icon

Cena stužkovej - prehnaný biznis s oslavou

kompy
24. sep 2025

Dnes som sa dozvedela cenu stužkovej, ktorá sa bude konať o dva roky. 450 eur vrátane Nitre. V cene nie je večera pre rodičov, iba vyslovene prenájom sály, kvety pre učiteľov, pozdravenky, poháre, stužky, kameraman, fotograf, večera pre dcéru. Stužkovú bude mať 5 tried dokopy. Zdá sa mi to extrémne veľa a ze si niekto zo stuzkovej urobil výnosný biznis. Koľko ste platili Vy?

bambula0282
26. sep 2025

@kompy ja som sa napríklad na stretavke po piatich rokoch dozvedela, že náš pokladník zvyšné peniaze nahádzal do automatov. Hajzlík špinavý, verim, že mu to karma vráti. Moji rodičia tiež neboli bohatí aká som dala do stužkovej všetky prniaze za brigádu cez leto. Určite si pýtajte účtenky, aby sa tam niektorý spolužiak dobre nenabalil.

anonym_e0fe5f
26. sep 2025
@simca06022011

@anonym_e0fe5f no vies, taki co rozhadzuju a ukazuju ako im nic nevadi a na vsetko daju bez rozmyslu, casto koncia s holou ritou

@simca06022011 stužková 1x za život je rozhadzovanie bez rozmyslu? Moji rodičia teda sú skromní ľudia a vychovávali ma skromne ale teda žiadne pindy okolo stužkovej neboli. Tešili sa sa so mnou a nie aby mi to zhnusovali. Rovnako ako ja so svojou ratolesťou. Ale chápem sú ľudia, ktorým nič nie je dosť dobré ani čierne ani biele, ani keby to bolo zadarmo. Opindajú všetko, aj tu je to pekne vidieť. Keď sa na ňu skladáš po 10, 15, 20 eur mesačne to je známka finančnej gramotnosti, nie rozhadzovania.

simca06022011
26. sep 2025
@anonym_e0fe5f

@simca06022011 stužková 1x za život je rozhadzovanie bez rozmyslu? Moji rodičia teda sú skromní ľudia a vychovávali ma skromne ale teda žiadne pindy okolo stužkovej neboli. Tešili sa sa so mnou a nie aby mi to zhnusovali. Rovnako ako ja so svojou ratolesťou. Ale chápem sú ľudia, ktorým nič nie je dosť dobré ani čierne ani biele, ani keby to bolo zadarmo. Opindajú všetko, aj tu je to pekne vidieť. Keď sa na ňu skladáš po 10, 15, 20 eur mesačne to je známka finančnej gramotnosti, nie rozhadzovania.

@anonym_e0fe5f nie, ale vyhodit xstovak zbytocne je rozhadzovanie bez rozmyslu... pytat sa, za co je to a aky je tam rozpocet, je uplne normalne a rozumne... mozu si vymysliet aj 1t na stuzkovu a budeme sa tesit.. :D a o gramotnosti mne nemusis nic pisat, ale viem ako to je.. ze ak sa 200ludi posklada, a nieco zhana skola, cena kludne moze byt aj dvojnasobna ako s niekym "inym".
pytat sa = nie je zhnusovanie. AK je nikto mlady taky, ktoremu sa zhnusi nieco ak sa rodicia opytaju, za co presne to je, tak to uz je ina vec = isto nejde financne gramotneho cloveka
Ale rob si ako chces..

anonym_e0fe5f
26. sep 2025
@simca06022011

@anonym_e0fe5f nie, ale vyhodit xstovak zbytocne je rozhadzovanie bez rozmyslu... pytat sa, za co je to a aky je tam rozpocet, je uplne normalne a rozumne... mozu si vymysliet aj 1t na stuzkovu a budeme sa tesit.. :D a o gramotnosti mne nemusis nic pisat, ale viem ako to je.. ze ak sa 200ludi posklada, a nieco zhana skola, cena kludne moze byt aj dvojnasobna ako s niekym "inym".
pytat sa = nie je zhnusovanie. AK je nikto mlady taky, ktoremu sa zhnusi nieco ak sa rodicia opytaju, za co presne to je, tak to uz je ina vec = isto nejde financne gramotneho cloveka
Ale rob si ako chces..

