Aký máte názor na VZŤAH 16-ročnej s 22 ročným?
Ahojte babusky, moja dcera zacala chodit s 22 ročným chlapcom, myslite si, ze takýto vekovy rozdiel je ok? Uz raz mala frajera, ten ma 20, ale teraz neviem neviem, ci uz to nie je moc.
toto sú také individuálne záležitosti... jedna to berie v pohode, druhá by s dcérou robila cirkus a hľadala zasa, kde zlyhala vo výchove ako tu často čítame atď. Niekto randí v 16-tich, niekto v 18-tich, niekto vôbec nerandí, niektoré baby si hľadajú starších, niektoré mladších. Ty si poznáš najlepšie dcéru, treba sa porozprávať... mám kolegyňu, ktorá randila ako 16-ročná s 31-ročným, sú stále spolu, majú dve deti a rodičia si nepomohli, čo ju mali zatvoriť do veže?
Moja mama randila už ako 15-ročná síce s mojim otcom o 2 roky starším a tiež sú stále spolu, už pomaly 50 rokov...
@klocinkawuwa ja som mala 17 a môj teraz už manžel mal 23. Dnes sme.spolu už vyše 11 rokov. Príde mi to ako úplne v pohode vekový rozdiel.
@kittykat22 a koľko rokov má momentálne tvoj syn?
@kittykat22 tiež neviem ako budem riešiť svoje deti 😱 a čo budem robiť budúcim nevestam a ženíchom 😂😂😂
@0silvia0 ma len sedem 😍 stale som pre neho jedina na svete
@kittykat22 no tak to teda si ešte jeho potencionálny sexuálny život predstavovať naozaj nemusíš😂
@0silvia0 úplne presne povedané...nedá sa na to pozerať z jediného pohľadu: že ona 16 a on 22... on môže byť skvelý slušný zodpovedný chalan, a naopak nejaký dcérin seberovný môže byť grázel ..takisto bohvie, aká je tá 16 ročná dcéra... absolútne sa to nedá hodnotiť čisto podľa veku.
Za mňa to nieje až taký vekový rozdiel. V 16tich už zrejme tomu moc nezabraniš, postaví si hlavu a hotovo. Skús sa nenápadne povyzvedat z akej rodiny je atď. Ak sa popalí, poučí sa.
@klocinkawuwa určite by som nešla na to formou príkazov a zákazov. Chcela by som ho spoznať zorganizovať opekacku alebo niečo podobné. Možno už má to najväčšie vyblaznenie za sebou. Pre mňa by bol možno horší vek 18 rokov 😂. Na druhej strane vek nieje zárukou múdrosti. Snáď je dcéra poucena o vhodnej ochrane pred tehotenstvom 😃 držím palce. A z vlastnej skúsenosti hovorím zakázané ovocie najlepšie chutí.
@klocinkawuwa ja som v 16 začala chodiť s 23 ročným a teraz sme už skoro 9 rokov manželia 🙂 rodičia samozrejme neboli zo začiatku nadšení 😀
@kittykat22 vitaj v klube 😂😂😂😂 pri vlastných deťoch sa nám všetko zdá príliš skoro, riskantné, nerozumné a ja neviem čo všetko, ale keď si spomeniem na svojich 16-21 tak mi neostáva iné len držať hubu a byť rada 😂😂😂
Môj názor je, že kým sa nejedná o naozaj extrém, že by ju obskakoval sprepáčením obstarožný dedko, tak je podstatnejšie aký chlapec to je, ako si rozumejú, ako sa k nej správa atď... To sú dôležitejšie veci ako vek (hňup môže byť pokojne aj jej rovesník, no nie?). O to viac ak inak s dcérou nie sú problémy.. Dôverovala by som jej. Zákazmi sa nič nevyrieši, veď aj dospelé ženy majú problém rozkázať si v otázkach lásky aj keď sú na to objektívne dôvody... nie to ešte mladé dievča + nebodaj len z toho dôvodu, že mama povedala 🙂 🙂 nič v zlom no, ale neverím, že niekto z nás či už teraz alebo v mladosti ... by zavrhol vzťah lebo mama povedala...
