Ako zistiť, či je spolužiačka tehotná?
Ahojte som na modrom koníku nová a chcela by som sa vás niečo opýtať. Som v prvom ročníku na strednej škole a mám podozrenie, že moja spolužiačka je tehotná. Dôvod toho prečo si to myslím je taký, že dáva na sociálne siete veci ktoré tomu nasvedčujú. Dokonca aj jej priateľ (pravdepodobne otec dieťaťa) dával na soc. siete že by mal začať byť zodpovedný. A nechcem sa jej to opýtať kvôli tomu že sa nebavíme a príde mi hrozné, že v tak mladom veku je už tehotná ak teda je. Nechcem zbytočne vyvolávať paniku alebo také niečo preto moja otázka znie ako by som mohla zistiť že je tehotná? Vopred ďakujem za odpoveď. ;)
Prečo to chceš riešiť, keď to absolútne nieje tvoja vec? Nerozumiem.
Normalne sa jej na to opytas...ci caka babatko a ci jej vies nejako pomoct... "podozrenie" je prosim co? bud je alebo nie je, ked ti na nej zalezi, opytas sa, ked nezalezi, nebud prilis zvedava a nechaj to tak, vobec sa ta to netyka... to je vec jej, jej priatela, jej rodicov... nie je prva ani posledna, co bude mat babatko skoro...
Co Ti není rovno, po tom je Ti h.... Nerieš, nepatraj. Nie je to Tvoja vec
A ked zistis, ze je tehotna co s tou informaciou chces robit? Vsak aj tak sa s nou nerozpravas, takze tebe to moze byt uplne jedno
Ak má 15 plus, tak je to starosť jej, jej rodičov a frajera a frajerovych rodičov. Teba do toho nič, zjavne ani nie ste dobre kamošky.
Presne tak nevyvolavaj zbytocne paniku a hlavne neklebet o tom, mozes sa aj mylit.
Nič hrozné sa nestalo, ja som mala tiež spolužiačku v prvom ročníku tehotnú, študovala potom externe, maturovala s nami, vydala sa... Ja som to neriešila, nebola moja kamarátka. Prečo to teba trápi? Ak by si bola v jej koži, bolo by ti to príjemné?
O pár mesiacov to už bude vidno. Myim si, že aj tak ti ta informácia nesúri. Nemusíš to vedieť hneď.
@anonymickaa ak Ťa to zaujíma, opýtaj sa jej. Ak sa to potvrdí,buď jej oporou.
A ako sa ta tyka to, ci je ona tehotna? Ako ovplyvni tvoj zivot potvrdenie tejto informacie?
@anonymickaa a načo to preboha práve ty chceš zisťovať? 😮
Keby to písala vaša triedna, tak budiz ok, ale k čomu bude tebe táto informácia?
Hlavne nezačni teraz "šíriť podozrenie" alebo klebety, lebo to by bol najhorši možný spôsob, co by si mohla urobiť. Píšeš, ze sa nebavíte, čiže nie ste nejaké blízke kamošky, nevidím dôvod načo máš niečo zisťovať.
Tak asi to na nej za chvilku bude ak tak vidiet. Mozes si vsimat nielen brusko c ale aj napr opuchnutu tvar a pod veci. Ale co s tym chces robit? Ak jej chces pomoct, napr ju podporit v uceni, pripadne Jen neskor darovat nieco pre babatko, tak je to pekny zaujem
@anonymickaa presnejšie keďže všetci píšete že to nieje moja vec. Máte pravdu ale my sme si boli blízke a dosť a kvôli jednej hádke sa teraz nebavíme a stále mi na nej záleží tak preto ma to zaujímalo.
Vobec sa jej na nic nepytaj a nic nezistuj, aj tak sa s nou nerozpravas, takze by to bolo o to zvlastnejsie a navyse ta informacia nijak neovplyvni teba a tvoj zivot, takze je lepsie sa v tomto pripade nestarat.
Ak ta to zaujima len pre senzaciu a realne je tehotna, tak ver, ze (aj) vzhladom na jej vek ju necaka lahke obdobie a nie je jej co zavidiet.
V tejto dobe normálna vec neukamenuje ju nikto, už to nezmení ak je tehotná a zatiaľ len hľadáš ci je alebo nie,,,, bola diskusia pre pár týždňami ako 13 ročný majú vzťah a chodia do izby lebo rodičom to tak vyhovuje 🤷♀️
Ak to nevieš teraz určiť či je fakt tehotná tak ak by bola zistíš to čoskoro 😉 čiže si počkaj chvíľku keď sa jej nechceš priamo pytat
@anonymickaa ak je tehotná, tak to zistíš o pár mesiacov určite
Ak ti na nej záleží skús sa s ňou udobriť. Ale nič nezistuj, ona ti to povie sama ak uzná za vhodné a ak je naozaj tehotná.
