icon

Čo zobrať vysokoškolákom na internát?

5. sep 2024

Co ste zbalili svojim deťom študentom na VS internát?
Moja ide do KE na Medickú,prvý krát...nechcem nič zabudnúť.. 🙂

marsmykkok
5. sep 2024

Za mňa lepšie brať len ten základ, teda oblečenie, hygienické potreby, papuče, nejaký jeden hrniec, pohár a uvidí sa, čo tam bude a čo nie a čo jej bude chýbať a čo nie, nech nedáte 300 eur za krámy čo ani nevyužije a budú jej len zavadzať. Môžete sa dohodnúť, že napríklad ak pôjde v nedeľu, zabýva sa a v sobotu ju prídete pozrieť a pôjdete dokúpiť veci. Intráky nie sú na samote, ale v mestách, elektro a domáce potreby v Košiciach určite sú a v pohode nakúpite čo bude treba. A potom ak bude ešte niečo treba, pošlete peniaze a kúpi si sama.

eeffka
5. sep 2024

Este mi napadlo ze Medicka je 300m od velkeho centra Galeria, tam ak bude nieco chybat kupi, je tqm kaufland, elektro, tedi,kik,pepco

tortelinka
5. sep 2024

To fakt chces dieťaťu na VŠ riešiť batožinu?

peknyvladko
5. sep 2024

Rezne a toaletak.

autor
5. sep 2024

@peknyvladko rezniky musia byť 🤣

autor
5. sep 2024

@marsmykkok áno tak aj chcem..najprv ju tam odsťahovať a potom niečo dokupime..Aby co najmenej ona trepala vlakom ale aby sme doniesli autom

autor
5. sep 2024

@eeffka ďakujem krásne.. 🙂

autor
5. sep 2024

@yanni Ďakujem...🙂áno presne na to sa pytam..paplóny.. riady...je mi jasne ze so základnými hygienickým potrebami tam nevydrží.. Len nemáme nikoho známych kto by poradil...

kikiballa
5. sep 2024

Vývrtku, štuple do uší a Savo 😁

kikiballa
5. sep 2024

Hneď oproti je nákupné centrum. Tam si vie dokúpiť všetko.

mell27
5. sep 2024

🤦🤦🤦

trinityf
5. sep 2024

No ty vole.

tykat
5. sep 2024

...jemine, ako osy 🐝 🐝 🐝 sa tu na teba zleteli 😀
...jasne že jej daj tipy, za mňa, hlavne dosť peňazí (na karte) nech má na začiatok, a nech si tam nakúpi do zásoby nejaké trvanlivé potraviny typu tortily, natierky... lebo mne aj moji spolubývajúcim sa zo začiatku stávalo že sme si zabudli kúpiť jesť 🙈 že som išla večer ako naisto a chlieb sa mi kupodivu neokotil v skrinke alebo bol plesnivý 😅 Tak nech má rezervu, kým si zvykne starať sa o seba. A keby brala toaster tak pribaliť aj papier na pečenie, nemusí ho toľko čistiť.
A keď tam bude tak nech si píše zoznam a keď príde najbližšie domov tak zoberie.

fantaghiro21
5. sep 2024

Treba si zistiť,čo daný internát poskytuje
Klasický oblečenie,hygienické potreby,
Prášok na pranie/mydlo , najlepšie zľcove ,ak je možné oblečenie vysušiť na nejakom sušiaku,šnúre ,tak štipce ale my sme si aj šnúru natahali 😀
Jar,hubky na riad, handričku na utieranie
Hrniec,príbor, malá lyžička,tanier, poháre,vareska ,nôž, doska na krájanie všetko tu asi bolo aj uvedené
Kávu,cukor,soľ
Utierky na riad (použije aj miesto rukavíc na horúce hrnce atď)
Ďalej ja som si niesla vlastné periny a obliečky na periny,plachtu...
Zámok a kľúč bol tiež fajn na skriňu,ale zase závisí, ake skrinky budú mať na intraku.....
A toaletny, stačí 1- 2rolky,a nech sú potom kúpi