@simca06022011 čo je rozumné? To čo vyhovuje tebe? Niekto je lakomý učiteľke kúpiť za 4 roky slušnú kyticu. Pre mňa to je žgrlošenie. A aj tie deti majú nejakú predstavu. Tak nech im žgrlavý rodičia namiesto večere zabalia lepeňák, keď sa im zdá všetko drahé. A najviac pindajú vždy tí, čo sami nikdy nič nevybavia.

karolinakr
26. sep 2025
@simca06022011

Ale rob si ako chces..

ako vy nechapete, ze ten isty tovar môže niekto predavat 3x drahšie? čo na tomto nechapete...mne teraz v Obi predali pasku za 21.50€ a tu istu maju inde za 6€ tak samozrejme sa mi zda vyhodnejšie kupit tu lacnejšiu..
ked nechcem dat za šišku, ktora stoji 0.40centov 5€ tak je človek žgrlavy? na bohatych hlupych sa najlepšie zarába, hrnec čo stoji 13€ predat dôchodcovi za 2000€ ako výhodnú kúpu v akcii
mam pocit, že
@kompy a
@simca06022011 nechcú kúpit "výhodný hrniec"

anonym_e0fe5f
26. sep 2025
@karolinakr

ako vy nechapete, ze ten isty tovar môže niekto predavat 3x drahšie? čo na tomto nechapete...mne teraz v Obi predali pasku za 21.50€ a tu istu maju inde za 6€ tak samozrejme sa mi zda vyhodnejšie kupit tu lacnejšiu..
ked nechcem dat za šišku, ktora stoji 0.40centov 5€ tak je človek žgrlavy? na bohatych hlupych sa najlepšie zarába, hrnec čo stoji 13€ predat dôchodcovi za 2000€ ako výhodnú kúpu v akcii
mam pocit, že
@kompy a
@simca06022011 nechcú kúpit "výhodný hrniec"

@karolinakr páska z OBI a kvalitné jedlo je trochu rozdiel. Kytica z Lidla a z kvetinárstva z drahších kvetov tiež. Torta upečená z margarínu a masla tiež. Atď... Očividne ty nevieš rozlíšiť kvalitu nekvalitu a kvantitu na úkor kvality. Veď tie decká na tú stužkovú nedajte, keď vás tých 400 eur za 4 roky zrujnuje. Nie je to povinné sa zúčastniť. Sabotovať však snahu tých, čo niečo vybavia na úkor svojho voľného času dokáže každý. Napečte doma, navarte po 80 ľudí doma a prineste na stužkovú. Alebo si tých 400 eur nechajte a kúpte si cigaretky a flašu chlastu na víkend. Lebo na to sa vždy nájde. Hlavne u tých, čo majú hlboko do vačku.

ivet78
26. sep 2025

@kompy moja dcera mala pred 2 rokmi. A vtedy sme mali 400 euro. A to sme velmi vela veci robili my rodicia zadarmo. Ako napecene kolace. Stuzky robila jedna mamina, ktora vedela sit. Deti si same robili vyzdobu saly aj stolov. A teraz ked vsetko podrazelo mam pre dalsiu dceru nachystanych uz 600 eur. A to je zatial len druhacka. Ale urcite kym bude mat stuzkovu urcite vsetko znova zdrazie

karolinakr
26. sep 2025
@anonym_e0fe5f

@karolinakr páska z OBI a kvalitné jedlo je trochu rozdiel. Kytica z Lidla a z kvetinárstva z drahších kvetov tiež. Torta upečená z margarínu a masla tiež. Atď... Očividne ty nevieš rozlíšiť kvalitu nekvalitu a kvantitu na úkor kvality. Veď tie decká na tú stužkovú nedajte, keď vás tých 400 eur za 4 roky zrujnuje. Nie je to povinné sa zúčastniť. Sabotovať však snahu tých, čo niečo vybavia na úkor svojho voľného času dokáže každý. Napečte doma, navarte po 80 ľudí doma a prineste na stužkovú. Alebo si tých 400 eur nechajte a kúpte si cigaretky a flašu chlastu na víkend. Lebo na to sa vždy nájde. Hlavne u tých, čo majú hlboko do vačku.

