icon

Čo robia vaši puberťáci v čase korony?

6. nov 2020

Dobrý deň,čo robia vaši pubertáci v tomto období? V čase keď nemajú on line vyučovanie. Lebo ja som už zúfala. Naši sú večne na internete

Strana
z2
anjelicek26
6. nov 2020

Tak moc inych alternativ im chudakom nezostava. Dcere zrusili doucovanie, malovanie aj poziarnikov, plavaren je zavreta. Tak sme dosli no. Nauci sa, doma nieco pomoze, inak hudba v usiach a maluje, alebo surfuje. Kamaratov stretavat teraz tiez nema, chodit von tiez nie, tak co s tym. A nie, rozhodne to nie je dobre na psychiku a dufam, ze to nepotrva dlho.

h2
6. nov 2020

Daj každému nejaké domáce povinnosti, ktoré si musia splniť a potom nech sú hoci aj na internete. Ťažko môžeš čakať od dnešných detí, že si budú doma dobrovoľne napríklad vystrúhavať píšťaľôčku z vŕby.

lucka_ke
6. nov 2020

aj môj by bol, ale kúpili sme akrylové farby, plátna, maľuje
potom ho začalo baviť vyrábanie diorám tak z polystyrénu a iných materiálov si vyrába domčeky, a iné veci a maľuje to, dáva na to štruktúry je z toho síce bordel, ale aspoň niečo kreatívne robí

anita1978
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
6. nov 2020

Nasa najmladsia (15) rokov - telefonuje s kamoskami, surfuje na nete, cita knihy, hra sa na pocitaci, ide so mnou na povinnu prechadzku, nieco pomoze, pozrie si film. Myslim, ze aj ona je uz zo vsetkeho znechutena, zrusene kruzky aj kamosky... kedysi si doma viac kreslila a tvorila, ale uz nema ani keramiku, ani malovanie na hodvab ako kruzok, ani plavanie, tak mam pocit, ze ju to uz samu ani nebavi, robit si vyrobky iba pre seba, bez odozvy od ostatnych v kruzku. Je mi luto dnesnych mladych, socialne kontakty su v ich veku mimoriadne dolezite, no doba je taka, aka je...

sissy27
6. nov 2020

internet, filmy, nejaké domáce povinnosti tak ako celý rok, a chodí normálne von aj sa stretáva s kamoškami, aj keď samozrejme menej ako za normálnych okolností. Kým bolo pekne tak aj trénovali vonku.
Nech si o tom každý myslí čo chce, ale držať decko zavreté od marca medzi 4 stenami by bolo horšie ako celá korona.

0silvia0
6. nov 2020

kúpila som činky, gumy, cattleball a žinenky na cvičenie ešte počas prvej vlny, takže sporadicky cvičia, aspoň niečo. Bývame v miestnej časti, takže každodenné venčenie psa. Internetové aktivity nespomínam, je jasné, že kukajú seriály atď.

panelacikova
6. nov 2020

moja píše svoju vlastnú knihu alebo si číta knihy 🙂 občas dovolím tablet, ale s mierou..

gugugaga123
6. nov 2020

Skúste im dať nejakú aktivitu. Napr. Niečo nech maľujú, alebo do prírody choďte.

autor
6. nov 2020

Ja pracujem v zdravotnictve,cize v robote som non stop. Tento tyzden som neplánovane doma a vidím ako to u nás vyzerá cez deň... zúfalá som z toho ako musia žiť

leuchtturm
6. nov 2020

otazka je, co robia na internete. Moj syn, ked si nepozera nejake videa na youtube, tak sa hra online hry so svojimi kamaratmi a spolu pritom aj dost komunikuju...teraz je to kvazi nove stretavacie miesto pre mladych.

zuzap33
6. nov 2020

@anjelicek26 presne ako i nás. Starší, 14 rokov, športová trieda, už od marca žiadna plaváreň, preteky, tak chodil v lete aspoň hrať futbal, občas výbeh na 30km vzdialenú záhradu. Teraz nič. Dvojizbový byt, no aké aktivity mu dám. Mladší zrušili športový krúžok. Ostala jazykovka, tiež online. Tak sa naťahujú, sú online a hucia v jednom kuse 😫

danielahamar
6. nov 2020

Presne, ako píšeš, je to cele zle 😩, ak dieťa nemá koníčky doma, nedonuti ho rodič si nájsť. Ú nás ml. ma iné záujmy, skôr umeleckého charakteru /klavír ma stále online hodiny, maľovanie, 3d pero /a internet číta a pozerá kadečo, ale starší 17r. okrem volejbalu ho nebaví nic🤐 teda okrem netu. Domáce práce robia riady, ukladanie veci zo sušičky, z práčky dávajú do sušičky a ak treba prezlieka ju periny, psa púšťajú na dvor, takze tak, nič moc. Učia sa od 9 cca do 15-16hodiny.

