icon

Aký telefón majú vaši pubertiaci?

hellothere123
6. mar 2021

Dobrý deň všetkým čo čítajú tuto diskusiu. Aký mobil majú vaše deti resp. tínedžeri?
Moja dcéra bude máť v júni 13 rokov a chceli by sme jej kúpiť nový mobi. Aktuálne má iPhone 5s, ktorý má asi 6 rokov. Pôvodne som ho ja kúpila pre seba ale nevyhovovala mi veľkosť preto som si o rok neskôr kúpila iPhone 6s. Teda dcéra ho už má 5 rokov. Mobil je v relatívne dobrom stave. Nosila na ňom púzdro atd. Keďže bude mať narodeniny s mužom sme uvažovali jej kúpiť nový mobil. Rozmýšľali sme nad iPhone XR alebo iPhone 11 alebo SE 2020. Keďže 11 je dosť drahá tu sme hneď vyškrtli z našeho zoznamu. Ale uvažovali sme nad xr alebo SE. Tie sú v prijateľnej cene pre nás a okrem toho dcéra túžila po novom mobile dlho a má aj našetrené nejaké peniaze pre tento účel. Tvrdí, že ostatní spolužiaci majú iPhone XS MAX alebo 11. Bohužiaľ dcéra neklame lebo keď som išla z obchodu vydela som jej 2 spolužiačky a naozaj ich mali. Ja nevidím zmysel kupovať deťom take drahé telefóny. Dcérin názor je taký istý ako môj. iPhone XR chcela už v roku keď ho vydali ale s manželom sme jej to okamžite zatrhli. Že možno neskôr. Od vtedy si šetrila a dnes by nás to stalo spolu 150€ (mna a manžela) zvyšok dcérine úspory. Rada by som vedela aj vás názor a aké majú vaši tínedžeri telefóny.

kompi111
8. mar 2021

s kludom jej kup XR (sám ho pouzivam) ak nie novy tak kludne aj dvojrocny nic tym nepokazis.... 🙂 5s je uz dost stara zalezitost a nechcem si predstavit v akom stave je baterka 🙂 150e android telefon su vyhodene peniaze do kosa ten telefon je po roku a pol nepouzitelny (hlavne samsung) ak si vazi veci preco nie 🙂

hellothere123
autor
8. mar 2021

@kompi111 dakujem :D

annamalaga
8. mar 2021

@hellothere123 už som pisala , odporúčam IPhone Se 2020. Ževrej má by aj tretia generácia!! Sa teším. Najlepší mobil, aký som mala. A to ti ako stála užívateľka Androidov, ktoré som mala môžem potvriť. Žiaden, ale žiaden telefón do 379€ čo mám starí 5 ročný IPhone ti 5 rokov nevydrží ani nebude mať 5 rokov podporu. Zase tvoja dcéra veci neničí a ani sa nechváli tým, že má IPhone. A ľudia čo hovoria, že Androidy sú lepšie , áno môžu sa rovnať aj IPhone , ale určite nie Android za 150€ , ale rádovo možno za 500€!!!!

lubiss
8. mar 2021

pozri ked ma nasetrene a vas to bude stat len tolko kupte jej ho je to kvalita raz darmo my mame s muzom i phony synovi sme kupili xiaomi mi a3 a po polroku zacal blbnut...dal sa reklamovat a ked sme ho chceli predat uz zan nedostaneme ani polovicu ceny co pri i phone nehrozi ten si cenu vie drzat..nehovorim ze ma na neho nervy lebo v skratke je to crep...

mykka
8. mar 2021

my sme androidaci, xiaomi (MM) & samsung (ja), dcera (10) teraz dostala redmi note 9, s tym ze polovicu platila so svojich uspor tiez

anita1978
Odpoveď bola odstránená
vroni
8. mar 2021

My máme všetci Huawei, ale my sme vrámci svojich it povolaní prudko jablkonegativni.

hellothere123
autor
8. mar 2021

@loginexistuje v dobrom stave nie je. Má batériu odpísanu

hellothere123
autor
8. mar 2021

@lubiss my sme mali ten istý a nefungoval

andy1789
8. mar 2021

@loginexistuje Batéria sa po nejakom čase zhorší a dnes výmena batérie stojí viac ako normálny mobil. Keď na nový mobil majú penize tak prečo nie?

