Ako zvládnuť pubertu 15-ročnej dcéry?
Ahojte baby. Mám doma 15- ročnú dcérku. Očividne začala mať pubertu. Chcela ísť na nejaký party monster (párty kde spieva volaka Daniela stajlist a slejetina či kto (čiže buzeranti) . Ja som jej to zakázala ,ale ona ušla z domu a išla tam . Odvtedy sa začala maľovať, nosí potrhané veci ( čo je nehorázne) . Odporuje mi a pravidelne uteká v noci z domu . Čo mám robiť babenky?
Off topic, ale buzeranti su pre tvoju dcéru úplne najbezpečnejšie skupina ….ti ju určite sexuálne nezneužijú a nevyužijú
Ich preferencia je na milé vzdialená od 15 ročnej slečny
Teraz k veci : čo tak ju začať rešpektovať a trochu sa zauijumat o jej pohľad na vec a svet? Potom by ti neutekala z doma
(Mam rovnako stare dieťa)
@katarina19051978 babenky vidia umelu temu
@katarina19051978 tiež by som asi nahlásila zmiznutie keby mi takto pravidelne utekala v noci z domu.
vzhladom k tvojmu vyjadrovaniu asi budes patrit do nizkej vrstvy, tak u rodin ako mas ty je toto utekanie z domu uplne bezne. Ale tu vidis aspon vysledok tvojej vychovy, utekat z domu po veceroch.. tvoj vlak usiel, nemas s dcerou vztah a nerespektuje ta. Porozpravaj sa s nou, a snaz sa ju pochopit
Off topic, ale buzeranti su pre tvoju dcéru úplne najbezpečnejšie skupina ….ti ju určite sexuálne nezneužijú a nevyužijú
Ich preferencia je na milé vzdialená od 15 ročnej slečny
Teraz k veci : čo tak ju začať rešpektovať a trochu sa zauijumat o jej pohľad na vec a svet? Potom by ti neutekala z doma
(Mam rovnako stare dieťa)
@pribinak pozri si slaytina, ja by som tiež veľmi nebola nadšená keby moje dieťa fičalo na tomto. Ja som toho chalana videla v bez servítke, hrozné dačo
@gov To snáď niee..to he aké riešenie. Len všetko zhorší. Vreckové je vziať môže, ake príde k peniazom aj inak a polícia...to akože čo vyrieši, že na pár hodín odíde v noci a ráno sa vráti..s tym. policajti nemajú nič. Jedine nahlásiť môžu sociálke,že nezvláda výchovu dcéry.
@katarina19051978 tiež by som asi nahlásila zmiznutie keby mi takto pravidelne utekala v noci z domu.
@tim23 policajti nespravia nič! Iba sa Vám v duchu vysmejú a znemožníte nie len seba,ale aj dcéru.
V takomto veku potrebuje človek aj troska slobody. Už by si mala mať dávno nastavené hranice, ak tie nie sú, tak teraz je už neskoro. Ja ako 15rocna som už žila sama na intraku a domov som chodila v piatok večer, tiež sme narobili kadejakých somarin 😂😂, no vedela som odkiaľ pokiaľ. S dcérou sa porozpravaj a dohodnite sa ako budete spolu fungovať....ak má k tebe ako takú dôveru a rešpekt
Ty si tá dcéra alebo si si až teraz uvedomila, že sa patrilo aj vychovávať?
Ty si tá dcéra alebo si si až teraz uvedomila, že sa patrilo aj vychovávať?
@januska12323 moja dcérka bola donedávna veľmi slušná a nechápem čo sa s ňou udialo .
@katarina19051978 Treba sa s ňou rozprávať, a nezakazovať ale stanoviť nejaké hranice. Kedy má dieťa žiť keď nie kým nepôjde do práce.
Treba jej niečo dovoliť ale samozrejme aj ona musí rešpektovať teba. No len záleží od toho ako dlho fungujete tak že ty si generál a ona väzeň, lebo v tom prípade sa jej nečudujem.
