Chodenie von a večierka 14 ročného dieťaťa
Do koľkej môžu byt vaše 14 ročne deti vonku ?Alebo ak nemáte tak do koľkej by ste im dovolili?
dcéra nechodí každý deň - možno raz za týždeň do 20 hod.
Ja si myslím že 14 r. by mala byť doma keď sa začne tma...čochvíľa to bude o 18 hod...😉
Ahoj, moja má 13 rokov cez prázdniny má do 20 hod, Teraz počas škol.roka má do 19 hod ale teraz keď sa von skôr stmieva tak aj skôr, nemyslím, že to zmením ani po dosiahnutí 14 rokov. Nie je to prísnosť skôr strach. Večer sa aj u nás potulujú rôzne individuá, v okolí je veľa feťákov. Proste dospelý sa bojí nie to ešte dieťa. Nevidím problém, ak si pozve kamarátky na nocovku, môžu byť hore cez víkend do kedy chcú. Ale naozaj nevidím nič dobré na tom aby sa túlali von do 22 hod. Na všetko je čas aj na nočné túlanie.
@deti95060810 plne súhlasím u nás rovnako
Podľa toho, kde a s kým som bola. Ak len tak "vonku", tak do 20tej max, cez týždeň aj cez víkend. Ale ak som šla s kamoškou do kina alebo som bola u niekoho, skrátka keď mama vedela, kde som a kde ma hľadať, mohla som cez víkend aj dlhšie. Ale ja som sa ani nepotrebovala túlať po večeroch, stačilo mi poobede 🙂
No neviem, 14 ročná do 22 hod vonku? Mne to príde ako potulovanie po ulici a nič dobré, moja bude mať 13 a teda po škole môže ísť von na 2 hodiny, kamoske, prípadne kamoška k nám, a o 18 aby bola doma...už je tma (nemá s tým problém), o 18 je spoločná večera, kde spolu pri jedle celá rodina preberáme kto mal aký den (raňajky spolu nestíhame, len cez víkend)
cca do 20h "len tak", do 22h ak to bolo niekde (kludne aj krčma, ale presne kde)... podotýkam, že v zime som doma čučala najneskôr okolo 17h lebo mi bola zima a nemali sme veľa peňazí na vystrájanie po kinách a diskotékach 😀 a vlastne v lete to isté lebo kamošky poodchádzali na tábory, kam som ja nešla lebo sme na ne nemali peniaze... strašne veľa som čítala. to bolo asi jediné zadarmo 🙂
To neviem ale poznám jedno dievča 11 ročné a bežne je do 23.00 vonku. Otec povie že do 20tej lebo škola a ona dojde o 23.00
Syn max do 19h cez skolu, cez leto a prazdniny bol aj do 20.30h, teraz je skoro tma tak je skor doma
@tamaee syn bude mať v decembri 15,cez týždeň von nechodí, iba v piatok na skate a v sobotu do BA do kina, o 20.00 je vždy doma. V lete mohol byť do 22.00.
Syn ma 11
Cez prazdniny - do 21:00
Cez skolu - cez tyzden do 18:30, vikend 19:00
Cez skolu do 20, cez vikend a prazdniny do 22. Ale na dedine, vacsinou sme vysedavali pred panelakom. V 14. ma uz aj na zabavy pustali so starsou sestrou, o 1. som musela byt doma. Ale teda cez tyzden som uz bola vacsinou o 19 doma, o 21:30 v posteli.
Problemy s nevlastnym otcom ? Dava skoru vecierku?
Do tej 22... Ono zalezi ake mas dieta a ako mu veris, samozrejme aj okolie hra podla mna velku rolu v tomto. No a v tejto dobe korony si myslim, ze taky cas uplne staci
Ja mam 13rocnu, cez vikend dovolim do 20.00hod
Do 19 přes školský rok a 20 o víkendu 😉
@prasiatko30 Taki soplaci a soplane cca 12-14 tak vystrájajú v centre (ale aj na sidlisku) ze nechápem ! Moj robi vo firme na smeny sbs v centre , ked ide na obchodzku okolo budovy ponukaju sa mu 13r.ze mu za 10 € vyfajčia...
Moja 15 ročná môže v lete do 20, max 20:30. Teraz keď je skoro tma do 18:00.
Máme 16r syna cez týždeň moc nechodí von škola ho umorduje 😂 alebo skôr fitko ..chodí ešte po škole ...až keď v piatok cca do 22 a cez víkend .. cez leto ho nechávame aj dlhšie a keď sa von nudí tak príde aj skôr 😂
@tamaee Záleží ako veľmi dôveruješ. Ja som bývala tak do 22. hod. Ale za odmenu a cez víkend...V škole som musela mať dobrý prospech a doma pomáhať a samozrejme naši robili drahoty a musela som prehovárať aby ma do tej 22. hod pustili ...nebolo to tak stále (aj moje kamošky mali večierku tak som koľkokrát prišla aj skorej) Vždy som musela povedať kam idem, s kým idem a ak som chcela zmeniť polohu tak som im to musela nahlásiť. Nikdy som neprišla neskoro, lebo som vedela, že keby si to pokazím, už ma nepustia. Takže o mňa sa fakt báť nemuseli. Postupne sme príchod domov predlžovali. v tých 17tich už to bolo tak, že som si sama povedala o koľkej prídem (hoc aj o 3. keďže som chodila na diskotéky) ale nikdy som neprišla neskôr než som prisľúbila...a samozrejme som musela mať všetko tip top školu, izbu, domácnosť.
@cacianka nemyslim si ze by tito/tieto zasli do takych extremov - nejedna sa o ziadne socialne pripady ani nic podobne - oni je to aj inym koloritom/zivotnym stylom - ale aj tak nesuhlasim aby sa taki mladi potulovali po centre o polnoci
tiež som bola väčšinou u jednej kamošky/s ňou vonku a naši ma nejak neobmedzovali...chodila som domov cca 22:00 ..od 15ky som mala frajera, tiež sme spolu už 12 rokov. Piť som začala až na vysokej škole :D ... kamoši, ktorých nepúšťali von to stíhali ráno pred školou s najväčšími "štamgastmi" mesta v totálnych stokách
@prasiatko30 nemyslela som priamo na túto vašu partiu, ale že takéto partie maju veľmi devastačny účinok. A ze osobné skúsenosti máme.
Je vela nezodpovedných rodičov a toto je vysledok.
1 kamoska povolovala dcére "lebo ze partia sa na nu vykasle" a dcerenka fajcila ako turek, pila fest aj drogy boli.prevalilo sa to az keď 3 týždne falsovala papieriky ze je chorá a triedna volala ze chúďa ako je ťažko chorá a ako to zvladaju, ci nepotrebuje pomôcť ...
Ono veľa záleží, či dedina, alebo mesto. Ale cez týždeň do 20, v zime do 19 a víkend, prázdniny do 22hod.
No az sa teraz bojim napisat:
20:00 - vsetci najedeni, umyti, v pyzame v posteli, komplet ulohy hotove - najstarsej 13r. max dovolim hodinku citat, aj to iba v piatok a sobotu.

ja som v 14 mohla byt v podstate do kedy som chcela, cim menej mi zakazovali tym menej som mala potrebu vystrajat :D ale samozrejme cez vikend iba, cez skolu tak do 22-23