@sissy27
@brigit8
@damtiporiti baby nerobte tu zo 16-tok pobehlice. Ok možno z biológie vedia čo-to o sexe od kamarátov a z telky dalsie pikantnosti, no rozumovo sú niekde inde...stále veria že ten ich vyvolený je jediný na svete a keď sa mu nepoddaju nájde si inú a to bude koniec sveta....netreba ich učiť ako prebieha sex ale aby vedeli ako má vyzerať normálny vzťah a povedať nie, a nedali sa do ničoho dotlačiť keď nie sú pripravené. + Ako funguje antikoncepcia, že žiadna nieje 100%-na a pod.
@cickamon evidentne si si to vysvetlila po svojom. Tak ako su šestnástky naivky ako píšeš ty, tak su aj také čo nemajú v hlave piliny práve preto, že o tom niečo už vedia od rodičov alebo zo školy alebo z internetov a nedajú hneď prvému debilovi čo im sľúbi, že včas vytiahne. Tu na mk je ich toľko že ich môžeš vidlami prehadzovať.
Moja dcera mala v 17 tich 20 rocneho a zdalo sa mi to dost. Ale rozumovo sa nakoniec stretli nejako uprostred. Ona rozumnejsia on este taky pubertak. Ale nechala som to tak lebo hned zo zaciatku mi bolo jasne ze k sebe nepasuju a pochopila xasom aj dcera. Len nech si davaju pozor aby neotehotnela. Inak nezmozes asi nic.
@sissy27 asi tak😄
Nezakazuj, nepomoze to.
Radsej povedz dcere, nech ho donesie ukazat, ze ho chces spoznat. Ak to chlapec mysli vazne, tak pride a nebude sa vykrucat, ze spoznavanie rodicov este nie. A na tom stretnuti, by som si s nim nastavila pravidla. Ako sa budu stretavat, kedy ma byt doma, to na com tebe zalezi....
@0silvia0 to zo šoku sa pomylila😅
@kittykat22 tiež to tak cítim odkedy mám dieťa teenegera😂a to som mala vždy frajera 3 roky, ale vážne vzťahy kde sme chodili s mojimi či jeho rodičmi na dovolenky, chaty...normálne člen rodiny.Teraz sa mi to zdá skoro😂
@cickamon zase nerobme z dievčat naivky a svatice.V okoli čo vidím 16-17 r baby vedia veľmi dobre čo chcú a obhanaju chalanov jedna radosť to už je veľmi emancipovana a priama generácia žiadne okolky, že by mal chalan pozvať či dobíjať dievča😀
@klocinkawuwa a ten 20 r Ti nevadil?veď to tiež bol vekový rozdiel😊Co spravíš budeš jej ho zakazovať?najlepšie je sa s ním spoznať, vedieť aký je, z akej rodiny a pod...ak budú chcieť sexovať to môže robiť aj s rovesníkom.Uz jedine dôverovať...zaľúbený človek hotová opica každý tým musí prejsť.Moje kamarátky majú už vacsie deti a všetky čo majú dievčatá majú vzťah od 16-17 r a teraz v 22 r už bývajú so svojimi polovičkami
V 17tich som si začala s 24 ročným chalanom, mamina nebola proti ale bola obozretnejšia, vlastne prehnane paranoidná niekedy, ale chápem... a nakoniec ten 24 ročný sa stal mojím manželom a stále nám to parádne funguje, rozumieme si.. čiže nejde o vek skôr sa zameraj na to, či to nie je nejaký kretén, nech si nezničí mladosť 🙂
Vela zalezi aj od vychovy. Vek nemusi byt nevyhnutne kamen urazu hoci chapem preco mas obavy. Predsa len este stale nie je dospela.
Stat sa moze cokolvek a nemusi to byt nevyhnutne vinou veku. Poznam aj dospelakov ktorym sa smyklo v 25-tke predcasnea doteraz su spolu.
Zakazovanie podla mna velmi zmysel nedava. Treba byt tolerantni, zistit co je chalan zac a dceru mozno troska upozornit sa nasledky predcasneho tehotenstva. Ak je rozumna, podla mna nema zaujem otehotniet pocas strednej skoly.