Tak je to teraz na tebe aby si bola rodič a porozumela svojej dcére a samozrejme aj ona tebe.
vzhladom k tvojmu vyjadrovaniu asi budes patrit do nizkej vrstvy, tak u rodin ako mas ty je toto utekanie z domu uplne bezne. Ale tu vidis aspon vysledok tvojej vychovy, utekat z domu po veceroch.. tvoj vlak usiel, nemas s dcerou vztah a nerespektuje ta. Porozpravaj sa s nou, a snaz sa ju pochopit
@cyberk ja vychovávam svoju dcéru najlepšie ako viem . A doteraz bola úplne slušná a normálna . Teraz je celkom ako zmyslov zbavená . Od septembra ide na strednú a bojím sa čo tam bude vyvádzať .
Nemyslim, ze je toto realny problem realneho cloveka, ale ok, vyjadrim sa. Keby si co i len trochu pocuvala svoje dieta, tak by sa toto vobec nemuselo stat. Cim viac rodic zakazuje a prikazuje, tym horsie. Potom to takto dopada.
@pribinak ja som veľmi tolerantná ale neželám si aby podporovala takých ľudí
@katarina19051978 vieš ako respektuj a budeš rešpektovaný
Nemusíš podporovať, stačí rešpektovať ….odmenou ti bude úplne iná kvalita vzťahu s tvojou dcérou
Nemala si jej to zakazovať ale ísť s ňou a dohodnúť za akých podmienok. Slušné dievča nezačne len tak utekať z domu.
ale baby, ved troll...
Jasny troll
Jasny troll
@guudy čo je to troll? Aký troll? Ja sa pýtam vážne a normálne si chcem nechať poradiť .
Daj si xanax a ukľudni sa. Buď trošku normálna matka, nie hysterka. Keď sa o ňu bojíš, choď na koncert s ňou. Ak to nebudeš zvládať počúvať, tak tebe alkohol už predajú 🤣.. Bohužiaľ, to je sprostý vek, kedy si dieťa o sebe myslí, že je dospelé a požralo múdrosť sveta ale čím viac zákazov, tým väčší odpor dá 🙂. Takže stiahni ju na svoju stranu, rešpektuj ty ju, nedaj jej zákaz ale oddôvodni prečo nechceš, aby šla atd.
Nemyslim, ze je toto realny problem realneho cloveka, ale ok, vyjadrim sa. Keby si co i len trochu pocuvala svoje dieta, tak by sa toto vobec nemuselo stat. Cim viac rodic zakazuje a prikazuje, tym horsie. Potom to takto dopada.
@matkaleskova a čo by si robila na mojom mieste?
Nemá Ti s ňou kto pomôcť? Trebárs jej otec alebo niekto pred kým má väčší rešpekt. Skús sa s ňou viacej rozprávať, uteká lebo doma necíti podporu a pochopenie. Ja mám tiež dcéru v puberte, ale z domu by večer nikdy bez môjho súhlasu neodišla, lebo vie že sa o ňu bojím a tiež by za to dostala trest. Radšej nech si kamarátov zavolá k Vám domov ako sa majú tárať v noci po uliciach.
„Ja som veľmi tolerantná ale neželám si aby podporovala takých ľudí.“
Jake lidi mas na mysli? Buzeranty, o kterych jsi psala?
To ma k toleranci daleko.
Nastavte si společná pravidla. Spolecna, poslechni si, jak by si prala, aby to fungovalo, zkuste vydiskutovat, kde jsi schopna ubrat ze svých očekávání ty a kde ona, najděte spolecnou stredni cestu. Pravidla a adekvátní konsekvence- ty dávají dětem i teenagerům jistotu.
No akože pochopiť dieťa je jedna vec , ale aby som pristúpila na všetko , čo si 15 rocny zasran zmyslí , tak to určite nie . Ja mám viac kamarátov gayov a naozaj nič proti ním nemám , ale Slaytiiina !!! To je podľa mna chorý človek a vôbec nie preto , akú má orientáciu . S dcérou by som sa porozprávala , lebo zdrhat z domu len preto , že sa niečo mladej dáme zákaže , naozaj nie je v poriadku . Keby si nedala povedať ; určite by som premýšľala aj nad reedukacnym centrom . Ale to zas ľahko sa píše , keďže som to nikdy nezažila .