Dcére sa vysmievajú, že som stará a tučná
Dobry vecer,dceru som mala v 41 rokoch,a vysmievaju sa jej,ze mama vyzera ako babka.Uznavam,nemalujem sa a uz ani nezacnem,ale inak normalne chodim kadernicke 1xdo mesiaca,obliekam sa normalne,ziadne vystrelky mody,ale ani starecke veci.Mam miernu nadvahu,10 kg,tak jedine s tym chcem nieco urobit.
Dceru 8 rocnu to trapi a neviem ako reagovat,pockat spoluziakov a dohovorit im?
@lucia198811 To si myslela vážne? 🤦
@lucia198811 takže má učiť dcéru, že netreba byť sám sebou, ale tak, aby vyhovovala druhým?Prečo by sa mala maľovať, keď to bežne nerobí?Hrozna rada a, keď dieťa dá do druhej školy a tam bude iný problém dá ju potom do 3 školy?deti sú zle a kruté a je to všade.Ked zistili, že jej to vadí budú to na just hovoriť.A chuda autorka sa cíti vinna, že kvôli veku a postave sa dcéra za ňu hanbí.Chora doba čo už narobíme je kult krásy a zosmiesnovania.
Autorka treba naučiť dcéru brániť sa, ale su deti, ktoré budú rýpať stále.Dn
@terezka1947 no tak rodinneho prislusnika chrani a to neni podobne ako korupcia? Tak celé je to hrozne, teraz ma byt v stredu štrajk ucitelov, iste zas bude len o peniazoch. Oni maju moc to zmenit, ale teda...v cexhach Bili kruh bezpeci..ked je niekde sikana pridu to riesit.
Školy nemajú v stanovách, ze sa zaručujú za bezpečnosť detí a také veci ako výchova k nejakým hodnotám atd?
Ja sa necudujem velmi detom, ze su také, su obraz tejto spolocnosti, alebo komunity. Mne sa mohli vysmievat, mali na to dovody a nevysmievali, ale to bolo pred revoluciou. A to si myslim, ze ovplyvnuje aj lokalne miesto, kde clovek chodí do skolky, skoly.
@euka210 Syn ma spolužiaka Rumuna ( žijeme v De, Maju 9 rokov ). Ten sa mu opakovane smial , že jazdím Toyotou Yaris🙈 tak som si ho raz počkala a opytala sa , či ma nejaky problem s mojim autom . Chalan stratil reč a viackrát sa už o tom nezmienil . Teraz su z nich kamarati 😜
@mirkaandrej aj ja mam Yaris 😁 ...sikovne, male, zaparkujem a vyjdem bez problemov 🤣
Moja odpoveď by bola, že majú právo na svoj názor. A ja tiež. A moju hodnotu ako človeka, ani jej (dcery) neurčuje to, čo si jej spolužiačky myslia😉
Mám svoj okruh priateľov a ľudí, na názore ktorých mi záleží a som ochotná o ňom uvažovať, ale tieto jej spolužiačky to teda rozhodne nie sú
Ja som so sebou celkom spokojná. Mám iné kvality, ktoré sú pre mňa dôležité.
Druhých zvyknú hodnotiť podľa vzhľadu tí, ktorí sami sú so sebou nespokojní.
A odpoveď dcéry na takéto kecy by bola: No a čo?!
Keď som bola malá, stalo sa mi presne to isté.. ja som to mame nikdy nepovedala, nikdy som ju nechcela zraniť a mrzelo ma to čo sa má spolužiačky pýtali a riesili.. mrzelo ma keď riešili môjho otca čo bol invalid a chodil o francúzskej barle suchtavo a pomaly, mama bola obézna ale ľúbila som ich najviac na svete, preto ma nesmierne zranovali tie reči.. dnes viem že to neboli iniciatívy tých detí, boli to reči ich rodičov, prístup ktorý im bol vtlkany do hlavy.. vyrastala som na bratislavskom sídlisku plnom povrchných ľudí, ktorí nás brali ako divnu rodinu..
Neviem čo by bolo najlepšie urobiť, ale jedno si myslim - skús sa pýtať dcéry, čo si o tom mysli ona sama, diskutovať čo by aj podľa nej bolo správne.. vykomunikovat hodnoty, postoje, uistiť ju o svojom pohľade.. nájsť vhodnú reakčnu vetu na vysmievanie ktorú by vedela použiť, posilniť aj jej sebavedomie a ukázať jej že človek sa ma mať rád taky aký je..
