icon

Dcére sa vysmievajú, že som stará a tučná

7. jún 2022

Dobry vecer,dceru som mala v 41 rokoch,a vysmievaju sa jej,ze mama vyzera ako babka.Uznavam,nemalujem sa a uz ani nezacnem,ale inak normalne chodim kadernicke 1xdo mesiaca,obliekam sa normalne,ziadne vystrelky mody,ale ani starecke veci.Mam miernu nadvahu,10 kg,tak jedine s tym chcem nieco urobit.
Dceru 8 rocnu to trapi a neviem ako reagovat,pockat spoluziakov a dohovorit im?

vonava007
9. jún 2022

Tiež som sa s týmto stretla, ze deti prváci a druháci už riešili oblečenie. Moja neterka si to zažila. Rodičia ju preložili na inú skolu a je pokoj. Deti su v dnešnej dobe kruté, ale aj tak si myslim, ze je to vizitka rodočov.

valeria_h
9. jún 2022

@vanilka83 Ale ona upravená je, chodí ku kaderníčke, len sa nemaľuje a predsa kvôli hlupakom s tým nezačne. Ešte sa prispôsobovať a trápiť kvôli hlupákom. Radšej nech dcéru naučí asertivite.

rivini
9. jún 2022

Podla mna s tym vek nema vela spolocne. Prve dieta som mala v 36-ke a staram sa o seba, od vzhladu babky mam rozhodne daleko. „Udrziavam sa“ a pacim sama sebe, preto by ma asi poznamky 8 rocnych deti velmi netrapili. Snazim sa vyzerat tak, aby sa deti za mna nehanbili. Ono mozes ist raz do mesiaca ku kadernicke, no ak ti ten uces nepristane, alebo ho neudrziavas, je to zbytocne. Ja sama pamatam, ze moja mama sa niekedy asi poriadne neucesala, len prehrabla vlasy rukou, netusila, co jej pristane a co nie a ako dieta-dievca som si tiez niekedy priala, aby sa o seba starala trochu viac a bola castejsie „za peknu“. A mozno ma tu niektore slovne ukrizuju, no jemny make-up, rozumej ceruzka, spirala a obocie by podla mna mala byt u dospelej zeny po 30-ke samozrejmost, teda ak zena nevyzera od prirody ako Monika Belluci. Zena (aj muz) by sa mala o seba starat bez ohladu na to, ze osemrocne deti si nieco, z coho sa radi vysmievaju, vzdy nieco najdu. No ak by som sa dopocula, ze si niekto v dnesnej dobe o mne v 40-ke mysli, ze vyzeram ako babka, poprosila by som niekoho, kto ma vkus, aby mi poradil.

rivini
9. jún 2022

@matabb73 zena by sa o seba mala starat NIE preto, aby sa dcere nevysmievali spoluziacky, ale preto, ze je to esteticke a ze udrziavat sa je zdrave.

rawmamka
9. jún 2022

@aurora33 Neber to prosím ťa osobne, mne len napadla taká hláška tuším z Kameňákov - "Proč se ženy malují a voní ? Protože jsou šerední a smrdí." 😀 Ja sa maľujem minimálne, len vyslovenena na extra príležitosti, aj to len nahé líčenie , ale nemám nič proti namaľovaným ženám, keď im to tak vyhovuje, je to iba ich vec, dôležité je mať zo seba dobrý pocit 😉. Môj muž mi sem tam pripomenie, že keď sme sa na začiatku vzťahu ešte len oťukávali, tak bolo pre neho dôležité okrem iných vecí, že som absolútne proti cigaretám a že sa nemaľujem, pretože pekné ženy sa nemusia "maskovať" a on sa chcel ráno budiť vedľa rovnako peknej ženy ako ju bude vídať cez deň 🙂.

