Dcére som zatrhla vodičský preukaz
Dcéra má 17 a túži mať VP co som rezolútne odmietla. Podľa môjho názoru je nevyzreta a už si predstavuje ako bude jazdiť ako primadona zo spolužiačkami. Čaká totiž ze jej budeme požičiavať nášho land rovera s čím ja nesúhlasím. Muž je na strane dcéry. Ale ona jednoducho je ešte dieťa aby sedela v aute. Rada sa predvádza a ja ozaj nemienim riskovať jej život. Nechodí ani na brigádu ze by si naň zarobila myslí si ze ho zafinancujeme my. Muž hostí do mňa aby som jej to dovolila ale nemôžem keď viem aká je nezodpovedna! Čo si vy myslíte?som ozaj taka zla ze jej nedoprajem? Dcéra sa somnou nebavi
Ak chce ísť na VP, tak by som jej to dovolila. Teraz má veľa času, potom keď pôjde na vysokú školu alebo do práce, tak to bude o to náročnejšie. Keď urobí VP, tak uvidíš, ako bude v tomto smere zodpovedná. Ak nebude zodpovedná, tak auto nepožičiaš alebo bude šoférovať len pod tvojim dohľadom a VP počká v peňaženke až kým si nezarobí na vlastné auto.
Tiež som robila až v 18-tich a rodičia mi auto kúpili, ale úplne starú škodovku. Na tom sa sa vyjazdila a som im za to vďačná. Samozrejme chápem, že väčšina rodičov si nemôže dovoliť kúpiť deťom auto ( patrím medzi nich ).
Aj ja som tuzila po VP a mama povedala ze to mi nezaplati. Spravila som si ho az pocas 2ho rocnika na VŠ, ked som si nan zarobila. Podla mna mas absolutnu pravdu.
Môj mladší syn si zaplatil vodičák sám teraz v 17, za chvíľu má 18 a niečo mu naň prispejeme namiesto darčeka na narodeniny. To bolo jeho želanie. Jazdí už teraz občas s mužom a potom bude ešte pod dozorom s nami.
Ak toto nie je vymyslená téma (co si myslím, že je), tak sa dcére vôbec nedivím. . Byt tvojim mužom, tak toho Landrovera spod riti zoberiem tebe a chod peso. Keď máte na vyše 100 tisicoveho Landrovera, určite naskrabete aj par tisíc na nejakú staršiu jazdenku na zaučenie pre dcéru. Moja dcéra má 16, vodičak si robí (tu sa môže o rok skôr) a aj keď ma zalieva hrôza, keď jazdí a určite chlapovi 500 konovu bestiu do rúk ešte dlho nedostane, tvoje "argumenty" sú úplne mimo a nebavila by som sa s tebou tiež.
Vodicak by som jej dovolila. Zaplatila by som jej ho, ale jazdila by len s vami. Auto by som jej nepoziciavala. Ak chce auto, nech ide na brigadu a setri si. Zatial sa pri vas nauci jazdit - do obchodu, na kratsi vylet, lepsie mlada, ked nema strach ako si ho robit neskor.
Vodicak som robila 17 ročná. V 18 som jo mala v ruke. Prvé asi 3 mesiace som jazdila len s našimi. Potom mi dali Citroën c3 a už som jazdila sama. Bývali sme asi 20 min autom od školy a tak som chodila sama aby ma nemuseli voziť. Ja by som to dcére určite dovolila.
Ty si poznáš najlepšie dćeru. Ak vieš, že je nezodpovedná tak je podľa mna správne rozhodnutie počkať. Na ceste nejde len o ňu, ale ďalšie autá a všetci vieme akých seforov na ceste máme.
tiez sa priklanam k vymyslenej teme. Tento styl pisania a rukopisu sa tu vyskytuje dost casto, len netusim koho toto bavi a preco...
Mala som 17 keď som robila vodicak, 18 keď som ho dostala a od 20 som sama jazdila 200 km hore dole do školy … ak je podľa teba nezodpovedná, najvyšší čas jej dať príležitosť dokázať že nie je🤷♀️
Tiež som si spravila vodičský hneď v 18. Ale teda zaplatila som si ho sama. Auto mi naši obcas požičali, ale nemali sme land Rover 😃 ale teda nikdy nie na akcie s kamoškami...ja by som ju poslala na brigádu, nech si na vodičský zarobí a vaše auto jej nechala šoférovať spočiatku len pod dozorom vás alebo manžela.
Keď jej tak veľmi záleží na vp, nech si zarobí, aspoň časť, hrdinka, aspoň uvidíš či je jej túžba serióznejšia ako machrovanie. Tiež by som soplakom neskakaka okolo riti lebo CHCE
Vodičak ju urobit nechaj, auto jej požičiavať nemusíte
Vodicak si moze urobit,nech si nan aj prispeje..to ze bude mat vodicak,neznamena,ze bude moct sa sama vyvazat na vasom aute.
Neviem ako na SR,ale u nas V IT nemoze novovodic jazdit na tak silnych autach, na prve 2 roky mame obmedzeny vykon auta plus priestupky urobene za prve 2 roky su prisnejsie brane.
Kazdopadne je to vasa dcera,ak vidite,ze si to chce robit len aby sa vytahovala pred kamoskami,tak sa s nou dohodnite- ze na buduci rok a nech si zatial nasetri..urcite jej klesne terajsia vola
Veď v 17 sama jazdiť nemôže aspoň by ste ju trochu otestovali keď by ste s ňou jazdili...s vodičákom je to tak že čím skôr tým lepšie človek sa neskôr už bojí a odhodláva sa dlhšie.... podľa mňa je jedno či jej ho teraz zakažeš alebo si ho v 18 urobí sama bez tvojho povolenia 😄 vodičák jej zaplatiť nechceš hlavne že máš land rover 🤦😄
@marrynka112 mna ešte napadlo že landrover ešte nie je záruka luxusu 😂. Čo ak ke to takáto 97? 😀
Vodicak by som jej dovolila, ale musela by si nan našetriť. Minimálne polovicu. A hneď budete vidieť ci ho naozaj chce alebo chce len machrovat
Ja som si robila v 20r ale musela som si za financovať sama a aj auto som si kúpila zo zarobené ho,...
