Dcére sa vysmievajú, že som stará a tučná
Dobry vecer,dceru som mala v 41 rokoch,a vysmievaju sa jej,ze mama vyzera ako babka.Uznavam,nemalujem sa a uz ani nezacnem,ale inak normalne chodim kadernicke 1xdo mesiaca,obliekam sa normalne,ziadne vystrelky mody,ale ani starecke veci.Mam miernu nadvahu,10 kg,tak jedine s tym chcem nieco urobit.
Dceru 8 rocnu to trapi a neviem ako reagovat,pockat spoluziakov a dohovorit im?
@viestta
No povedala som jej,ze nech si to nevsima a su hlupi,na kazdeho si nieco najdu,ale aj tak ma to trapi
Tak to som netusila, ze 8r deti riesia rodicov 😯 A to mam 10r a 8r.
Len vysvetlovat a povedat ako sa moze branit.
Prosím ťa, toto fakt? Tiež už nie som najmladšia matka a v dnešnej dobe myslím, že nie sme žiadnou výnimkou a našťastie som sa nikdy s takým niečím nestretla. Ani teda žiadna moja kamarátka či známa také niečo nespomínali. Poznám i starších rodičov a nemyslím, že niekto niečo riešil.
Viem, že deti niekedy dokážu byť kruté. Ale 10 kg nadváhu by ani nepostrehli.
Ale toto je len začiatok, musí sa naučiť reagovať. Lebo môžu sa jej vysmievať kvôli tričku, kvôli topánkam... Musí byť pripravená aj na to. Deti sú kruté. Žiaľ.
Možno budem mať v budúcnosti podobný problém. Tiež mám deti, dokonca dve po 40.tke, nemalujem sa a asi plus 10 navyše ako ty.
Ale snáď budú deti rozumnejšie a nebudú riešiť mňa ako mamu.
Tvojej dcérke treba vysvetliť, že nie všetky maminky môžu mať deti v mladom veku (buď zo zdravotných alebo iných dôvodov) a povedať jej, nech si ich nevšíma.
Vadí jej to z dôvodu, že nechce aby ponižovali teba lebo ťa ľúbi, alebo všeobecne že sa jej vysmievajú? Lebo dôvod si môžu nájsť aj iný.
@abbey1 fakt,mam este starsieho 13 rocneho syna a tam to nikto neriesil,presne ako pises
@vilma7 asi oba dovody rovnako
Muz hovori,ze to velmi prezivam,moja mama mala 130 kg a nikto ani na zakladnej ani na strednej sa mi nevysmieval kvoli mame,to je asi uz ina generacia a ja som uz fakt stara
Možno nie si až natoľko sama so sebou spokojná, preto ťa to tak moc trápi.
Vek v dobe množstva starších mamičiek nie je zas až taký problém.
No jasné, do starého železa s tebou...🙂😀
Moc to prežívaš.. Dcérke vysvetli, nech sa ich opýta, ako vyzerá ich mama..možno aj horšie ako ty.
@viestta ak vieš poraď ako sa na to dá dieťa pripraviť?
Tak to býva, ze stacia dvaja zle vychovaný, ci bez starostlivosti deti a nakazia tym aj iné deti. Vysmievaju sa deti, ktoré rodicia nevychovavjú a nedavajú im, co deti potrebujú..a to nemyslim saty a jedlo, postel.
Pracuj na sebe a staraj sa o seba. A buď v tom príkladom aj dcére. To čo robia deti, samozrejme správne nie je. Ale ruku na srdce. Ranilo ťa to viac,ako malo. Daj si otázku,prečo?
@dagmarovita úplne súhlasím. Toto prežívam ja so synom v triede. Dvaja chlapci,obaja grazlici,čo môžu všetko,šikanujú kde koho. Učiteľ dáva ruky preč,akože nevidí a rodičia sa tvária,že to nie je pravda. Pritom dobre situovaný,aj vzdelaní ľudia.
Skôr si myslím,že chyba pevná ruka otca,lebo mamy ich nezvládajú.
Hresia,ničia osobné veci,dochádza k schváleniu potkynaniu, úrazom. Jeden z nich je aj riaditeľkina rodina,čiže môžte sa sťažovať.
Veľká😤 osveta,samé krásne slová o šikane,ale výsledok je taký,že šikanovanie deti odchádzajú,lebo 1-2nevedia,čo so sebou. A áno,aj my syna podporujeme, povzbudzujeme. Neriešime štýlom,ty dostaneš, vráť. Ale čo to vychovávame?
Ja čakám,čo sa stane ešte.
Ale už pohár trpezlivosti a hranica toho,čo ešte a do akej mieri mám syna "pripravovať na život", preteká.
