajčiť. A hádaj čo som hlavne robila? Fajčila. Zakazane ovocie najviac chutí . A mimochodom nikdy som nič nevyviedla ,mamka sa za mňa hanbiť nemusela a som rada že mi takto dôverovala ,neviem aký by sme dnes mali vzťah ak by bola ako ty 🙈
Za mna nieje čo riešiť,dcéra mi príde rozumná a prebieha taká tá klasická puberta v pokoji relatívne,no ty zapracuj na sebe a vašom vzťahu
1.brigadu si jej mala dovoliť,aspoň mesiac,Ruska sa nosia mohla si jej prízvukoval že ho má nosiť a nech ide,keď bysa situácia zhoršovala skončila by,chce viac peňazí je to normálne,mala si jej dať možnosť,za mňa je 30eur ktoré jej dávaš dosť ale chápem že v dnešnej dobe to deťom nestačí
2.ten frajer noprepac ale toto je dosť mimo,zakazovať na SŠ frajera lebo chces aby šla na VŠ,a keď si nájde frajera na VŠ a ostane hneď tehotná ?? Miesto toho by si skôr mala viesť rozhovory o zodpovednosti,aby neotehotnela a pod ... Ja som si našla frajera v 16,chodil po mňa po škole autom .. na techtle mechtle bol vždy čas 😄naši o Tom nevedeli je to môj už manžel,sme spolu 16rokov ... Ale ok výnimka no toto je cez čiarku,ona si vždy nájde spôsob a bude viac klamať
3. Mohla by si zvoľniť aj veciarku,napr raz do týždňa s tým že keď niečo poruší,opije sa atď skončí to ... Ja som mala kamaráta ktorý bral marihuanu a nikdy som ju nevyskúšala takže ....
Hľadaj menej spôsobov ako dcéru dávať do klietky a skôr za zameraj na rozhovory,ok večera raz do týždňa do 22 napr skúsime ale budeš v domácnosti viac pomáhať,viac ju zapájajú napr pod naučím ťa to ono atď zaujimajsa čo kamošky,kto čo povedal také tie babské blbiny,buď jej kamarátka,povie ti všetko a dá na tvoje rady
Syna sme pred rokom v lete, ked mal 16 pustili samého vlakom do Prahy pozrieť spolužiačku na florbal. Bežne ma dovolené chodiť so spolužiakmi von, ok, samozrejme ze to nie je denne, keďže je zaťažený treningami. Ale! Pozná naše pravidlá, dodržiava ich a hlavne mu veríme. Pretože veríme svojej výchove. Presne nám povie kam ide, s kým ide, či tancoval alebo prekecal celý večer a co pil. Nemáme dôvod neveriť mu. Skus popracovať skôr na vzťahu s dcérou, nech ma pocit, že ste rovnocenné a môžete si dôverovať. Toto nie je správna cesta, čím viac ju budeš držať takto na krátko, tým skôr sa v nej môžete vážne sklamať.
Mám 26 a mám fakt dosť čerstvo v pameti ako to bolo u nás doma tiež som z dediny tiež som mala prísnu mamku ja si nejdem teraz nikoho zastávať ale ja som mala.tiez vychádzky v dedine do 21:30 keď som bola v dedine do mesta s kamoskamy som bola prvý krát v 17 na diskotéke tiež až 17 a aj to vo vedľajšej dedine a o pol noci prišiel tatko pre mňa vreckové som nemala keď som niečo potrebovala mamina mi to kúpila alebo výhovorka dostávala som peniaze na obedy alebo proste na jedlo keď som bývala dlksie v škole a tak síce som priateľa mohla mať aby musela ho spoznať a keď som snim chcela byť musel prísť ku nám do dediny a som tu v poriadku bez žiadnej ujmi na zdravý mamu som neznavidela práveže som jej vďačná že ma držala skratka lebo veľa spolužiakov a rovesníkou mali povolené viac a sú na Tom že dosť zle buď drogi alebo mladé mamičky ale doslova mladé mamičky že 15-16 ročne samozrejme nehovorím všetky a nehovorím že aj ja by som tak dopadla ale proste som len chcela svoj názor povedať