luccija
5. sep 2024

Podľa mňa to je normálne a pekne, že sa zaujímas.
Moja kamarátka tam išla dokonca s dcérou poupratovať najprv, kým sa ubytovala.Ako poznám dievčatá možno by sa zišiel stojan na oblečenie ten kovový myslím ako v obchode, baterky, zástrčky proti komárom, predlžovacku, alobal, dózy , dáždnik, sprej na mravce

katka_1102
5. sep 2024

Je to už síce pár rokov,čo som skončila VS,ale mala som vlastne periny, obliečky, pohár, šálka, taniere, príbory, jednoplatnicku,konvicu, nejaké hrnce, panvica,deka, zakladne potraviny....tiež ma vozil otec dodávkou 😀 Ešte horšie to bolo vysťahovať 🙂 Veľa šťastia 🙂

evinqua
5. sep 2024

Slapky do sprchy, vlastný vankus a paplón, ak sú povolené tak aj spotrebiče typu kanvica, toastovac atd. Predlžovacka/ rozdvojka..všetko môže kúpiť na mieste postupne nemusíš ju tam sťahovať, uvidí podľa situácie. Ja som šla s jedným ruksakom a na konci roka som odnášajú štyri kufre veci tak neboj, zvládne sama zabezpečiť co treba.

banalu
5. sep 2024

Ked som sa dala dokopy s muzom a videla na com spi, doniesla som mu z domu madrac, lebo spal este na epedach, ktore uz mali najvacsiu slavu za sebou, uz ked este on nebol na svete 😂🤷‍♀️
Tazko radit, lebo kazdy potrebuje nieco ine. Nech ide so zakladom - ako ked ide do nemocnice - pribor, hajzliak, prezuvky, a pod. Ked sa zabyva zhodnoti co jej treba.
Svagrina si na intrak brala aj koberce a kvety 😂😂😂
A ber na vedomie, ze ide do velkeho mesta, tu fakt kupi vsetko co bude potrebovat.

fantaghiro21
5. sep 2024

@luccija ako si spomenula stojan,mňa napadli práve vešiaky do skrine
O tie boli bitky.
To som tiež tisla svoje

44janica44
5. sep 2024

Keď som išla prvýkrát na VŠ intrak zbalila som sa sama... Google som použiť vedela, čiže som si sama vygooglila aké je vybavenie a sama som sa zamyslela, čo mi bude treba...
Naši má iba odviezli a dali prachy 🙂

peknyvladko
5. sep 2024

Jasne 🙂 inac na medicky intrak som chodieval casto, kedze som tam mal pred 20r frajerku. A teraz byvam o ulicu dalej 🙂

rodinkamm
5. sep 2024

Dcéra išla na strednú do Michaloviec a balila sa sama...ja som jej to skontrolovala a doplnila...keď prišla na víkend tak sa dobalilo...ale v podstate si odsťahovala skoro celú izbu 😅 lebo cez školský rok nebude mať možnosť toľko chodiť domov ( škola, tréningy a víkend zápasy) ....

zgerhardova
5. sep 2024

Napr.aj toto❤️môže pomôcť.Aj moja ide na intrák.

