icon

Ako zabrániť tínedžerke spať vo vani?

9. nov 2023

Baby prosim Vas ja uz si neviem dat rady. Dcera ma 16 a miluje sakupat vo vany kde je vriaca pomaly voda. Zamyka sa v kupelke ok to beriem ale ona vzdy zaspi vo vani plnej vody. Ja sa strasne bojim ze sa tam utopi a ona to absolutne nevie pochopit! Zoberie si mobil a je tam aj 2 hodiny. Co mam robit. Ma tvrdy spanok nezobudim ju trieskanim na dvere. Poradte co robit

Strana
z2
elenajezova
9. nov 2023

Je to úplne absurdné, nikdy by som toto nedovolila. Však by som "umrela od strachu." S dúfam, že si ten mobil vo vani nedáva aj na dobíjačku. 😮

sisaka
9. nov 2023

Takýto zvyk mala moja sesternica, v tom čase ešte bez mobilu. Raz sa tak naložila do vane, unikal niekde plyn, zaspala a utopila sa. Mala 17 rokov.

missdiva
9. nov 2023

16rocna je pomaly dospely clovek. Ak je mentalne OK mala by rozumiet co znamena utopit sa a podla toho sa zariadit.
Nevidim nic zle na zamykani sa, ved ked chce mat sukromie nech ho ma. Nemenila by som zamok, tiez si davam horuce vane ale nikdy by som tam nezaspala.

iwesska
9. nov 2023

A preco jej tam dovolis zobrat telefon? Hned by vysla po par minutach od nudy😄 A zobrala by som jej kluc,ved ona si nemoze robit co chce. Vrela voda jej moze sposobit aj srdcove tazkosti,to nie je sranda.

saxana000
9. nov 2023

Naco sa zamyka ked byvate same dve?
Pokaz zamok a bude vybavene.ak nepomoze vypni uplne dvere z pantov a na vanu daj len sprchovy zaves.
To si nevies spravit poriadok s jednou pubertackou? Zoberem.sluchatka telefon vypnem wifinu..

ivangeline
9. nov 2023

Zoaden kluc. Moze dat tabulku na dvere.

lalu_sk111
10. nov 2023

@jaskolka zaujimavy pristup k vychove 🙂

lalu_sk111
10. nov 2023

autorka drzim palce. Dostali ste kopu rad ako dcere vsetko pobrat od zamky, po dvere a mobilu az po vypnutie teplej vody a internetu. Ak sa rozhodnete nieco z toho pouzit napisete aj rozuzlenie? Kludne aj s casovym odstupom. Ake su medzi vami po intervencii vztahy a atmosfera..

faith_1
10. nov 2023

@lalu_sk111 Ak som správne pochopila, súhlasím. "Milujem" totiž "RADY" mamičiek detí 0 až 11 rokov - pre výchovu pubertiakov. Ja nemám radu. Odporúčam len neriešiť veci surovými zákazmi...skôr dohodou.

jaskolka
10. nov 2023

@lalu_sk111 co je na tom "zaujímavé?" To, ze 16 ročná nemá dosť rozumu? Co je zvláštne na tom, ze nebude zámok na dverách? Veď hádam jej tam nik cudzí nevlezie, my sme nikdy nezamykali a čuduj sa svet, nik nešiel nikomu dnu, keď sme vedeli, ze sa niekto kúpe.
Limit 10 minút? Bez problémov sa zvládne osprchovať, ak nie, tak nech si rozmyslí, prečo ho dostala.
A vziať mobil? No a? Co umrie bez neho počas kúpania?
Tak ešte raz co je na tom "také zaujímavé?"

cukroska
11. nov 2023

Viem ako sa bojíte...uplne to chápem. Tomu sa povie puberta..asi len dohovoriť a vydržať-keďže kľúč neviete zobrať. Vysvetliť jej rázne čo jej hrozí a ako veľmi sa o ňu bojíte (aj keď viem,že to vie a mladý si myslia,že dospelý len stresuje -poznám). Držím palce a hlavne pevné nervy.

lalu_sk111
11. nov 2023

@jaskolka zaujimavy je vas pohlad. myslim, ze vysvetlovat nema vyznam, ze nie ste otvorena menit svoje nazory ale su urcite hranice respektu, ktore by mali mat rodicia voci detom dodrziavat aj ked to nie je lahke pocas puberty.. potom tie vztahy, dovera aj dosledky tak aj vtladaju neskor..

