icon

Čo zobrať vysokoškolákom na internát?

5. sep 2024

Co ste zbalili svojim deťom študentom na VS internát?
Moja ide do KE na Medickú,prvý krát...nechcem nič zabudnúť.. 🙂

miskakyska
5. sep 2024

Ma zabiješ 😆😆ja neviem, čo moja balila..ale viem, že chcela prísť na otočku domov..izba ,ako po výbuchu,plesne,mravce, nepoužiteľná sprcha,wc,ohryzená guma na dlážke,opadávajúca stena...tak ja jej len želám,aby mala útulnu izbičku , ostatné si dorieši zajazdy,nech sa jej darí...

autor
5. sep 2024

@yanni 🙂🙂🙂

natalka13
5. sep 2024

No co ? to co ma v izbe a nema na intraku a to zisti az tam bude. A obchody v Kosiciach su vsetky. Naco to tahat z domu?
Ak maa navyse riad pribor stipce.....vsetko co pouziva aj doma

autor
5. sep 2024

@tykat 🙂🙂🙂vdaka

autor
5. sep 2024

@lienka9 pozerali sme konkrétne na tomto intraku ale nič detailnejšie tam nie je..preto som sa tu pýtala..ale málokto pochopil otazku🙂

hendikep
5. sep 2024

@jajanka31 ale ona sa nepytala “ co si balili Vase deti na intrak? “ ale “ co ste balili svojim detom na intrak” v tom je ten rozdiel, ine je zaujimat sa co ma zbalene a ine je balit ju 🤦🏼‍♀️

simca06022011
5. sep 2024

no mna mama nebalila hadam po 15tke NIKAM. Ale ak neviete, asi by som to nechala na povinne veci co musia mat, plus zakladne co potrebuje.. a ked par dni tam pobudne, lepsie uvidi co sa jej zide a doplni sa to.

hendikep
5. sep 2024

@miskakyska #atriaky? 🤣

autor
5. sep 2024

@miskakyska tak aspoň ju pripravím aj na takýto výbuch 🙂

miskakyska
5. sep 2024

@hendikep v B.B.na Tajovského..ale mali ich prerábať,tak neviem, či začali...

lilian183
5. sep 2024

Jedno alebo dvojplotničku, 1-2hrnce, tanieri, príbor, rýchlovarná kanvica , saponat a hubku na čistenie riadu, čistič wc. My sme sa striedali so spolubyvajucimi v kupovaní toaletného papiera , čistiacich prostriedkov (riad,wc). Zíde sa aj mini chladnička, predlžovačka

zltamyska
5. sep 2024

Ideálne nech si nájde na fb skupinu daných internätov. Pretože ako tu už bolo písané, čo intrák, to iné vybavenie. Napríklad na Mlynoch UK nám poskytli paplóny aj obliečky (aj tak som si doniesla ešte svoje, ktoré som navliekla na tie ich) a na Mladosti STU neposkytli ani paplóny. Na Mladosti sme ale zas fasovali čistiace potreby, na Mlynoch nie atď...

oblecenie99
5. sep 2024

Ešte som si spomenula, že ja som mala miesto v skrini na zemi pre kartón vody. Keby nebola dobrá na pitie (v KE máme miestami nie až tak dobrú vodu). Toto potom nemusí vždy osobitne vláčiť, ale kúpite jej jeden, dva kartóny. Alebo čo rada pije. Potom to už samozrejme vyrieši ona. Na skok od intraku je OC Galéria, nakúpi tam všetko, čo potrebuje.
Prajem veľa študijných úspechov, zážitkov a vítame ju v Košiciach 🙂 podľa intráku tipujem UPJŠ 😉

erika237
5. sep 2024

Si myslim ze je to dost individualne intrak od intraku a hlavne napr ja som bola na intraku uz 10+ rokov dozadu, takze to nemusi byt relevantne.

Paplony, obliecky, stolnu lampu sme mali, kanvicu a mikrovlnku sme mali, snury na susenie v pracovni sme mali.

Ak nie je info na oficialnych starnkach tsk hadam existuju nejake fb stranky toho intraku, kde zisti, co by potrebovala.

Ja by som fakt nic neviezla hoc ani autom, ked tak ju odvezte, zistite co tam chyba, chodte nakupit do tesca (taniere, miksu, pribor, pohar, salku, vesiaky, dva hrnce, varesku, nozik, predlzovacku) a chodte si dat nejaky obed.

Nebude urcite vyvarat nic prvy tyzden a pride domov a ked zisti ze jej nieco chyba, vybehne do obchodu. Za mna aj to bol vysokoskolky zivot, ze som bola sama za seba a ked bolo nieco treba tak som sa zariadila medzi prednaskami, seminarmi a nakupila.