@cickamon nikto nerobí zo 16ročných pobehlice, to zas neviem čo ti ide v hlave 🙄 ale mám doma 16 ročnú, a okrem toho že mám dosť dobrý vzťah s ňou, tak nie raz mi všeličo povedia aj jej kamošky, niečo sa dozviem pomimo a ver mi, poniektoré z ich rodičov alebo aj tu diskutujúcich by skončili na jiske s náhlou srdcovou príhodou 😃 ty by si bola asi prvá 😃 Niektoré snívajú o princovi na bielom koni, ale to robia aj niektoré 40+. Ale takých, čo budú čakať na svadobnú noc, je minimum aj na cirkevnom gympli 😃 Naozaj odporúčam radšej otvorené rozhovory a pripraviť sa aj na nie úplne príjemné veci, ako si tie svoje zlatíčka idealizovať. My sme boli v rovnakom veku pekne vychcaní a prešpekulovaní, a táto generácia nie je iná. Akurát niektorí rodičia ani len netušia a niektorí vedia 😃
Podla mna to nie je o tom cisle, ale o tom co je to zac. Skus dcere verit ze si ju dobre vychovala, a povedat ze budes kludnejsia, ked Ti ho predstavi. Teraz spominam- chudaci moji rodicia, ked som si ja v 16tich doviedla 29rocneho.... No, a v 20tich som si vzala a mame spolu tri deti.
Chápem to...ale lepšie by bolo kamarát ako frajer. 6 rokov je ok rozdiel vo vzťahu ale takto mladá...bála by som sa o ňu. 🤔
Joj, keď vidím čo stvárajú mlade baby, tak ja ako matka budem radšej za to, aby mala moja dcéra staršieho frajera, ktorý si už isto čo to uvedomuje o antikoncepcii, než by striedala kde koho po diskotékach.
Netreba mať ružové okuliare. V tomto veku sa dievčatá idú pozabíjať len aby boli čo najpríťažlivejšie a moc si neuvedomujú hodnotu seba samej.
Každopádne pokiaľ sa ti on pozdáva, tak to vôbec nerieš. Ries len antikoncepciu (akékoľvek forma, ale nech len naozaj nejaku použijú).
Inak ja mám tiež staršieho muža a sme spolu od mojich 15 tich. Teraz sme už manželia, máme dve deti. Vzťah máme krásny. Nikdy sme nemali nezhody - ani v puberte. Bývať sme spolu tiež začali skoro.
Netreba mať predsudky.
Ale aj keby to bolo len na pár rokov, tak je pre ňu lepšie mať jedného a nestvarat blbosti, ako byť slobodná a potom prídeš na to že ju zviedol niekto na festivale a budeš babka 🤷
Netvrdím že sa toto stane, ja len, ze ked má priateľa a má ho ozaj rada, tak by som bola spokojná, že aspoň viem kde je a s kým je.
Ked som mala 17, zacala som chodit s 24 rocnym, teraz uz manzelom a sme spolu uz vecnost 🙂
Ked som mala 16, chodila som s 26 rocnym. Bolo to take nevinne randenie, kino, zmrzka, bozkavacky - nespali sme spolu. Doma som o tom nikomu nepovedala, lebo nasi by mi ho urcite zatrhli. To bolo utekaciek z domu po veceroch 🙂
Rovesnici ma nikdy nepritahovali, nemala som si s nimi co povedat. Aj ked som chodila so starsimi chalanmi, ani jeden na mna nikdy netlacil co sa tyka sexu.
Mala by si dcere trochu verit. Urcite jej ho nezakazuj, ale bud obozretna. Snaz sa chalana spoznat, udrzuj s nimi kamaratsky vztah.
Ja som mala 16, on 25 a už sme spolu 21 rokov a super, nemenila by som, takže za mňa úplne v pohode 😊
@kittykat22 akurát som to tu chcela komentovať 😂 ja so pamätám prvé rande ia ešte z 8-9 triedy... Ale jasne čakať aspoň do 20tky 😇

@brigit8 @sissy27 baby mne doslo ze som mala prvy sex v 16 rokoch. A pri predstave, ze by moj syn mal prvy sex v 16 rokoch - ma normalne vnutorne vykotilo 🙈 😀 ze je to skoro! Som to ja pokrytecka matka 😅