icon

Ako zvládnuť náročné domáce úlohy pre deti?

9. jan 2024

Včera ma dorazila úloha od učiteľky.vecer prídem domov a dcéra ,že musíme upiecť koláč kysnutý.Ak nespravíme mám to za päť.Nechapem čo má kysnutý koláč spoločne s biologiou pre 6 triedu.este kebyže napíše cez víkend upečte o.k pochopím, ale cez týždeň takéto veci riešiť do školy .treba nafotiť šesť fotiek a do fotiek napísať vetu.Si myslia ,že prídem domov o 20:45 a ideme vypekat koláč.Dnes si kvôli domácej úlohe musim brat pol dňa dovolenku ,aby sme spravili domácu úlohu.akvy má ste také úlohy idú itelidk?

zuzubb007
9. jan 2024

@20erika07 to sa ako da za hodinu spravit sem s receptom? len cesto kysne dve hodiny

ibrunova
9. jan 2024

Ale tú biológiu má dva dni po sebe? Že jeden deň dostane za úlohu upiecť koláč a hneď druhý deň ho má doniesť?

anjelicek26
9. jan 2024

Ved od pondelka do piatku je kopa casu, co na tom fakt 11-12 rocne dievca nezvladne...

anna_anicka83
9. jan 2024

Tak, ale nie je to zo dňa na deň. Veď spravte niečo jednoduché zo štvrtinovej dávky. Nejakých pár buchiet, ani plniť ich nemusíte😉Toľko času to zas nezaberie. A vyzerať a chutiť to nemusí ako z kuchárskej knihy.

vyrovnanaosoba
9. jan 2024

Veď do piatku môžete upiecť. Keď doma nemáš nič na pečenie, daj dcére 5e a po škole nech kúpi kilo múky, jedno droždie džem. Urobte šišky. A môžete mi poslať.

mofa
9. jan 2024

Nie je to tvoja uloha ale uloha tvojej dcery.. Je to 6tacka. Za mna mile. Precvici si schopnost dohladat informacie, pouzit ich nevidim v tom problem a zaujimave ako to kysne a podobne. Nechapem preco sa z toho rutis? Vsak tvoja dcera nechodi domov o 21:00. Je doma urcite skor moze si robit ulohy.Co je natom take strasne?

terina25
9. jan 2024

Autorka, necudujem sa ti ,ze si nazlostena,tiez by som bola.
Ps. Myslim,ze ti z odpovedi tu doslo,ze bolo zbytocne tu pisat,pretoze tu je vacsinou samaaaaa,, dokonalost,,. Najma ked sa ozvu zeny,co su na md,rd ci nonstop na MK(staci pozriet temy a vsade tie iste dokonale)...

sima234
9. jan 2024

Ja neviem poriadny koláč upiecť ani skoro v 40 rokoch, tak moje dieťa by určite dostalo 5 🤣🤣 To čo je za úloha? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

autor
9. jan 2024

@mofa nie majú to robiť s rodičmi alebo starými rodičmi.piect nemajú sami

ruzasipova
9. jan 2024

Naozaj nechapem, na com sa rozculujes. Mas velke dieta, ma dost casu. Vsetko vie dcera nachystat sama, akurat ak sa bojis, s rurou pracujes s nou. Ja mam tretiacku a nie raz som mala, ze to trebalo z jedneho dna na druhy.

autor
9. jan 2024
sella38
9. jan 2024

Akoze,kto tvrdi, ze siestacka (12 rocna!) zvladne s prstom v nose KYSNUTE cesto (urobit, zamiesit, aby vykyslo, upiect), tak necita poriadne, je naivny alebo ma doma dokonalost samu.
Ano, toto je uloha AJ a hlavne pre rodica.
Casu mate do piatku dost, urcite nie je potrebna dovolenka, kazdopadne by som to tiez statocne okomentovala...doma v kuchyni....

