icon

Čo robiť, ak dieťa neprijmú na gymnázium?

12. máj 2025

Čaká nás to až o rok, ale zaujíma ma to. Syn má jednotky, asi jednu, dve dvojky na vysvedčku . Jeho základnú školu však nepovažujem za veľmi dobrú. Myslím tým, že napr. na lepšej škole by mohol byť čistý dvojkár- je to iba moja domnienka. Uvažuje si podať bud. rok prihlášku na 2 gymnáziá. čo sa deje v prípade, ak ho náhodou neprijmú ani na jedno? Bude robiť prijímačky znova- v druhom kole na inej škole? Vďaka

Strana
z2
kp7333
12. máj 2025

Pozri si mapu zaujmu o skoly vo vasom meste a podla toho sa rozhodujte.
https://dennikn.sk/4450671/stredne-skoly-dostal...

kp7333
Autor odpoveď zmazal
mirage
12. máj 2025
@sella38

@mirage dnes bol druhý termín prvého kola. Druhé kolo robia iba školy, ktoré nenaplnili počty v prvom kole.

@abbey1 aha, chapem
@sella38

autor
12. máj 2025
@sisska96

Učiteľ za mizerný plat.....

@sisska96 To mi je jasné. Vieš, nechcem len aby zahodil šancu. Sestra a švagor sú vzdelaní a priamo mi povedali, nech ho tam dám. Sestra vyštudovala mikrobiologiu, švagor it. Švagor išiel na gympel do ZA -, asi na najťažšie gymko v meste a odrádzali ho aj učitelia, nepatril k najlepším ,ani nemal samé 1 a dal to. Asi v tretiaku sa začal učiť, proste si uvedomil, že sa učí pre seba a vyštudoval, má super prácu. Podporuje nás, že ho máme určite dať na gymko. Aj môjho brata motivoval ,aj keď mal len učńovku a nechcel ísť ďalej, ale proste to dal. Vlani mal promocie. Sestra povedala, že keby vedela ,že na túto výšku pôjde, ešla by na gym,ale radšej na strednú , lebo tí spolužiaci zo strednej mali biolu a chémiu na lepšej úrovni.

michelle567
12. máj 2025

A nejakú stavebku?

luccija
12. máj 2025

Zaplatila by som mu doučovanie a neboj sa nezostanú mu len ucnovky ešte sú obchodné akadémie, stavebná, informačné technológie....ešte budú aj robiť testy so psychologickou, ktorá škola by bola vhodná.Chalan má vždy viac na výber ako dievča.

luxus10
12. máj 2025

autorka, lebo ucitelky vidia len ucitelstvo...🙂

kaktusik007
12. máj 2025
@mirage

@pribinak naozaj? Lebo u nas v meste obe vychytene gymnazia mali dnes druhe kola. A zaujemcov maju viac nez dost

@mirage dnes nebolo druhe kolo. dnes bol druhy termin prveho kola 🙂 pleties jahody s malinami

mirage
12. máj 2025
@kaktusik007

@mirage dnes nebolo druhe kolo. dnes bol druhy termin prveho kola 🙂 pleties jahody s malinami

@kaktusik007 ako som uz pisala vyssie, ano, uz tomu rozumiem

oxana386
13. máj 2025

Autorka, napíš mi súkromnu správu. Presne toto sme riešili pred rokom, slabá ZŠ a výber SŠ, syn je už deviatak, včera bol na prijímačkách 🙂 kľudne napíš ❤️

viera012345
13. máj 2025
@pribinak

2. kolo sa robí na školách kde ešte zostali voľne miesta
Zvazila by dom doucko

@pribinak ...2.kolo prij.skusok sa robí na každej škole/aj na tej kde môžu prijať len 1/10 uchádzačov o štúdium/. Dôvodom je to,ze si deti podávajú prihlášky na 2 školy a keď sú v 1.kole na jednej škole,na prijímačky na 2.skolu môžu ísť až v 2.kole.

sella38
13. máj 2025
@viera012345

@pribinak ...2.kolo prij.skusok sa robí na každej škole/aj na tej kde môžu prijať len 1/10 uchádzačov o štúdium/. Dôvodom je to,ze si deti podávajú prihlášky na 2 školy a keď sú v 1.kole na jednej škole,na prijímačky na 2.skolu môžu ísť až v 2.kole.