@anonym_e0fe5f ty si síce rozpočet nevidela, faktúry si v ruke nemala, ale už teraz vieš, že vaša škola uzatvorila zmluvy s firmami s najvyššou kvalitou? tak taka naivná snád byť nemôžeš

karolinakr
26. sep 2025
@anonym_e0fe5f

@anonym_e0fe5f a btw ja som nikdy kytice z Lidlu neodporúčala
cely problem, co sa tu rieši je o porovnani cien, ale evidentne niekto nechape a nechce chápat, kytice z Lidlu a margarin tu nikto nepropagoval.každy vie, čo sa patrí....ked kupuješ niečo v rozumnej cene automaticky = shit? kde byvaš a kde chodiš nakupovat, že svet vnimaš takto? môžeš platiť aj naviac ak ti je ĺuto, že málo platíš

anonym_cea923
26. sep 2025

Platí sa aj jedlo pre učiteľov, kvety pre učiteľov a pre triednu okrem kvetov aj dar. Okrem večere sme mali na stoloch aj nealko koláče syrové nite a dajake slanosti myslím. Akože ono sa to nazbiera. Výzdoba draha a že študenti si radšej sami spravia ano ale stále treba nakúpiť materiál, nejaké rekvizity do programu ktorý pripravujú. Veď kľudne to môžeš zorganizovať ty keď si myslíš že to spravíš lepšie a lacnejšie 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nikiki29
26. sep 2025

@kompy no čo si sa dozvedela na rodičku? Mali by vám dať aj orientačný rozpočet, aspoň u nás zvykli dávať…

karolinakr
26. sep 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba ty si zas sediš na vedení...plať koĺko chceš a kde chceš, mňa to nezaujima, su to tvoje peniaze a nejdú z mojho vačku0

123_monika
26. sep 2025
@personality

@123_monika to je cena na osobu

@personality Jaj tak, ďakujem 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
memma
26. sep 2025

@kompy moja je teraz druhacka. Zbieraju sa každý mesiac po 20 eur aj za júl a august. Pred 2 rokmi mala vencek ten nas stal 250 eur na osobu, ten mali v skole

kompy
autor
27. sep 2025
@nikiki29

@kompy no čo si sa dozvedela na rodičku? Mali by vám dať aj orientačný rozpočet, aspoň u nás zvykli dávať…

@nikiki29 písala som to už vyssie

kalifka
27. sep 2025

Pozerám, že asi mamička písala všade, kde sa dalo ohľadom ceny 🤣

anonym_71f8cb
27. sep 2025
@kalifka

@kalifka z článku zistí, že by mala byť spokojná, niektorí majú aj 700

kompy
autor
27. sep 2025
@kalifka

@kalifka Nikde mimo koníka som nič nepísala, ale keďže sa tato debata natiahla na 9 strán, veľa ľudí k nej malo čo napísať. Niektorí zbytočné komentáre, ako bol aj tento tvoj.
Aby som to uzavrela: DJa, miesto + večeru, fotografa, kameramana a pravdepodobne aj kvety rieši škola. Ostatné, t.j. stužky, poháre, tortu, oznamká si riešia deti. Dve deti z triedy zakladajú účet, na ktorý rodičia pošlú peniaze, ci už postupne, alebo naraz a z toho budú platiť výdavky.
Ostatné peniaze sa použijú na maturity - kvety, občerstvenie, dar...ak niečo zvýši, minú na dozvukoch.
Ďakujem za komentáre - hlavne tie o porovnaní cien a skúsenostiach z iných škôl.
Ostatné komentáre typu - mala si si začať šetriť skôr (nepotrebujem, zaplatím to naraz), že som žgrlavá (nie som, ale rozmýšľam, za čo zaplatím, vola sa to hospodarenie a asi preto môžem zaplatiť tých 450 naraz a nie v splatkach) púšťam z hlavy.
Tým, ktorí pochopili, o čo mi išlo, prajem pekný víkend a este raz ďakujem. Ostatným odkazujem, že hovoriť je striebro a mlčať zlato. Platí na internete, aj v bežnom živote.