roxanka1
10. mar 2021

@hellothere123 takto.. podľa mňa nový telefón určite treba, pretože na klasickom iphone 5 už mi nefunguje ani navigácia. a toto sa stane zachvilu aj s 5s. takže ja osobne by som investovala do xs alebo do xr. a ak si na ten mobil naozaj bude dávať pozor, tak to bude fajn
+ ja by som naozaj nekupovala napríklad 6, pretože tomu sa za rok stane to isté, a bude treba kúpiť nový 🙂)

kompi111
10. mar 2021

@roxanka1 ono skutucne nema zmysel kupovat nic starsie ako 8 🙂

judar
11. mar 2021

Ja nechapem naco je tato diskusia? Odpovede dostanes a aj tak sa ti nepaci...uz len podla toho co si pisala vyznievate jak prachati tehnologicky apple snobi - repasovane dcere nekupite ani z bazaru lebo hned 100% zaruka ze sa to pokazi uz hned to vies aj bez vesreckej gule az je to smiesne
...a to je tiez doba aby 13 rocne deti mali 500-600€ telefony za prachy svojich rodicov aby sa mali s cim pochvalit medzi kamaratmi a neboli za to sikanovane...cele zle

kompi111
12. mar 2021

@judar no nebudem hovorit za inych no ja som aj za bazarovy kusok zato ze kupim dietatu iphone niesom snob 🙂

nika1971
12. mar 2021

Syn ma skoro 16 a ma motorolu...vobec mu nezalezi, aky ma telefon...hlavne ze ide, ked potrebuje volat...a v skole mali telefony zakazane

janulik2008
12. mar 2021

Ja si pamätám doteraz na moju Nokia 6300 to bola a čo ten prežil mala som ho možno aj viac ako 5 rokov a keby mi mama nekúpila Samsung S3 Mini tak ho mám dlhšie ešte lebo Nokia raz padla a tlačítka sa dali vybrať 😀 to som sa s mamou varila že veď dobrý je ešte 😂inak fungoval len no vyzeral biedne a možno ešte niekde doma bude :D
Joj doteraz pamätám na svoj Samsung Galaxy S7 ... Super mobil to bol 🙂 ak sa však dcéra vie správať k veciam tak kúpte aký chce ona

janulik2008
12. mar 2021

@judar a čo my ktorí sme si museli vlastný mobil moderný odlákať 😀

majulka0509
15. mar 2021

@hellothere123 nečítala som všetky komentáre. Moja dcéra má iphone 11, dostala ho v 14 tich. Predtým mala iphone 6s. 11 tku sme jej kupovali s tým, že je to posledný telefón od nás, na ďalší si už bude musieť zarobiť, ak bude chcieť nový za pár rokov.

virginia
15. mar 2021

Ved ked chcete, aby mala dobry mobil a je zodpovedna a mate ako rodina na to, kupte jej dobry mobil. Neries ostatnych rodicov. Dieta nepokazis tym, ze mu kupis drahsiu vec. Moj syn ma rad drahe veci a ja munich kupim. Ale ma tak maly satnik, ako asi ziaden iny teeneger v jeho veku. Radsej bude mat len jedny tenisky, vysnivane ako 10 lacnych, ktore ho netesia. Ale to je on a je v tom po mne 😂

zaba21
15. mar 2021

@judar
Musím povedať, že aj keď nezvyknem súhlasíť s tvojimi názormi, tak tentokrát súhlasím do bodky.

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
kompi111
15. mar 2021

@tomyhardy v prvom rade setrit z brigad si ma nato po com tuzi ona nie to co jej prikazes a rozhodnes ty! Tlacitkový mobil ako forma trestu ok ale nepride mi to normalne pokial si ho vyslovene nevyberie v dnesnej dobe?

janulik2008
15. mar 2021

@tomyhardy pre teba možno chu.ovina ale ja som si prvy mobil kúpila z výplaty na splatky. Pre niekoho blbost ale chcela som.
A aby som nezabudla z prvej vyplaty som neteri kúpila veci za 250e. Blbosť? Chcela som tak som kúpila lebo som tuzila. Kym som nezarabala tak mi mama vravela ked budes robit kup si.
@kompi111 tiez si myslim

kompi111
15. mar 2021

@janulik2008 ok ja pochopim ze telefon za 600e nemusi byt nutnost (samozrejme ze nie je) ale tlacitkový seniorský mobil v roku 2021 pre teen ked sa nejedna o trest to je trosku riesenie si komplexov na vlastnom decku.

janulik2008
16. mar 2021

@kompi111 áno ale ide o princíp ako ty vravíš v 21. storočí tlačítkovy mobil pre tínedžera ...on tu písal aj mu ženy radili a on furt svoje

kompi111
16. mar 2021

@janulik2008 ano moja babka napriklad ma tlacitkovy mobil ale len preto lebo iny nechce neviem si predstavit iny dovod preco ho niekomu dat.... ved len napisat sms na tlacitkovom mobile je ciste peklo (zazili sme si ho ano, nevidim dovod tuto traumu preniest na svoje decko).

janulik2008
16. mar 2021

@kompi111 tak starší ľudia to je o inom už 🙂

kompi111
16. mar 2021

@janulik2008 az teraz pozeram ze to 33 rocny mlady chalan nedava mi to logiku

hellothere123
autor
16. mar 2021

Tuto debatu pokladám za uzatvorenú lebo už sme sa rozhodli a aj zakúpili telefón čo sme vybrali.

janulik2008
16. mar 2021

@kompi111 on uz robil diskusiu tak si pozri ... nik nevravi o iphone ale aj xiaomi je fjan len to nechcel pochopit