@viera012345 nemáš vôbec pravdu, resp. miešaš pojmy 🙂 V prvom kole sú dva termíny, tento rok to bolo 5.5. a 12.5. ... áno preto, že si dávaš prihlášku na dve školy a nemôžeš sa v jeden deň rozkrájať. Druhé kolo robia už iba školy, ktoré nenaplnia počty na určitých odboroch. A to bude 17.6. ak sa nemýlim. Ale škola, ktorá naplní počty, druhé kolo robiť nebude.

viera012345
13. máj 2025
@kaktusik007

@kaktusik007 ... prvé kolo prijímacích skúšok bolo 5.5 a druhé 12.5.Obe kola su plnohodnotné a 16.5.by uz mali školy zverejniť výsledky

viera012345
13. máj 2025
@sella38

@viera012345 nemáš vôbec pravdu, resp. miešaš pojmy 🙂 V prvom kole sú dva termíny, tento rok to bolo 5.5. a 12.5. ... áno preto, že si dávaš prihlášku na dve školy a nemôžeš sa v jeden deň rozkrájať. Druhé kolo robia už iba školy, ktoré nenaplnia počty na určitých odboroch. A to bude 17.6. ak sa nemýlim. Ale škola, ktorá naplní počty, druhé kolo robiť nebude.

@sella38 ...ja sa hádať nebudem, lebo v podstate som písala to isté, čo Vy.Na našom edupage sa píše o 1.a 2.kole.Vysledky budú 16.5., keďže obe kola su plnohodnotné

kaktusik007
13. máj 2025
@viera012345

@sella38 ...ja sa hádať nebudem, lebo v podstate som písala to isté, čo Vy.Na našom edupage sa píše o 1.a 2.kole.Vysledky budú 16.5., keďže obe kola su plnohodnotné

@viera012345 🤦‍♀️ pleties si veci. Prve kolo prijimaciek, dva terminy - a vysledky prveho kola uz zacali chodit, zverejnene budu az 16.05. Druhe kolo --- pre skoly ktore cez prve nenaplnili kapacitu, bude niekedy v juni.

pribinak
13. máj 2025
@viera012345

@viera012345 píš autorke. Ja toto neriešim

maxer
14. máj 2025

Ja nechápem na čo sa akože teraz pýtaš, máš.. teda podľa teba je šikovný tvoj synator, nemusí sa moc učiť a má aj tak dobré známky - neberie to na ľahkú váhu. Zároveň ale nevie čo presne študovať. Však To je čisté gymnázium.. a ak sa nedostane tak proste pôjde tam kde ostane miesto a poprípade prestúpi o rok.. alebo vôbec ..
Jedine kde sú plnky sú gymnázia, tak prečo to neskúsiť- zbytočne zahodena šanca .. potom v druhom kole môže ísť na nejakú random odbornu ak na to nebude mať. Gymnázia garantovane ale druhé kola nemajú- nemajú dôvod ich otvárať keď sú plné..

PS: z odbornej školy sa dá ísť na výšku - na učiteľstvo určite... mám spolužiakov čo išli z umeleckej na medicínu a držia sa ..

maxer
14. máj 2025
@viera012345

@viera012345 pridávam sa, pletieš sa. Prvé kolo má 2 termíny- teraz a druhé kolo tiez 2 termíny- cez prázdniny . Termíny sú od seba naschvál týždeň , aby sa neprekryvali s inými prijimackami škôl. Veď napíšeš 5.5 prijímačky , ešte nemáš ani výsledky, ani koľko študentov sa ide zapísať a uz ideš druhé kolo ? Druhé kolo je na doplnenie stavov už po zápise študentov.

stellariaaquatica
15. máj 2025
@anonym_autor

@sisska96 Nie, na medicínu nie, biologia ho nezaujíma. Učiteľka mu povedala, že by bol napr.dobrý učiteľ z neho.

@autorka.... Už dávno neplatí že na gymnázium chodíš len čistý jednotkari bože. Ja som bola na základnej trojkarka a bola som v prvej desiatke prijatá na gymnáziá obidve. Tam som už učila na 1/2

autor
15. máj 2025
@stellariaaquatica

@autorka.... Už dávno neplatí že na gymnázium chodíš len čistý jednotkari bože. Ja som bola na základnej trojkarka a bola som v prvej desiatke prijatá na gymnáziá obidve. Tam som už učila na 1/2

@stellariaaquatica U nás v meste sa aj jednotkári nedostanú-lebo sa priveľa detí vždy hlási.

stellariaaquatica
15. máj 2025

A to ste odkiaľ

autor
15. máj 2025
@stellariaaquatica

A to ste odkiaľ

@stellariaaquatica BS.Kolegynin vnuk bol veĺmi dobrý žiak,aj na doučko ešte zo SJ pre istotu šiel a dostal sa tam až po odvolaní.Preto som sa pýtala,lebo som nevedela, čo sa deje,ak by ho neprijali ani na jednu .

lukila
Autor odpoveď zmazal
stellariaaquatica
15. máj 2025

Neviem no ja som z Košíc a davno neplatí že len jednotkari

autor
15. máj 2025
@stellariaaquatica

Neviem no ja som z Košíc a davno neplatí že len jednotkari

@stellariaaquatica Preto podáme aj do ZV,tam je ich viac .

bambulka224
18. máj 2025

Napíšete odvolanie. Prijimačky spraví, len bude pod čiarou. Odvolate sa a uvidíte.

Strana
z2