Nedá mi nereagovať .....máme deti vo veku 11,13 a 17rokov ....17 ročný už skúsil cigi ...prišiel domov ožratý ako tela ....áno zakazovali sme ale bol len von s partiou ...však čo ....ale uvedomil si pár veci ...dostal veľa krát kázeň ...zákaz ...teraz chodí cvičiť ...na brigády ...zmenil sa 😊 a o týždeň ho čaká skúšky na vodičák ....a 11 ročná má frajera s dediny ...rozpráva mi všetko ..viac ako svojej mame ...to je dcéra manželova 😁 a je to ok ...má vychádzku do cca 21 niekedy 22 ...cez leto ....môj syn 13 rokov má tiež frajerku s triedy ...už doraz 3 mesiace 😁 ako mne to príde zlaté ...len sa bojim toho ak sa sklamu 😏 bude to sními ťažké ....myslím že dcérke treba dať niečo spraviť doma ...moji tiež sa nehnu pokiaľ im nič nepoviem a zato ju pustiť von ...človek je mladý len raz 😍krásny večer 😊
Mám dosť 🙈 samé nie, nechcem, nepustím, nedovolím. Ľutujem to dievča 😖
prepac ale toto je riadna buzeracia o 2r. je dospela co potom? miesto doverovania ju riadis, radsej komunikujte zacni jej verit a ak ju pustis niekam dajte si pravidlo ze ak nebude stihat na 200% sa ozve nevh sa nestrachujete inak straca doveru zo strany rodicov a tiez ak nieco vyvedie nepristojne jej veku tiez straca doveru a nabuduce pojde von ako mladsie deti do 6tej 😉 - vsetko o dovere. vydebatujte si coho sa bojis ze moze vyviest nech vie coho sa ma vyvarovat
Necitala som komenty, ale teba keby mam ako matku, v 19 sa zoberem a uz o mne nepocujes, ver ze to spravi aj ona, a vyburi sa tak, ako by sa nevyburila teraz, len tolko k tebe
Podľa mňa si veľmi prísna, neviem prečo by nemohla ísť každý deň von a maximálne len 5 hodín byť vonku 😬 ja na strednej som bývala vonku cez prázdniny doslova celé dni, od obeda do večierky čo som mala myslím do nejakej 22-23 a postupne sa to každý rok predlžovalo. Ver že alkohol dávno skúsila, to sa dá stihnúť aj za 5 hodín a je to normálne, nezabranis tomu ani keby chces. A frajera je tiež normálne mať v 16. Dohodnite si pravidlá, nech ti pomáha v domácnosti a za odmenu trocha polav. Zakázané ovocie chutí najlepšie, ja si to pamätám z puberty 😂
Ja som mala tiez prisnu mamu ,cez tyzden do 19h von a cez vikend do 21h, nechci vediet co som robila ked mama nebola doma a zdrhali sme na zabavy . Odtrhnute z retaze. Tak len aby poza tvoj chrbat tiez nerobila to iste. Pit alkohol si myslis ze cez den nebude? Ked to bude chciet vyskusat tak vyskusa. Jedine za tu cestu vlakom cez pol republiky este kvitujem zakaz to by som sa bala aj ja ale zas ked bude niekde dochadzat je fajn naucit sa cestovat, lebo ja som doteraz ako mechom slahnuta ked mam niekde sledovat spoje a cestovat inak ako autom a to robim v doprave priamo so spojmi.
Takze odporucam menej zakazov, trvat na povinnostiach a robit kompromisy, nie je to uz male decko, ma svoju hlavu a ked bude chciet vyskusa vsetko pocas dovolenych hodin von aj tak.
Chúďa dcéra 🤦🙏 ja som tiež matka ale ty to naozaj preháňas. Čo jej vlastne dovolíš? Má 16 rokov, Ok, to nie je veľa ale byť doma z opekacky o 7h? Nehovorím, že t má byť do polnoci ale ak sa o ňu tak bojíš tak jej raz za čas aspoň na takéto akcie povol dlhšie a zajdi pre ňu autom. Aj to je jedna z možností. A povoľovať čas podľa aktivity a max. 5hod, väčšiu kravinu som ešte nepočula. Naozaj si myslíš, že si na strednej nenájde frajera lebo ty si to neprajes??? Si na najlepšej ceste ako si ju od seba odohnať, nebude s tebou zdieľať veci, lásky, starosti, radosti. Bude pred tebou veci tajiť pretože si extrémna stíhačka. Mala by si sa nad sebou zamyslieť. Stavím sa, že už teraz nemáte dobrý vzťah. A môžes si za to sama.
