Dovolili by ste 13,5 ročnej dcére piercing na pupok?
Kočky dovolili by ste 13,5 ročnej piercing na pupku. My sme s manželom zásadne proti. Naša pubiška jančí, akí sme najhorší rodičia, lebo všetci majú 😀 Máte s tým skúsenosti? Ďakujem.
No ja by som tiež nedovolila. Ani nie tak úplne preto, že by som bola proti tomu piercingu. Skôr preto, že celé to teátro je podľa mňa kvôli tomu, že chce dokázať že je dospelá. Ale keď sa chce správať ako dospelá nech to má zo všetkým čo k tomu patrí. Nech si na to zarobí a nie nie len na to na telefón vreckové a všetko ostatné. Pokiaľ bude naozaj sebestačná tak prosím. Nech si ho dá. No myslím, že ak by si musela kúpiť všetko sama dobre by si rozmyslela na čo pôjdu jej peniaze.
Nie
@dadulak ani ja by som nedovolila...
Ako pisu niektore baby, ze aby si to nedala spravit za lacnejsie, tak ja by som jej vysvetlila, preco nechcem, aby si nieco take davala + ake nasledky to moze mat, hlavne, ak si to necha spravit niekde "hocikde"...
Raz som sa rozpravala s jednou tehulkou... a cela smutna bola, ze v mladosti si nechala urobit tetovanie u nejakeho kamosa a teraz v tehu jej zistili zltacku typu C... takze neni to sranda... to by mala pochopit 13-rocna, ze si moze riadne zavarit... 😒
Tym nechcem povedat, ze vsetci to maju... aby to nahodou niekto zle nepochopil... len by som ju trosku vystrasila, nech si to nedava za Tvojim chrbtom robit... 😉
13, 5 ročnej určite by som nedovolila..
neeeeeeeeeeeeee
v žiadnom prípade. Keď si bude sama na seba zarábať a bude aj sama za seba zodpovedná, potom nech sa opiercinguje, koľko jej telo bude ráčiť.
v ziadnom pripade.
dovolila
Nedovolila, ale ked s tým príde, tak co? Ved na obojok pubertacku nedáte a lepšie na pupok, ako tie dnešné diery do usi
Ak po ňom naozaj túži, tak prečo nie. Veď ak ju to prejde si ho vytiahne ;) Vždy lepšie ako tetovanie. 🙂
Nie
dovolila by som, veď sú aj horšie veci. Ak má dobré výsledky v škole a nie sú s ňou žiadne problémy 😎
Ak jej to nedovolíte, nájde si spôsob ako vás vynechať zo svojho rozhodnutia. Hovorím z vlastnej skúsenosti 😉
ja na tom nevidím nič zlé 🙂 určite by sme sa o tom najprv porozprávali, nechali by sme jej čas na rozmyslenie - pre istotu, ak by náhodou zistila, že je to len je momentálny "úlet" 😀 a ak by súhlasil aj manžel a dcéra by bola bezproblémová a aj v škole by mala dobré výsledky, tak prečo nie ... ale určite by sme mali podmienku, že by sme tam išli s ňou, respektívne by sme my vybrali štúdio, kde by jej to urobili. Radšej takto, ako by to mala urobiť poza náš chrbát a ktovie u koho 😵
urcite nie 😉 nech jaci, joooj este velakrat bude jacat ked sa jej nieco nedovoli. Toto by pre man nebol dovod, aby som dovolila v 13,5 roku piercing... A mimochodom najhorsi rodicia budete este par rokov 😀 😀 😀
Ja by som dovolila, nie je to až také hrozné miesto ako trebárs jazyk... Keď bude staršia a dostane rozum, náušnicu vyberie a škoda bude minimálna. Dcéra mojej sesternice si dala tajne do ucha tunel, po čase keď dostala rozum, museli to zašívať na chirurgii. Myslím že ten pupok je najmenšie zlo. A keď zakážeš môže urobiť nejakú väčšiu hlúposť.
