Cena stužkovej - prehnaný biznis s oslavou
Dnes som sa dozvedela cenu stužkovej, ktorá sa bude konať o dva roky. 450 eur vrátane Nitre. V cene nie je večera pre rodičov, iba vyslovene prenájom sály, kvety pre učiteľov, pozdravenky, poháre, stužky, kameraman, fotograf, večera pre dcéru. Stužkovú bude mať 5 tried dokopy. Zdá sa mi to extrémne veľa a ze si niekto zo stuzkovej urobil výnosný biznis. Koľko ste platili Vy?
@kompy dobre to chápem, že to bude mať 5 tried dokopy? To je čo za napad? To aby sa akože ušetrilo? Koľko sekúnd uvidíš na videu svoje dieťa, keď to bude jeden kameraman robiť? Asi niektorí ani nebudú mať video napokon, hlavne že sa ušetrilo akože. Ale tým že sa platí veľká sála pre hordu ľudí, tak sa neušetrí nič.
@kompy dobre to chápem, že to bude mať 5 tried dokopy? To je čo za napad? To aby sa akože ušetrilo? Koľko sekúnd uvidíš na videu svoje dieťa, keď to bude jeden kameraman robiť? Asi niektorí ani nebudú mať video napokon, hlavne že sa ušetrilo akože. Ale tým že sa platí veľká sála pre hordu ľudí, tak sa neušetrí nič.
@mamutka ja si pamatam ze niekedy davno sme my platili minimalne 300€. Ato uz ozaj viac nez 15rokov dozadu.
Kazdopadne... to su nejake malotriedky? Ze 5 tried? To kolko ludi?
Ono sa to nazbera ani sa nezda....
Ja len ze kameraman ze uz prezitok. Tiez to mame cca480€- a radsej by som bola keby tie prachy oplieskali na nejaky pobyt/ zajazd. My sme boli v Parizi(25 rokov dozadu )a nemenila by som aj.
@mamutka aj my sme mali 4 triedy dokopy. Na začiatku nás bolo okolo 30 v každej triede cize možno do stužkovej nás zostalo 25x4 a všetci sme sa zmestili
@tiezjedna ale u syna tiez kupujes oblek, topanky, plus aj uces, ked sa chce ist dat ostrihat k barberovi.
@martinkatinka tak asi sa zhodneme, že vo všeobecnosti sú dievčatá nákladnejšie v tomto smere. Pokiaľ teda chlapec nie je vyložene seladón, ktorý by potreboval aj kabelku a šperky😉
@martinkatinka tak asi sa zhodneme, že vo všeobecnosti sú dievčatá nákladnejšie v tomto smere. Pokiaľ teda chlapec nie je vyložene seladón, ktorý by potreboval aj kabelku a šperky😉
@tiezjedna No kamoska platila v obchode s oblekmi synovi 700 eur - s koselou a kravatou- este dokupovala topanky a opasok - nemyslim si, ze dievca vyjde vzdy drahsie 😅..
@kompy budeme platiť okolo 400 v Ba je v tom večera pre dieťa a nás rodičov, každý ďalší 80 eur
Vložím poobede rozpis čo máme v tej sume.U teba sa mi to zdá dosť.Zalezi či to je hotel, reštaurácia...
Tak ale zase na to sa skladate cele roky studia a az posledny rocnik sa viac da jednorazovo.U nas sa sklada 80eur rocne,ale vela si deti budu robit aj sami.Vie sa vybavit lacnejsie to a hento.
Ok, hostina 70 eur na osobu, chápem. Kytica stoji 50 eur a fakt pekná. Výzdoba? Ci co? Koľko stojí kameraman? Koľko stojí fotograf? Nechápem, čo stojí také astronomické peniaze, ved oznamko je zdrap papiera za 1euro, stužka? Aj s vysitim nemôže stať ani 10, ani 20. Tak kurňa, na čo idú tie peniaze?
@kompy kameraman bude stat cca. 2000-3000€, Dj 1000-1500€, fotograf tiez tak. Kolace som teraz objednavala pre 35 ludi a 600€. Cize pre 150 ludi si to prepocitaj. Torta urcite okolo 300€. Alko nealko, strava deti. Ano oznamka su drap papiera ale tiez nieco stoji. Plus tam budu pozývať ucitelov a tak, tym sa strava plati. Potom mas výzdobu a milion drobnosti. Co detom ostane, si použijú na nejake dozvuky. 450€ je reálna suma a to nebudu mat nic extra luxusne.