simihu
6. nov 2020

Naši (14 a 16) tiež veľa času strávia na Pc,mobiloch,Tv.Občas mám pocit,že pomaly zrastú s displejom,či obrazovkou🙂 Keď nie učenie online,tak ešte programovanie,hranie Pc hier a samozrejme rozvoj sociálnych kontaktov.Aj skauting sa presunul do online formy.Je náročné ich od techniky dostať a stojí nás to veľa trpezlivosti a energie.Aby to bolo nejako vyvážené aj s pohybom,tak chodia aspoň na nákupy,občas doma mladší cvičí, ide vonku na kolobežke.Bežne pomáhajú v domácnosti, sem tam niečo aj uvaria, vyvesia prádlo,pomôžu na záhrade.Staršieho veľmi baví kreslenie fantasy máp,čítanie a lepenie modelov tankov,mladší rád kreslí.Musíme to vydržať,je to náročné obdobie.

nice202
6. nov 2020

Aj moja je na nete... Predtým aktívne plávala, teraz len kysne doma.

wewerica22
8. nov 2020

Presne túto zo otázku som išla prave polozit. Tak som si prečítala odpovede že možno ma niečo inšpiruje, ale to je taky slabý odvar toto. Co dat robiť 13rocnemu nech nesedi stále pri počítači.. Povysavane ma za chvíľu a zas PC, vyložená nalozena myčka je tiež za pár minút a zas PC. Povešať prádlo tiež netrvá pol dna.. Ja už neviem. Inak ho nebaví nič. Ani kresliť, ani nič stavať, skladať.. A co je na tom najhoršie, už ma aj hemoroidy z toho sedenia, zúfalá som 🥺 A som zvedavá ako bude o pár mesiacov vyzerať jeho stavba tela, chrbtica. 😒

uglybetty1234
8. nov 2020

@wewerica22 ja by som ho poslala si zabehat niekam do lesika za sidlisko, nakupila by som mu sportove vybavenie co by si vybral, aby doma nieco pocvicil a kazdy den by varil pre rodinu. Nech si najde recept, moze zbehnut kupit suroviny /po tvojom schvaleni/ a nech uvari. Tak by som to riesila asi ja, ja mam este len 9 rocneho. Zatial prace doma nedomieta

anita1978
Odpoveď bola odstránená
uglybetty1234
8. nov 2020

@simihu ahoj, zaujalo ma to kreslenie fantasy máp, co to je?

wewerica22
8. nov 2020

@anita1978 no v rodinnom dome sa určite nájde viac aktivít, ale v 2izb.byte ťažko narube drevo a pred blok ísť hrabať lístie by bolo asi dosť divne 😄 inak sem tam niečo jednoduché uvarí tiež.. No učí sa s asistenciou, ale keď to je tiež len na chvíľu. To nie je riešenie sedenia na zadku

anita1978
Odpoveď bola odstránená
simihu
9. nov 2020

@uglybetty1234 Je to vlastne vytváranie,kreslenie vlastných fantazijných máp nejakých vymyslených svetov - s miestami hradov,skrýš,pohorí,riek a pod.Existuje k tomu veľmi dobrá kniha " Naučte se kreslit fantasijné a RPG mapy. Syn sa ňou inšpiruje a vlastne mu na začiatku poskytla úvod do tematiky a základy tvorenia takýchto máp. Celkom ho to zaujalo a každý večer sa tomu venuje aj 2-3 hodiny 🙂

uglybetty1234
9. nov 2020

@simihu fiha, idem si to hned aj pozriet, to by mohlo bavit aj mojho. dakujem

simihu
9. nov 2020

@uglybetty1234 Za málo🙂 Ak rád kreslí a zaujíma ho fantasy literatúra,prípadne filmy,tak by sa mu to mohlo páčiť🙂 Držím palce🙂

evabb35
25. nov 2020

domáce práce, varenie, starostlivosť o domáce zvieratá a veľmi veľa číta. Aj ZUŠ je v dištančnom vzdelávaní, takže je toho dosť.

evabb35
25. nov 2020

A aj krúžky sú v dištančnej forme, takže stále niečo tvorí, vyrába a to potom fotí či natáča na video...je toho dosť.

evabb35
25. nov 2020

A samozrejme ku tomu všetkému cvičenie - to je skoro každý deň tak cca 30-45 min.

alexk12
25. nov 2020

@wewerica22 vyhnať von čím skôr tým lepsie

anickalieskovska
Autor odpoveď zmazal
evabb35
25. nov 2020

A veľmi veľa sa rozprávame o všetkom možnom - o škole, o domácich práca, o domácich zvieratách, o varení sa bavíme /radíme sa navzájom, čo si navaríme, v kuchárskych knihách hľadáme inšpiráciu, o kuchynských postupoch sa bavíme/, o pandemickej situácii, o spolužiakoch, o vlastných zážitkoch z toho obdobia, my pospomíname svojich spolužiakov, svojich učiteľov, ako to prebiehalo na vyučovaní, aj ku učivu si občas niečo povieme, občas sa opýta nás, keď potrebuje poradiť s učením, vysvetliť niečo...akonáhle sa skončí vyučovanie a my rodičia sa objavíme už začne debata a ani si neuvedomíme ako čas utečie...

Strana
z2