Dovolila by som ako odmenu za dobré vysvedčenie (koncoročné) a s upozornením, že minimálne celý mesiac, možno aj dva, sa nebude môcť kúpať na kúpalisku 😀 Ale nie, asi by som sa snažila presvedčiť, že na 15. narodky dostane ako darček a teraz maximálne niečo do ucha, v zmysle druhej-tretej náušnice, nie tunely
Ako mlada baba som vzdy po niecom takom tuzila a aj som si ho bez dovolenia rodicov nechala urobit a snazila som sa to utajovat. Takze dovolila. Aj tak to casom prejde A vytiahne si ho. Nastastie zostane len jazva, je to lepsie ako tetovanie. Ale zrejme by som jej povedala, ze v 15 to dostane k narodeninam 🙂
Dovolila, radšej s mojím vedomím ako bez neho a po svojom. Je to len náušnica v brušku, nič extra, menšie zlo ako jazyk. hocikedy si to vie vybrať a nieje to nejaká extrémna bolesť.
v 13 urcite nie potom ked bude mat 15-16 a stale by potom tuzila....mat to preto ze to maju vsetci je dost detinske....a aj to by si musela na to sama zarobit....
Nie.
do ucha by som povolila, nieco primerane jej veku, do pupka nie, iste by sa chcela v skole pochvalit a nechcela by som aby ukazovala pupok pred spoluziakmi/kamaratmi
nech ti privedie tych vsetkych kedze to uz vsetci maju. ze sa na to rada pozries 😀 ak to naozaj vsetci maju ma to povolene aj ona 😀 bola by som zvedava kolko s piercingom by nasla v triede 😎
ja som mojej nedovolila a predsa s tým prišla domov,ale bola o niečo staršia ako tvoja.Nakoniec sa jej to nechcelo zahojiť,stále jej to hnisalo a musela si ho vybrať,poučila sa na vlastnej chybe.Inak mala piercingy v nose aj v ušiach,nad ústami a teraz ako 20ročná už nemá ani jeden,zunovali sa jej.Dokonca mala aj dredy,dostala ich na 18,ja som s ňou bola v Ba v jednom salóne 🙂 aj sa jej hodili,tiež s nimi vydržala taký rok a rozobrala si ich,a teda ma dosť dlho musela na to ukecávať 😀 ale som si povedala,že to je len účes a dá sa rozobrať 🙂
Určite nie, ved 13 ročná je na este na zakladnej škole, a dieta !!! ja som si myslela, že pearcingy boli v mode tak pred 10 rokmi, ked som bola ja pubertiačka 😀 a čo príde o dva, tri roky?? určite nie je to skoro.
ahoj. ja sa pridavam asi k vacsine - porozpravala by som sa s nou, vysvetlila rizika, aj samotneho piercingu a aj ak by to dala urobit niekomu neodborne. A asi by som sa s nou dohodla, ze to dostane ako darcek na 15-te narodeniny, ze potom s nou pojdes osobne do studia alebo spolu nejake najdete, kde si to da spravit.
A mozno ju to za rok a pol prejde 🙂 a ak nie, tak to na cas odlozite. Podla mna je teraz na to priskoro.
No ked to nezakazuje skolsky poriadok...ale z osobnej skusenosti viem, ze potom deti to spravia na cierno co je este horsie...nieco primerane, decentne, vkusne by som povolila. Jedine co by som velmi tvrdo bojovola proti to su tie obrovske kruhy co natiahnu ucho...no toto nieeeeeeeeeeee!
Myslím že je na to dosť mladá. Aj ja som si dala, mala som asi 18. Dost dlho sa to hojilo. Asi pol roka. Teraz mám 31a dala som ho preč. Všetci sa totiž do mňa starali. Potrebujem to...
urcite nie!!!! a o rok s cim pride???

Ja by som 13 ročnej nedovolila! Reči ako všetky kamarátky a spolužiačky majú poznáme.... Aj ja som mala v tom veku také reči a teraz ich má moja sestra 🙂) Ja som si dala piercing ako 19 ročná samozrejme bez vedomia rodičov, keď to mama zistila vôbec nebola nadšená i keď povedala, že je to pekné, ale.... Potom si ho dala urobiť moja 14 ročná sestra a to keď mama uvidela (náhodne) tak ho musela okamžite vytiahnuť! Teraz je už dospelá a viac jej to nenapadlo, že by si ho dala urobiť.
Hovorí sa, že u niekoho môže piercing narušiť plodnosť. Ja som mala veľký problém otehotnieť a keď som išla lekárovi hádajte za čo mi prvé vynadal....? Za piercing 🙂 Keby išlo o moji dcéru tak v 13 rokoch by som nedovolila pretože je to ešte dieťa, ktoré nemá rozum a nálady a nápady mení zo dňa na deň.