Dcére sa vysmievajú, že som stará a tučná
Dobry vecer,dceru som mala v 41 rokoch,a vysmievaju sa jej,ze mama vyzera ako babka.Uznavam,nemalujem sa a uz ani nezacnem,ale inak normalne chodim kadernicke 1xdo mesiaca,obliekam sa normalne,ziadne vystrelky mody,ale ani starecke veci.Mam miernu nadvahu,10 kg,tak jedine s tym chcem nieco urobit.
Dceru 8 rocnu to trapi a neviem ako reagovat,pockat spoluziakov a dohovorit im?
@koniarova ja som to pochopila a nezdielam tvoj nazor. Jej je luto vlastnej dcery, co chapem a aj mne by bolo. A som zvedava co by si radila keby sa vysmievali dievcatku ktoreho mama je super upravena a je napr na voziku? Tiez ze ma nizke sebavedomie?? Deti vedia byt krute, to vieme vsetci, ale to neznamena ze nas to nemrzi a ked som raz typ ktory sa cely zivot nemaluje, preco by som to mala menit? Ze niekto niekde povedal ze zena je ok len ked je namachlena??? Dcere by som v prvom rade vysvetlila ze s povrchnostou a blbostou sa bude stretavat cely zivot a s tym sa bojovat neda.
@koniarova toto je tak sprostá rada. Ako veľmi sa má starať o seba, aby sa jej dcére nasmiali? Ma ísť aj na botox a liposukciu? Blbé deti si dôvod na výsmešky nájdu vždy a matka môže byť mladá a štíhla. Nemôžeme byť všetci rovnakí podľa jednej šablóny. Ľudia sú rôzni a treba to rešpektovať. Ľudia, čo žijú v zahraničí, často vravia, že to je syndróm Slovákov a Čechov posudzovať ľudí podľa vzhľadu. V takej Británii to vraj vôbec neriešia.
@terezka1947 teraz bol v TV diel o šikane, bola tam aj nejaká riaditeľka ZŠ, celkom zaujímavé a ak smutne ako sa to na školách stále poriadne nerieši. Silná zostava
@terezka1947 pravda....rodič je ten ktorý smeruje svoje dieťa a je smutné, keď rodicia na úrovni, vzdelaní, slušne vychovani- majú doma takého spratka ktorý si myslí že môže všetko....a ako niektoré školy pristupujú je hrôza....
@dagmarovita univerzálna rada neexistuje, treba k dieťaťu pristupovať individualne
@gabika128 presne, neriesi sa, gdpr na školách (samozrejme vyhrotili to úplne do extremov) tomu ešte viac pomohol. Úplne psycho. Realnu verstvu skusenost mam: Ucitel aj ak vie nekontaktuje poriadne ani len zúčastnených. Vraj si máme riešiť doma s deťmi veci + kontaktovať sa rodičia medzi sebou🤦🏻♀️ ak sa nám nepáči ako sa deti medzi seboi bavia, sanozrejme konkrétne nic nepovie a my nemáme vravieť tiež 😂🤦🏻♀️
zažila som ešte ako učiteľka pred cca 20 rokmi v siedmackej triede. 13-ročné dievča sa chválilo, že budú mať oslavu, lebo jej mama má okrúhle narodeniny. Spolužiak sa jej opýtal, koľko má rokov. Ona: 50. On prekvapene zvolal: Čože, to je taká stará! Veď moja babka má len 49! Ona ostala zarazená.
Deti niekedy kopírujú rodičov. Ak rodičia posudzujú druhých, aj ony sa to naučia. Môže im povedať: No a čo, že je podľa vás taká. Pre mňa je to moja NAJ mama, je dobrá, má ma rada, stará sa o mňa, nevymenila by som ju za nič na svete, apod." Nech pohľad iných nezastrie jej pohľad. Každý sa díva z nejakého (aj prokriveného) uhla.
Porozprávaj sa s dcérou otvorene o tom, že ľudia/deti sú všelijaké a nájdu sa medzi nimi aj riadne obmedzené.... prečítaj si niečo o zdravom sebavedomí, asertivite a uč tomu aj svoje deti, pretože tento svet smeruje k stále menšej miere empatie a tolerancie, takže tých stretov s blbcami bude čoraz viac. Jediné čo pomôže teda je postaviť sa tomu čelom a nezobrať "kartu pasivity" ( obeť), ale zvoliť aktívny prístup - obrana. Ľudia si dovolia zväčša iba na tých, u ktorých cítia, že im to prejde, že to tých ľudí riadne zabolí, zamrzí. Ja mám tri deti - dve z nich sa vedia brániť perfektne pred akoukoľvek zlobou, sú dokonca v takej pozícii, že bránia všetkých slabších vôkol seba. Ale moje najmladšie dieťa je citlivá povaha, ktorej sa dotkne každá kritická poznámka a veľmi dlho to v sebe rieši, takisto ako aj to, čo na to "povedia iní".... Pracujeme všetci na tom, aby takéto situácie zvládala a vedela ich spracovať, dokonca, aby ju posúvali vpred. Ide to pomaly, ale isto 😉. Ona mala napríklad problém s akné a veľmi ju to trápilo, ale vyriešilo sa to návštevou dermatológa a tiež tým, že sme to doma prebrali a sama dospela k aktívnej obrane, ktorá ak nepadne na "úrodnú pôdu", pretože niektorí jedinci sú tak obmedzení, že nepochopia, tak nastupuje tvrdá ignorácia. Našťastie má okolo seba veľa dobrých priateľov, takže sa jej bojuje ľahšie, ale aj tak za seba sa musí postaviť sama a k tomu spejeme.
