Dcéra v puberte sa stále viac vymyká kontrole a ja na to nemám čas ani energiu
Ahojte mamičky, pred niekoľkými mesiacmi som sem publikovala fórum o mojej tínedžerke a jej výtržnsotiach na ktoré som dostala veľa reakcií a rád ktorými som sa snažila riadiť no márne. Za tých desať mesiacov aj mimo všetkých mojich snáh sa veci len zhoršujú. Pred niečo cez pol rokom začala domov nosiť všelijaké pochybné predmety a keď som sa do toho trocha pozrela na internete prišla som na to že sú to nejaké satanistické rituálne veci, no poviem vám skoro ma kleplo. Keď som sa ju pokúsila konfrontovať skončilo to len ako jedna obrovská hádka a nebavili sme sa niekoľko týždňov. Keď sme z jej správanie boli s priateľom už úplne zúfalí prešli sme jej izbou a našli cigarety, polovipitú fľašku alkoholu a dokonca m*a*r*i*h*u*a*n*u. Stále sa viac a viac zhoršuje v škole, stále je len vonku a otvorene ignoruje našu existeniu. Nie je s ňou reč a nedá sa dohodnúť. S priateľom mám 14 týždňového synčeka. Cítim sa ako by som pri ňom omladla o desať rokov. No rozhodne to nie je jednoduché a každým dňom som viac a viac unavená. Na dcérine výstrelky už jednoducho nemám energiu. Napadlo nás že možno je to tak aj lepšie, že si všimne že takto našu pozornosť nezíska. Namiesto toho som zistila že nejaký spôsobom obnovila jej kontakt s otcom ktorého naposledy videla keď mala 12 a bojím sa že sa jednoducho jedného dňa zbalí a rozhodne sa odísť k nemu. Nie že by som mala niečo proti tomu že jej konečne venuje pozornosť, ale ja som bola tá ktorá sa s ňou trápila celý život a skutočne jej chcem pomôcť aj teraz.
@prasiatko30 pohadzovana medzi svojimi rodicmi? Ved sa otec č roky nezaujimal.
@makova333 to dievca je same a citi sa opustena - teraz ide za otcom a ty nevies preco sa otec prestal zaujimat. Ma 16 a potrebovala by citit, ze ona je pre matku a otca dolezita, a ked to nedosiahne u matky bude hladat tam kde budu matna nucas a nemusi to byt vzdy ta najlepsia spolocnost
@prasiatko30 tym , ze sa rozhodla ozvat otcovi sama od seba, kym sa on nezaujimal (ano nevieme preco sa nezaujimal, ale rodic pri takto velkom dietati 10+, ked ma dieta mobil, ma sanci ozvat sa dietu viac ako dost - ak chce) je pohadzovana medzi rodicmi?
@makova333 chces sa chytat za slovicka teraz pol dna??
@prasiatko30 iba sa pytam cim je podla teba prehadzovana medzi rodicmi, lebo ja som nic take v popise nenasla.
Matka sa jej venovala 15 rokov a problémy začali skôr ako sa im narodilo 2 babo, ak som správne pochopila. Tým sa to uz len možno všetko ešte viac zhoršilo. 16r slečna je uz samostatná jednotka, ktorá by mohla mať rozum a je si vedomá svojho správania... To samozrejme neznamená, že s nou nemá mama tráviť čas a byt tu pre ňu, len slečna o to očividne nemá záujem a bojkotuje co sa da. Musí to byť pre matku vyčerpávajúce... Ak sa vžijem do jej situácie, tak by som to riešila radikálnejsie. A bud sa dievča uvedomí alebo keď to nepomôže nech ide k otcovi alebo nech sa potom v 18 stará sama o seba. Poznám podobný prípad a 1 takéto decko zničilo celú rodinu....

@rainee dakujem za tvoj komentar 🙏 uz som myslela, ze sa nenajde nikto okrem mna, kto to bude vidiet inak.