zuzanna33
9. jún 2022

Úplne to chápem ja som zažívala niečo podobné ako malá mama mala zdravotné problémy bola obézna a skoro začala sediviet takže začali sa smiať že je to moja babka a pod. Mám 33 a doteraz cítim tú zlosť a zároveň bezmocnosť nechcela som chodiť do školy na strednej som musela ísť školskej psychológicke...Detská duša je proste ako špongia saje všetko je to aj o povahe žiaľ ja som citlivejšia a ako dieťa som sa tomu nevedela brániť no život ma naučil! Ak máš manžela treba z deťmi len spraviť poriadok sú nevychovaní preto sa posmievajú nikto sa im doma nevenuje sú proste také telata ale samozrejme aj neustále s dcérou viesť rozhovory..dovolia si k nej len toľko koľko im dovolí... Drží moc moc palce 🍀🙂

mateson
9. jún 2022

@lucia198811 toto nemyslíš vážne?? 🤦‍♀️

miriam11
9. jún 2022

@rawmamka ale ja súhlasím s tebou

aurora33
9. jún 2022

@jana_eyre_2 to si nemyslím. Kebyže je so sebou pani spokojná, tak by to neriešila na MK.

syslik81
9. jún 2022

no neviem .. ja mam 40 mam 8 rocnu dceru a nikdo sa jej nikdy nesmial ... na kazdom vsak vek vyzera inak.. mozno by si sa ozaj mohla nad sebou trosku zamysliet a nieco zmenit -obnovit satnik -veci co sa ti budu hodit ,zmenit uces etc .. ak si vsak so sebou spokojna tak dcere vysvetlit ze nie kazdy je ako z casopisu

aurora33
9. jún 2022

@rawmamka keď som s manželom chodila, tiež som bola taká. Absolutne som sa nelicila. A jemu sa to páčilo. Ale teraz keď chodím do práce tak sa licim. Nehovorím, že som zmachlena ako kraslica, nemám ani umelé riasy, ani polmetrove farebné pazury, len si zjednotim pleť a zvýrazním obočie. To je všetko, ale efekt to má. Sama sa tak cítim oveľa lepšie. Manžel je spokojný aj aj. Jemu je to vlastne jedno. Ja to robím pre svoj lepší pocit.
A keď je žena so sebou spokojná tak to vyžaruje aj do okolia. Ale opakujem, to nemení nič na Tom, že deti to preháňajú. Sama som si užila počas dospievania dosť blbych poznámok od okolia kvôli veciam, za ktoré nemôžem. Veľa noci som kvôli tomu preplakala. Ale možno aj práve preto viem byť v súčasnosti asertivna.
Autorke držím palce nech to s dcérkou spolu prekonajú a odnesú si z tejto skúsenosti len to najlepšie.

bykaterina
9. jún 2022

Poviem ti tak , vo z toho že sa mnohé namaľujú pichnu botox atď keď ideš po nich na wc a nájdeš tam potápača po nich. Nevedia základné vecí ale tvária sa ako instacove hviezdy. Ja byť tebou buď si tých mladých odchytim a poviem im pekné že keď niečo majú nech ti to povedia do očí. A dcéru nauč že je normálne že sme rôzni. Že univerzálna tabuľka neexistuje a ani ľudia sa nerobía cez kopirák. Mala by si ju naučiť to že je veľa ľudí že nemôže napr že kuľha, Alebo je bez ruky, je autista, atď. Lebo napr ten bez ruky možno zachránil kamarátovi život. A to že sa nemalujes však prečo by si sa aj malá. Také povrchné keci že schudnúť , začni sa maľovať...? Keď ty budeš chcieť urob to ale rob to pre seba pre nikoho iného. Lebo čo schudnes, tých 10 kg by si dala dole v pohode, a pótom čo im bude vadiť? Že nemáš tehličky na bruchu? Alebo že máš malé prsia? Alebo ti nestoja prsia ako 16 ročnej? ALebo máš vrásku hnevu? Tak sup predať obličku a lby si mala na úpravu? A tým sa to len tá povrchnosť začína

vanilka83
9. jún 2022

@valeria_h zasa prrrr 8 ročným deťom hovoriť hlupáci????!!!! Ved oni ešte nemajú vytvorene emocne hranice...maľovanie sa podľa mňa, raz za deň hodiť podklad aspoň vyrovnať trochu ton pleti a dat si ráno pred odchodom z domu rúž, nie je.Samozrejme ja ju nenutim len dávam návrh, že raz za čas to skúsiť môže,tiež to nerobím denne,len keď sa na to cítim.

