icon

Cena stužkovej - prehnaný biznis s oslavou

kompy
24. sep 2025

Dnes som sa dozvedela cenu stužkovej, ktorá sa bude konať o dva roky. 450 eur vrátane Nitre. V cene nie je večera pre rodičov, iba vyslovene prenájom sály, kvety pre učiteľov, pozdravenky, poháre, stužky, kameraman, fotograf, večera pre dcéru. Stužkovú bude mať 5 tried dokopy. Zdá sa mi to extrémne veľa a ze si niekto zo stuzkovej urobil výnosný biznis. Koľko ste platili Vy?

betulinka1
25. sep 2025
@tocn

@betulinka1 kameraman toľko nestojí, ibaže by bol s Hollywoodu

@tocn ale on nejde len na stuskovu ale natáča s nimi video este v skole. Plus ponúkajú rozne bonusy ako fotobudka, neviem ake specialne osvetlenia, dym to sa vsetko pripočítava. Plus kazdemu dava na USB spracované video. Minule niekto riesil kameramana na svadbu za 2100€. Suma bola ako priklad.

trisha_r
25. sep 2025

@kompy na stužkovej som bola a bola to riadna trápnosť .. kameraman? Načo? Mám cd, ktoré nikto nikdy nevidel. 2x by som už na žiadnu stužkovú nešla.

lulu1321
25. sep 2025
@kompy

@karolinakr ved o toto mi ide, že prečo akceptujeme my rodičia tieto pálky a este sa tvárime, že to vlastne normálne.

@tiezjedna
@kompy ale ved stužkovú organizujú, ceny dohaduju, sluzby vyberajú rodicia + študenti...takze by ste presne mali vedieť všetko o rozpočte a súhlasiť s výškou výdavkov. Kameraman je absolútna zbytočnosť, dnes uz len málo tried ho rieši. Každý má mobil a program/dieťa pri stuzkovani si natoci..

kalifka
25. sep 2025

@kompy môj má stužkovú teraz v decembri a zatiaľ sme dávali zálohu 350 eur.
V mojom okolí známi aj rodina majú podľa mesta, ale ja mám zatiaľ najlacnejšie. Väčšinou boli sumy okolo 450 eur až 550 eur

anonym_883df0
25. sep 2025
@kompy

Tak dnes som sa teda detailnejšie dozvedela jednotlivé položky. Nitra, PKO, 5 tried spolu, v cene 450 eur je 3x konzumné + výzdoba 65 eur/osoba, 27 eur kamera, 18 eur fotograf. To je spolu 240 eur. Z ostatných peňazí sa budú platiť kvety, stužky, poháre, torta, zákusky. Tieto veci si budú deti vybavovať sami. Ešte DJa vybavuje škola, to je 800 eur, takže na hlavu pár šupov. Okrem toho sa z toho organizujú aj maturity, zase kvety a dáke občerstvenie pre komisiu. Čo vystane, minú na dozvuky.

@kompy no a si sa dozvedela všetko dnes. Načo bolo okolo toho také haló čo si tu narobila? Všetko je drahé, všetko ide hore každým rokom takže ta cena je primeraná. V príspevku si písala že večera pre rodičov bude zvlášť.. no a zrazu je všetko v tej cene. Ono sa to nazbiera všetko. Mimochodom my sme platili 3r dozadu za svadobnú výzdobu 530€ a to sme mali jednoduchú výzdobu a živé kvety

karolinakr
25. sep 2025

dokiaĺ sú ĺudia ochotni také ceny platiť, dovtedy sa budu predavat v takej cene, od januara samozrejme zas všetko hore
ale väčšinou to je tak, že na slavnostiach ĺudia nešetria...može to byt akokolvek drahe, človek si povie, je to len raz, atď...takže každy si rad priplatí a kto nechce, toho umlčia
😀

patka06
25. sep 2025
@personality

@123_monika to je cena na osobu

@personality tak to je na osobu pomerne dosť, stužkovú máme o mesiac , na osobu 55 eur, k tomu všetko ostatné. Vychádza spolu zatiaľ 400 / na žiaka. Skladá sa ich 22

kalifka
25. sep 2025
@kompy

@hviezdicka002 zajtra idem na rodičko, tak sa dozviem. Bola som zvedavá, ako je to inde a vidím, že to celkom slušný biznis.

@kompy chodila si na rodičovské?
Mi sme mali teraz rodičovské a smutné, že niektorích rodičov videla triedna prvý krát a presne tí, na triednu spustili, prečo hento toľko, alebo tamto stojí. Ja som hneď do toho stúpila, keby chodia na rodičovské všetky informácie by sa dozvedeli. A mali by možnosť zohnať lacnejšie.
Nám už v druhej triede vysvetľovala, ako je problém nájsť / zorganizovať stužkovú.

anonym_e0fe5f
25. sep 2025
@kompy

@anonym_d17396 chcem, aby išla na stužkovú. Ale chcem aj aby sme pasívne neprijímali nejaké premrštené ceny, ale ako rodičia a teda zákazníci vytýčili rozumné hranice. Takto keby fungoval nákupca v hocijakej firme, tak by letel v sekunde. Keď nám ide o vlastné peniaze, tak sme ticho.