S vekom nič nespravíš 🙂, máš pred 50tkou, to nie je nič strašné, s vizážou je to len na tebe, či sama chceš niečo zmeniť (napr. tých 10 kg nadváhy), ale ak sa sama cítiš so sebou spokojná, tak nič nemeň a maj sa rada aká si. Ja sa napríklad tiež nemaľujem (len na výnimočné príležitosti, aj to len nahé líčenie), mám výrazné oči, husté dlhé mihalnice, obočie, plné pery... preferujem skinimalizmus, líčenie by bolo pre mňa čistá strata času, peňazí, energie. Radšej to venujem niekde inde 😉. Ak si inak čistá, upravená, zdravo vyzerajúca žena, tak to jednoducho hoď za hlavu a nenechajte sa s dcérkou terorizovať nejakými s prepáčením spratkami. Ak takéto poznámky nemá nikto iný v tvojom okolí, tak dám krk na to, že problém nie je v tebe, ale v tých, ktorí takto trápia tvoju dcéru. Zisti viac o pozadí celého "problému" a možno zistíš, že sú to dvaja traja problémoví žiaci a takéto poznámky majú k x rodičom, učiteľom. Sem tam sa oplatí pozerať nielen na to, ČO sa hovorí, ale aj KTO to hovorí 😉.
@simca06022011 mne sa tam veľmi páčilo ako to tá riaditeľka rieši s rodičmi, ak nebudú spolupracovať a pracovať na tom, dieťa agresor by malo opustiť školu. Čo si pamätám, vždy deti čo boli šikanovane boli prekladané inde....
@gabika128 malo by, ale nik ho nevyhodi.. Ani len znamku nemôžu znizit zo správania ani nic, v ppdtatr u nas iba nejake pokarhanie ucitelom išlo a zahrala to skola tak ze "nedeje sa to na vyucovani" 😂 a hlavne u nas ani rodičia sme sa nedozvedeli nic, keby to neriešilo uplne nezainteresovane dieťa a jeho mama. Aj to sa "mená nesmeli povedať" 😂
No čiže teraz je tazko aj riešiť, hlavne ked uz vraj "nic nemôžu" v školách, ani meno povedať, ani hodnotenie ani nič. Doslova mi povedala známa ucitelka, ze uz pomaly ani dieťa meno na pisomku nemôže napísať, deti nevedia ani medzi sebou kto ake ma známky... Cize v takomto anonymnom potom lahko sa skryju rozne indivíduá.
No coment aké sú tie deti zákerné ani si neuvedomujú, že niekomu ubližujú🤦♀️..s tými deťmi by som to neriešila vôbec, len by som dcérke povedala, že si to nemá všímať ani nijak reagovať, možno ich to prestane baviť.
Prosim Ta maluj sa aspon kvoli dcere a schudni,behavaj,rob nieco,nech Ta to nakopne,nech dieta netrpi,to je to najmenej co mozes urobit,vek nezastavis,ale zakryt ho vzdy mozes 🙂 prosim Ta nevysvetluj dcere,ze su ludia ktori sa nemaluju a su tucni,kazdi moze dobre vyzerat,ak ani toto nedokazes, prerad dceru do inej skoly. Raz sa Ta dcera spyta a preco si preto nic neurobila,iba jej bkbo vysvetlovala,ze mama sa nemaluje a nevie schudnut. Toto nerob a zacni zit ako mlada,krasna,zena vymalovana schudnuta ,drzim palce 😉
Naucila by som ju branit sa, ako pohotovo reagovat, aby ju to netrapilo. Lebo s takymito ludmi sa v zivote stretne este velakrat tak aby bola na to pripravena, aby vedela pohotovo patricne zareagovat.
@euka210 veru, ani ja.
Dcerka predskolacka ma spoluziacku, velmi dobru kamaratku, ta ma prosim pekne, 3 bratov a 1 sestru, od 20 po 12 rokov, ona je najmladsia, bude mat 7, jej mamina aj ocino su sedivi, ale nikto sa jej za to nevysmieva, neviem o tom. Skor jej deti zavidia, kolko ma surodencov. Aj ked teda si asi neuvedomuju, ze ti dospelaci sa s nou uz asi nehraju 😅.
Ale smutne toto...ze to vobec riesia tak male deti.