luccija
9. jún 2022

@syslik81 ale ona má 49 r a nie 40r ten vek už je vidieť, keď spolužiaci majú 30-35 r
maminy.Ale to je jedno deti možno ani nevedia koľko má jej mama rokov, ale skôr riešia výzor, váhu čo tiež nie je správne, ale tak...aj my sme mali spolužiačku, ktorá mala starších rodičov dnes to je úplne normálny vek vtedy rodili 20- 22 r a jej rodičia pôsobili staršie.Ale nikto sa nesmial, ale registrovali sme to.Dnes sa rodí neskôr všetko je posunuté a prináša to aj takéto veci...

valeria_h
9. jún 2022

@vanilka83 Dobre, tak sú to smradi. A teda 8 ročné deti sú síce ešte deti, ale zase nie až také malé.

janasim
9. jún 2022

Mňa mali naši neskoro, všetky deti sa mi smiali ,na to sa nedá ani zabudnúť,deti sú také

dadka_bb
9. jún 2022

Netrap sa .. ja mam 7 rocnu a sama mi povie ze som stara 😄 pamatam si aj ja ako som vnimala rodicov.ze 30rocni starci (nas rodili v 20tich v tej dobe), nedajboh 40 rokov? To by si uz bola dochodkyna pre nas . Zasmej sa nad tym,neries,netrap sa fakt. Dcerke vysvetli ze 1 den sa rehocu na tebe,druhy den na inej mamke. To patri k dospievaniu . Ved aj moja dcera v škôlke už mi vravela že jej Jurko povedal že jej mama ma velky nos 🤣🤣 no tak deti maju proste tabulky, ak sa tam nezmestis si na odpis . Sranda jooj zase mat raz 8 rokov jooj a mat taketo problemy😅

kiwi3
9. jún 2022

@jumama spravila som si zo zvedavosti ten test a vobec to na mna nesedi... 🙂 zjavne som mimo jej kategorii. vyslo mi, ze "CHAOS" a ze nemam vlastny styl a ze vsetko zopakujem po inych, co je vlastne uplny opak skutocnosti

adkalu
9. jún 2022

To ma mrzí, môžno ma to tiež čaká, mala som deti tiež v takomto veku... Ale ako učiteľka som niečo obdobne riešila v svojej triede, mala som mamičku, ktorej 7 dieťa bolo u mňa, bola už staršia a deti sa vysmievali, podarilo sa to skorigovať, ale vôbec to nie je jednoduché riešiť.

matabb73
9. jún 2022

@rivini a kde je hranica starani a sa o seba? Kto ju určuje? Ty alebo tie blbé deti? Pre každého je to niečo iné. Niekto sa nemaluje z presvedčenia,, lebo nechce používať chémiu. Moja kamarátka sa nefarbí a má šedivé vlasy, lebo jej mama mala rakovinu prsníka. Pre niekoho sú dôležitejšie vedomosti ako vzhľad. Len prízemní ľudia toto riešia.

lunademonica
9. jún 2022

Treba tym detom vymysliet nejaky inteligentny vtipny ale tiez bolavy odjeb, ako napr. Lepsie stara a mudra matka ako mlada a sprosta...cca, nieco v tom duchu. Alebo to s ucitelkou riesit na rodicovskom, nech rodicia dohoviria svojim detom a nech vedia ake svine z ich deti rastu.

jana_eyre_2
9. jún 2022

@aurora33 no veď rieši to lebo sa jej to dotklo, nie preto že je nespokojná sama so sebou..

aurora33
9. jún 2022

@jana_eyre_2 ok, tvoj názor.