@kompy nechcela by som mať takú žgrlavú matku, ako ty. Hlavne keď tvrdíš, že na to máš. Tak to zorganizuj všetko sama a uvidíš, koľko to bude stáť. To si aj na seba taká žgrlavá, či len na dieťa?

anonym_d0a4eb
25. sep 2025

@kompy no nakoľko my sme na, strednej boli celkovo kolektív dosť k ničomu tak sme ju mali u bas v triede nič pompezne odovzdali sa stužky pár domácich koláčov hudba z magnetakú na páske a bolo po paráde... Stalo nás to nič pred cca 30r... Úprimne myslím ze som o nič neprišla odo dňa maturity som nikoho viac nestretla a ďakujem ani neprosím...

zuzik1407
25. sep 2025
@staryjarec

@anonym_a316d0 Boli by ste taká láskavá a upresnila nám čo je to, to všetko. Veľmi pekne ďakujem.

@staryjarec kvety,hudba,kamera,sala,jedlo,proste všetko.Z toho sa kúpilo všetko.nic sme nedoplacali.

alexanderkovacs
26. sep 2025
@tiezjedna

@kompy čo ti na tom príde veľa? Veď si zisti aká je cena prenájmu, jedla, DJ alebo kapela určite, fotografov aj kameramanov tam musí byť niekoľko, nie jeden. A všetky tieto služby sú drahé, ak ich chceš mať aspoň trochu kvalitné. Mne tá cena príde v poriadku

@tiezjedna pisala ze jedlo tam nie je....

anonym_569b3b
26. sep 2025

V novembri 2024 v zapadákove sme platíi 350eur, bez kameramana a zákusky sme si piekli alebo zháňali sami, každá rodina, boli 3 triedy. Nemyslím si, že je to až také strašné na Nitru, tých 450.
Na druhej strane- je to hrozná zbytočnosť, fotky sme pozreli raz a ani ich nemáme na cd, sú len na internete na úložisku.

castopky
26. sep 2025
@kompy

@januska12323 máme, moja otázka je o inom: čo tam stojí také nekresťanské peniaze?

@kompy ved si to treba prerátať, kľudne si obvolajte navrhovanú sálu, DJ atd a keď to budete vedieť vybaviť lacnejšie, určite sa všetci potesia ☺️☺️

karolinakr
26. sep 2025
@anonym_569b3b

V novembri 2024 v zapadákove sme platíi 350eur, bez kameramana a zákusky sme si piekli alebo zháňali sami, každá rodina, boli 3 triedy. Nemyslím si, že je to až také strašné na Nitru, tých 450.
Na druhej strane- je to hrozná zbytočnosť, fotky sme pozreli raz a ani ich nemáme na cd, sú len na internete na úložisku.

@anonym_569b3b treba ich vytiahnut po 20r, ked som si pridavala spolužiakov na fcb, velky smiech bol 😀 tvrde jadro sa aj stretava aj zo zakladnej, je tam nejakych 10 ludi, a vždy sa dobre bavia, ked posielaju fotky

anonym_07af30
26. sep 2025

@kompy všetko je biznis. A nie, neplatila by som také prehnane peniaze. Aj deťom vysvetlila, že môžeme ísť niekde na výlet, pokojne do hotela na wellness a v rámci večere si tam dáme stužky. Krátka to taktoala a bolo fajn. Mali tam kameramana aj fotografa, za normálnu cenu. Zabezpečil im to priamo hotel. Za výzdobu sály 1000? To sa asi niekto s koňom zrazil. Ale ako som napisala, všetko je biznis. Pokial ľudia zaplatia, budú si pýtať.

jasi2
26. sep 2025

@kompy
Syn mali stužkovú minulý rok , malé okresné mesto na západnom Slovensku , skladali sme sa po 200€ .
Boli samí chlapci ,oznamko nechceli , poháre nemali ( to sme odobrili aj my rodičia )
Zákusky sme si podelili rodičia , každý niečo priniesol , mali len fotografku.
Po maturitách priniesol ešte peniaze čo ostali

kronkaja
26. sep 2025

ak bude mať 125 deti spolu stužkovú v jednej miestnosti...to je 125 deti + rodičia 250 + učitelia ..a to sme už pri čísle 400 ľudí v jednom priestore ,kde majú sedieť aj tancovať ....tak si myslím ,že to musí byť nejaká kongresová sála..a tam su ceny za prenájom asi iné ako pri reštauráciách ....

tiezjedna
26. sep 2025
@alexanderkovacs

@tiezjedna pisala ze jedlo tam nie je....

@alexanderkovacs jedlo pre dcéru áno.

dzejsik
26. sep 2025
@kompy

@januska12323 máme, moja otázka je o inom: čo tam stojí také nekresťanské peniaze?