@tiezjedna No kamoska platila v obchode s oblekmi synovi 700 eur - s koselou a kravatou- este dokupovala topanky a opasok - nemyslim si, ze dievca vyjde vzdy drahsie 😅..
@dadis uznaj, že 700 eur oblek nie je bežná suma.Ja by som radšej dala peniaze a nech si spravia výlet a nie saskaradu pre rodičov.Plus rodičia oblečenie, kaderník výdavkov, že až...
Všetko išlo hore. My sme v 2011 platili asi 200 eur v okresnom meste. V Nitre za 450 je to v pohode
Biznis je to určite, ale už za mojich čias sa platilo pred 20 rokmi dosť veľa, reálne kameraman 700, fotograf 700, dídžej 700, kvety, keď už chceme mega kyticu 150 eur, jedlo 50 na osobu, sála, nechápem strašne pálky keď vyzbierajú 400 eur x 40 deti to je 16000 eur, reálne musia byť náklady okolo 12000, ale treba rátať, že každý chce z dačo ho žiť, personál, kuchári treba všetkých platiť čiže ta sala vyjde asi dosť veľa na prenájom s obsluhou, načo sa budeš v škole sťažovať, všetko niečo stojí, a z tej sumy sa reálne dá možno 20 euro stiahnuť a to je v podstate nic
@dadis uznaj, že 700 eur oblek nie je bežná suma.Ja by som radšej dala peniaze a nech si spravia výlet a nie saskaradu pre rodičov.Plus rodičia oblečenie, kaderník výdavkov, že až...
@anonym_8c35e0 My sme kupili oblek do 200, bie za 600 - ale oblek vyuzije mlady muz este niekolkokrat (aj ked menej ako pred par rokmi, kedy chalani aj na skusky VS chodili v oblekoch)... Niekto na svojich detich nesetri, tiez vela z toho, co si pre dievca vymenovala nie je nutnost (napr. manikura. profi licenie, kadernik)
@kompy ved sa prihlas ty, ze zo chces zastresovat a zariadovat. Rodcia ti budu iste vdacni a budu takto hovorit o tebe. Ze kam tie peniaze idu. Urcite budes rada. Prepac ale som rada, ze my takuto osobu v triede nemame. Stuzkovu mame teraz v oktobri a skladali sme sa po 540 eur na ziaka. Vyuctovanie bude po. Vsetko je dnes drahe. Treba hladat aj lacnejsie riesrnia. Napr. kolace napiect doma. Menovky si decka dnes vedia vytlacit same. Netreba iba iba utocit a hladat negativa ale aj osobne prispiet a pomoct. Zivot bude krajsi☺️
Ok, hostina 70 eur na osobu, chápem. Kytica stoji 50 eur a fakt pekná. Výzdoba? Ci co? Koľko stojí kameraman? Koľko stojí fotograf? Nechápem, čo stojí také astronomické peniaze, ved oznamko je zdrap papiera za 1euro, stužka? Aj s vysitim nemôže stať ani 10, ani 20. Tak kurňa, na čo idú tie peniaze?
@kompy presne kvôli tomuto moja dcéra odmietla ísť na stužkovú. Za tie peniaze si teraz radšej robí vodičský. Povedala, že keby išli ako trieda za tie prniaze radšej na spoločný výlet do zahraničia, tak nepovie ani slovo. A to si zarátaj ešte šaty, topánky..
Za jeden večer je to nenormálna suma. Dalo by sa to urobiť oveľa skromnejšie. Kto si bude pozerať to predražené video zo stužkovej? Raz si to pozriete a zapadne prachom. Kamerovať a fotiť mohol hociktorý rodič. V dnešnej dobe keď má každý parádny mobil. Tortu mohol tiež upiecť nejaký rodič, koláče sa mohli napiecť spoločne - každý by niečo doniesol. Atď
@dadis oblek sa dá požičať rovnako ako šaty, to som aj mala na mysli, pretože mi príde nezmyselné ho kupovať, pokiaľ chlapec nie je vyložene spoločenský typ a nevymetá plesy a pod... 💁♀️
@kompy presne kvôli tomuto moja dcéra odmietla ísť na stužkovú. Za tie peniaze si teraz radšej robí vodičský. Povedala, že keby išli ako trieda za tie prniaze radšej na spoločný výlet do zahraničia, tak nepovie ani slovo. A to si zarátaj ešte šaty, topánky..