ka3eena
9. jún 2022

Riesi to, lebo ju trapi, ze dcere sa smeju a ze dceru to zjavne tiez trapi. Najhlupejsie, co som tu citala bolo, ze ma schudnut a malovat sa aby nevyzerala staro a "nerobit to dcere". Uz sa necudujem, ze tie deti sa takto spravaju, ked maju matky, ktore maju taketo nazory a vstepuju im podobne hodnoty. Deti pravdepdobne aj tak len opakuju to, co poculi doma od rodicov. A kto chce psa bit, palicu si najde - ak by sa jej nesmiali pre mamu, tak preto, ze nosi okuliare, je nizka, vysoka, chuda, tucna, ma tmavu plet, rysave vlasy, nema znackove veci... dalo by sa pokracovat donekonecna. Mne sa v detstve smiali, ze "nemam otca". Mala si moja mama najst niekoho len aby im zapchala usta? Dcera by sa mala naucit povedat im nieco neprijemne, cim im zapcha usta a potom sa ich snazit nevsimat. Ak je to len v takej hlupej detskej rovine, tak by som to urcite neriesila osobne v skole. Ale mozno nie je od veci zistit, ci jej nerobia aj inak zle, nesikanuju ju atd.

jakubrianka
9. jún 2022

@terezka1947 zobrala by som dieťa z tej triedy. Pokiaľ je taký triedny a ešte je tam aj protekcia zo strany riaditeľky, neni o čom. Nepotrebovala by som pomyselnú poslednú kvapku. Škola nemá byť za trest a nemá tam dieťa chodiť so strachom. Mňa šikanovali a dotreraz ľutujem, źe ma mama nepreradila do inej školy. Nič sa nezmenilo, všetko malo stúpajúcu tendenciu. Chalani skončili v base som sa dozvedela poniektorí. Už na základnej tam boli policajti za nimi každý pol rok za výtržnosti. Ja som si celých 9 rokov vytrpela poznámok, zosmieštňovania a jasné šikovné dievča ale odrazilo sa to žiaľ na mojom prospechu.

jakubrianka
9. jún 2022

@simca06022011 omg 😶

jakubrianka
9. jún 2022

@zuzanockamt ja by som to takto aj mojím deťom vysvetlila. Normálne polopate. Pozri niektorí rodičia sú povrchní, nemajú v živote nastavené hodnoty, doma sa vysmievsjú pred deťmi z ľudí a tvoji spolužiaci kopírujú len správanie svojich zlých rodičov. Kľudne by som naučila deti pár formuliek k tomu ako odpovedať deťom že ich rodičia sú asi povrchní keď ich nenaučili sa pekne správať k iným. Pretože prameňom sú vždy rodičia a ich postoje doma. Mne to takto nik nepovedal, škoda. Vždy som si myslela že dospelí majú pravdu a sú múdrejší. Nechápala som, prečo sú tie deti tak zlé a ubližujú mi.

janickacrazy
9. jún 2022

Hm, ja mám 45 a 6-rocne dieťa a nikto sa mu nesmeje, práve naopak. Keď prišiel pre malého môj najstarší 22-rocny syn, tak učiteľka si myslela, že je to môj brat a nechcela veriť, že syn. Neviem, asi mám šťastie na dobré gény po mame, aj tej hádajú stále o 10-15 rokov menej celý život. Dcérke to treba citlivo vysvetliť a naučiť ju brániť sa voči hlúpym rečiam.

dager
9. jún 2022

@lesana25 brániť sa - súhlasím. Pýtam sa - ako? Od detstva som na to neprišla a to sa potykam s idiot I dosť často. Keď raz budem mať syna naučiť reagovať na podobné situácie, netuším, čo mu poradím.

somtu2019
9. jún 2022

Toto riešim aj ja a to mám 37rokov a nie 10kg nadváhu a tiež stým prisla domov a vidím že už to trápi aj ju....mami, prečo sú tvoje kamošky štíhle a Ty nie ??”