Čo robiť, keď mama nesúhlasí s výberom strednej školy?
ahojte. buduci rok, resp. tento sk.rok co bude pisem prijimacky na ss. problem je v tom, ze kde. ja v tom uz sice mam viacmenej jasno, no s tym ma problem moja mama. so znamkami vobec problem nemam, prospievam kazdy rok s vyznamenanim a bavi ma to. velmi rozmyslam nad sospg, ktora je vzdialena cca 45 km od nasho mesta- mne by dochadzanie velky problem nerobilo, kedtak by som mohla ist na internat, no moja mama je proti. nasilu ma presviedca, aby som isla na rovnaku ss na aku chodila ona. je pravda, ze aj nad tou som rozmyslala, no keby si mam vybrat, vyberiem si radsej tu predchadzajucu. tato, na kt.chce aby som chodila, je vzdialena menej, co chapem, ze by to vyhovovalo lepsie z hladiska dochadzania, no nemyslite, ze je trochu blbe aby mi hovorila kam mam ist, resp. ma "nepustila" na ss, kt. som si vybrala? ked som sa jej spytala na internat sa mi vysmiala, ze sa nedokazem o seba ani postarat (co samozrejme nie je pravda, ale nejdem zachadzat do detailov). absolutne nechapem co je za problem, kedze na internate nebudem sama a navyse tam budu aj vychovavatelky-chapeme sa. zvysok rodiny je za, aj za ss aj za internat, no ona nie. extremne je tvrdohlava. dakujem za vsetky rady.
@vevebono dakujem!
@subartic nechápem čo ťa tu idú zožrať… veď je úplne prirodzené, že keď mám dieťa ktorému škola ide a ma potenciál uplatniť sa v odboroch, ktoré su ťažšie a zároveň aj dobre platené, budem ho tým smerom viesť a nenechám to dieťa vyštudovať školu s absolútne žiadnym potenciálom pre normálne uplatnenie. Tak isto keď budem vidieť že to tomu dieťaťu v skole nejde, nebudem silou mocou tlačiť na gympel.

@beata_k nemozes na zaklade dvoch sprostredkovanych skusenosti zovseobecnovat, ze vsetko je lepsie nez internat. ja pracujem na internate a nemam dojem, ze by sme mali velmi prisne pravidla, skor sa mi zda, ze sme este dost benevolentne. mame pravidla, skolsky poriadok, pretoze sme skolske vychovno-zvdelavacie zariadenie a nie holubnik.