Za jeden večer je to nenormálna suma. Dalo by sa to urobiť oveľa skromnejšie. Kto si bude pozerať to predražené video zo stužkovej? Raz si to pozriete a zapadne prachom. Kamerovať a fotiť mohol hociktorý rodič. V dnešnej dobe keď má každý parádny mobil. Tortu mohol tiež upiecť nejaký rodič, koláče sa mohli napiecť spoločne - každý by niečo doniesol. Atď
@anonym_aaab5c tak s týmto nápadom by som ťa ja ako rodič poslala tam, kde slnko nesvieti obratom...😉
ja si myslim, že pytať sa na ceny je normalna požiadavka, ked idete robiť nakupy, tiež nejdete do prveho obchodu a nenakúpite tam nabytok na cely byt, porovnavate ceny, trva to dlhšie, čo sa vam zda, tam idete nakupiť...toto je to iste, porovnať ceny sál, zakuskov, DJ, kytice, večere - porovnať si a čo je najlepšie pomer cena - kvalita..fakt neviem, ako sa na toto može niekto uraziť..zaleží, kto to organizuje, a sadnuť si s nim za stôl a prediskutovať..ak to robi nejaky žiak, tiež nemusi mat prehľad o cenácz, lebo bežne nerobi nakupy, ale rodičia všetko platia
v našom dome na schôdzi sa žiadne porovnania nerobia, preto platime nadpriemer za podpriemerne služby najhoršieho družstva a takisto s tymito ludmi neviem pohnuť, lebo nechali rozum v gatiach a sami vysokoškolaci...požiadavky autorky su uplne opravnene a hlupi nech platia
@kompy kameraman bude stat cca. 2000-3000€, Dj 1000-1500€, fotograf tiez tak. Kolace som teraz objednavala pre 35 ludi a 600€. Cize pre 150 ludi si to prepocitaj. Torta urcite okolo 300€. Alko nealko, strava deti. Ano oznamka su drap papiera ale tiez nieco stoji. Plus tam budu pozývať ucitelov a tak, tym sa strava plati. Potom mas výzdobu a milion drobnosti. Co detom ostane, si použijú na nejake dozvuky. 450€ je reálna suma a to nebudu mat nic extra luxusne.
@betulinka1 dcéra mala stužkovú v Lucerně a na každom stole boli 2 fľaše vody a 1 fľaša vína + jedlo. Čokolvek navyše si každý platil sám na bare. Prišlo mi to v poriadku.
@kompy ved sa prihlas ty, ze zo chces zastresovat a zariadovat. Rodcia ti budu iste vdacni a budu takto hovorit o tebe. Ze kam tie peniaze idu. Urcite budes rada. Prepac ale som rada, ze my takuto osobu v triede nemame. Stuzkovu mame teraz v oktobri a skladali sme sa po 540 eur na ziaka. Vyuctovanie bude po. Vsetko je dnes drahe. Treba hladat aj lacnejsie riesrnia. Napr. kolace napiect doma. Menovky si decka dnes vedia vytlacit same. Netreba iba iba utocit a hladat negativa ale aj osobne prispiet a pomoct. Zivot bude krajsi☺️
@silviak kde presne som útočila?
Biznis je to určite, ale už za mojich čias sa platilo pred 20 rokmi dosť veľa, reálne kameraman 700, fotograf 700, dídžej 700, kvety, keď už chceme mega kyticu 150 eur, jedlo 50 na osobu, sála, nechápem strašne pálky keď vyzbierajú 400 eur x 40 deti to je 16000 eur, reálne musia byť náklady okolo 12000, ale treba rátať, že každý chce z dačo ho žiť, personál, kuchári treba všetkých platiť čiže ta sala vyjde asi dosť veľa na prenájom s obsluhou, načo sa budeš v škole sťažovať, všetko niečo stojí, a z tej sumy sa reálne dá možno 20 euro stiahnuť a to je v podstate nic
@zuzubb007 nechystám sa sťažovať, chcem vedieť, ako vyzerá výber dodávateľov a co všetko je v danej sume započítané. Osobne ma fascinuje, že sa za stužkovú platia takéto pálky (ako vidím, 450 eur je ešte dosť málo v porovnaní s inými mestami) a každému to príde viac-menej normálne.