jaskolka
12. nov 2023

@lalu_sk111 v com "nerešpektujem"? Neradim predsa (ako niektoré tu boli písané rady) ze vyvesiť dvere, len vybrať zámok. Súkromie je zachované.
Neradim vypnúť teplú vodu bez upozornenia - o limite bude dcéra jasne vedieť vopred a môže sa kľudne podľa toho zariadiť (teda skončiť s tým, co robí tetsz a je to nebezpečné)
A že nebude brať mobil do kúpeľne? Toto je fakt "nerešpektujuce"? 🙈
mam 41 rokov a celkom dobre dokážem ísť do kúpeľne bez mobilu. Čiže určite to nie je nevyhnutné pre činnosti, ktoré tam bežne sa robia. Myslím v tej kúpeľni.
A opačne - ako dcéra rešpektuje niečo? Autorka určite jej vysvetľovala, ze jej správanie je nebezpečné a môže ohroziť svoje zdravie. No "slečna" to očividne neberie do úvahy. Takže kto je tu ten"nerespektujici "?
Môj rešpekt končí tam, kde ten druhy, ta koho som zodpovedna (a do 18 zodpovedný rodič za dieťa je) robí úmyselne nebezpečné a život ohrozujúce veci.
Takže toľko k môjmu postoju vo výchove. A áno, budem taky uplatnovat bez problémov aj na moje deti do ich 18 tích.

lalu_sk111
12. nov 2023

@jaskolka nebudeme sa tu bavit o tom, kto kolko vydrzi bez mobilu v kupelni pretoze to je uplne mimo pointu. skuste zaradit spiatocku z vasho utocneho sposobu komunikacie a premysliet ako som myslela co som napisala.

mariska1989
12. nov 2023

Čo tak vypnúť teplú vodu 🤣 keď ide do vane tak nechať tak 2 minúty ísť ...teda neviem či ste na chalupe alebo na byte . Alebo zmeniť zámok už jedine

jaskolka
13. nov 2023

@lalu_sk111 veľmi dobre viem, ako si to myslela ty. Ale neviem, kde útočím. Ja ti len vysvetľujem, ako som to ja myslela.
Jednoducho keď rešpekt, tak obojstranne. Nie ze ja ako rodič bude rešpektovať všetky aj nebezpečné výstrelky dieťaťa a ono si bude robiť, co chce, lebo "rešpekt"
Rešpekt konci tak, kde bude robiť nebezpečné a zdraviu škodlivé veci.16 ročná je už dosť rozumná, aby to pochopila. Ak to nechce pochopiť po dobrom vysvetlene, tak nastúpia iné. opatrenia. Spať vo vode plnej horúcej vody s mobilom a zamknutá je skrátka nebezpečné a toto rešpektovať nebudem, aj keby neviem kto mi ci hovoril "o právach a rešpekte".

rorino
26. nov 2023

Dá sa odstrániť,odsrobuj a máš pokoj😉

heln
26. nov 2023

ako casto sa takto kupe?
viem, ze otazka je o inom, ale co tak zvolit ekologickejsi a ekonomickejsi pristup? casto su tu diskusie o tom, ako zit ekologickejsie, na zeny je apelovane aby nepouzivali vlozky a plienky.....
ked je vo vani 2 hodiny, urcite si dopusta teplu vodu, co tak dcere vysvetlit, ze je to pitna voda a vodou treba setrit? zatial mame dost zdrojov kvalitnej pitnej vody, ale ked su v lete sucha, uz to v niektorych regionoch citit nedostatkom. a ohrev vody? energie maju zase zdraziet, jednoducho dat dcere limit 30 minut a ak mate stupacky mimo kupelne, tak po tomto limite by som jej zastavila privod teplej vody.

blackcat8885
Autor odpoveď zmazal
jamidea
26. nov 2023

Omg,dnes som na toto myslela, ked som si tak hovela vo vani, ze ak by som v tej chvili zaspala, isto sa utopim. Takze moja, rob nieco, aby nebolo neskoro. Zves dvere,az kym sa nespamata.

Strana
z2