vyrovnanaosoba
9. jan 2024

Pozri, keď sa ti nechce, je tu dosť receptov v skupine dnes na obed. Sú tam aj kysnuté recepty. Alebo na mimibazar či inej stránke sú fotky s postupom. Tak si postahuj, trošku uprav a pošli. Neverím, že učiteľka bude každý jeden rozoberať do detailov a porovnávať obrázky s internetom. 🙈 Veď aj projekty väčšinou robia tak, že si postahuj fotky. Info a len to dajú dokopy

autor
9. jan 2024

@ruzasipova rozculujem lebo takéto úlohy nemajú čo vyžadovať do školy.To ,že zvykne so mnou piecť zvláštnej vôle je iné ako keď to prikáže učiteľka.Na pečenie ideme vtedy keď som doma mám čas a nie vtedy keď mi treba byť v práci a kvôli koláču mi treba dnes brat dovolenku aby decko nedostalo päťku z biológie.Biologia nie sú pestovateľské práce kde sme sa učili variť a piecť v škole na hodine.Ja v práci nekoncim ani o 16 stej ani 17 stej aby som stihla ešte piecť koláč na domácu úlohu.A večer o 21 hod určite nebudem robiť kysnutý koláč.

autor
9. jan 2024

@sella38 keďže to máme robiť spolu a mám dlhý týždeň v robote tak dovolenka je potrebná.ja sa musím prispôsobiť aj kolegyni kedy má čas prísť za mňa do práce,aby som ja mohla ísť domov.

autor
9. jan 2024

@mofa je to úloha s rodičmi.to že dcéra by to spravila sama nie je problém ale má to robiť s rodičom

lujza123
9. jan 2024

@terina25 ved autorka písala ze majú na to 4 dni .
Toto je iba o rodičovi ako sa k tomu postaví. 95 % z pečenia a fotenia koláča 12 ročne dieťa zvládne same, rodič môže byt len dozor a navigovať dieťa kde nájde misu, kde váhu, ako zapnúť rúru. Aspoň strávi nejaký čas konverzáciou s dieťaťom, koľko ľudí už na takto staré deti nejako nema čas s toto ich aspoň zblizi
Cele generácie dievčat mali v škole predmet varenie v 6 - 7 triede kde varili sj piekli úplne SAME , ked to zvládli 12 ročne dievčence v 60 tých rokoch, zvládli to aj v 90 tich a zvládne to aj dnešná generácia

Alebo to potom môže urobiť rodič sam a dieťa sa len prizerat ako pise
@zuzubb007 aj ked teda nechápem dôvod prečo by sa mal puberťák len prizerať a nerobiť nic .

autor
9. jan 2024

@ibrunova biológiu má raz za týždeň,ale takéto veci pošle začiatkom týždňa k večeru ,aby sme to do tej hodiny čo má oficiálne v rozvrhu stihli spraviť.bio majú piatok a info o pečení poslala včera večer deťom na edupage 🤷

autor
9. jan 2024

@lujza123 koláč budeme spolu robiť dnes za chvíľu idem domov už z práce zatiaľ mám uz veci k pečeniu nachystane.my zvykneme spolu piecť len ja nezastavam takéto domáce úlohy .čo akože z toho bude mať učiteľka ,že upečieme doma koláč? No nič lebo ho zjeme my 😁určite jej ho nebudem krájať a posielať.uz keď chce zamestnať deti tak nech im dá spraviť projekt na tému čo sa učia v škole na hodine ako piecť s rodičmi.dcera má spolužiaka nedávno mu zomrela mamka tak už vidím ako ide piecť koláč s otcom či piecť vôbec nevie.

monikkatt
9. jan 2024

Mas na ulohu cely tyzden tak kde je problem? To robis cely tyzden poobednu? Nemoze to s dcerou upiect niekto iny? A nahodou je to fajn kreativna uloha.. aj sa zabavite, dcera sa nieco nauci a aj sa dobre najete 🤷‍♀️

lujza123
9. jan 2024

Autorka moja dcéra mávala takéto projekty často. Priznám sa ze aj ja som mala nervy ked to prišlo v nejaký nevhodný čas, tiez mávam niektoré týždne veľa prace .