Ja som mala tiež takú matku gestapáčku ako si ty. Po strednej som odišla do Anglicka. Nehnevaj sa, ale ten tvoj príspevok som nemohla ani dočítať, normálne som na teba dostala nervy. Mne to príde akoby si sa vyžívala v tom, že ju takto dusíš. Inak tiež som mala frajera v 16, mame som nič nepovedala, pred mojimi 17 sme spolu spavali a keď sa chce, vždy sa čas aj miesto nájde, aj keď som už o 6. musela byt doma, takze ťa sklamem, v 16 môže piť a sexovat keď bude chciet aj o 3.poobede a ty sa mozes aj na hlavu postaviť. Všetko je to o výchove a morálnych hodnotách, ktoré si jej počas detstva vstiepila, ak ma rozum, tak sa bude rozumne správať aj keby si ju nechala chodiť do 6.do rana a keď sa bude chciet opiť, urobí to aj o 2.poobede. Jedine čo svojim konaním dosahujem je to, že ti vôbec dcera nemôže dôverovať. Ja na jej mieste by som ako plnoletá od teba zdrhla čo najďalej. Linajkujes jej život a veci, na ktoré už dávno nemáš dosah - či ma mat frajera a či pôjde na VŠ je v prvom rade jej rozhodnutie a nie tvoje. Zabúdaš, ze ma 16 a za 2 roky je ona sama za seba právne zodpovedná, lebo ty sa spravas akoby mala 6 rokov. Mala by si popracovať na svojom vztahu so svojou dcérou, lebo toto čo píšeš ako sa ku nej chováš je čistá katastrofa. Nič som nenašla, kde by si o nej napísala niečo pozitívne, akoby si ju ani nemala rada. Aspoň tým svojim konaním sa tak spravas, zobrať jej každú radost zo života a previazat si ju reťazou ku sebe, aby si ju mohla prehnane kontrolovať. Podľa mna preto si ju nepustila ani na brigádu, nemohla by si ju potom chorobne kontrolovať. A to, ze ju nepustis niekde “cez pol republiky” no sprostosť ti môže vyviesť aj 15 metrov od domu, to ju už rovno priviaž reťazou doma. Chuďa dievča, oberas ju o brigády a vlastne peniaze, výlety, opekačky, akcie so spolužiakmi. Podľa mna sa musí cítiť aj trápne v kolektíve, keď povie, ze o 6.musí byt doma, keď v takom veku mnohí teenageri môžu byt aj do rana. Isto sa jej kvôli tomu smeju, tak radšej nešla nikam. Spamataj sa. Teraz už nič nezachranis v takomto veku, keď si ju dobre vychovala, nemáš sa čoho báť, aj keď bude žiť v Austrálii.
A ešte dodám, že ja sama mám 3 dcéry, ale keby som mala s nimi takýto vzťah ako máš ty so svojou dcérou, hanbila by som sa. Ty si v jej veku asi bola riadne číslo, keď dcéru drzis tak nakrátko.
@a_adamcova chcela robiť v reštaurácii, kde bývajú koncerty atď... A stretáva sa mládež... Proste veľa ľudí pokope mladých, nezodpovedných, s kamarátmi predsa nejde s celým mestom.
Povedala som jej, že keď si nájde niečo iné, kde neprichádza do kontaktu s ľuďmi môže ísť
Kde sa na brigáde nestretáva s ľuďmi? Ja som taký brigádu nikdy nemala,ok ... Raz som sedela vo fabrike s 60lydmi v mini miestnosti a rátali sme predmety a balili do krabíc ...v restiakch sa majú nosiť Ruska,mala to dodržiavať , mať aj respirator , mohla si jej prízvukovat že ok ale trvas na prísnom dodržiavaní opatreni,normalna brigada
Milá autorka,
aj keď ma tu ukameňujú, nakoľko som výnimka z názorov, ktoré som si prečítala, ja som voči mojim, dnes už dospelým deťom postupovala úplne rovnako ako Ty. A ver, že doteraz som nemusela riešiť žiadnu opitosť, nevedomosť, kde mám deti, sex v 16 a podobné veci. A aj keď to príde mnohým divné, dodnes mi deti volajú, kde sú, s kým sú a kedy asi prídu. Takto sme s mužom nastavili pravidlá a takto to fungovalo a funguje. Dnes sa nebojím nechať ich s partiou, nakoľko poznám každého z nich, nechať ich v podniku, nakoľko viem, že hranicu neprekročia, dcéru ísť s chalanom na výlet, syna na brigáde, lebo viem, že to, čo sme s mužom do nich dali do 18, malo svoje opodstatnenie. Ja som taktiež nikdy neprišla domov opitá, hoci som na diskotéky chodila, vždy som poznala mantinely. A nemám pocit, že by mi to uškodilo. Som nekompromisná, a často tvrdá na ne, majú možnosť voľby starať a financovať sa sami, zatiaľ sa k odchodu nemajú. vedia, že je to ich život, akú cestu si zvolia, už im do toho s mužom nerozprávame. Ale ver, že zatiaľ naše prísne a veľmi podobné pravidlá Tvojim, fungovali. A neubudlo z nich, práve naopak, dnes strach nemám, a to žijeme v hlavno meste a nie na dedine. Držím palce , keď to tak cítiš, nepopusť!