@lenka1993 smejem sa 😂 no autorka to sem napísala tak ako keby to bola 2021 ročník tak neviem 😂
@marrynka112 mna to napadlo lebo otec mal presne takýto na poľovačky 😂 a moja prvá jazda keď som vyšla s polície s vodičakom ešte teplým, bola na ňom. Mal ešte jak vlecku a nie veľmi dobre brzdy. Otec brzdil očami keď som sa rutila na prechod a na ňom boli ľudia 😂😂😂😂. No naučila som sa o 3 mesiace mi dal krásny červený Citroën c3.
Určite by som jej dovolila VP ( osobne ale nech si našetri z brigády napr.) A vase auto jedine pri vás šoférovať. Veď je jedno kedy si spraví vodičák či teraz či o rok. Nemyslím si že človek tak strašne vyspeje za rok, nemôžeš ju chrániť donekonečna. Či sadne k spolužiakom do auta tiež nie je žiadna výhra pre mňa...
VP by som dovolila, ak sama chce. Do 18sky aj tak nebude môcť jazdiť sama, s vami získa skúsenosti, budete vidieť ako jej to ide a po tom jej prípadne kúpite nejaké lacné auto, aby si nepožičiavala vaše.
Ak bude chcieť svoje auto, podmienila by som to brigádou, z ktorej si zafinancuje benzín.
To, či je zodpovedná na jazdenie s inštruktorom, musí zistiť ona sama a inštruktor jej to dá pocítiť. Ak v nej inštruktor to semienko zodpovednosti uvidí, môže jej svojim vedením k zodpovednosti pomôcť a tým aj Tebe. Zodpovednosti sa predsa môže naučiť. Ak je nešikovná a nezodpovedná a na vodičák si z jej dôvodov nemôže ešte našetriť, veď ju k tomu, aby si naň našetrila ona a s autom sa nenecháš vydierať. Vodičák si môže spraviť, môžeš jej prispieť a dohodnúť sa spoločne s ňou, že Ti Tvoj vklad vráti zo svojeho.
Vodičák som si platila sama a auto som si kúpila sama.
Podla mna treba na vodicsky preukaz dozriet. Moja mama hovorila, ze je to ako zbrojny pas. Ze aj ona si ho robila ako 30rocna a nelutuje - dovtedy ho nepotrebovala a potom k tomu pristupovala maximalne zodpovedne. Ja som si ho robila v 5. rocniku VS. Bola som tam ako uplny exot v porovnani s tymi 17rocnymi, pytala som sa otazky, precitala som si cely zakon o cestnej premavke, nad vsetkym som logicky rozmyslala. Aj policajt a instruktor ma chvalili, ako zodpovedne jazdim. Podla mna mas pravdu.
Dovolila by som jej to.
My sme s kamoškami sa tiež takto dohodli hurá poďme si robiť vodičáky v 17tich. Tiež sme boli bláznivé veď ako každý pubertiak. Realita prišla keď som si sadla za volant a bola som z toho vyklepaná ako rezeň 😂
Škoda že už vtedy sa nedalo robiť autoškolu na automatoch, inštruktor mal hrozné auto, ťažko sa robilo so spojkou🤦🏽♀️😄
Syn ma 17, VP 2 mesiace. Ano, aj ja som povedala, ze mohol s tym este pockat - napriek tomu, ze je zodpovedny, jazdi podla predpisov a aj k vyucbe pristupoval max. zodpovedne, nie som si celkom ista, ci su tieto "deti" dostatocne mentalne disponovane, aby vedeli primerane rychlo reagovat, vyhodnotit situaciu... Na druhej strane pravidla urcujeme my - jazdi samozrejme iba pod dozorom, trasu zhodnotime my. A urcite mu auto nepoziciam iba preto, ze bude mat 18, ale vtedy, ak budem presvedcena, ze je schopny jazdit sam. No a este prakticka stranka veci - VP nie je uz teraz lacna zalezitost, ceny PHM sa budu iba zvysovat. Takze byt na tvojom mieste, dovolim dcere vodicak urobit - na pravidkach by som sa dohodla s muzom. Je uz na nej, ci ich bude akceptovat alebo nie...
@vroni No Ty máš ale silné reči. ,, zobrať s pod riti a choď peši,, Si iná hrdinka. Autorka asi svoju dcéru pozná. Šoférujem a z vlastnej skúsenosti viem ako sa jazdí ... Je veľmi veľa šoférov, ktorí jazdia nezodpovedné, sebecký, arogantne... Nečudujem sa prečo je tak veľa havárii. Prečo by automaticky rodičia mali ešte aj auto zabezpečiť? Nech sa aj dcéra posnažím.
Jasne, ze nech si spravi vodicak, myslim, ze kazdemu dietatu platili vodicsky rodicia na tom nieje nic cudne a v dnesnej dobe uz soferuje kazdy, po dalsie svoje auto by ste jej naco davali samej, logicky bude jazdit s Vami, ked dakde pojdete, ja som tiez dva roky s rodicmi jazdila a potom ked si zarobi nech si kupi a chodi s kamoskami

Tiež som si robila ako 18 rocna. No auto mi naši nepoziciavali. Nakolko som bola naozaj ešte ako decko. Ale vodiča som mala, za co som im vďačná.