Čo ak neprejdem z angličtiny na maturite?
Zdravím neurobila som písomnú časť anglický jazyk a ani sloh ale na ústne ma dali to nedostanem maturitné vysvedčenie keď nemám urobenu tu angličtinu že? Ma s tím niekto skúsenosť, ja si myslím ze dostanem maturitné vysvedčenie až po oprave
Ty sa nevieš pýtať v škole?
@vanesat2103 veď na 3 musíš odpovedat nie?
neviem ako je to teraz ale keď som maturovala ja,bolo to tak ako sa vyššie spomína že ak si aj neurobila vôbec písomnú časť, teda len na pár percent napríklad tak z ústnych si musela mať najhoršiu 3 aby ti tú maturu myslím celkovo vôbec dali a teda nemusela si potom nič opakovať
@vanesat2103 Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale skutočne je maturita a vysokoškolský diplom dnes už len kus papiera, ktorý nezaručuje žiadnu úroveň zvládnutia danej školy? K čomu potom sú?
@vanesat2103 Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale skutočne je maturita a vysokoškolský diplom dnes už len kus papiera, ktorý nezaručuje žiadnu úroveň zvládnutia danej školy? K čomu potom sú?
@abbey1 ja som sa vzdy zamyslala a cudovala, ako sa to da, po 4-8 rokoch vyucby predmetu urobit maturu na 0-10%......az sme maturovali a jedna znama, sa tam normalne zosypala psychicky, po polozeni otazky rev a vynasali trosku. Dali jej to za 4 minus🫣🫣🫣takze tak....
@vanesat2103 u nas na maturach bola podmienka urobit minimalne na 4ku maturu- a to je jedno ci ustnu, ci pisomnu. Pri 5 si musela opakovat. Ale ina skola v nasom meste to akceptovala a jednoducho priemerovala ustnu a pisomnu, takze kludne si mohla mat 5 z pisomnej, 1 z ustnej a na konci 3ka...cize treba sa opytat na skole, ake si podmienky uspesneho ukoncenia (a udelenia maturitneho vysvedcenia)...
@abbey1 ja som sa vzdy zamyslala a cudovala, ako sa to da, po 4-8 rokoch vyucby predmetu urobit maturu na 0-10%......az sme maturovali a jedna znama, sa tam normalne zosypala psychicky, po polozeni otazky rev a vynasali trosku. Dali jej to za 4 minus🫣🫣🫣takze tak....
@vanesat2103 u nas na maturach bola podmienka urobit minimalne na 4ku maturu- a to je jedno ci ustnu, ci pisomnu. Pri 5 si musela opakovat. Ale ina skola v nasom meste to akceptovala a jednoducho priemerovala ustnu a pisomnu, takze kludne si mohla mat 5 z pisomnej, 1 z ustnej a na konci 3ka...cize treba sa opytat na skole, ake si podmienky uspesneho ukoncenia (a udelenia maturitneho vysvedcenia)...
@vevesh ja som tak skončila na jednej skúške na vyške - som mala total okno, mi spolužiačky vraveli že som skúšajúcemu celý čas hovorila že ja to neviem, proste že neviem ... nenechal ma tak a nakoniec som mala z tej skúšky dvojku 🙂 takže nie vždy je to o tom, že nevieš ...
@vevesh ja som tak skončila na jednej skúške na vyške - som mala total okno, mi spolužiačky vraveli že som skúšajúcemu celý čas hovorila že ja to neviem, proste že neviem ... nenechal ma tak a nakoniec som mala z tej skúšky dvojku 🙂 takže nie vždy je to o tom, že nevieš ...
@biba_18 ale o tomto vravim, nechapem, ze clovek sa z jednej skusky tak zostresuje, ze tam psychicky skolabuje. Vsak neurobim, je to za 5, existuje opravny termin, ide sa dalej- nejde o zivot....
@biba_18 ale o tomto vravim, nechapem, ze clovek sa z jednej skusky tak zostresuje, ze tam psychicky skolabuje. Vsak neurobim, je to za 5, existuje opravny termin, ide sa dalej- nejde o zivot....
@biba_18
@vevesh Len toto je písomná časť, kde niekoľko hodín píšeš sloh, test. A tá hranica je položená neskutočne nízko. Áno, chápem, že príde okno, stres a človek sa môže úplne zosypať. To je však zvyčajne prípad jedného z koľko? Plus na maturite sa tieto kolspsove stavy zvyknú riešiť inak než na vysokej. Študent sa pošle domov, prinesie potvrdenie od lekára a robí maturitu v náhradnom termíne. A nie je ani prvý, ani posledný.
@vanesat2103 Moja céra teraz maturovala na bilingválnej škole, kde bola nemčina úroveň C1 a tiež nespravila písomný test. Sloh spravila ale tiež s odretými ušami ltt.
Boli viacerí z triedy a museli dať všetci ústnu aspoň na 3. Ona teda vyklepaná išla a dala to na 3. Takže výsledná na maturite 4. Ale boli tam uvádzané percená, tak neviem posúdiť, ako to máš konkrétne ty. Opýtaj sa triednej, alebo vyučujúcej Anj. Neboj sa nieje to stratené.
Tak skor by som riskla a potom hned doucko, keby to nevyjde, aby presiel druhy pokus. Za mna je to ale zla vizitka skoly, ked predsa ucia nejajy jazyk, tak by to aj priemerny ziak mal po tych par rokoch prejst. Nakolko jazyk je pomerne systematicke ucenie a okrem pouciek gramatiky sa to neda nejak nabiflovat. Ja osobne som mala 4 roky externe anglinu na jazykovke, po mature som robila certifikat Cambridge. Ja som videla, ze mne ta vyucba na skole nestaci, to bolo velmi slabe.
@vanesat2103 Nie je možné absolvovať ústnu maturitu, ak si neurobila testy ani sloh. Pôjdeš z jazyka opakovať v septembri.
@vanesat2103 Nie je možné absolvovať ústnu maturitu, ak si neurobila testy ani sloh. Pôjdeš z jazyka opakovať v septembri.
@vikinka007 tak možno to bolo lebo som zmatruovala odborné predmety a slovenský jazyk a angličtina no mala som odpovedať na známku 3 ale bohužiaľ na 4 nedari sa mi vôbec s angličinou.. Tak teraz neviem čo ďalej lebo všetko mam urobene len anglicky jazyk nie to musím v septembri ale teraz neviem ako to funguje dostanem nejaký papier asi len vysvedčenie u ukončení 4 ročníka a maturitné vysvedčenie asi až po oprave angličtiny
@vanesat2103 doučovala som jednu Frojlajn🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️, aby zmaturovala na 4!!!! No amen tma, teraz robí zástupkyňu riaditeľa. (so 4kami)
@vanesat2103 daj si doučovanie, nech ti s tým niekto pomôže. Ak učitelia uvidia snahu a že sa chytáš nechajú ťa prejsť 🙂

Koľko % písomne? A aká známka ústne? Ta neinformovali v škole? Nepýtala si sa?