@kompy tak si vezmi ze DJ chce bezne za vecer 500-700€, kameraman a fotograf tiez malo nebudu chciet, lebo su tam v ten vecer a musia to nasledne este spracovat, zostrihat, strasne draha polozka byva torta s tortickami pre kazdeho (co ale uplne chepem, uz suroviny bez prace su nakladne) … takze ak 210& das iba len za jedlo pre troch, ten zvysok sa rychlo nazberka a to tam este nemas saty, topanky, uces…

na rodicku mozte prebrat aspon drobnosti co sa daju vypustit (napr ta torticka pre kazdeho, ze by nebola, ja by som v tomto veku zrusila aj triedne tricka, pohar pre kazdeho, pamatnicky, ktore sme nikdy nepouzili…), mozte zvazit zakusky, tie sme v nasej triede rozdelili tak ze kazdy z triedy doniesol jeden domaci zakusok, na rodicku sa rozdelilo sladke a slane, cize sme ich neobjednavali u cukrarky … ale to su take polozky co tu cenu zas tak neznizia, iba o daco

luckamj
26. sep 2025

@kompy Zdravím Vás, a zároveň pekný deň, musím reagovať a aj chcem, je to rôzne a individuálne, syn študuje v NR a stužkovú máme 10.októbra 2025 ,teda takmer za cca 2 týždne, ohľadom financií sme sa skladali od 1.rocbika po 50€ čo dokopy na jedného žiaka 300€ a máme v tom úplne všetko od jedla stužiek, dar učiteľovi kameramana ,dokonca i olnoci dalsie švédske stoly, všetko čo.sa týka stužkovej, jedine si bude syn doplácať za oznamka a fotky na tablo a sme dve triedy žiadna tlačenica 👍

kompy
autor
26. sep 2025
@lulu1321

@tiezjedna
@kompy ale ved stužkovú organizujú, ceny dohaduju, sluzby vyberajú rodicia + študenti...takze by ste presne mali vedieť všetko o rozpočte a súhlasiť s výškou výdavkov. Kameraman je absolútna zbytočnosť, dnes uz len málo tried ho rieši. Každý má mobil a program/dieťa pri stuzkovani si natoci..

@lulu1321 Sálu, kameramana, DJ, fotografa vyberá škola.

kompy
autor
26. sep 2025
@luckamj

@kompy Zdravím Vás, a zároveň pekný deň, musím reagovať a aj chcem, je to rôzne a individuálne, syn študuje v NR a stužkovú máme 10.októbra 2025 ,teda takmer za cca 2 týždne, ohľadom financií sme sa skladali od 1.rocbika po 50€ čo dokopy na jedného žiaka 300€ a máme v tom úplne všetko od jedla stužiek, dar učiteľovi kameramana ,dokonca i olnoci dalsie švédske stoly, všetko čo.sa týka stužkovej, jedine si bude syn doplácať za oznamka a fotky na tablo a sme dve triedy žiadna tlačenica 👍

@luckamj Dobrý deň, super. A kde to budete mať? Na Potravinárskej?

zuzka1.
26. sep 2025

my Nitra za 450 buduci rok, vcera sme sa dozvedeli

simca06022011
26. sep 2025
@kompy

@lulu1321 Sálu, kameramana, DJ, fotografa vyberá škola.

@kompy jaaj tak je to jasne... 😂 aspoň mne...

janka1011
26. sep 2025
@anonym_e0fe5f

@kompy nechcela by som mať takú žgrlavú matku, ako ty. Hlavne keď tvrdíš, že na to máš. Tak to zorganizuj všetko sama a uvidíš, koľko to bude stáť. To si aj na seba taká žgrlavá, či len na dieťa?

@anonym_883df0 akože aké haló narobila? Načo je podľa teba diskusné fórum ak nie na diskusiu? Ak ťa to nezaujíma, nikto ťa nenúti to čítať.

@anonym_e0fe5f ale veď to vôbec nie je o žgrlavosti. Či ty rozhadzuješ peniaze hala bala a nechceš ani poriadne vedieť za čo? Alebo či to nejde na podobnej úrovni aj lacnejšie? Tiež si vsetko 3x prepočítam a nerozhadzujem do vzduchu. A nepokladám sa preto za žgrlavú.

kompy
autor
26. sep 2025
@anonym_e0fe5f

@anonym_e0fe5f vtipná osoba. Keby si ma poznala, tak by si si takýto nemiestny komentár odpustila. Ale šak internet znesie

simca06022011
26. sep 2025
@anonym_e0fe5f

@anonym_e0fe5f no vies, taki co rozhadzuju a ukazuju ako im nic nevadi a na vsetko daju bez rozmyslu, casto koncia s holou ritou

karolinakr
26. sep 2025
@simca06022011

@anonym_e0fe5f no vies, taki co rozhadzuju a ukazuju ako im nic nevadi a na vsetko daju bez rozmyslu, casto koncia s holou ritou

@simca06022011 mna raz jedna baba presviedčala, že ked nechcem za šišku zaplatiť 5€ tak na to nemäm..len mne sa to ozaj zda zbytočné

missviolet
26. sep 2025

Tolkoto v Nitre bola stanovena cena pred 14rokmi tiez. Ako maturantla som nesla a mala vylet do Pariza radsej