@anonymickaa
vieš co je to drbna? Ty! Mala som v prvom rocniku realne tehotnu spolužiačku v 15tich. Ona sa na to male tesila. Rodicia ju psychovydieranim prinutili ist na potrat. Ju to hlboko zasiahlo, usla z domu, zapojili aj policiu. A teraz si predstav, ze ty vytaras svoje podozrenie a stane sa nieco podobne.
Ako myslis by jej bolo, ked by cela skola vedela, ze bola na potrat a este je z toho aj psychicky v ... ?
Nie je to tvoja vec tak sa nestaraj. Mne samej kolko krat slzy vysli, ked som ju videla a vedela ako sa trapi. Uvedom si ako velmi svojou doternostou dokazes ublizit, to je tvoj ciel?
@anonymickaa prines si do skoly vinko a ponukni jej pekne z flase.
Moja rada absurdna ako tvoje podozrenie.
Ako ty zistis ci nie je spoluziacka tehotna? Bez toho aby ti to povedala? 🤔
1. Hacknes sa jej gynekologovi do systemu
2. Prides za nou a navrhnes “vies co sme uz davno spolu nerobili? Tehotenske testy! Dva tu nahodou mam”
3. Ponuknes jej tatarak. Ak odmietne je to jasne.
Vsetky scenare realne asi ako to, ze ty to chces vediet z dobroty tvojho srdca, lebo ti na nej zalezi. Ak by to bola pravda, respektovala by si ze o tejto (hypoteticky) tazkej situacii hovori len najblizsim.
@anonymickaa nechápem čo máte všetci za problém a idete tu do mňa ako nenormálny. Normálne som sa spýtala otázku a vy tu skoro všetci idete do mňa že čo ma to zaujíma a tak. My chcete povedať že vás nikdy nič nezaujímalo alebo čo? S tou osobou som si bola blízka tak som len chcela vedieť že či je alebo nie.
Dobre píšeš,boli ste si blízke.
Už nie ste,zjavne.
Ty sleduješ ich soc.siete, pátraš a chceš vedieť či je tehotná.
Na čo ?
Je to jej vec.
A keďže ste si už blízke neni, tak ti asi pre niečo nepovedala.
Hlavne ak ti to príde nenormálne, že v takom nízkom veku sa to stalo.
Autorka skutocne to je vec, ktora sa ta vobec netyka. Zvedavost, hlavne co sa tyka takto sukromnych veci, nie je vhodna. A je jedno, ci mas 14-15-16 rokov... rada by si to vedela - ale tvoj horizont to nijako nerozsiri, ked budes tento "drb" o byvalej kamoske vediet a predpokladam rozsirovat dalej v ramci, ako moze mat sex a dieta v tom veku a ake je to strasne... alebo o co ti vlastne ide? Ak sa chces s nou zasa zblizit, tak sa to robi inak, ako tym, ze jej cez socialne siete lezies do zivota...
Ked ti na nej zalezi ako na kamaratke a chces s nou urovnat spor, tak sa jej ospravedln a bud s nou nadalej kamaratka. Ked ti bude opat doverovat, povie ti to aj sama. A pokial ti to nepovie, tak sa po prve nemas co do toho starat a po druhe nemas to ako zistit.
@anonymickaa jednoducho aj ked ta to zaujima, je to vec, ktora sa nepyta, obvykle zeny mladsie ci starsie v prvom trimestri o tehu nikomu nehovoria, max rodičom … dovody su rozne - chcu si byt iste, ze vsetko bude ok, chcu pockat na prve velke vysetrenia z ktorych vedia, ze vsetko je ok, chcu to spracovat najprv same, nechce sa im opisovat druhym ako im je zle atd, ak by to nevyslo, nechcu aby im to potom druhi pripominali, alebo dalsie rozne dovody…
takze aj ked rozumiem tvojej zvedavosti, a sama som castokrat tusila, ze kamosky cakaju babo, nikdy som sa ich to nespytala, kym sa nerozhodli same podelit o novinku
@anonymickaa ak ste si bolo ozaj blízke. Tak 1. Môžeš sa jej spýtať
2. Skôr či neskôr zo bude ka nej vidno
3. Chod za ňou, povedz ze ta mrzí co sa medzi vami stalo ale zeas problém a nevieš komu sa zdôveriť a povedz ze si asi tehotná, síce podle ale možno sa chytí a povie ze aj ona ke
Ale tak ci tak súhlasím s dievčatami nado mnou nie je to tvoja vec a teba sa to bytostne nedotýka. A to ze ty to nechápeš tak je len tvoj problem. A rovnako načo chceš robiť paniku keď sa to teba netýka aby si ju mohla ohovárať?

A nie je to jej vec, teda ich ? Tvoj život to nijak neovplyvní, tak nechápem, na čo to potrebuješ zistiť.