Posl.kvaoka bude,keď uvidím osobné,že mu ti chlapci niečo robia.
Čo to vychovávame?
To odkedy sa ustupuje šikane?
Vždy sa niečo medzi deťmi dialo,ale to,čo je teraz,to je neuveriteľné. A nie,nie deti sú krute. Samé od seba nie sú.
@koniarova neviem,ale teba by metanolom,keby sa niekto tvojmu dieťaťu vysmieval?
A nemal dôvod?a aj keby mal,vysmieval by sa?
Deti, najmä menšie ešte často nevedia,čo hovoria. Staršie už ale ano.
A poradiť autorke,nech sa zamysli nad sebou....no,čo vieš,či nemá nadváhu,kvôli zdravotným problémom,atď.
Hádam nie mama sa má meniť.
Tie rady aby si ich nevšimala lebo sú hlúpi sú to najhoršie čo môže urobiť. Ja svojim hovorím od mala, keď vám robia zle, brante sa. Keď si nebudem všímať idiotov, budú si práveže viac dovolovať.
ja si pmatam,ked som mala 5r a bola som skolke prisla po mna moja babka,a som sa hanbila za to ze po mna babka prisla,neviem preco inak,nik sa mi za to ani nevysmial alebo tak.Tiez spoluziacka mala mamu co ma vitiligi,a nikomu sa nepacila ,tak deri tiesi asi vela veci.Ja pritom som tiez sama mala neskor deti,tk tiez som zvedava ako to budu moje deti vnimat.
Mne sem tam 12 rocna nadhodi, ze keby som sa malovala… ona je iny typ ako ja, od mala miluje modu, trblietky, znesie extravaganciu, je uplne iny typ zeny ako ja 🙂 A tak som ju naucila, ze su rozne typy zien, je taky test na stranke ceskej navrharky Tani Havlickovej, mozete si ho s dcerkou pre zabavu spravit, co vam vyjde 🙂 Su tam typy Princezna, Diva, Rebelka, Kamoska… nepamatam si vsetky, ale sedi to. A to jej pomoze a mozno aj tebe vnimat svet v jeho roznosti. Nie vsetci sa musime malovat, nie vsetci musime mat minisaty….
A dalej, najdite si na youtube kanal firmy Dove, je tam vela videi o sebavedomi, o tom, ako dnesny svet socialnych sieti nici sebaobraz deti o sebe a svete ako ma zenska krasa vyzerat… sice su v anglictine tie videa, ale da sa z nich vsetko pochopit, aj ak 100 percentne nevies English.
Vysmievacikovia mozu zasiahnut iba niekoho, kto to nema v sebe upratane. Ked bude mat dcerka pevny nazor, pevne sebavedomie, tak moze na ostatnych kaslat. Moze im porozpravat o tom teste, zlepsit svet, aby vsetci tu inakost vnimali a nechceli uniformnu krasu.
A vyzeras ako babka?
Asi by som sa s dcerou zasmiala ze "no teda som sa asi zanedbala ked vyzeram staro, dobre ze hovoris, som si ani nevsimla, trosku sa musim o seba viac starat" 🙂 ...a dcera moze deckam povedat "no to mozno vyzera, ma skoro 50, aj vase mamy tak budu vyzerat, mne to nevadi"
A ty sa trosku uprav 😉 deti maju vacsinou dobre oci, su vsimave, povedia co vidia. Kukni do zrkadla ci fakt nevyzeras na svoj vek zbytocne staro. Niekedy staci ked sa castejsie usmejes.
@pininka1
@terezka1947 dievčatá. Zjavne sme sa nepochopili. Autorka má problém so sebavedomím a sebadôverou, keď ju takto dokážu zasiahnuť reči malých detí. Ťažko bude učiť zdravému sebavedomiu dcéru, keď ho sama nemá. A áno. Keby to povedali môjmu dieťaťu, tak v prvom rade sa zamyslím ja nad sebou. Prečo to povedali a čo s tým môžem robiť.