yosi
5. sep 2024

Oblečenie a obuv do každého počasia, vešiaky, obliečky, papuče, univerzálny hrniec, panvica, tanier, dózy, vareška, hrnček na kávu / čaj, príbor, nožík, rýchlovarná kanvica, mikrovlnka, otvárač na konzervy, suchá strava, koreniny, deka, manikúra, notebook, tlačiareň, nabíjačky, USB kľúče, predlžovací kábel, kancelársky papier, stolnú lampu, základné náradie na drobné opravy, hotovosť (pre každý prípad)

sisska96
5. sep 2024

Nevie si sama baliť veci? Je dospelá osoba 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 asi už na toľko rozumu

yosi
5. sep 2024

@sisska96 Zase keď človek ide do úplne nového prostredia, tak nevie čo čakať. Tiež som šiel na internát prvýkrát v živote a tiež som nevedel čo treba a čo nie. Potom sa to riešilo tak, že sa volalo domov a posielalo po autobusoch

ariannazara
5. sep 2024

Ale ste nepríjemné 😤

autor
5. sep 2024

@oblecenie99 áno...odbor chémia...dakujem😉

autor
5. sep 2024

@yosi 👍👍🙂

autor
5. sep 2024

@yosi ďakujem za tip🙂

ibajaanikiny
5. sep 2024

Ja som tiez s mamou pripravovala veci,viezol ma otec a teda,je to uz dost rokov,ale co ma rychlo napada: oblecko,hygienicke,pribor,tanier,misku,salku,my sme mali povolene za poplatok smiesny mat nahlasenu rychlovarnu konvicu,tu som si brala a dodatocne sme si so spolubyvajucou kupili aj dvojplatnicku (ofiko nahlasenu),cize aj hrniec,varecha,panvica,cedidlo-cestoviny budu ficat,noz,otvarak,dosku na krajanie,hodi sa aj nekaka misa, (koreniny a take som si uz dokupovala),ale na rozbeh som si brala kavu/caj a nieco suche na veceru (prvy den bude asi vyplieskana),tiez som si brala postelne pradlo a obliecky a teda mi poradili aj svoj paplon a vankus a dobre som urobila,tie,co mi dali,boli hnus. Papuce na prezutie a nas intrak vyzeral tak,ze aj papuce do sprchy som brala. Veci do skoly,ja som mala aj male radio (ale to boli roky,dnes ficia na inych veciach), nejaka lampa nad postel. Nabijacku, ja som si este vzala handru a nejaky cistiaci prostriedok (tiez dobre rozhodnutie). Ak ju veziete,kludne aj nejaku kvetinu,nech si to zutulni,lebo teda pre mna bol intrak sok. Tiez nejaku deku tensiu som brala a hodila sa tiez. Osusky a uteraky (brala som po dva kusy) a mensi prasok a avivaz,mydlo na ruky (ale to si aj dokupi),potom sme si kupili spolu aj susiak na pradlo s babami. Hotovost urcite na uvod.

yosi
5. sep 2024

Nie je za čo. Rátaj s tým, že na veľa vecí prídete časom. Napríklad vrecia na odpad do ktorých bude dávať použité oblečenie. Záleží aj od vybavenia internátu. Ja som býval na Boženy Nemcovej a v izbe sme nemali nič viac ako odsúdení

michelle567
5. sep 2024

Platničku jej netreba bude mať len smrad z varenia na izbe 🙂 skôr odporúčam kanvicu a toastovač sme často vyuzivali. Na každom poschodí je kuchyňa so sporákom a prackou. Sušiak ale nie je, ak si chce prať uvidíte možno časom kúpite alebo sa dohodne so spolubývajúcimi. Na intraku je aj jedáleň kde si dobije ISIC a z každého obeda jej budú dačo vracať nazad dotáciu tak obedy celkom dobre vyjdú aj v jedálni, nemusí obedovať len na intraku platí to aj v iných jedálňach UPJŠ aj na TUKE . Chladničku už niekde na izbe majú dievčatá čo už bývajú alebo majú aj ako bunka spoločnú na chodbe. Zvyčajne tieto chladničky predávajú na konci roka študenti čo už končia...no uvidíte či bude či nie, či niekto bude mať...ona sa časom rozkuka...možno si nieco so spolubývajúcimi zozenu. Izby bývajú 2+3 a spoločná kúpeľňa (sprcha, wc,2umyvadla) s vedľajšou 2+3.

autor
5. sep 2024

@michelle567 ďakujem za info a skúsenosti🙂
Podávam ďalej dcere 🙃

autor
5. sep 2024

@yosi áno viem...o vyvrtke vie aj bezo mna🙂ja som tu za tie rozumne veci co treba aby som dozrela

autor
5. sep 2024

@ibajaanikiny toto som viac krát tu už čítala..dvojplatnicka alebo nejaká kanvica nemôže byt len tak..musí byť nejako oficiálne povolená?(chápem pre riziko vzniku poziaru)..ale treba to tam nahlasovat?inak ostatné..super info..ďakujem 🙂

autor
5. sep 2024

@yosi inak tu co som pozerala foto na nete...tiez žiadny zázrak...🫣..fakt len postel a dlažka

michelle567
5. sep 2024

Paplony tam budú, obliečky nech si vezme a deku svoju, vankúšik 🙂 a áno teda vešiaky do skrine, koberček na zem ku posteli môže ak chce, lampicka...nad posteľou je polica a potom aj nad spoločným stolom. Zijde sa jej na izbe aj zrkadlo potom stojace kozmetické

michelle567
5. sep 2024

Hrniec, sitko, vareska, naberačka,.panvica,.tanier, miska, príbor, nôž, hrnček,.lyžička,... Doska na krájanie, dajake základné potraviny... A potom sama bude vidieť čo jej chýba, možno niekto na izbe bude mať alebo si kúpia... Alebo donesie si z domu nabudúce 🙂 nálepky na stenu si môže niekde kúpiť a nalepit si potom nad posteľ