thirstymonk
5. sep 2024

Dobra diskusia. Normálne šikám krv :D

Neboj sa, zaobíde sa so štvrtinou vecí, ktoré si myslíš, že jej treba. 🙂

Oblečenie, notebook. To je tak všetko. :D

lilope
5. sep 2024

@autorka Stačí položiť otázku inak.
Čo odporúčate aby si dcéra nezabudla zbaliť na internát? Čo sa jej zíde a čo naopak, nevyužije? Chcem jej poradiť, aby na nič nezabudla. Dajte prosím nejaké tipy. 😉

guudy
5. sep 2024

Autorka, za mna z domu brat len osobne veci a ostatne je lahsie dokupit v mieste studia, ako sa s tym tralalakat cez cele Slovensko. Behom par dni zisti, co este potrebuje, tak si dokupi. Dieta je dospele, zvladne si kupit predlzovacku zodpovedajucej dlzky…

sendy1977
5. sep 2024

my sme z východu SR a syn išiel na internát do Prahy v septembri 2020, keď nikto nevedel ako bude pokračovať corona. No išiel nabalený ako kočovný cigán. Bral okrem iného hrnce, taniere, príbor, žehličku, zimné oblečenie keďže nevedel či neostane aj v zime v Prahe. Na druhy deň v Prahe sme mu ešte dokupovali chladničku. Keď niekedy v októbri vyhlásili, že na druhy deň bude lockdown tak si bežal kúpiť tu spomínanú predlžovacku a skladaciu prepravku aby mal v čom nosiť oblečenie. ktoré si vypral v spoločnej práčovni na izbu. Jeho spolubývajúci mal sušiak na priadlo, takže to nekupoval.

sendy1977
5. sep 2024

@banalu koberec sme tiež niesli synovi na internát do Prahy ale až o rok 😀 aj závesy

lienka9
5. sep 2024

Ani sa mi nechce citat komentare,stacilo mi par prvych 🙈🙈..za mna samozrejme,ze ti na tom zalezi.v kazdej normalne fungujucej rodine to povazuju za velky den,ked dieta ide na intrak.jasne ze nie balit oblecenie to asi vie,predpokladam,ze si myslela veci ako periny,obliecky,uteraky,zakladne lieky,salky,taniere,pribor,mozno stolnu lampu...neviem presne ako to chodi u vas,my sme na intraku nemali nic,taktiez ani svagrina,vsetko sme jej s muzom viezli a parkrat este veci donasali dalsie.. dokupit sa da vsetko,ak aj zabudnete,ale za mna by som pozrela ci nedali nejake pokyny na stranku intraku,alebo tam priamo zavolala a opytala sa,ako su izby vybavene a od toho sa odpichla.nech sa dcere dari 🙂

yanni
5. sep 2024

@sendy1977 ja sa smejem. Mna presne takto "stahovali" nasi zo Slovenska na intrak v Mnichove. Auto plne, este aj paplon a vankuse, hrnce a vselico ine. Dokonca aj kladivo, klince atd. 😂 A som za to vdacna. Bolo to takmer pred 25timi rokmi. A potom po kazdej navsteve bud mna u nasich alebo nasich u mna (neskor som z intraku odisla a nasla si maly byt) plny ruksak popr. auto zavaranin a este vselicoho ineho. A moja mama si neda povedat a robi to doteraz. Zo Slovenska odchadzam autom plnym zavaranin a v auguste aj za vrece zemiakov a potom opacne, auto plne prazdnych zavaraninovych poharov. A je to ok tak. A moj muz sa stale tesi. Leco a uhorky su na nezaplatenie😂 A nasi sa tesia, ze maju komu davat. Brasko tiez zije mimo Sk a tiez nicim neohrdne. Teraz, ked som bola v auguste na Sk, niesla som mu Alpu😱 Akurat som balik balila, zajtra pojdem na postu. JAsne, kupit sa da takmer vsetko. My sme tieu obaja popri VS zarabali, ale z domu je to take ine. Take domace, mamickovske. Mozno v tom momente trapne, ale az ked je po vsetkom, popr. ma uz vlastnu rodinu a deti v tom veku a v podobnej situacii, zacne sa clovek na to pozerat uplne inak. My mame tiez velke deti na interbatnych skolach (stredne skoly) a tiez balime, perieme, kupujeme. jasne, prachy maju aj na konte, ked nieco, kupia si aj sami ale naco, ked mame doma.