@karolinakr ved o toto mi ide, že prečo akceptujeme my rodičia tieto pálky a este sa tvárime, že to vlastne normálne.
@kompy no poviem ti, nielenže rodičia to akceptujú, ale si aj doslova vyžiadajú takúto akciu. Na synovej škole dávno zrušili stužkové, keď tak, kto chce a zorganizovať si sami, príde len triedna a tak. ale sme mali hlasovať, kto je za a proti. Len pár rodičov sme boli proti (samozrejme ja po dohovore so synom).
@zuzubb007 nechystám sa sťažovať, chcem vedieť, ako vyzerá výber dodávateľov a co všetko je v danej sume započítané. Osobne ma fascinuje, že sa za stužkovú platia takéto pálky (ako vidím, 450 eur je ešte dosť málo v porovnaní s inými mestami) a každému to príde viac-menej normálne.
@kompy veď s poskytnutím týchto údajov škola nemôže mať problém. Ja si pamätám, že keď my sme mali stužkovú, tak tiež sme sa skladali, potom sa urobilo vyúčtovanie a zostali nám peniaze. Išli sme za ne na dozvuky na chatu... Ale my sme mali iba naša trieda, bolo to jednoduchšie na počty 🙂
Tá cena je absolútne v poriadku. Ak si to nemôžeš dovoliť, tak sa s tým treba zmieriť, alebo poslať dieťa na brigádu. Nemá zmysel ukazovat prstom na iných ľudí, ze si za svoju prácu pýtajú veľa. Ak by to tak bolo, každý by to išiel robiť. Pripadne chod ty, už si objavila kde je "zlatá baňa", ďalšie roky sa mozes nabaliť ty.
sála 100e
kvety pre učiteľov 50e
pozdravenky 50e
poháre 50e
stužky 15e
kameraman 70e
fotograf 70e
večera pre dcéru 50e
Orientacne možno takto nejak. Zdá sa Ti to stále veľa? Mňa nie.
@personality hmmm, stužka 15 € ? To je dost veľa pre jedného študenta, či sa mi to len zdá?
Tá cena je absolútne v poriadku. Ak si to nemôžeš dovoliť, tak sa s tým treba zmieriť, alebo poslať dieťa na brigádu. Nemá zmysel ukazovat prstom na iných ľudí, ze si za svoju prácu pýtajú veľa. Ak by to tak bolo, každý by to išiel robiť. Pripadne chod ty, už si objavila kde je "zlatá baňa", ďalšie roky sa mozes nabaliť ty.
@personality veď ona píše, že si to môže dovoliť, že aj chce a zaplatí, ale chce vedieť za čo konkrétne platí. Čiže sala, DJ, jedlo, kvety, fotograf.....
@anonym_d17396 chcem, aby išla na stužkovú. Ale chcem aj aby sme pasívne neprijímali nejaké premrštené ceny, ale ako rodičia a teda zákazníci vytýčili rozumné hranice. Takto keby fungoval nákupca v hocijakej firme, tak by letel v sekunde. Keď nám ide o vlastné peniaze, tak sme ticho.
@kompy a doteraz ste sa o tom nebavili? dost neskoro sa zaujimas parctyzdnov do slavnosti.
nesporili 3roky ani 1euro?
dnes kava stoji 3-5eur. jedlo detom treba aj po polnoci. slusnost je jedlo nealko pre DJ aj kameramana, cca 20ucitelov....
mna sokuju svadby za 20.000€ pre 60-70ludi. sialenstvo.

@personality zajtra dám vedieť. Zatiaľ ďakujem všetkým za príspevky a cenovú porovnávačku.
@kompy keď Nitra to znamená PKO.. už my sme pred 7 rokmi platili vyše 7000-8000€ za sálu ak si dobre spomínam a mali sme to rezervovane len do 4 rana. Netuším koľko presne sme sa skladali ale tiež tipujem okolo 400€