@lucia198811 anoooo, presne, nech začne chudnúť, ech sa začne maľovať, nech ise na plastiku, lebo nejaki spratkovia sa rozhodli, že nespĺňa štandard krásy, nabudúce, keď prídu na starej fabii a budú sa smiať, tak rýchlo nový mwdak na lízing, presťahovať sa do lepšej štvrté, zobrať úvery na dovolenky, na značkové handry, lebo co? 8 roční mali, rozmaznané, drží haranti sa smejú? To snáď nie, každá z nás vie, ako žije, ako jej to vyhovuje, keď sa raz niekto celý život nemalo al a chce byť natur, tak je to ôk a nebude to snáď meniť, kvôli nejakým faganom. Ci ako?
Nie je tvoja dcéra utiahnuta, rezervovana, introvert? To nebude tým ze máš nadváhu... oni by si našli aj iny dovod posmievat sa. Nemá kamarátky co by sa jej zastali?
@miriam11 Tu nejde o konkrétne slová, ale o obsah tých slovných spojení - dnešné deti sú sprostejšie a surovejšie. Tie deti sa zrejme tak nenarodili, sú zrkadlom svojich rodičov a v tom to celé spočíva. Nie je to o dobe v akej žijeme, ani o veku (lebo z detí raz budú dospelí, ktorí budú vychovávať svoje deti a tak stále dokola), je to len a len o ľuďoch a v ľuďoch ako sa správajú a ako myslia. V každej dobe boli dobrí aj zlí ľudia, múdri aj hlupáci 😉.
Hlavne s nimi neist do konfrontacie. Treba ju podporit aby sa branila sama. Nie si pri nej 24 hodin denne, ked ich konfrontujes a ona s nimi neskor ostane sama este horsie jej to daju vyzrat.
Ked ta to ale realne trapi aj vzhladom na seba, kup si nejake nove oblecenie. Ani mne sa nikdy nechce malovat ale nove saty, mozno na odporucanie niekoho ineho, aby boli v novom style spravia velky rozdiel.
Ja som tiež stará a teraz aj tučná 😂.. Bežne aj v obchode sa stalo, že deťom povedali ze neboj starká kúpi, a ja na to stará som ale mama, mama.. Ale tak spolužiaci deti neriešia ale tak už sú siedmaci a v triede sú väčšina ešte spolužiaci zo škôlky, rodičia si tykame.. Ja som mala 39.5 keď sa narodili a tri naraz teraz idem mat 53 a muž 61 a neriešim a deti keď poviem ze som stará tak len: Mamiiii ved si mladaaa
Ja by som to naopak riesila s ucitelmi alebo aj rodicmi konkretnych deti, ktore sa takto vysmievaju. Je to strasne, Ja som tymto tiez presla, Mne sa ale vysmievali na zakladke ze som adoptovana a volali ma bezdomovec a pod( neskor som mala aj z toho depresie a brala som aj antidepresiva), moji rodicia to vobec neriesili. Synovcovi sa zasa vysmievali, ze ma cukrovku, bracho nabehol do skoly rovno za riaditelkou a siel aj zazvonit rodicom chlapca co sa posmieval, od vtedy sa nikto neposmieva!
@aurora33 to že niekoho rani ohováranie vzhľadu neznamená že je so svojím vzhľadom nutne nespokojný..
@lucia198811 a inak si v poriadku? 🤦
Určite nerieš spolužiakov, ale viac sa rozprávaj s dcérkou,ako by si ty bola na jej mieste, co by si chcela počuť od mami?s kilami na vyše asi neurobíš zázraky z večera do rána, ale skus urobiť aspoň malinke zmeny,ktoré zvládneš a ktoré ta nebudú stáť veľa námahy napr.si kúp nový rúž,maj vždy umyté a nafarbene vlasy,sprav si doma večer masku aspoň raz do týždňa, kúp si pekne saty nemusia byť drahé, uprav si nechty, skus sa viac usmievať, ak máš už viditelne vrásky asi podklad by si mala už začleniť do rannej rutiny ,to ti zaberie vážne minútu a urcite popracuj na svojom sebavedomí, tvoja dcéra isto cíti, že ťa to trápi,môže tu ustrachanost a nedostatok dôvery po tebe potom podedit.Si jej mama a nikto a nič nezmení tvoju hodnotu v jej srdci,len ty sama ver si!!!!!

@danielahamar Myslím, že viacerým sa pri tom komente obrazne povedané otváral nožík vo vrecku 😀 , ale povedala som si, že to nestojí za to, pretože 99% žien tu reagovalo úplne inak a to je dobrá správa 🙂, nie je to s ľudstvom také zlé 😉.