Ja som mala tretie ako 37 rocna, tak aj mna kadeco caka asi, no teraz mam 39 a zatial nemam ani 1 sedivy vlas, ale jasne, ze vrasky su, aj tucna som 🙄🤣.
My sme mali v škole spolužiaka, ktorého rodičia mali ďaleko po 40,ked sa im narodil. Najkrv sme si mysleli, že ho do školy vodí babka, alebo dedko, potom sme to brali úplne normálne. Proste "boli starší", pritom to voľakedy bola fakt rarita, keďže ostatní rodičia boli o 20 rokov mladší.
Tetaz je úplne bežné, že rodia 40 a vyššie, tak nerozumiem, prečo to vôbec v škole deti (alebo rodičia) berú ako "čudne"
@dahra toto je krasne napisane. Neviem, preco by sme mali chudnut, malovat sa a menit podla predstav niekoho ineho. Aj ja mam nadvahu mozno tych 10 kg, nemam na to obliekat sa do drahych znaciek, no chodim oblecena uplne normalne a tiez podaktore deti mali problem. No viem, ze to boli tie, ktorych rodicia si museli na druhych dokazhovat, aki si uzasni. Nie svojimi skutkami. Len porovnavanim. Mozno mi zostalo vacsie bruho po detoch - tak som jej povedala, ze to preto, aby sa do mojho srdiecka voslo tolko lasky, kolko tam pre nu mam. A uz to neriesime, lebo vie, ze svoje deti lubim z celeho srdca a ja viem, ze oni mna. Moja rada, povzniest sa nad to, urazaju len ti bez akehokolvek sebavedomia a nedovol, aby ta taki zneistili. Zi svoj zivot podla svojich predstav, nie podla inych.
Dnešné niektoré detí su hlúpe a nevychovane.
@lucia198811 čize aby sa dieťaťu kvôli autorkinho zovňajšku nevysmievali,má začať chudnúť,líčiť sa,atď.
A keď budú dieťaťu vysmievať za neznackove tričko,botasky,za out tašku,či staré auto rodičov,tak zoberú pozicku a kúpia značkové handry,auto a čo ešte?
To čo je za rada?
Ahoj. No mne to je divne. Mas 49 - co je uz dnes nic mimoriadne pri 8 rocnej dvere. Plus uz ani nie je moderne sa malovat- teraz je v mode prirodzenost t.j. upravene vlasy (to pises-, ze mas poriesene) a cista plet, pripadne obocie upravene. Max spirala. Takze problem isto nie je v neliceni. Otazka, ako posobis celkovo - Lebo deti nie SU politici, ze ti budu vraviet co pocut chces. Deti poukazuju na skutocnost - len nam sa to nie vzdy dobre pocuva :/.
@terezka1947 toto urcite nebolo takto blbo myslene,ako si to ty vystihla. Poriesit seba mama kazdopadne moze. Za to nic neda a urcite to uvita aj manzel.
Fu, tak mám šťastie, lebo naše deti nikdy neriešili vzhľad, skôr ma vždy upozornili, že nemám komentovať ako niekto vyzerá 😁
ale to je skôr o hodnotách...ako deti vychovate ...
@lucia198811 možno nebolo myslene, ale blbo vyznelo 😉
Autorka: Nečítala som diskusiu. No ja sa ani nečudujem, že deti v dnešnej dobe toto riešia, majú to od svojich matiek. Stačí si prečítať diskusie na tomto fóre. Katastrofa, aké hodnoty majú niektoré ženy. Potom v tomto duchu vedú svoje deti. Treba len dcére vysvetliť, na čom skutočne záleží a tamtie choré názory vylúčiť zo života. Nevšímať si ich. Nie je to vina detí, je to vina ich rodičov so zvráteným myslením.

@koniarova ja chápem ako si to myslela. Ale nesúhlasím s posl.vetou.
Keby to povedali mojmu dieťaťu,zamyslím sa nad sebou.
Prečo?
To,že niekto nejako vyzerá,že nosí to,či ono,to je dôvod na výsmech v škole a ešte ten človek sa má zmeniť?
Ja svoje deti učím,že vysmievať sa z iných nemá,lebo každý moze mať nejaký problém.
Čiže či majú okuliare,či sú silní,či nemajú tričko super značky,či mobil najsuper,tak to nie je dôvod na výsmech.
@dagmarovita rodičia to už riešili. Pozvali si rodičov na triednu schôdzu,rodičia tých dvoch neprišli. A jeden z nich je riaditeľkina rodinný na, synovec.
Agresor,učí sa zle,kdekoľvek ide,je problém.
Ale o šikane sa iba rozpráva.
Pokiaľ nedôjde k vážnemu úrazu,nik to riešiť nebude. Už kvôli tomu chlapcovi minulý rok rodičia preložili svojho syna,lebo mu robil zle a agresor ostal. Teraz si vybrali ti 2chlapci iné obete,no všetko je v starých koľajach.