staryjarec
27. sep 2025
@kompy

@kalifka Nikde mimo koníka som nič nepísala, ale keďže sa tato debata natiahla na 9 strán, veľa ľudí k nej malo čo napísať. Niektorí zbytočné komentáre, ako bol aj tento tvoj.
Aby som to uzavrela: DJa, miesto + večeru, fotografa, kameramana a pravdepodobne aj kvety rieši škola. Ostatné, t.j. stužky, poháre, tortu, oznamká si riešia deti. Dve deti z triedy zakladajú účet, na ktorý rodičia pošlú peniaze, ci už postupne, alebo naraz a z toho budú platiť výdavky.
Ostatné peniaze sa použijú na maturity - kvety, občerstvenie, dar...ak niečo zvýši, minú na dozvukoch.
Ďakujem za komentáre - hlavne tie o porovnaní cien a skúsenostiach z iných škôl.
Ostatné komentáre typu - mala si si začať šetriť skôr (nepotrebujem, zaplatím to naraz), že som žgrlavá (nie som, ale rozmýšľam, za čo zaplatím, vola sa to hospodarenie a asi preto môžem zaplatiť tých 450 naraz a nie v splatkach) púšťam z hlavy.
Tým, ktorí pochopili, o čo mi išlo, prajem pekný víkend a este raz ďakujem. Ostatným odkazujem, že hovoriť je striebro a mlčať zlato. Platí na internete, aj v bežnom živote.

@kompy Uzatvorili ste to veľmi inteligentne a slušne. To sa často nevidí.

anonym_8c35e0
27. sep 2025
@kalifka

@kalifka nie, to trápni novinári nemajú o čom písať.Uz som zažila diskusiu, ktorá bola tu ohľadne bytov a bývania mladých s rodičmi, že sa tiež objavila diskusia na webe.

kia241
27. sep 2025

@kompy 2roky dozadu syn mal stužkovú v BA hotely skladali sme sa okolo 450€, ale už sme mali
v tom,predjedlo hlavne jedlo... inak oznámenia sú zbytočnosť nevyužil ,tak isto pohár dostávali fletnu zbytočnosť,len sa nanu práši ...radšej nech idú za tie peniaze na predĺžený víkend niekam ...ako dat na stužkovu

jabuducanevesta
27. sep 2025

@kompy kolegyňa teraz v Poprade 550eur na štyri osoby ( čiže stuzkar stuzkarka rodičia dvaja) a majú najdrahšiu sálu v pp

stadafeon
27. sep 2025

v roku 2022 350 eura ešte nám aj vratili čosi... tento rok 500. aj mne to príde ....dosť N M/n Váhom, v cene maáme všeto...aj jedlo pre rodičov , veď to sa ráta vždy aj s rodičmi.

konulka20
27. sep 2025

@kompy platili sme tiez dost vysoku cenu podla mna , 400 a Vrable, nechapem , co za trend su tieto ceny :(

lilienlilu
27. sep 2025

Fuu ale ozaj keď si to zoberiete z toho komplexného pohľadu že 5tried a dokopy 75 tisíc ... 75 tisíc eur ? Ty vole !!! A to pani spomínala že ešte večera nieje v cene?

tiumen
27. sep 2025

Ja som maturovala v šk.roku 2012/2013 a som rada, že sme mali ako trieda rozum. Dohodli sme sa, že si dáme spoločne obed a dovi 😂 chodila som na hotelovú, takže reštaurácia bola v škole a nikde sme nemuseli chodiť, žiadnu sálu ani nič rezervovať 🤦 pekne sme sa obliekli, triedny nám dal stužky, najedli sme sa a šli domov.

tinka_1807
27. sep 2025

@kompy Pred 10 rokmi sme sa skladali po 200€ v Prešove. Každý rok po 50€. Mala som na starosti financie a vybavovanie vseykwho a poviem ti, že už vtedy som mala čo robiť, aby na všetko vyšlo. Ale teda bolo v tom aj jedlo pre všetkých rodičov, pre nás a samozrejme aj pre učiteľov. Ale teda sálu sme mali úplne jednoduchu, v podstate kultúrami, DJ bol priemerný, kameraman mi dal zľavu, lebo bol kamarát, chipsy, chlebíčky a koláče sme sa dohodli, že každý niečo donesie a rozlozime to na sroly. Čiže to v tej sume v podstate nebolo. Takže teda 450€ v Nitre v dnešnej dobe mi nepride veľa.

barbie2023
27. sep 2025

Ja síce nemám deti v tom veku ,ale príde mi to prehnane tiež pretože ani na ples nejdete za 450€ a máte aj fotografie aj večeru aj program a samozrejme sálu a hudbu. A keď sa skladaju toľkí tak ozaj kytica a kameraman nestoja toľko ,aby to bolo toľko.