Ahoj. Po prečítaní toho ako sa správaš k svojej dcére mi príde ako keby som čítala o mojej mamine. Von som mohla chodiť len do 20.00 aj to len v lete. V zime pred zotmenim doma. Vždy musela vedieť s kým a kam idem. Na diskotéky len ak išiel aj brat. S partiou len ak pojde aj brat ( sme dvojičky a partiu sme mali rovnakú) ale kým on mohol prísť kedykoľvek pre mňa platilo čo som písala vyššie, teda ak sme nešli spolu na diskotéku. Vreckove som nedostávala veľké, ale na rozdiel od teba som od 15. rokov brigádovala celé leto. Neviem si predstaviť že by som nemohla. Však to nás naučili hospodáriť, zariadiť si veci tak aby som vyšla do ďalšej výplaty. Frajer? Nemohla som mať. Mala som ale na tajnáša. Zato barové frajerky u nás v spoločnej detskej prespávali od jeho 16. rokov.
Čo som tým chcela povedať? Pozri sa na to, či ju nestrazis ako oko v hlave lebo je dievča. Či keby bola chlapcom by si sa nesprával a inak. Chápem tvoju obavu. Mám 17 ročnú dcéru. Ale nedrzim ju tak na krátko. Jasné že ochutnala aj alkohol. Jasné že sa mi priznala. Brigáduje a teda niekedy chodí z brigády aj o 0.30 po polnoci. Má inštrukcie ako sa brániť. Prvú lásku mala v 11 rokoch. Bolo to nevinne a detské. Dnes keby prišla s tým že má frajera, by zase dostala inštrukcie. Je zodpovedná a doma pomáha. S kamošmi a so starším bratom boli sami aj na stanovacke. Ale aj keby brať nešiel pustím ju. Dôvod? Dôverujem jej v tom, že je dosť rozumná, aby neurobila somariny. Snažím sa chápať ju, keďže mne sa toho chapania nedostalo..... Dokonca som ju pustila na intrak, kde teda je väčšia voľnosť než som si myslela a sprvu ma to desilo. Áno bojím sa aby sa jej nič zle nestalo. Bojím sa aby si nespackala život. Ale ak by som sa k nej správala rovnako ako sa ku mne správala moja mamina tak by som ju dusila a to nechcem. Máme otvorený vzťah so všetkými deťmi. Syn dnes 20 ročný sa mi priznal keď mal prvý sex. Pohovorili sme si spolu. Druhý syn sa opil v 15 rokoch. Bolo to na oslave narodenín s partiou. Opil sa tak, že grcal. A pomohlo mu to v tom, že odvtedy mu alkohol nechutí.....
Dobre by bolo keby si si s ňou sadla, zadelila úlohy, povolila brigádu, alebo dávala väčšie vreckové a keby si jej dala trošku voľnosti. Poznáš jej partiu? Vieš aký ľudia sú tam? Čo su to za decká? Alebo ani v Tom ti pravdu nepovie?
@katkami123 Na VŠ chce ísť sama a nejasné, že keď bude mať frajera bude viac flakat školu a v našej rodine sa netoleruje sex v 16. Dokonca ja som stretnú končila ešte v 18. a žiadna z mojich kamarátok ešte nemala sex a ani frajera.
Ja niesom tak stará (mám 24 a tento vek si ešte dobre pamätám) ale nikto z partie ani nikto z triedy nemal takúto mamu. A to som chodila na ťažké gymnázium, takže som nemala v okoli nejaké zle pripady. To dievča musí trpieť a daj si pozor aby ťa nezačala neznášať. Takto ju vystves z domu alebo docielis to že na VŠ na intraku bude chcieť dobehnúť všetko čo jej spolužiaci budú mať dávno za sebou a zle to dopadne.
Ty chces aby mala brigádu kde nieje s ľuďmi ? Tak jej nájdi takú.
Prečo chces mat z dcéry samotara čo nieje s ľuďmi ? Chces nech ma psychicke problémy alebo o čo ti ide ? Lebo to jej akurát tak spôsobis
No,sorry ale z tohto mi vyplyva iba ze by som sa ako 16rocna asi odstahovala,najlepsie niekam velmi daleko😬🤷♀️

Vies co radsej si zacni u nej budovat doveru aby sa ti nebala povedat kde,s kym kedy ide,ako vsetko zakazovat,moje spoluziacky tiez boli vselijake,aj travu fajcili a nie po 22-hej,normalne cez den v parku a nikdy som to nevyskusala ani cigu,je to aj o povahe,mala si byt rada ze si chce privyrobit,frajer na ss nevylucuje studium na vs