Ale potom som sa na to snažila pozrieť z tej lepšej stránky , dcéra si ten čas strávený na projekte so mnou celkom užívala.

autor
9. jan 2024

@monikkatt problém je v čase nie v pečeni.tento týždeň mám celodenky 11 stky voľno mám až piatok a poslané to už má byť štvrtok večer na edupage keďže piatok už majú hodinu.no piecť nemá s kým starý rodičia nežijú s nami v jednom meste ,aby babka prišla piecť a fotiť koláč a druhých starých rodičov nemajú.Ani je fain nápad ale nie na domácu úlohu.mt pečieme cez víkend keď sme doma a máme čas a chuť na koláč.a susedu volať nebudem na pečenie len aby učiteľka bola spokojná s úlohou.

mofa
9. jan 2024

Velmi, velmi zle si si to vylozila tu ulohu🤷‍♀️

ivik4
9. jan 2024

Akoze ja som v prdeli z toho ze si si vzala volno a obdiv takymto obetavym matkam. Ja zas odtial potial, pre syna spravim co je v mojich silach, ale aby som skakala skrz ucitelku a jej vymysli a domace ulohy pre rodicov tak taka nehrala , 5ku by dostal maly isto a potom ucitelka moj dlhy komentar k tomu.
Kazdopadne keby som ty a vezmem si volno, URCITE na 100% by som ucitelke napisala komentar k ulohe tiez, zeby som bola rada keby davala ulohy len detom a aj napisala ze kedze si pracujuca, musela si si skrz ulohu vziat volno co nieje normalne

ibrunova
9. jan 2024

Pri tom, čo majú vlastne za úlohu je podstata opis pracovného postupu, zrejme to teraz preberajú, určite učiteľka to nezadala preto, aby ste jej doniesli koláče z domu na zjedenie.

januska12323
9. jan 2024

Veď to je super úloha. Keď nemáš čas mohli sa spolužiačky dohodnúť a po dvoch u niekoho robiť. Nepíše sa nič o jednom koláči na žiaka. Len má každý spraviť prezentáciu.

betulinka1
9. jan 2024

Za domacu ulohu nemoze dat ucitelka 5 nakolko školský zakon pojem domaca uloha nepozna. Domaca uloha je realne dobrovoľná uloha na doma, ktoru dieta nemusi urobit. Pecenie doma ako domaca uloha by sa na inšpekcii skolstva dost pobavili 🤣🤣🤣. Za mna by som urcite kolac nepiekla na pokyn ucitelky, tiez si netreba nechat skakat po hlave. Napisala by som jej, ze v nedelu napečieme a v pondelok donesie do skoly jeden kusok, ze sme napiekli kysnutý kolac. Ak by sa moje dieta bálo tej ucitelky, skocim do pekárne a kupim kusok nejakeho kysnuteho koláča, ci slaného alebo sladkého.

amelie2017
9. jan 2024

Chapem, co tym ucitelka chce dosiahnut, ale povedala by som jej svoje. A z mojej situacie z detstva ma hned napadlo, co ak niekto nema peniaze aby ten kolac mohol upiect? Dostane za 5?

monikkatt
9. jan 2024

Tak ked musis byt v praci tak by som ucitelke napisala ze sa ti neda, ci by to nemohla spravit buduci tyzden. Ak je ta ucitelka normalna tak to pochopi.
Ale vidim ze dnes idete na to. Tak nech sa kolacik vydari

lukbe
9. jan 2024

Áno, pripúšťam, nie je to len jednoduchá úloha, je to projekt. Asi učiteľka trochu pozabudla na to, ze ho mohla zadať bud na víkend alebo aj dva týždne dopredu. Lebo asi s takou možnosťou, ze niekto pracuje tak, že si musí brať dovolenku kvôli úlohe, nerátala. Toto by jej bolo treba napísať, povedať,vysvetliť, hádam si do budúcna dá povedať.