Môžeš sa dcéry opýtať čo má na tebe rada a čo sa jej páči a to potom nech aj odpovie spolužiakom na posmešky. Napríklad, "áno, moja mama je staršia, ale je zábavná, milá, má super nápady atď.... A ja ju mam rada. Je pre mňa najlepšia mama na svete...... Atď. A ty máš veľky nos, uši, malú hlavu.... A tiež sa ti za to nesmejem... "
A inak este pridam, moj oco bol od mamy o 14 rokov starsi a ja som sa za to z nejakeho dovodu hanbila. On bol naozaj taka ina generacia ako vtedajsi ockovia, taka ta stara, gentlemanska, co sa mi velmi pacilo, ale aj som vnimala, ze je iny. Raz sme sli s kamoskou zo skoly a ona aha, ten pan vyzera ako nejaky spisovatel. A ked sme prisli blizsie, ja som ho pozdravila, ze ahoj tato… 🙂 Kamoska sa mi ospravedlnovala, a za co vlastne? Bolo to v zime a on mal taky kabat s kozusinovym bolierom a nosieval baretku, sikmo potiahnutu na jednu stranu. Cele to bolo aj o tom, ze mal ine zaujmy, strasne vela cital a tak intelektualsky nas vychovaval, co si dnes mozno cenim, no vtedy som chcela byt taka obycajna a rovnaka ako vsetci 🙂 To asi patri k veku, chciet byt rovnaky, zapadat 🙂
To nie je generaciou, dceru treba naucit na to reagovať. Su deti (osobne som sa s tymto stretla), bez urážky kohokoľvek, nevychovane, neslusne, drze = ako ich rodičia. Proste Kopírujú to co vidia doma a kym ich nik neusmerni, ze toto je cez tak budu týmto deti a neskôr iných "sikanovat". Presne som sa s tym stretla, nedotklo sa to nikoho lebo reakcia okamzita bola a hanbila sa akurát rodina. Lebo vaha a vyzor boli jedine veci ktore dana povrchna skupina riesila, aj pred detmi a tie to potom šírili do sveta...
Naozaj najdite s dcerou nejake riešenie, niečo co jej "ulavi". Urcite ta dcera lubi tak treba hodit rec o hodnotách a rodine, napríklad?
@koniarova presne, autorka je neista sama sebou. V tom je myslim problem. Dcera to vyciti, inak by tie dievcata odpalkovala. Je to aj o povahe.
Ja ked som bola cca 10r zacala som nosit okuliare, decka sa mi smiali tak som ich schovavala a pouzivala len na tabulu.
Dcera tiez cca v tom veku zacala nosit okuliare, tiez sa jej nejake baby smiali a ona na nich ci su sibnute ved ovela lepsie vidi tak co?
moja kamarátka mala dcéru tiež okolo 40ky. A dosť často jej dcére hovorili, či je vonku s babkou. Bola z toho nešťastná, že prečo sa jej to každý pýta. Ale teraz je čoraz viac žien ktoré majú deti aj po 40ke , takže o chvíľu to nebude nikto riešiť. Ale sú deti, ktoré sa budú posmievať a keď nebude dôvod vek, bude to niečo iné. Mojej dcére sa napr. jeden spolužiak a to u na strednej - vysmieval za akné. No chápeš? Pomaly dospelý človek a rozum 0 bodov. Tiež jej to nebolo príjemné. Ešte malé deti , ktoré si neuvedomujú čo hovoria, ale dospelý človek aby nevedel čo je vhodné a čo nie? Treba im vysvetliť, že to treba hodiť za hlavu, lebo to aj tak neovplyvnia. Môžu ovplyvniť iba svoju reakciu na to, ľudí nezmenia. Z časti je to aj povahou, nie každý je taký, že hodí rukou ale dá sa to naučiť.
@terezka1947 ja som myslela vychovou ze okrem zakladnych veci, deti potrebuju emocionalne prijatie a inak na sikanu neni zákon? Lebo ved deti ked sa zveruju instutucii, tá zarucuje ich bezpecnosť. Tak ja by som s inymi rodicmi na triednej schodzke sa skusila dohodnut na staznosti na neriesenie situacie na riaditelku jej nadriadeným a tiež informovala socialku, lebo ti dvaja su asi zanedbavaní doma, nevenuje sa im nikto z rodicov. Su frustrovani a nech idu k psychologicke. Aj na policiu by som isla :D vsak teraz sa mi vravi, ked mam dieta male, ale toto u mna znizuje uctu k ucitelom. V Cechach je skupina ludi odbornikov a oni ked ich zavolaju pridu sikanu riesit na skolu. A to co za skolu a riaditelku, ze toto dovolí? To je strašné. Asi len s riaditelkou to riesit, ale na to nemam slov co sa deje v skolach pod dohladom dospelych.
To nie je o veku ani o tvojej váhe. Su také blbé deti, čo sa vždy budú vysmievať a dôvod si nájdu. Mojej dcére tiež raz povedali, že má tučnú mamu. Ja som jej povedala; že mu má povedať; že jeho mama má blbé dieťa. Potom sa jej ten chlapec vysmievať pre papuče. Musela sa naučiť proti tomu obrniť. Buď si to nevšímať a potom ho to prejde alebo mu odpapulovať v podobnom duchu. Cely život sa bude stretávať aj s blbcami a musí sa naučiť s tým žiť.

Neriesit spolužiakov, naučiť dcéru reagovať na podobné situácie.